admete 22.01.2013 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Aga, trudno ocenić. To zależy od ustawień monitora. U mnie te listwy wyświetlają się jako beż lekko różowawy, pasujący niby do kanap, ale te przecież stoją w jednym pokoju, a listwy będziesz miała w całym domu. Sama nie wiem. Tak jak mi monitor je wyświetla, to trochę cukierkowy ten beż wyszedł. Może na żywo jest chłodniejszy? Ilu chyba dobrze ujęłaś tą beżową listwę - ona faktycznie wpada w róż. Na holu zauważyłam że robi się z tego jakiś wrzos? I nie jest chłodnym kolorem Zdecydowanie w chłodnych barwach siedzieć będzie ta moja próbka - i dlatego chyba mi się podoba To i Ja się wypowiem.. Dla mnie pasują bo się odcinają od ścian. Białe listwy zlały by się z całością a tak wprowadzają jakiś akcent kolorystyczny do wnętrza. Cały czas obracasz się w tej samej gamie kolorystycznej, więc wszystko pasuje. Zastanów się tylko czy TOBIE się podoba ( tylko Ty wiesz, jak wygląda to na żywo ). Na moim kompie ten kolor też nie jest beżem ale pasuje. Siner i bez i moja próbka się odcinają - już dawno postanowiłam że moje listwy na dole nie będą białe Piszecie że pasuje i faktycznie w salonie chyba nawet jest ok - ale w holu gdzie jest o wiele ciemniej ta listwa przybiera już dzine odcien ia w zalezności od kąta padania światła czy to z ledów czy to z plafonu Co do drzwi .. Zrób próbkę tego koloru na większej płaszczyźnie i przyłóż do ściany w miejscu gdzie będzie skrzydło drzwi .....no i oczywiście pokaż nam. I tak zrobiłam Wyciągnęłam 3 listwy, i oparłam je o ścianę - tylko jest mały problem - są z długie i nie mieszczą mi się idealnie pionowo pod ścianą , a pod kątem ten ich kolor znowu jest inny mnie się podoba, u mnie listwy od stolarza są lekko beżowe a próbka lekko szara Tak jest Dla panów to prawie bez różnicy U mnie tak samo, także musisz się zastanowić czy wolisz bardziej beżowe czy szare. Moim zdaniem są ok. Chyba bardziej szare Pasować pasują, pozostaje właściwie tylko kwestia czy podoba Ci się ten odcień, no i jak trudno byłoby ewentualnie wyegzekwować właściwy Bo greige z próbki chyba jednak ładniejszy Czy łatwiej?, jutro się okaże bo już działam w tym temacie - boszeeeeeeeeeeeeee czy ja z tymi kolorami muszę mieć zawsze pod górkę? Aga:) Dziękuję za foteczki:) Śliczne te twoje chłopaki!!!!!!!!!!!!!! Ktoś tu wcześniej napisał, że mogliby robić w modelingu...chyba Dropka:) Ma rację!! Oj będziesz ty gonić te dziewczyny, będziesz jak nic:):) Buziaki:) Dziękuję Beatko A dziewczyny będę gonić bo przecież będa musiały być idealne Aguś, i jaka decyzja odnośnie listew? Moim zdaniem pasują, ale to Ty będziesz na nie patrzeć. Chociaż po cichu dodam, że jeśli wybierzesz to co stolarz przywiózł, to i tak za kilka dni nie będziesz pamiętać, że miało być coś innego Aniu gdyby to miał być kolor tylko na listwy to bym odpuściła - ale w4 pary drzwi w tym jedne wielkie do wiatrołapu to już nie takie hop siup - źle dobrany inny kolor niż biały może być niezłą wtopą Czekam na komodę Komodę zaraz będę zgrywać Komodzisko znaczy się Ja dzisiaj wycinałam, szyłam, rysowałam, oglądałam teatrzyk, jeździłam samochodzikami. Wolę chodzić do pracy Skąd ja to znam Tylko ja często razy dwa -dzisiaj Oskar miał akcję na klocki lego - ja budowałam, Oskar się bawił a Igo rozwalał - wszystko fajnie tylko nie wtedy jak mam wybrać ten nieszczęsny kolor na drzwi - na już ================================= Co wynika z moich odpowiedzi Że kolor na listwy mógłby jeszcze być - ale na drzwi to on mi się chyba jednak nie widzi :ni: Listwy do przemalowania farbą fluggera - to już wiem że wykonalne. Jutro dowiem się czy flugger może mi zrobić farbę która będzie na tyle mocna żeby mogła pójść na drzwi - potem zapytanie czy pan od drzwi weźmie tą farbę - jak tak problem znika. Jak nie będzie sam próbował dorobić, wymieszac swoją farbe, co się wiąże z kolejnymi dniami?tygodniami na dobranie koloru - a drzwi czekaja i gdyby był kolor podejrzewam że mielibyśmy je na za tydzień. Mnie zależy bo robię wielka imprezę w lutym.......................... Jutro jeszcze ocenię ten kolor na drzwi w świetle dziennym - ale czuję w kościach że zdecyduję się na zabawę z dobieraniem koloru do tego mojego już wybranego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 22.01.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Aga, skoro wpada w róż/wrzos, to naciskaj na stolarza o zmianę.Flugger wymiesza Ci taką farbę, mają przecież różne bazy. Alkidowe są wytrzymałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.01.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Wyłamię się. Dużo bardziej podoba mi się kolor próbki biorąc pod uwagę, że kolor drzwi ma być taki jak na listwach. Jakoś nie wyobrażam sobie drzwi w tym kolorze przy kaflach na podłodze . Ale nie chcę też doradzać zmiany bo wiem, że to kolejny kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 22.01.2013 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Duża komoda to będzie dużo zdjęć Napisze tak - jest duża , ale pasuje , kolor jest obłędny :rolleyes: Inny w dzień i inny wieczorem Na koniec zdjęć wyniosłam fotel bo cuś mi on tam nie gra - sama nie wiem Aha i nie zwracamy uwagi na kabelki - wszystko będzie pochowane w komodze. Zostaną tylko 2 gniazdka - których nie da się juz przenieść, bo kabel idzie w podłodze - możemy zmienić im tylko kolor na bialy http://i1.fmix.pl/fmi1587/83293ff4000ac4d350fee92f http://i3.fmix.pl/fmi1453/0dcda5f500019eb350fef28b http://i2.fmix.pl/fmi1217/378cf5420022259450fef2c7 http://i3.fmix.pl/fmi2320/587546050026908350fef308 http://i1.fmix.pl/fmi1020/cf450f28000b59c850fef339 http://i2.fmix.pl/fmi1962/dc7ef24d000be48050fef371 http://i3.fmix.pl/fmi2439/86762e1d00043f0c50fef3a5 http://i2.fmix.pl/fmi1468/c6f65200001d04c450fef3da http://i1.fmix.pl/fmi1277/f4036d8600173de050fef40f http://i3.fmix.pl/fmi1566/6aa4fab70008b06850fef442 http://i2.fmix.pl/fmi1959/87b137a20012c82d50fef484 Nie wiem czy Wam mówiłam ale kupiliśmy ją za 550zł , plus transport do stolarza i plus polakierowanie blatu od nowa - ale to chyba wciąż super cena za taką komodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 22.01.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Ilu chyba dobrze ujęłaś tą beżową listwę - ona faktycznie wpada w róż. Na holu zauważyłam że robi się z tego jakiś wrzos? I nie jest chłodnym kolorem Zdecydowanie w chłodnych barwach siedzieć będzie ta moja próbka - i dlatego chyba mi się podoba Co wynika z moich odpowiedzi Że kolor na listwy mógłby jeszcze być - ale na drzwi to on mi się chyba jednak nie widzi :ni: Listwy do przemalowania farbą fluggera - to już wiem że wykonalne. Jutro dowiem się czy flugger może mi zrobić farbę która będzie na tyle mocna żeby mogła pójść na drzwi - potem zapytanie czy pan od drzwi weźmie tą farbę - jak tak problem znika. Jak nie będzie sam próbował dorobić, wymieszac swoją farbe, co się wiąże z kolejnymi dniami?tygodniami na dobranie koloru - a drzwi czekaja i gdyby był kolor podejrzewam że mielibyśmy je na za tydzień. Mnie zależy bo robię wielka imprezę w lutym.......................... Jutro jeszcze ocenię ten kolor na drzwi w świetle dziennym - ale czuję w kościach że zdecyduję się na zabawę z dobieraniem koloru do tego mojego już wybranego. Tak też myślałam. Ja miałam dzisiaj rano rozmowę o kolorze szaf w przedpokoju. Mówię stolarzowi, że chcę białe takie jak listwy i drzwi. Okazało się że kolor listew jest w ralu a drzwi z ncs. Nie widać żadnej różnicy, Ponieważ stolarz ma obie palety to będzie robił szafy w ncs-ie, bo i drzwi i szafy mają duże powierzchnie i każdą równicę będzie widać. Pan stolarz sam na to wpadł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 22.01.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Agus komoda bardzo mi sie podoba i moim zdaniem pasuje idealnie co planujesz nad kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.01.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Komoda mi się baaaaardzo podoba . Tylko nie z fioletowym podnóżkiem . Aga, czemu zdecydowaliście się na szare gniazdka jeśli macie białe ściany? Tak tylko pytam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 22.01.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Jestem zachwycona komodą. Zresztą kocham stare i staropodobne meble (o ile są dobrze wykonane starą techniką). Moim zdaniem strzał w 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 22.01.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Ślicznie!!! Elegancko Fotel faktycznie przeniosłabym w inne miejsce bo trochę tego tam za dużo Może na razie w tą pustą przestrzeń w drugą część pokoju, obok jakiś malutki okrągły stoliczek na kawkę, i świetnie miejsce do czytania-przynajmniej dopóki czegoś innego tam nie wymyślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 22.01.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 no i brawo ...super sie wpasowała. Mam kolejnego pomysła....wiem, że nie prosiłas, ale może ci sie spodoba. Ta ściana na której wisi telewizor wygląda jak ściana w pokoju przesłuchań. Lustro weneckie a za nimi Kojak Pomysł dotyczy przyszłego żyrandola i telewizora i jest nastepujący: A gdyby tak zrobić na telewizorze ramę , taką jak w obrazach w kolorze takim jak główna konstrukcja żyrandola np. złota czy srebrna ? Miałabyś delikatne kolorystyczne nawiązanie dwóch sprzętów: jednego dekoracyjnego a drugiego niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 22.01.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Wow komoda jest ogromna...i piękna Tylko telewizor się zrobił taki malutki Czy ta ściana będzie biała czy coś z nią będziesz kombinować???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.01.2013 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Komoda ma obłędny kolor... matko:rolleyes: - wprost DOSKONAŁY!!! W ogóle boska jest http://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif Tylko faktycznie ogromna Dla mnie trochę za wysoka jak na "mebel rtv" no i telewizor zrobił się przy niej faktycznie maluni:lol2: Ale to szczegóły - ogólnie mebel przepiękny:yes: Co do listew, to moja pierwsza myśl dokładnie taka jak Twoja konkluzja - listwy do próbek mają się nijak. Próbka w przepięknym kolorze, listwa w... jakby to delikatnie ująć... "w gorszym" Ja bym go nie zniosła nawet na listwach:lol2: Ale to ja każdy inny pewnie faktycznie po 3 dniach przestałby na to zwracać uwagę Ale drzwi w tym kolorze??? To się nie może udać Szczególnie - tak jak mówiła yokasta - nie przy tym kolorze podłogi:sick: Edytowane 22 Stycznia 2013 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila 22.01.2013 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Witam się po raz drugi, Admete. Za pierwszym razem pytałam o namiary na deski, bo to jest coś czego długo szukałam, a tym razem po prostu musiałam się zalogować, żeby napisać o komodzie - wygląda WSPANIALE, PIĘKNIE, wprowadziła tyle niewymuszonej elegancji i szlachetności w to wnętrze, że napatrzeć się teraz nie mogę na Twój salon. Już czuję, że gdy skończysz jego urządzanie, to efekt przerośnie najśmielsze oczekiwania wszystkich i będzie to (przynajmniej dla mnie) najpiękniejszy forumowy salon w stylu klasycznym, jeden z tych jakie podziwiam na inspirujących mnie fotkach. Naprawdę, gratuluję Ci gustu i odwagi w realizacji planów wnętrzarskich. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 23.01.2013 01:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 hello:bye: kochana listwy szare bierz jeślo sie tobie podobaja, mi po stokroć bardziej sie ten ciemniejszy kolor podoba, chociaż w salonie lepiej będą wyglądały jasne, bo na środku podłogi ciemne dechy, potem pas z jasnych płytek do tego szare listwy- oj nie bałdzo to widzę komoda pikny ma kształt i podobają sie mi te zdobienia niczym ramki, ale osobiście nie lubię mebli fornirowanych, pomalowanych na taki jebutny połysk:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silverspoon 23.01.2013 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Witam wszystkich, a przede wszystkim gospodynię tego wątku. Od przeszło 20 lat mieszkam w Stanach. Od jakiegoś czasu zaglądałam na forum, bo jestem zainteresowana wykończaniem domów/mieszkań. Mąż mój prowadzi firmę malowania wszystkiego co z drewna, z wyłączeniem podłóg, więc przemalowanie czegokolwiek w domu nie jest u mnie problemem. Problemem jest wybór odpowiedniego odcienia. Dla mnie coś jest białe, a mój mąż przynosi kilkaset białych próbnikow i mam wybrać Podczytuję tez jak wzdychacie do tutejszych lamp czy innych sprzetów, a jak się to ma na miejscu to się tego nie docenia. Zgadzam się z wami, KA jest w kuchni niezbędny. Wyszedł mi mały zonk . Kolor listew nie jest taki jak moja próbka Jest bardziej beżowy - a jak pamiętacie miał być greige Próbkę miałam z fluggera,i ani stolarz od drzwi ani od listew nie dobrał dobrze koloru tylko że listwy już są a drzwi czekają na pomalowanie.............. I teraz walczyć (tylko jak? :confused:) o mój kolor czy zostawić już kolor listwy i robić drzwi w tym samym kolorze???.. Hmmmm, troszkę tu czegoś nie rozumiem.... Mialaś próbkę, a zrobili ci zupełnie inny kolor??? Jak to możliwe, przecież to dwa różne kolory , nie do zaakceptowania. My jak robimy próbkę koloru ( a czasami jest to kilka próbek) i ktoś wybiera, zatwierdza , podpisuje na odwrocie, żeby nie próbowała wmówić, że to nie ten i np. malowany jest mebel to musi być i d e n t y c z n y z tym na próbce. Nie znam się wogóle na tym rynku w Pl, nie mam pojęcia jakie są ceny za pomalowanie, czy są wogóle takie firmy, które nie są stolarnią, a tylko malują??? To co my robimy jest stosunkowo drogie, z regóły to są bardzo bogate rezydencje, więc może to zależy od ceny??? To tyle moich pytań, jak coś chcecie wiedzieć pytajcie. ----------------------- Zostawię na jakiś czas maila [email protected] ----------------------- Przesyłam pozdrowienia z zimnego NY. Cieszę się, że oglądając wasze domy jestem zachwycona, jak pięknie je urzadzacie. Nie zwracajcie proszę uwagi na mój styl i błędy, staram się jak mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.01.2013 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Dziewczynki biorę się za odpisywanie ale jak będe bredzić, albo nieskładnie pisać to zwalamy to na migrenę którą mam od wczoraj . Wieczorem myślałam że to przez listwy, ale rano wstałam juź z opaską na głowie Do tego Oskaro znowu zrobił bojkot na przedszkole i mam ich dwóch na głowie - a miałam się położyć z Igim na drzemkę bo od 4 budził się ci chwilę Aga, skoro wpada w róż/wrzos, to naciskaj na stolarza o zmianę. Flugger wymiesza Ci taką farbę, mają przecież różne bazy. Alkidowe są wytrzymałe. Wczoraj z nim rozmawiałam, przemalowanie to koszt 2 litrów farby - czyli ze 100 zł i 100 zł robocizna - co z tego że to jego wina??? Jak powiem że to on ma zapłacić to mi te 2 stówki przy kolejnym płaceniu doliczy Wyłamię się. Dużo bardziej podoba mi się kolor próbki biorąc pod uwagę, że kolor drzwi ma być taki jak na listwach. Jakoś nie wyobrażam sobie drzwi w tym kolorze przy kaflach na podłodze . Ale nie chcę też doradzać zmiany bo wiem, że to kolejny kłopot. Aniu i to mój główny problem, drzwi w tym kolorze by mnie chyba dobiły Tak też myślałam. Ja miałam dzisiaj rano rozmowę o kolorze szaf w przedpokoju. Mówię stolarzowi, że chcę białe takie jak listwy i drzwi. Okazało się że kolor listew jest w ralu a drzwi z ncs. Nie widać żadnej różnicy, Ponieważ stolarz ma obie palety to będzie robił szafy w ncs-ie, bo i drzwi i szafy mają duże powierzchnie i każdą równicę będzie widać. Pan stolarz sam na to wpadł! A widzisz jaka ja tromba ? O to żeby białe drzwi u góry były malowane tą samą farbą co listwy to zadbałam A żeby poprosić stolarza o próbkę listew to już nie . Sama się zastanawiam jak po akcji z moimi kaloryferami (długa historia ) czekałam spokojnie na listwy od stolarza - jakaś pomroczność . Dobrze że tego dopilnowałaś - ja szafy u chłopaków też będe mieć dokładnie w tej bieli co drzwi i listwy :ys: Agus komoda bardzo mi sie podoba i moim zdaniem pasuje idealnie co planujesz nad kominek? Nad kominkiem planowałam lustro, ale to jeszcze wyjdzie w praniu Komoda mi się baaaaardzo podoba . Tylko nie z fioletowym podnóżkiem . Dlatego odjechałam z nim na koniec na drugi koniec pokoju Jestem zła o te dwa meble - zmienili proporcje fotela i dlatego mi chyba nie leży, no i brak pikowań, a podnóżek? - coś tam z nium wymyślimy Aga, czemu zdecydowaliście się na szare gniazdka jeśli macie białe ściany? Tak tylko pytam . Wiesz co tylko w salonie te ściany najbielsze, reszta pomieszczeń wpada w jakieś zielenie, beże, jakoś nie pasowały mi białe. Spodobały mi się u Hazelki - mnie nie razi , pasuje mi to Jestem zachwycona komodą. Zresztą kocham stare i staropodobne meble (o ile są dobrze wykonane starą techniką). Moim zdaniem strzał w 10 [ATTACH=CONFIG]163815[/ATTACH] Dzięki Ilu Ślicznie!!! Elegancko Fotel faktycznie przeniosłabym w inne miejsce bo trochę tego tam za dużo Może na razie w tą pustą przestrzeń w drugą część pokoju, obok jakiś malutki okrągły stoliczek na kawkę, i świetnie miejsce do czytania-przynajmniej dopóki czegoś innego tam nie wymyślisz Dzieki Madziu. Ten kącik jest zdecydowanie do dopracowania no i brawo ...super sie wpasowała. Mam kolejnego pomysła....wiem, że nie prosiłas, ale może ci sie spodoba. Ta ściana na której wisi telewizor wygląda jak ściana w pokoju przesłuchań. Lustro weneckie a za nimi Kojak Pomysł dotyczy przyszłego żyrandola i telewizora i jest nastepujący: A gdyby tak zrobić na telewizorze ramę , taką jak w obrazach w kolorze takim jak główna konstrukcja żyrandola np. złota czy srebrna ? Miałabyś delikatne kolorystyczne nawiązanie dwóch sprzętów: jednego dekoracyjnego a drugiego niekoniecznie Wow komoda jest ogromna...i piękna Tylko telewizor się zrobił taki malutki Czy ta ściana będzie biała czy coś z nią będziesz kombinować???? Siner Nessko odpowiem Wam razem o tej ścianie z tv - na razie jej nie ruszam - planów było dużo - żaden nie przeszedł przez J . Pierwszym najfajniejszym moim zdaniem było coś o czym Ty piszesz Aniu - zrobienie tv w ramie - ale chciałam go zlicowac ze ścianą że faktycznie y wyglądał jak obraz - teraz to chyba za bardzo odstaje? żeby ta rama przeszła ? Miała powstać zabudowa i wtedy byłyby znowu pewnie problem z obsadzeniem tych moich innych drzwi Była tapeta, lamperie, teraz jestem "obrażona" na J o ta ściane i nic z nią nie będe robić - strajk!!!! Komoda ma obłędny kolor... matko:rolleyes: - wprost DOSKONAŁY!!! W ogóle boska jest http://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif Tylko faktycznie ogromna Dla mnie trochę za wysoka jak na "mebel rtv" no i telewizor zrobił się przy niej faktycznie maluni:lol2: Ale to szczegóły - ogólnie mebel przepiękny:yes: Madziu dzięki za komodę Dla mnie tez jest trochę za duża Ale jest naprawdę piekna i jej wybaczam Co do listew, to moja pierwsza myśl dokładnie taka jak Twoja konkluzja - listwy do próbek mają się nijak. Próbka w przepięknym kolorze, listwa w... jakby to delikatnie ująć... "w gorszym" Ja bym go nie zniosła nawet na listwach:lol2: Ale to ja każdy inny pewnie faktycznie po 3 dniach przestałby na to zwracać uwagę Ale drzwi w tym kolorze??? To się nie może udać Szczególnie - tak jak mówiła yokasta - nie przy tym kolorze podłogi:sick: Jak mam już drugą osobę za sobą to mi łatwiej walczyć Bo łatwo nie będzie a na pewno długo Witam się po raz drugi, Admete. Za pierwszym razem pytałam o namiary na deski, bo to jest coś czego długo szukałam, a tym razem po prostu musiałam się zalogować, żeby napisać o komodzie - wygląda WSPANIALE, PIĘKNIE, wprowadziła tyle niewymuszonej elegancji i szlachetności w to wnętrze, że napatrzeć się teraz nie mogę na Twój salon. Już czuję, że gdy skończysz jego urządzanie, to efekt przerośnie najśmielsze oczekiwania wszystkich i będzie to (przynajmniej dla mnie) najpiękniejszy forumowy salon w stylu klasycznym, jeden z tych jakie podziwiam na inspirujących mnie fotkach. Naprawdę, gratuluję Ci gustu i odwagi w realizacji planów wnętrzarskich. Pozdrawiam. Lelia bardzo ale to bardzo Ci dziekuję za te słowa Szczególnie teraz gdy mam mały kryzysik, takie słowa dodają energii hello:bye: kochana listwy szare bierz jeślo sie tobie podobaja, mi po stokroć bardziej sie ten ciemniejszy kolor podoba, chociaż w salonie lepiej będą wyglądały jasne, bo na środku podłogi ciemne dechy, potem pas z jasnych płytek do tego szare listwy- oj nie bałdzo to widzę komoda pikny ma kształt i podobają sie mi te zdobienia niczym ramki, ale osobiście nie lubię mebli fornirowanych, pomalowanych na taki jebutny połysk:p Vesi wiem o czym piszesz z salonem - ale jak dojdą zasłony to tej listwy zostanie nie wiele - liczę że zginie - na korzyść koloru drzwi i listew na holu i w jadalni Witam wszystkich, a przede wszystkim gospodynię tego wątku. Od przeszło 20 lat mieszkam w Stanach. Od jakiegoś czasu zaglądałam na forum, bo jestem zainteresowana wykończaniem domów/mieszkań. Mąż mój prowadzi firmę malowania wszystkiego co z drewna, z wyłączeniem podłóg, więc przemalowanie czegokolwiek w domu nie jest u mnie problemem. Problemem jest wybór odpowiedniego odcienia. Dla mnie coś jest białe, a mój mąż przynosi kilkaset białych próbnikow i mam wybrać Podczytuję tez jak wzdychacie do tutejszych lamp czy innych sprzetów, a jak się to ma na miejscu to się tego nie docenia. Zgadzam się z wami, KA jest w kuchni niezbędny. Hmmmm, troszkę tu czegoś nie rozumiem.... Mialaś próbkę, a zrobili ci zupełnie inny kolor??? Jak to możliwe, przecież to dwa różne kolory , nie do zaakceptowania. My jak robimy próbkę koloru ( a czasami jest to kilka próbek) i ktoś wybiera, zatwierdza , podpisuje na odwrocie, żeby nie próbowała wmówić, że to nie ten i np. malowany jest mebel to musi być i d e n t y c z n y z tym na próbce. Nie znam się wogóle na tym rynku w Pl, nie mam pojęcia jakie są ceny za pomalowanie, czy są wogóle takie firmy, które nie są stolarnią, a tylko malują??? To co my robimy jest stosunkowo drogie, z regóły to są bardzo bogate rezydencje, więc może to zależy od ceny??? To tyle moich pytań, jak coś chcecie wiedzieć pytajcie. ----------------------- Zostawię na jakiś czas maila [email protected] ----------------------- Przesyłam pozdrowienia z zimnego NY. Cieszę się, że oglądając wasze domy jestem zachwycona, jak pięknie je urzadzacie. Nie zwracajcie proszę uwagi na mój styl i błędy, staram się jak mogę. Silverspoon Witam serdecznie Strasznie mi miło gościć Cię w moim wątku Ja z kolorystyką tez ciężko walczę I w pewnych momentach wykończeniowych śmiałam twierdzić że to moje jakieś fatum budowlane . Teraz chyba po przeprowadzce moja czujność spadła i sama sobie narobiłam problemów . Stolarz miał próbkę i na moje pytanie jak wyszedł kolor powiedział że bardzo podobnie - nie wiem dlaczego liczyłam że bardzo podobnie to będzie to samo. No ale nie ma co gdybać tylko musze dzisiaj działać żeby jak najszybciej to załatwić i dać drzwi do malowania. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam jak najczęścięj ====================== Podczas pisania posta zaczęła działać tabletka na głowę Idę ogarniać siebie i dzieciaki :bye:miłego poranka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eola 23.01.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) doczytałam że ze ścianą strajk ale jak się skończy to polecam bo wydaje mi się osobiście że ta ściana zamknie pewnien etap i zostaną do dogrania dodatki, zasłony, lampy i wszystko naprawdę zaczyna bardzo dobrze wygladać a że daliście sobie w "palnik" takim tempem budowy i przeprowadzki, to teraz można zwolnić Hej hej, ja trochę z innej beczki (pierwszy raz na forum) i nie w formie czepiania Mam pytanie - czy na tej ścianie po prawej stronie jak się stoi przodem do kominka (tam gdzie są drzwi do gabinetu) czy przewidujecie jakąś fakturę czy kolor? Jeśli była już o tym mowa to przepraszam, ale nasunęło mi się że fajnie wyglądałaby tapeta "przytulna" i dodająca klimatu - obklejone nią również drzwi, w kolorze pasującym do całości. Pomieszczenia zyskałoby na proporcjach a miejsce z kanapami na klimacie. Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]161113[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]161112[/ATTACH] to teraz przy tej pięknej komodzie-bo naprawdę udany zakup, już tylko brakuje tła , jedna z pań proponowała ramę dla TV i fajna sprawa, ja proponuje kolor który tą ściane przybliży i zrobi to miejsce przytulniejszym (kolor np tapeta do zasłon ) pozdrawiam i powodzenia Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Eola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 23.01.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Witaj Aga Komoda piękna Kolor listew rzeczywiście nijak ma się do próbki też była bym zła. A nie myślałaś żeby listwy i drzwi zrobić w kolorze frontów kuchni tylko mat ? (tez jestem zła na stolarza za kolor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 23.01.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Aga śliczna komoda http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/love/smileys-love-018982.gif i jaka cena za takie cudeńko Na ścianie za nią coś by się jednak przydało więc chyba teraz J musi zacząć kombinować Listwy, u mnie na monitorze są beżowe i prawie zlewają się kolorystycznie ze ścianami na hollu ale w salonie i jadalni wyglądają nieźle. Jednak drzwi w tym kolorze nie widzę, chyba wszystko zlało by się w jedną beżową masę Miłego i bezstresowego dzionka życzę, nie daj się migrenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 23.01.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Aguś, bardzo mi się podoba pomysł eoli na pomalowanie ściany za komodą (która jest przepiękna!). I nawet nie próbuj płacić 200 zł za malowanie listew!!! Normalnie szok. Gość ma próbkę, robi inny kolor i jeszcze dopłacać każe. Co za typ! A jeśli wolisz pierwszy kolor lepiej, to zmieniaj i się nie zastanawiaj (tym bardziej, że wpada w róż, czego u mnie nie widać na monitorze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts