borejek3 20.11.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam. Niedługo rozpocznę generalny remont mieszkania. Poszukuję deski podłogowej o optymalnych zastosowaniach w przystępnej cenie. Na panele nie dam się namówić ze względu na to iż dla mnie sprawiają wrażenie sztuczności, uginania się pode mną, stukania jak jakiś karton itp. Jestem zdecydowany położyć podłogę z desek fazowanych i prawdopodobnie będę je kleił do podłoża aby uzyskać tzw. twardość pod stopami. Do nie dawna zastanawiałem się nad deską Barlinecką, ale słyszałem o niej sporo złego. Jakie zatem deski wybrać? Twarde, trwałe, nie takie, że spadnie łyżeczka od herbaty i mamy gotowe wgłębienie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nofear 17.04.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 polecam austriacki Scheucher Parkett, wg mnie najlepsze deski warstwowe jakie układałem i na pewno najmocniejszy lakier, a układałem wszystkie jakie są dostępne w salonach w Poznaniu i jeszcze kilka innych marek w Niemczech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 20.04.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 W odpowiedzi reklamy. A deska to moda. Okoniem do natury drewna. Przeminie i pociągnie za sobą tych wszystkich trendy. Drewno na podłodze to najlepsze rozwiązanie i sprawdziło się przez wieki ale na modę nie patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 21.04.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Sorry ze podpinam sie pod temat, nie chce zakladac nowego tematu odnosnie deski, ma moze ktos ta deske i moze podzielic sie uwagami odnosnie niej http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/deski-podlogowe/deska-podlogowa-lita-dab,p147556,l189.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mortor 22.04.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 ciekawe są deski podłogowe w barlinku za przystępną cenę, a coś z wyższej półki to długie do 9 mb deski, ale to już koło 600zł m2 Wiadomo, zależy od budżetu, jakościowo mają dobre, ale cena nie na każdą kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 22.04.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Ja kupiłem w leroy merlin deskę litą dębową olejowaną (była też w wersji lakierowanej), grubość 16mm, szerokość 10cm, długość - mix 30-120cm, cena 114 zł/m2. Jest ładna, naturalna, i dobra jakościowo. Oczywiście, nie jest to sortowany dąb po 250zl/m2, ale po lekkim przesortowaniu i wrzuceniu gorszych egzemplarzy w niewidoczne miejsca moim zdaniem deska jest bezkonkurencyjna jeśli chodzi o stosunek jakość i wygląd do ceny. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nofear 22.04.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 temat dotyczy deski podłogowej, czy to z leroy o szerokości 10cm i długości, a raczej krótkości 30-120 to deska? myślę że raczej duża klepka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 22.04.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 temat dotyczy deski podłogowej, czy to z leroy o szerokości 10cm i długości, a raczej krótkości 30-120 to deska? myślę że raczej duża klepka W sklepach nazywa się to deską podłogową, dlatego używam tego nazewnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nofear 22.04.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 ok, jasne, można wiedzieć ile zapłaciłeś za ułożenie /m2 ? komu zleciłeś prace (parkieciarz / złota rączka /ekipa ogólnobudowlana itd) i na jakiej chemii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 14.05.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 ok, jasne, można wiedzieć ile zapłaciłeś za ułożenie /m2 ? komu zleciłeś prace (parkieciarz / złota rączka /ekipa ogólnobudowlana itd) i na jakiej chemii? Moja własna złota rączka z pomocą taty i brata, klej Uzin MK 90 + grunt Uzin (zdaje się 414 Turbo czy jakoś tak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 14.05.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 czy klej uzim MK73 nadaje sie do deski litej 30-120cm dlugosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 14.05.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Deska też drewno tylko że wygodniejsze w układaniu i nie trzeba koniecznie kleić. Można znaleźć warstwówki w okolicach 100-120zł za m2 Osobiście polecam olejowane bo zawsze łatwiej samemu odnowić w razie uszkodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panroman 21.05.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Wszystko zależy od przeznaczonego budżetu, dla jednego rozsądny budżet nie oznacza tego samego dla drugiego. Ja zamawiam http://ipodlogi.pl/kat/25/bambusowe drewno bambsowe, niestety nie jest jeszcze zbyt popularne, ale mam nadzieję, że nie będę żałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 21.05.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Przy wyborze podłogi lepiej kierować się rozumem, nadzieja to sfera bardziej duchowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 21.05.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 czy klej uzim mk73 nadaje sie do deski litej 30-120cm dlugosci. Klej mk 73 jest bardzo dobrym klejem ale tylko do mniejszych elementów tzn. parkietu. Deski należy kleić klejami dwuskładnikowymi, MS lub poliuretanami jednoskładnikowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts