admete 17.02.2012 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Yokasta majeczka hazelku Leia Artur agawi Alu narendil dzięki za dobre słowa Nie będę się rozpisywać - bo firma nie zawiniła - kolor na oknie wyszedł tak jak na próbniku - KTÓREGO JA NIE WIDZIAŁAM PRZED ZAMÓWIENIEM i dlatego czuję to co czuję -- jak bym miala pistolet to bym sobie rękojeścią palnęła - bo strzelic nie moge bo dzieci małe mam - wykrakałam rano ten wisielczy humor Jak dobieraliśmy kolorystykę okien ,rolet ,bram drzwi wejściowych jeździłam z próbniczkiem WSZĘDZIE i przymierzałam - w świetle dziennym i wieczornym żeby pasowało jak najlepiej. Wszystkie okna miały być z PCV, w trakcie wyszło że okna balkonowego nie da się zrobić z pcv tylko musi być z drewna - żeby te małe trójkąciki dało się dobrze wykonać i te wielkie szyby były bezpieczniej osadzone niż by to było w pcv.. I tu moje niedopatrzenie sama na żywo nie spojrzałam na próbnik kolorów drewna!!!!!! Zajęliśmy się technicznymi szczegółami -żeby okno miało proporcje , żeby trójkąty były ładne....... Wina rozkłada się pomiędzy mną moim J który zatwierdził na słowo kolory i osobą która kolory wybrała. Ja jako główny prowadzący powinnam tego dopilnować - ale przyjęłam jako pewnik że kolor będzie taki jak na pozostałych oknach............. ale ale ale ale za dużo rzeczy na głowie i mamy to co mamy http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif I tu kochani kończymy temat - nikogo już nie obwiniamy (tylko ja siebie ) Teraz najważniejsze - jak problem rozwiązać Przez chwilę już nawet mieliśmy zamawiać nowe okno :sick: Okno na szczęście da się przamalować ale trzeba zedrzeć farbę i podkład do litego drewna, zrobić odpowiednią mieszankę żeby znaleźć kolor Okno musi być wyjęte, zawiezione do zakładu pomalowane, musi wyschnąć - to wszystko wiąże się z czasem. Czas bez okna w domu - wiadomo straty na ogrzewaniu Za malowanie transport musimy zapłacić - nie wiem ile to wyjdzie dokładnie dowiem się tego w poniedziałek. Najprawdopodobniej okno oddamy do firmy która robiła nam drzwi - nie zamawialiśmy u nich okna bo myśleliśmy że wyjdzie dużo drożej - a przeszło nam to przez myśl - i tego sobie też nie mogę wydarować - że skoro wzieliśmy u nich małe okienka - te okrągłe , drzwi, to trzeba było zainwestować i zrobić duże okno Już dawno okno byłoby wstawione, w dobrym kolorze, nie płacilibyśmy tyle za ogrzewanie - a tak wyjdzie że całą zimę będziemy bez okna :bash: Pan z firmy króra najprawdopodobniej nam okienko doprowadzi do ładu i składu powiedział Niech się pani nie martwi wszystko będzie dobrze - i tego się będę trzymać Ale cholera te dodatkowe koszty :sick: wiem że wielu z Was powie - koszty koszty norma na budowie -ale to akurat wielki Zonk wyszedł - i mogłam dopilnować - ale juz się chyba powtarzam. Czekam do poniedziałku na informacje czy mają czas na nasze okno.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 17.02.2012 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Nie dołączyłam zdjęcia mojego okna i koloru z próbnika http://i3.fmix.pl/fmi1858/37b43532002741644f3e5de5 Zostawmy to bez komentarza................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 17.02.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 oj...Admete http://emotikona.pl/emotikony/pic/16icon_kiss.gif...no przykro mi... piszesz...mogłam tego dopilnować...no, nie mogłaś...za dużo na głowie...ja też już mam na swoim koncie jakieś wtopy związane z budową ... ciężko jest ogarnąć to wszystko tym bardziej, że jest się laikiem w większości tematów budowlanych ( przynajmniej ja) nie obwiniaj już siebie...nie ma już co gdybać...dobrze, że nie musisz nowego okna kupować... A nie ma możlwości przemalowania okna na miejscu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.02.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 A nie ma możlwości przemalowania okna na miejscu ??? Dokładnie!!! Kochana, ja Ci podam numer do moich magików od malowania... oni robią wszystko na miejscu... nawet jak już masz wszystko wykończone... leć dalej z koksem,a oni ci na wiosnę jak się ładne pogody zaczną wszystko poprawią... Przemalowanie tego okna unich nie powinnowyjść drożej niż 600-800 zł, a nie będziesz musiała znowu go demontować... oni robią to w jeden dzień, na miejscu, nic nie brudzą Ja kropeczki farby poza ramą okna nie znalazłam, nawet na glifach:o U mnie teraz też będąmalować, gdy jużmieszkanie praktycznie bedzie wykonczone - i wcale się tego nie boję I co ważne - działają na terenie całego kraju. Uwierz mi - to jedna z nielicznych ekip którą mogę polecić z czystym sumieniem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 17.02.2012 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Leia dzięki kochana już trochę ochłonęliśmy i idziemy myślami dalej . A odpowiedzi na Twoje pytanie udzieliła nam Magda Magda biorę numer od zaraz - to co piszesz brzmi niewiarygodnie - boję się tylko że może być problem z uzyskaniem koloru takiego jak mamy na pozostałych oknach. Nic, jak dasz mi numer to się ich dopytam dokładnie jak to wygląda. A już martwiliśmy się że będziemy mieć znowu dziurę na korytarzu przez miesiąc, albo będziemy czekać wiosny na malowanie na miejscu - a robota na korytarzu będzie stała. A tu promyczek nadziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.02.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Kochana, wyślij mi maila na moje wp, to ci odpowiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 17.02.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Dokładnie!!! Kochana, ja Ci podam numer do moich magików od malowania... oni robią wszystko na miejscu... nawet jak już masz wszystko wykończone... leć dalej z koksem,a oni ci na wiosnę jak się ładne pogody zaczną wszystko poprawią... Przemalowanie tego okna unich nie powinnowyjść drożej niż 600-800 zł, a nie będziesz musiała znowu go demontować... oni robią to w jeden dzień, na miejscu, nic nie brudzą Ja kropeczki farby poza ramą okna nie znalazłam, nawet na glifach:o U mnie teraz też będąmalować, gdy jużmieszkanie praktycznie bedzie wykonczone - i wcale się tego nie boję I co ważne - działają na terenie całego kraju. Uwierz mi - to jedna z nielicznych ekip którą mogę polecić z czystym sumieniem:yes: Magda podała super rozwiązanie. Naprawdę nie przejmuj i się działaj dalej. Nie zatrzymuj prac. Jeśli trzeba będzie wyjąć okno zróbcie to na wiosnę, jak będzie ciepło. Admete, a co do emocji - nie da się wszystkiego upilnować i takie sytuacje poprostu trzeba wpisać w scenariusz wykańczania. Inaczej wykańczanie domu zamieni się w wykańczanie siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.02.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Czyli wracamy do pierwszej wersji-jednak malowanie. Pewnie stracisz gwarancję Aga, ale mówi się trudno;)Głowa go góry, będzie dobrze- teraz możesz skupić się na całej reszcie.:wiggle:Po cichu powiem Ci, że mężów w wykończeniówce trzeba pilnować, szczególnie jeżeli chodzi o kolory- to urodzeni daltoniści:lol2:Miłego weekendu:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 17.02.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Właśnie przeczytałam nowiny nie smutaj się kochana, rozwiązanie już jest więc nie ma co rozpamiętywać sytuacji. Z budowaniem już tak jest że jak byś się nie starał zawsze coś wyskoczy i na pewno każda z nas ma już nie jeden zonk na sumieniu W końcu dla większości to pierwsza przygoda z budowaniem domku i uczymy się na błędach. Trzymam kciuki za pomyślną rozmowę ze specami od Madzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 17.02.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Magda biorę numer od zaraz - to co piszesz brzmi niewiarygodnie - boję się tylko że może być problem z uzyskaniem koloru takiego jak mamy na pozostałych oknach. Nic, jak dasz mi numer to się ich dopytam dokładnie jak to wygląda. Z dopasowaniem koloru nie powinno być najmniejszego problemu:no: My dopasowywaliśmy kolor drewna do koloru PCV i wydaje mi się,że wyszło idealnie:yes: Tak jak pisze Magda da się to zrobić na miejscu:yes: Nie trzeba okna wyjmować i nigdzie zawozić,kto to wymyślił:mad: Głowa do góry:hug: Miłego weekendu:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 17.02.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Aguś mam nadzieję że jak napisały dziewczyny uda się wszystko przemalować na miejscu. A co do koloru to się nie martw spokojnie dobierzecie;) Ps Byłam w Radomsku ( widziałam mnóstwo ludwiczków ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.02.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Współczuje kolejnych przepraw z nieszczesnym oknem ale jak piszą dziewczyny jest wyjscie i na pewno pożadna firma zrobi Ci to tak fajnie ze zapomnisz jak wygladal poprzedni kolor-głowa do góry :hug:Kazdy z nas zalicza mniejsze lub wieksze wtopy budowlane wiec sie nie obwiniaj.Ja rysowałam projekt indywidualny wiec wszystko powinno byc dopracowane a jak wybudowalismy dom to sie okazalo ze slupy podpierajace dach tarasu sa w roznych odleglosciach.Teraz juz o tym nie mysle ale pamietam pierwsze dni nabuzowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.02.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Eeeee Aga, dasz radę jestem przekonana. Namiar od Magdy bierz koniecznie, Ci Panowie będą mi robili białe okna i drzwi w domu oczywiście kiedy już dojdę do pieniędzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.02.2012 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Aguś wpadnij do karolka- była w Radomsku i zrobiła mega sesję pięknych ludwiczków i nawet jeden wypożyczyła:jawdrop: dajesz wiarę?:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 18.02.2012 03:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Kochana, wyślij mi maila na moje wp, to ci odpowiem:) http://emoty.blox.pl/resource/Great.gif Magda podała super rozwiązanie. Naprawdę nie przejmuj i się działaj dalej. Nie zatrzymuj prac. Jeśli trzeba będzie wyjąć okno zróbcie to na wiosnę, jak będzie ciepło. Admete, a co do emocji - nie da się wszystkiego upilnować i takie sytuacje poprostu trzeba wpisać w scenariusz wykańczania. Inaczej wykańczanie domu zamieni się w wykańczanie siebie Kasiu dziękuję za dobre słowa . Jeśli tylko okno da się przemalować na miejscu - to problem maleje i jest do zniesienia . Agawi dzięki kochana Najgorsze że mój mąż nie widział próbnika tylko na słowo uwierzył że kolor jest dobrany identyczny do reszty http://emoty.blox.pl/resource/fool.gif Z budowaniem już tak jest że jak byś się nie starał zawsze coś wyskoczy i na pewno każda z nas ma już nie jeden zonk na sumieniu W końcu dla większości to pierwsza przygoda z budowaniem domku i uczymy się na błędach. Two niby wszyscy o tym wiemy. przestzregają nas znajomi - ale jak naprawdę przyjdzie się zmierzyć z problemem to emocje biorą górę http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif Ale dzięki kochana za dobre słowa majeczka to uspokoiłaś mnie z tym kolorem Karolek dzięki zaraz lecę oglądać http://emoty.blox.pl/resource/4_16_1.gif kakusku Tobie tez dziękuje za dobre słowa z tego wszystkiego zapomniałam Ci odpisać o płytkach - rano sie poprawię Yoka rade daaaaaaaamy Dobrze że mamy sprawdzonych fachowców Aguś wpadnij do karolka- była w Radomsku i zrobiła mega sesję pięknych ludwiczków i nawet jeden wypożyczyła:jawdrop: dajesz wiarę?:rotfl: :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 18.02.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Przyjdzie czas, będzie rada i widzę, że sie sprawdziło, cieszę sie, że wszystko powoli zaczyna się klarować. Glowa do góry Adme. Milego dnia życzę, radosnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.02.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 admete, trzymam kciuki, zeby Ci magicy od Madzi przyjechali i rozwiazali problem;)Po niedzieli mam spotkanie z wykonawca mebli-celem wyceny;) Czy znasz jakiegos stolarza, ktorego tez zaprosiłabym na casting cenowy?Ten pierwszy pan jest z polecenia...ale nie chciałabym sie dowiedziec za jakis czas, ze kuchnia mogła kosztowac np: 10 tys mniej:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.02.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 poszło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.02.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 (edytowane) Admente nic nie szkodzi-wiesz ze mam duzo czasu Rozumiem ze mazz inne sprawy na glowie-wazniejsze !!! Probowalam znalezc model tej kuchni na ktorej gotuje "w domu" ale wykakuja ciut inne obrazki.W kazym razie jest to Rangemaster kremowy z plyta ceramiczna.Lubie na niej gotowac bo nawet nawieksze garczki (a takich musze uzywac do 7 osobowej rodzinki ) mieszcza sie bez problemu (plyta 90 ) Piekarnik + grill to normalne urzadzenia jak w innych kuchenkach wolnostojacych za to fajna jest ta boczna" dostawka" bo mozesz w jednym czasie zobic kilka lazanii Edytowane 18 Lutego 2012 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 18.02.2012 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Alu jeszcze raz dzięki za dobre słowa Hazel odpowiem u Ciebie Magda dzięki kochana będę dzwonić po weekendzie, a przez te 2 dni mnie chyba skręci z niepewności Kaukasku cieszę się z takiej pozytywnej opinii - bo myślę o tek kuchni poważnie a nie znam nikogo kto by ją miał, więc Twoje zdanie i relacje są bardzo cenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts