krzak0071 19.11.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Moi drodzy, jeśli ktoś ma ochotę, tu proszę zostawiać swoje komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 19.11.2011 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 więc będę pierwsza lepiej dla Ciebie i dla osób które chcą Ci coś napisać będzie jeśli wrzucisz sobie link do twoich komentarzy gratuluję podjęcia decyzji i życzę przyjemnej budowy jeśli chodzi o problemy z gminą to zastanów się czy to jest na 100% miejsce gdzie chcesz postawić swój domek, my też mamy problemy z gminą więc wiem o czym mówię. dlaczego macie robić drogę na własny koszt? gmina tak powiedziała? masz na to jakieś papiery? co z mediami? są czy musicie sami podciągnąć bo jak sami to najprawdopodobniej wodociąg na własny koszt.sprawdź to wszystko a oszczędzisz sobie wiele niespodzianek w przyszłości. absolutnie nie chcę cię przerazić, to raczej kilka dobrych rad z mojej strony pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzak0071 20.11.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam 87anam87 Dzięki za dobre rady, ale sprawa wygląda tak, że ja całe życie mieszkam w tej gminie i ma ona swoje wady ale zdecydowanie więcej zalet Co do działki to wszystkie media takie jak prąd, gaz ziemny, woda na działce są, a w tej chwili czekamy tylko na przyłącze gazu, które ma podobno być w połowie grudnia. Brak tylko kanalizacji. Czyli nie jest tak źle Odnośnie drogi, to tak powiedzieli w gminie, ale właśnie sprawdziłam plan zagospodarowania i nie ma w nim właściwie określone kto ma być inwestorem tej drogi. Także jest nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 20.11.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 oh ok tylko nie pisz się na to bo to nie Twój problem, często gminy chcą nas wykorzystać nawet jest gdzieś wątek o tym. dobrze że masz wszystkie media teraz już sprawa przedstawia się inaczej )) chciałam pomóc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzak0071 20.11.2011 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Wszystkie dobre rady są bardzo cenne w dzienniku jeszcze pare rzeczy muszę uzupełnić, żeby być na bieżąco, wiec pewnie gdzieś bym tam wcisnęła taki mały szczegół że działka jest uzbrojona prawie :) Pozdrawiam i już biegnę pooglądać Twój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 20.11.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 no to uzupełniaj uzupełniaj ))) z chęcią poczytam co się jeszcze dzieje u Was na budowie )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 20.11.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Krzak macie jakąś wizualizację elewacji ?? będziecie budowali sami szkielet czy jakaś firma ? a jeśli firma to czy będzie stawiała od podstaw szkielet czy będą gotowe prefabrykaty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzak0071 20.11.2011 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam Gingeros Dom będzie stawiała firma, od fundamentu po dach. I będą to przygotowane wcześniej prefabrykaty. Co do elewacji to postaram się wkleić w najbliższym czasie bo obecnie zdjęć brak.. Pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 22.11.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 ojjj coś cichutko u was ?? nic się nie dzieje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 23.11.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Nooo w końcu się ruszyło u was szkoda troszkę że Pan Koparka nie uważał - ale będzie dobrzeeee proszę o rzuty elewacji albo jakąś wizualizację :) waszego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casis 25.11.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 WItam się i tu chętnie poczytam o innym drewnianym domku. Krzak, a jak dokładnie te Wasze prefabrykanty wyglądają??? U mnie to było tak że przyjechały całe ściany z zewnątrz miały już stropian, a od środka płyty KG, także tylko szpachlować i malować i z zewnątrz elewację robić. A i okien drzwi nie było, a na dach mieliśmy samą więźbę bez łat itd... U nas się schodzi bo kredyt źle obliczyliśmy i wykańczanie musiało czekać do teraz -za to mam już trawniczek na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzak0071 26.11.2011 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 (edytowane) Witam Casis Też bym chętnie poczytała o Twoim domku A jeśli chodzi o nasze prefabrykaty to moge powiedzieć tyle, że okna i drzwi również będą wstawiane po montazu. Dach będziemy mieli zrobiony na gotowo przez firmę, i elewacje zewnętrzną również, natomiast w środku sami bedziemy przykręcać płyty i szpachlować Już sie nie moge doczekać My też będziemy wiele rzeczy robić sami i mam nadzieję, że obejdzie się bez takiej sytuacji jak u Was. Jestem jednak dobrej myśli i mam nadzieję, że wyjdziecie na prostą A może założysz swoj dziennik lub galerie i wrzucisz fotki z kolejnych etapów budowy. Bo pewnie ich troche macie Z chęcią bym popatrzyła jak powstawał i nadal powstaje Twój dom Pozdrawiam Edytowane 26 Listopada 2011 przez krzak0071 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 27.11.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 domek prosty ale ładny jestem ciekawa jak będzie w środku bo na tym rzucie niestety słabo widać jak wygląda budowa takiego domku bo nigdy wcześniej się z tym nie spotkałam wiem że to jest taka "szybka" budowa ale chodzi mi o konstrukcie jest ona słabsza niż w normalnym domku? z czego będziecie mieć ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casis 27.11.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Krzak dach i elewacja na gotowo to baaardzo dużo, nam z tym się sporo czasu zeszło -jeszcze od fachowców oczywiście zależało- bo do tego akurat ich mieliśmy , ale powiem Ci, że jeśli zostanął Wam KG i szpachlowanie to malutko, a jak się wyszpachluje to nic tylko malować i podłogi kłaść no i urządzać A swoją drogą to mnie zachęciłaś i chyba założę swój dziennik, zdjęć nie mam strasznie dużo bo na budowę nie jeździłam zbyt często -moje bąble to małe jeszcze i nie wyjazdowe, zwłaszcza jeśli o budowę chodzi. Natan miał rok skończony -więc pieluchy, kaszka, obiadki itd, na budowie kiepskie warunki, a niestety nie miałam komu ich powierzyć. Kacper za to miał ubaw po pachy -zwłasza w górach z piasku Ach z niecierpliwością czekam na kolejne fotki, a tak na marginesie kiedy zakładacie wprowadzkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzak0071 27.11.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Witam jeszcze weekandowo 87anam87 cieszę się, że dom się podoba. Nam także i mam nadzieję, że tak zostanie Oby nie nadszedł taki dzień w którym powiem, że to mogłam zrobić tak a tamto inaczej. Tego się boję najbardziej. Co do rzutów to postaram się wkleić bardziej schematyczne na dniach, bo rzeczywiście jak teraz spojrzę na zdjęcie projektu to niewiele na nim widać. Jeśli chodzi o konstrukcje domu to nie będzie ona słabsza od tradycyjnego, murowanego. Po to był robiony specjalny projekt zeby wszystkie parametry były odpowiednie i przepisowe. Schemat konstrukcji ścian jakie będziemy mieli jest na stronie naszego wykonawcy http://www.polhaus.pl <-- jest tam wszystko pięknie wytłumaczone. 87anam87 co do montażu to zapraszam za ok 2-3tyg do mojego dziennika. Wtedy zobaczysz na czym polega budowa takiego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzak0071 27.11.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Casis założenie naszego wykonawcy było takie, żeby dostarczyć nam dom z zewnątrz gotowy. Mam nadzieję, że dotrzyma słowa Teraz zastanawiamy się tylko czy dodać jakieś elementy drewniane w elewacji czy tylko standardowe tynki. Trzeba to przedyskutować i dowiedzieć się o ewentualnych dodatkowych kosztach. Zobaczymy. Acha, no i po naszej stronie są też instalacje, czyli wod-kan, elektryka, co itd. Także będzie co robić Mam nadzieję, że szybko założysz swój dziennik Bardzo na Ciebie liczę, bo w sumie niewiele na forum takich dzienników prefabrykowanych, no chyba że ja szukać nie umiem, co też może być prawdopodobne No i chętnie podglądnę te Twoje Bąbelki o których piszesz A o przeprowadzce na razie nie myślę, może kwiecień jak dobrze pójdzie. Zobaczymy, nie chce wróżyć bo nie wiem jak sie uwiniemy z tymi pracami, zwłaszcza, że dużo rzeczy we własnym zakresie będziemy robić, po pracy i weekandami więc sama rozumiesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 28.11.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 oczywiście będę śledzić wiesz każdy chyba tak ma że po dokonaniu decyzji jakieś szczegóły by zmienił, ja mam takich kilka np. zdecydowaliśmy się na lustrzane odbicie bo tak lepiej wygląda u nas w działce ale osobiście wolałabym wersję tradycyjną, kolejną rzeczą której żałuję to murowania kominów...ale tego już nie można cofnąć ;)także jeśli czegoś będziesz żałować to pamiętaj że nie ty pierwsza i nie ostatnia najważniejsze żeby domek jako bryła Ci się podobała bo będziesz na niego patrzeć codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 28.11.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 właśnie przeczytałam że myślicie o dołożeniu drewnianych elementów w elewacji jeśli mogę powiedzieć co ja myślę na ten temat to osobiście bym tego nie robiła, tu gdzie mieszkam jakieś dwa lata temu powstały tu tak jakby bloki, w elewacji dołożyli drewno i wyglądał to ślicznie, ale jak teraz na to patrze to jest porażka nie ma to nic wspólnego z tym co było dwa lata temu. wiem że być może wy byście o to dbali, ale mimo to myślę że za jakiś czas będziecie żałować jeśli to zrobicie, a normalna elewacja też jest bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzak0071 29.11.2011 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 A no myślimy, zwłaszcza ze cena dość atrakcyjna, ale nic nie jest na razie przesądzone. Bardzo mi się podobają elementy drewniane i ja także widziałam wiele takich przykładów, gdy deski elewacyjne nawet po jednym sezonie wyglądały tragicznie. W większości były to właśnie nowe bloki mieszkalne i ja to sobie tłumacze tym, że deweloper chciał aby elewacja ładnie wyglądała w momencie sprzedaży, bo co go to obchodzi jak będzie potem, no i stosuje jakies środki kiepskie "bylebybyło". U nas jeśli już to zastosujemy tikurille do drewna i powinna dać rade jakiś czas. Osobiście widziałam elewacje drewnianą sosnową, która miała 5 lat a wyglądała jak nowa. Muszę jeszcze troche na ten temat poczytać. Mam nadzieje, że będzie ok niezależnie od tego co wybierzemy Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casis 02.12.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 jej przepraszam krzak że jeszcze mnie nie miałaś okazji poczytać, dziś wieczorem może coś nadrobię.... kompletowałam zdjęcia i bąble niańcze -a z dwójką bywam zarobiona widzę że podobnie jak my będziecie mieli pracy. My też mieliśmy ściany, okna, co i całą reszte w naszej gestii... no nic poczytasz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts