Maja887 19.11.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Witam i od razu pytanie;) Z czego wykonuje się teraz sufity w blokach? Chcę tam zawiesić dość ciężką lampę i aby dobrać kołki pytają w sklepie z czego jest sufit.... a ja wiem tylko tyle, że gdy się go wierci to po kilku centymetrach miękkich przychodzi następne kilka bardzo twardych i później znów mięciutko. Z czego może to być sufit? Dodam, że blok ma 3 latka więc jest stosunkowo młody:) Z góry dzięki za pomoc: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.11.2011 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 A jaki numer ma blok ? To bardzo ważne. W numerach parzystych stropy a nie sufity są monolityczne lub kanałowe.Do numeru 10 monolityczne sa lane na budowie, powyżej to stropy typu betonowy szalunek + monolit typu Filigran. W numerach nieparzystych to stropy gęstożebrowe i tu zaczynają sie schody bo rodzaj zależy od numeru i kondygnaci, masz do wybory typu Teriva ( 4 lub 5 rodzai), FERT, (też kilka wariantów) , Akermany, DZ i kilka innych. Nie łatwiej zapytać w społdzilni lub u dewelopera ? O ile ta wiedza naprawde jest Ci potrzebna , kup kołki uniwerslane np Fischer. Hilti i bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts