Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

hmm duża ta ściana. Pamiętasz jakie ona ma wymiary?

Mi się wydaje, że efekt może być fajny. Odważny ale na pewno nie zapomniany i z charakterem.

Wkleję ci inspirację:

http://www.minkinteriors.co.uk/wp-content/uploads/2011/07/dahl-after-photo-with-fornasetti.jpg

Tutaj ściana jest pomalowana i tapeta wklejona w taką ramkę centralnie. Fajnie to wygląda, może i u Ciebie na ścianie by się sprawdziło. Zamiast tapetować całość od brzegu do brzegu dać taki dekor niby obraz.

Edit: Tylko centralnie na ścianie oczywiście :) nie tak wysoko jak na inspiracji. Bardziej w formie kwadratu.

Edytowane przez TwoOfUs

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A przy tapecie nie ma opisu co ile wzór się powtarza? Zawsze niestety może się okazać że kawałek odpadnie.

Edit: Jest informacja: pasowanie wzoru 76cm Ja myślę że jak już będziesz miała tapetę to da się pokombinować żeby zrobić to jak najoszczędniej. Najwyżej nie wyjdą ci paski dokładnie 2m tylko odrobinę krótsze. Albo paski po 220cm ale cztery.

Edytowane przez TwoOfUs

Juppi :wave: będzie fajnie wyglądała na tej ścianie :wiggle:

dobrze że tak mówisz bo trochę w strachu jestem http://emoty.blox.pl/resource/552.gif

bo myślałam że zdecyduję o tym jak już będzie kuchnia - a ja długo i namiętnie będę dumać stojąc przed ścianą czy dawać tą tapetę czy nie

- a tu taka akcja dzisiaj na biega http://gify.magazynek.org/pictures/Emotikony/Kolory/Czerwone/021.gif

Admete jak dla mnie to ta Twoja ściana jest idealna do TAKIEJ tapety :yes::yes::yes::yes::yes:

a możesz mi przypomnieć ( sorki , ja tak skaczę po wątkach i tak troszku zapomina mi się co? gdzie? kiedy? ) tam będziesz miała stół?

ja osobiście wokół okna nie dawałabym TEJ tapety :no:

ha, ha, ha...ja takie akcje uwielbiam :lol2::lol2::lol2:

Two patrzę i patrzę na tą inspirację wklejoną przez Ciebie - i stwierdzam że bardzo mi się podoba to jak jest połączona tapeta ze ścianą - i wychodzi na to że nie będę się długo zastanawiać nad kolorem farby :lol2: trzeba będzie dopasować tylko do tapety :lol2:

Ja mam tylko takie ujęcie kuchenne z tą tapetą

http://i1.fmix.pl/fmi839/428ab60b000ad0bc4f4c75c9

Venus mi kiedyś wklejała - ale nie mam czasu znaleźć tego zdjęcia u siebie w wątku :lol2:

Skibuisa

może to i lepiej, że jest taka akcja. Przynajmniej tą ścianę będziesz miała z głowy a tak byś w nieskończoność dumała.

masz rację :yes:

A kupujesz 1 czy 2 rolki?

Właśnie czekam aż mi panie ze sklepu powiedzą jak to jest z tym wzorem - i czy da się łądnie je pociąć i na ile - ale wydaje mi się że jedna starczy :yes: - oby ;)

Zdrówko u nas lepiej - maluszek trochę zakatarzony i moja mama się rozłożyła :bash:

Admete Twója Varia jaką ma głębokość ? Szukam wkładu jak najbardziej płytkiego... i ile kw?

47,5 cm - i trzeba jeszcze wziąć z 5 cm na wolne miejsce z tyłu wkładu. Myśłę że to jeden z ładniejszych o nie dużej głębokości wkład.

I wcale nie wyszedł tak wysoko jak myślałam - a nawet wydaje mi się że gdyby był niżej to bym sobie pluła w brodę...........i tu mi przypomniałaś że mam zadzwonic gdzie jest mój projekt portalu :mad: