Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Deska podłogowa jaka najlepsza w rozsądnej cenie?

borejek3

Recommended Posts

Witam. Niedługo rozpocznę generalny remont mieszkania. Poszukuję deski podłogowej o optymalnych zastosowaniach w przystępnej cenie. Na panele nie dam się namówić ze względu na to iż dla mnie sprawiają wrażenie sztuczności, uginania się pode mną, stukania jak jakiś karton itp. Jestem zdecydowany położyć podłogę z desek fazowanych i prawdopodobnie będę je kleił do podłoża aby uzyskać tzw. twardość pod stopami. Do nie dawna zastanawiałem się nad deską Barlinecką, ale słyszałem o niej sporo złego. Jakie zatem deski wybrać? Twarde, trwałe, nie takie, że spadnie łyżeczka od herbaty i mamy gotowe wgłębienie itp.

• 1 year później...

Ja kupiłem w leroy merlin deskę litą dębową olejowaną (była też w wersji lakierowanej), grubość 16mm, szerokość 10cm, długość - mix 30-120cm, cena 114 zł/m2. Jest ładna, naturalna, i dobra jakościowo. Oczywiście, nie jest to sortowany dąb po 250zl/m2, ale po lekkim przesortowaniu i wrzuceniu gorszych egzemplarzy w niewidoczne miejsca moim zdaniem deska jest bezkonkurencyjna jeśli chodzi o stosunek jakość i wygląd do ceny.

pzdr

• 3 weeks później...
Wszystko zależy od przeznaczonego budżetu, dla jednego rozsądny budżet nie oznacza tego samego dla drugiego. Ja zamawiam http://ipodlogi.pl/kat/25/bambusowe drewno bambsowe, niestety nie jest jeszcze zbyt popularne, ale mam nadzieję, że nie będę żałować.