Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jestem :lol:

Zaraz będę opowiadać i odpowiadać - ale proszę się nie nastawiać - bo licho dziś ze wszystkim było ;)

Ale tak mi się dzień zaczął - od 3 nad ranem :lol2: - dziecię gnębią zęby :( - a mnie małe przeziębienie od Oskara przeszło - taki ni to katar, ból głowy i takie rozbicie ogólne - czyli nic tylko jechać na wycieczkę :lol2:. Do tego palca sobie obiłam z całej siły o kant wanny - a potem tego samego palca potraktowałam maszynką do golenia :sick: - na koniec w samochodzie nożem przy obieraniu jabłka :o - nie wiem co to za fatum na mój paluszek się zaczaiło :jawdrop: - ale żyję - pisać mogę :yes:

Wszyscy się nastawiliśmy więc wyjechaliśmy o 8.30....cdn - usypiam dzieciaki.....

Najpierw odpowiadam :)

meble dziecięce ładne wyszperałaś wiesz coś o ich jakości? ?

Karola - nie wiem właśnie - i nie wiem jak tu te mebelki sprawdzić - na stronie nie ma chyba adresu - albo ja tak sprawdzałam :lol2: - ale zadzwonię i dopytam czy można gdzieś ich meble zobaczyć :yes:

Te mebelki firmy Pinio widziałam na żywca bo się do nich przymierzałam i bardzo mnie rozczarowały. Jakością i pojemnością

Kurcze szkoda :( - bo śliczne są:o

Aguś dzięki za link - jutro na spokojnie przejże i zobaczę co i jak :yes: - porównam ceny :yes:

Przypomniała sobie że u Magdy Kasha G chyba pisała o tych mebelkach - trzeba by odnaleźć - ale jak w tym gąszczu postów to zrobić :o

Wypad ogólnie fajny - Oskar poużywał :wiggle:

słońce fajne to łózko - wezmę pod uwagę :yes:

Mirelko to łóżko o którym piszesz to to które wkleiła Narendil?

Wchodziłam wczoraj na stronę Ikei - jako pierwsza w moich poszukiwaniach i właśnie nie znalazłam niczego ciekawego :(

Kurcze a tu takie fajne łóżko i tanie pewnie :(

Narendil - niestety Rako nie znalazłam bo nawet nie wiedziałm gdzie szukać :lol2:.

Magda była na Bartyckiek - wiesz może gdzie to jest dokładnie? Bo chyba pojadę szybciej do stolycy niż mi się wydawało ;)

Olu zaraz napiszę o moim wyjeździe i o moich niestety nieudanych zakupach :(

Dropku tylko wyżej Karolek pisała że widziała je na żywo i że są kiepskie :sick:

Mrówka na żywo jeszcze fajniejszy :yes: - robi kurcze wrażenie :rolleyes:

Ale ale! Chyba coś przegapiłam. Buźki będą dziś? Ale jakie buźki - kuchenne czy salonowe?

Filiżankowe:rotfl:Aguś czekamy na Ciebie:wiggle:

Aga mnie ubiegła :lol:

Hej :wiggle: No ciekawam bardzo co tam Aga z wycieczki "przywlecze" :D

No to sobie poczekamy...:popcorn::popcorn:

Czekamy na relacje :) ale Aga pewnie dziś padnięta wróci wiec przyjdzie nam czekać do rana :popcorn:

Padnięta jestem to fakt - ale to przez to moje małe choróbsko i totalne niewyspanie :bash:

--------------------------------------------------

Co do wyjazdu - straciliśmy bardzo dużo czasu na znalezienie tego sklepu z kuchniami - trochę - tzn prawie godzinę :bash:. Ale nie chce mi się już pisać - o złym adresie, biurze w jednym miejscu sklepie w drugim...itd...itp. Dojechaliśmy :wiggle:

Kuchnie na żywo przepiękne - każda jedna :jawdrop:

Jak pisałam wczoraj tej o którą mi chodziło nie było - były inne modele - i kurcze zaczełiśmy się zastanawiać nad taką ( zdjęcie z telefonu ;) - zpomnialam aparatu :bash:)

http://i2.fmix.pl/fmi1630/a306ac1f000bed124f870d67

Zawsze myślałam że potrzebna jest szybka ze względów praktycznych - móc patrzeć czy się ciasto nie przypala ;)

Ale wizualnie tak wygląda lepiej :yes:. Ja zamiast płyty gazowej chcę indukcyjną - i bez tego ochraniacza na ścianie - żeby mi moich buziek ściennych nie zasłaniał :lol2:

Świetna jest ta mała szuflada - z funkcją grilla - można bez rozgrzewania całego piekarnika coś sobie podgrzać, zrobić grzankę, odmrozić kawałek pizzy :yes:

Piekarniki full wypas - chociaż przyznam że aż dwóch nie potrzebuję - myślę że dosłownie od święta będą dwa na raz używane :yes:

I najważniejsze pytanie czy "taka" kuchnia pasuje do moich frontów, buziek i całej kuchni??? - czy nie powinna być właśnie bardziej prosta?

Będę jeszcze o tym myśłeć.....

Co do buziek - słuchajcie załamałam się wróciłam tylko z solniczką i pieprzniczką :bash:

Reszta była obdrapana - każdy talerzyk miał ryskę, przykrywki od cukiernicy i dzbanak kropkę - jak na moim czajniku - ale tam kropki i zadrapania były w liczone w cenę ---a tu???? - przeciez nie będę brała takich porusowanych rzeczy :sick:

Także Olu niech ta osoba co Ci będzie odbierać Twój zestaw dokładnie go obejrzy :yes: - może wybrali lepsze sztuki?

Mnie pozostaje wizyta w Wawie i zobczenie jak to tam na miejscu wygląda- może tam coś wybiorę - albo z Wami będę kompletować po całej Polsce :lol2:

żeby nie było że kłamię że byłam w Krakowie zdjęcie ze smokiem :wiggle:

http://i3.fmix.pl/fmi1743/e1329aa00004b9d34f870da2

i mały bonusik - moje dziecię na świetnym foteliku w sklepie z kuchniami :)

Kupowałabym od razu - ale cena :jawdrop: - 2 tyś - i wiadomo inny kolor (chociaż ten też bardzo ładny ) ale o prócz tego tylko taka brzydka kratka ;)

http://i3.fmix.pl/fmi2833/2fd801230015ae544f870d85

Edytowane przez admete

Aga, gdzie jest Bartycka to tak średnio się orientuję. Poza tym moje informacje jak trafić z dworca komunikacją miejską na niewiele by Ci się zdały :lol2: Ale jeśli Magda udzieli Ci instruktażu, które to stoisko, to i ja skorzystam.

A jak już będziesz w stolicy, to możesz i sklep KARE odwiedzić. Ja oczywiście zrobię sesję, ale jak już będziesz w okolicy to grzechem by było nie skorzystać!

Słuchaj, ja te RAKO obiektowe u siebie znalazłam! Mogę Ci zdjęcia wysłać, ale wiadomo jak jest ;)

I jeśli chcesz, to zajdę do swojego AD i pomacam w Twoim imieniu buźki!

Aguś, fajnie Cie widziec:wiggle: i Kolege mojego Synka tez-Fajny Facet z Niego:wiggle:

Kuchenka, Aguś-nie w mich klimatach (jak sie pewnie domyslasz:D) ale jest naprawde wypasiona. Nie ma to tamto. ;) A ten piekarnik nie ma szklanych drzwi?To jak bedziesz sprawdzac, czy sernik dla Rodzinki gotowy...?:rolleyes:

Cholerka, taka lipa z tymi buzkami naszymi?:o buuuuuu:( A byłas w Krakowskiej wlasnie? Tam gdzie ja mam zabukowane?

Ja dzis napadłam na h&y w naszej galerii i kupiłam mnóstwo popierdółek do domu (dobre na doła takie zakupy-od razu jakos mi sie lepiej zrobiło:rolleyes:) i umówilam sie na pomiar rolet rzymskich z eurofiran. Znalazlam material, o jakim marzyłam i jestem mega happy:lol: I wyceniłam pstryczki u p. Rafala naszego:wiggle: Pani A. jest Toba zachwycona;)

Hej Aguś:wiggle: No piękna wycieczka była:rolleyes: Fotka ze smokiem cudna- zupełnie nie rozumiem, dlaczego narzekałaś na swoją fryzurkę, bo wyglądasz pięknie:jawdrop: Maluch też:wiggle: Kuchnia MEGA wypasiona:jawdrop::jawdrop: Tylko ja z kolei lubię widzieć przez szybę jak się coś piecze:D Powiedz ile takie cudo kosztuje, jeżli to nie tajemnica?

Szkoda, że tak wyszło z tymi buźkami, ale dziadostwa nie ma co kupować:no: Może jeszcze znajdziesz:rolleyes:

Fotel przecudny, cena jak to cena za fotel- ja z tańszymi się niestety nie spotkałam w Wawie:spam:

Dobrej nocki:hug:

yyyy, no mi kuchenka też jakoś nie leży;) Gdy mówiłaś o kobylastych w stylu angileskim/hamerykańskim to sądziłam, ze masz coś takiego na myśli...

Ja sama o niej skrycie myślę:rolleyes:

Ale książę na tronie:lol2: A jaki dzielny - ratuje swoją śliczną mamę przed smokiem wawelskim:o:lol2:

Edytowane przez MagdaZZZ

Aga

Super wyglądasz :pSynuś niczym królewicz na tronie ;)

Co do buziek to ja je widziałam i niestety wykonaniem nie rzuciły mnie na kolana .

Jeśli chodzi o kuchnie to akurat ten model który pokazałaś jakoś mi nie eeży wydaje mi się taki babciny .Nie bardzo mi pasi do twojej wymuskanej kuchni

Ten za linkowany przez Magdę owszem coś teges widzę u Ciebie

Dziewczynki nie wiem czy nie przegapiłyście mojego wstępnego pościka z z wczoraj :rolleyes:

- bo nikt się nie politował nad moim zmasakrownym paluszkiem :lol2:

Aga, gdzie jest Bartycka to tak średnio się orientuję.

Ja też :lol2:

Ale myśłę że nawigacja rozwiąże problem :)

A jak już będziesz w stolicy, to możesz i sklep KARE odwiedzić. Ja oczywiście zrobię sesję, ale jak już będziesz w okolicy to grzechem by było nie skorzystać!

Odwiedzę na pewno :yes: - najpierw muszę zlokalizowac :lol2:

Ale Ty będziesz pierwsza :yes:

Słuchaj, ja te RAKO obiektowe u siebie znalazłam! Mogę Ci zdjęcia wysłać, ale wiadomo jak jest ;)

Jakbym sie nie wybrała do Wawy to Cię poproszę :hug:

I jeśli chcesz, to zajdę do swojego AD i pomacam w Twoim imieniu buźki!

jw :lol:

Aguś, fajnie Cie widziec:wiggle: i Kolege mojego Synka tez-Fajny Facet z Niego:wiggle:

:hug: :wiggle:

A ten piekarnik nie ma szklanych drzwi?To jak bedziesz sprawdzac, czy sernik dla Rodzinki gotowy...?:rolleyes:

Dlatego temat jest otwarty na oścież :lol2: - nie wyobrażam sobie piec ciasto na wyczucie ;)

Cholerka, taka lipa z tymi buzkami naszymi?:o buuuuuu:( A byłas w Krakowskiej wlasnie? Tam gdzie ja mam zabukowane?

no właśnie tam :( - dlatego niech ten znajomu je dokładnie obejrzy z Tobą na telefonie :yes:

Ja dzis napadłam na h&y w naszej galerii i kupiłam mnóstwo popierdółek do domu (dobre na doła takie zakupy-od razu jakos mi sie lepiej zrobiło:rolleyes:) i umówilam sie na pomiar rolet rzymskich z eurofiran. Znalazlam material, o jakim marzyłam i jestem mega happy:lol: I wyceniłam pstryczki u p. Rafala naszego:wiggle:

fiu fiu no to pani pozałatwiała :wiggle: - dobrze że humorek już lepszy :hug:

Pani A. jest Toba zachwycona;)

:o

a co tam ta gadułka gadała???

Hej Aguś:wiggle: No piękna wycieczka była:rolleyes: Fotka ze smokiem cudna- zupełnie nie rozumiem, dlaczego narzekałaś na swoją fryzurkę, bo wyglądasz pięknie:jawdrop:

Aga wycieczka świetna :yes:

Włosów na tym zdjęciu mało widać ;) - na szczęście :lol2:

Przed samym wyjazdem - sma jeszcze podcinałam parę kosmyków i są już potraktowane tym fioletowym szamponem do przytłumienia żółto - rudego koloru :sick:

Kuchnia MEGA wypasiona:jawdrop::jawdrop: Tylko ja z kolei lubię widzieć przez szybę jak się coś piecze:D Powiedz ile takie cudo kosztuje, jeżli to nie tajemnica?

Dlatego będę się skłaniac ku temu modelkowi którego nie było na ekspozycji - co wklejałam przedwczoraj :yes:

Cena ??? Maskaryczna :sick: Dobrze ponad 10 tyś :o - zależy od modelu - ta powyżej akurat droga - więc dlatego tez ta współczesna ma coraz więcej plusów :yes:

Szkoda, że tak wyszło z tymi buźkami, ale dziadostwa nie ma co kupować:no: Może jeszcze znajdziesz:rolleyes:

Fotel przecudny, cena jak to cena za fotel- ja z tańszymi się niestety nie spotkałam w Wawie:spam:

Dobrej nocki:hug:

buxki mnie rozczarowały :sick:

Ale jest tyle ładnych kompletów że nie będę bardzo żałować :rolleyes:

A ten fotel jest o tyle fajny że jest malutki - typowo dla dziecka - dlatego mnie tak zauroczył :rolleyes:

A co do zakupów mężowych, u nas ostatnio też najczęściej tak właśnie się kończy. Ja wracam z pustymi rękami, albo stosem rzeczy do domu, a luby obkupiony w ciuchy :lol2:

Okropna niesprawiedliwość :lol2: - ale odbiję sobie u mnie - niedługo otwiera się nowa galeria :wiggle:

yyy to ja tak szybko tylko, że w kuchni widziałabym nowoczesny piekarnik :) toteż jestem zaskoczona :D

yyyy, no mi kuchenka też jakoś nie leży;) Gdy mówiłaś o kobylastych w stylu angileskim/hamerykańskim to sądziłam, ze masz coś takiego na myśli...

Dziewczyny i takie było założenie i chyba nadal jest ;).

Ale na stanie nie mieli do pooglądania tego piekarnika

http://i1.fmix.pl/fmi1285/a08534f2001b5bda4f85d513

po obejrzeniu na żywo myśłę nawet o mniejszym bo 90 też są wielkie :o

http://i1.fmix.pl/fmi125/46406a0e0009c2b24f87bef9

znalazłam jeszcze coś takiego

też falcona ale nie mają go w rozpisce w cennkiu więc musze dopytać

http://i3.fmix.pl/fmi187/8400d8b7002a79194f87a022

Ten jest pomieszaniem klasyki z nowoczesnością - najpierw dowiem się czy jest dostępny - a dopiero będę go rozważać - a co Wy o nim myślicie?

Ale książę na tronie:lol2: A jaki dzielny - ratuje swoją śliczną mamę przed smokiem wawelskim:o:lol2:

Było odwrotnie :)bo mały przestraszył się go w pierwszej chwili jak smok puścił ogień :lol:

Aga

Super wyglądasz :pSynuś niczym królewicz na tronie ;)

dziękujemy :hug:

Co do buziek to ja je widziałam i niestety wykonaniem nie rzuciły mnie na kolana .

Jeśli chodzi o kuchnie to akurat ten model który pokazałaś jakoś mi nie eeży wydaje mi się taki babciny .Nie bardzo mi pasi do twojej wymuskanej kuchni

Ten za linkowany przez Magdę owszem coś teges widzę u Ciebie

buźki :sick: - mówi się trudno ;)

A co myślisz o tym wklejonym powyżej???

Edytowane przez admete

Admete kojarzę ten sklep w Krakowie (koło stadionu ) , gapiłam się kiedyś przez szybkę na piękności w środku;)

Nie wiem czy szukasz tylko kuchni konkretnej firmy ,ale tutaj też mają fajny wybór http://godin.com.pl/aktualno%C5%9Bci/index.php.

Twoja ostatnia propozycja najbardziej mi leży i pasuje do Ciebie:)

Jak mogłaś tylko z solniczką z Kraka wrócić?

Dziewczynki nie wiem czy nie przegapiłyście mojego wstępnego pościka z z wczoraj :rolleyes:

- bo nikt się nie politował nad moim zmasakrownym paluszkiem :lol2:

Ja nie przegapiłam, ale byłam już tak zmęczona, że pisałam tylko połowę tego co planowałam ;)

Odwiedzę na pewno :yes: - najpierw muszę zlokalizowac :lol2:

Ale Ty będziesz pierwsza :yes:

Nie mogę się doczekać :lol2:

Dlatego temat jest otwarty na oścież :lol2: - nie wyobrażam sobie piec ciasto na wyczucie ;)

A widzisz, ja tak będę piekła.

Bo mój śliczny piekarnik jest nieprzeźroczysty.

Ale skoro miłość może być ślepa to pieczenie też :lol2:

Pokazana przez Ciebie kuchenka jakaś taka za bardzo mi się wydaje.

Ta:

http://i1.fmix.pl/fmi1285/a08534f2001b5bda4f85d513

jak najbardziej!

Ta też mi się podoba :)

http://i3.fmix.pl/fmi187/8400d8b7002a79194f87a022

Tylko jest dosłownie na granicy ;)

Nie wiem, czy nie byłoby za dużo, i buźki, i te zdobienia.

Edytowane przez narendil

Łóżko nasze jest takie:

http://img18.allegroimg.pl/photos/oryginal/20/21/06/24/2021062429

na all są po 400 pln.My pomalowaliśmy na biało.

Kuchenki ... dla mnie te bardziej nowoczene są śliczne, ta pierwsza jest wg mnie .. tragiczna.

Szkoda, że talerze takie niezbyt dobre jakosciowo :(