rabufrabuf 19.11.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Na suficie mam dwa przewody liniowe, przewód neutralny i ochronny. Wszystko sterowane jest przełącznikiem podwójnym. Czy mogę rozgałęzić przewody neutralny i ochronny i przenieść jeden z przewodów liniowych w inne miejsce, tak, aby mieć dwa punkty sterowane jednym przełącznikiem podwójnym? Jeśli tak, to czym najlepiej dokonać rozgałęzienia i łączeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 20.11.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Troche to masło maślane kolego. Możesz tak zrobić jeżeli masz kable 4-ro żyłowy. Na trzech przewodach musiał byś puścić faze przewodem PE (żółto zielonym) a to akurat mija się ze sztuką elektryczną ! A co do rozgałęzień to kostka do tego nalepsza chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabufrabuf 21.11.2011 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Mam kabel 4 żyłowy (L1, L2, N, PE). Chciałbym to zrobić solidnie i zgodnie ze sztuką. Czy możliwe jest, aby to rozgałęzienie było pod tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 21.11.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 najlepiej to od lampy odrazu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts