diana_teresa 29.08.2013 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ależ piekna podmurówka a ta hortensja jest bajeczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silverspoon 29.08.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Cześć.Czekam na lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 29.08.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Tak, tak, lampy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 29.08.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Admete, podziwiam Cię od dawna, zwłaszcza Twój zapał ogrodniczy. Ogród to takie cudowne, kochane miejsce, które zawsze wdzięcznie odda ci to, co mu dałaś Kamień piękny, a hortensja obłędnie śliczna! Doniczka też Cześć Luizo Dziękuję za komplementa ogrodowe Mój zapał można dzisiaj spokojnie nazwać determinacją Nowy ogrodowy nie odbierał dzisiaj telefonów . A miałam brać od niego rośliny i on miał mi załatwiać dużą ilość bukszpanów i cisów w rozsądnej cenie Czas goni.....a rabaty trzeba choć w minimalnym stopniu obsadzić i czym prędzej zasypywać korą/kamieniem........... Nie będę wiecznie wyrywać chwastów i wywozić za działkę taczkami Mam nadzieję że jutrzejszy dzień przyniesie jakieś rozwiązania Ależ piekna podmurówka a ta hortensja jest bajeczna Dziękuję Cześć. Czekam na lampy. Tak, tak, lampy! Silver gdzie byłaś jak Cię nie było? Co do lamp wszystko idzie w Marcinowym tempie . Ale żeby nie było postęp jest kable są już przesunięte, teraz tylko szpachla/gładź trochę farby i będziemy wieszać . Mama miała trochę materiałów po swoim malowaniu łazienki, podjechałam do niej ale za cholerę nie mogłam tego znaleźć . Nie opłaca się kupować wora gładzi, gdy jest u mamy czy M może przywieźć z domu(teraz zapomniał )...............tyle czekamy że jeszcze jeden weekend poczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 29.08.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Admete, ja osobiście kamień Ci odradzam, a jeśli już na niego się zdecydujesz, to musisz dać pod kamień mocniejszą, grubszą włókninę niż ta, którą się daje pod korę. Ja u mnie dałam pod kamyki zbyt cienką i po prostu nie mam pomysłu, jak teraz pozbyć się zielska, które przez nią poprzerastało. Najlepszym rozwiązaniem byłby Roundup, ale trochę się boję, bo te kamyczki w warzywniaku mam i trochę mi się mało uśmiecha pryskać roundupem w okolicach warzywek.Na pocieszenie napiszę ci, że zielsko z każdym sezonem słabiej odrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 29.08.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Aga zazdroszczę Ci tego porządku na podwórku , mimo chwastów Ja również bardzo czekam na te Twoje lampy, jestem ciekawa jak będą się prezentować :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silverspoon 29.08.2013 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Silver gdzie byłaś jak Cię nie było? Jak miło. Byłam w Europie, w tym miesiąc Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 30.08.2013 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Admete, ja osobiście kamień Ci odradzam, a jeśli już na niego się zdecydujesz, to musisz dać pod kamień mocniejszą, grubszą włókninę niż ta, którą się daje pod korę. Ja u mnie dałam pod kamyki zbyt cienką i po prostu nie mam pomysłu, jak teraz pozbyć się zielska, które przez nią poprzerastało. Najlepszym rozwiązaniem byłby Roundup, ale trochę się boję, bo te kamyczki w warzywniaku mam i trochę mi się mało uśmiecha pryskać roundupem w okolicach warzywek. Na pocieszenie napiszę ci, że zielsko z każdym sezonem słabiej odrasta. W ogrodzie będę miała i kamień i korę. Tam gdzie nie będzie na razie roślin chcę dać włókninę pod kamień - żadnych grubych mat . Tam gdzie więcej roslin same kamienie i sama kora-sama piszesz że masz problemy z wyrywaniem chwastów spod maty -więc po co sobie utrudniać? Piszesz że z każdym sezonem słabiej odrasta - wiem o tym więc trzeba walczyć a będzie tylko lepiej Aga zazdroszczę Ci tego porządku na podwórku , mimo chwastów Ja również bardzo czekam na te Twoje lampy, jestem ciekawa jak będą się prezentować :yes: Madziu juz pisałam i Ty doczekasz się trawy i rabatek i swoich własnych chwastów Lampy już niedługo....................... Jak miło. Byłam w Europie, w tym miesiąc Polska. Zazdroszczę takich wojaży Mam nadzieję że wypoczęłaś . ------------------------------------- Jadę dzisiaj z J zamówić kamień na rabaty.mam nadzieję że jest dostępny od ręki . No i telefony do ogrodowego...jak dziś nie odbierze to chyba zacznę sama szukać i zwozić rośliny na działkę i będę sadzić po kolei - przy pomocy M zawsze coś tam zrobimy - bo ile można czekać???? i szukać kolejnych wykonawców Miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.08.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Gdzie lampy, Ja sie pytam ! Nie wytrzymie i sama przyjadę co by je wreszcie machnąć ! :bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 30.08.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Oficjalnie witam się w Twoim wątku. Pod włókninę, albo nawet pod samą korę dajcie gazety, takie zwykłe, nie magazyny. To sprawdzony sposób z ogrodów angielskich. Powiem też, że z mojego doświadczenia wynika, że rośliny sadzone na jesień gorzej się przyjmują. Ja wolę sadzić na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silverspoon 30.08.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Jeszcze trochę odchowasz chłopaków i też będziecie podróżować.U mnie to trochę wypoczynek, trochę biznesowo.Miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 31.08.2013 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Gdzie lampy, Ja sie pytam ! Nie wytrzymie i sama przyjadę co by je wreszcie machnąć ! :bash::bash: Aniu w sypialni na podłodze Po weekendzie zawisną na bank Oficjalnie witam się w Twoim wątku. Pod włókninę, albo nawet pod samą korę dajcie gazety, takie zwykłe, nie magazyny. To sprawdzony sposób z ogrodów angielskich. Powiem też, że z mojego doświadczenia wynika, że rośliny sadzone na jesień gorzej się przyjmują. Ja wolę sadzić na wiosnę. Witam Cię Coli serdecznie O gazetach czytałam na ogrodowisku - zapomniałam o nich - tylko skąd ja wezmę tyle gazet Co do terminu sadzenia.może i prawda .moja mama z kolei mówi że lepiej na jesień Jeszcze trochę odchowasz chłopaków i też będziecie podróżować. U mnie to trochę wypoczynek, trochę biznesowo. Miłego weekendu. Silver zanim zacznę podróżować to bym chociaż w spokoju gazetę na tarasie poczytała Ale jeszcze z rok, Igi będzie miał 3 lata i myślę że życie będzie troszku bardziej unormowane Wzajemnie udanego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 31.08.2013 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Wczoraj załatwiliśmy z J kamień rzeczny na rabaty. Przyjechały dwie wywrotki 30 ton.....z naszych obliczeń wynika że potrzebujemy jeszcze 50 Bez rabat pod lasem które chcemy wysypać korą......... Kamień trzeba umyć bo jest umorusany w piachu. J z M pojechali i kupili siatkę do płukania......wiem że deszcz załatwiłby sprawę,ale jeśli miałaby być włóknina ten piach zostałby na niej i nie wiadomo co w tym piachu jest.......nie chce dodatkowych chwastów. Wczoraj zdecydowałam że włókniny jednak nie kładę..........nie chcę wydzierać - wprawdzie mniejszej ilości chwastów, ale zawsze z włókniny. Tak odgarnę kamienie i wyrwę to cholerstwo http://i1.fmix.pl/fmi2048/aa66e844001b4aed52217746/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi971/41a389c7001fd8635221774f/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2862/624447e000261afd52217758/zdjecie.jpg Cena za tonę 39 zł, plus transport plus woda na umycie to wyjdzie z 60 zł za tonę..............a to i tak mniej niz jakiś kamień ozdobny - więc to chyba najlepsza opcja przy ilości jakiej potrzebujemy . Tylko to mycie Będziemy mieć zabawę na najbliższe tygodnie I tak rabat nie będziemy zasypywać od razu.......systematycznie będziemy sadzić rośliny i przysypywać kamieniem. Zostaje mi tylko problem kupna roślin.............facet z którym umawiałam się na wszystkie rośliny w normalnych cenach wczoraj tez nie odbierał telefonów . Dzisiaj ponoć (jak nic im ie wyskoczy ) o 7.30 mają zjawić się starzy ogrodowi i zrobić odwodnienie kwadratów....czekam na nich jak na zbawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 31.08.2013 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 W niedzielę mam imprezkę urodzinowa Igora...zaczynam mega sprzątanie . Wprawdzie tylko rodzina.ale wiadomo musi być błysk.........zrobiłam zdjęcia 2 nowych gadżetów kupionych w tikeju Pudełko na bidżuterię do garderoby Już dawno szukałam czegoś takiego.........zawsze drogie, nie takie........... A to chyba będzie pasowało i w przyzwoitej cenie http://i3.fmix.pl/fmi809/21062fee000e8bb452217ef5/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi560/c6092ed20003bb3f52217eff/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi2249/67d70dd4002b341652217f05/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 31.08.2013 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Pudełeczko na papierowe szpargały.zawsze mam tego tonę . Do kompletu z pudełeczkiem na przybory do pisania(ta sama firma) - docelowo na moje biurko do sypialni - nie wazne że ani sypilani ani biurka jeszcze nie ma http://i2.fmix.pl/fmi2906/aa0f9f7a002762d152218007/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi2763/17c5c3280025554b5221800f/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 31.08.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Aga, kamień daj chłopakom. Zauważyłam, że lubią się w wodzie taplać Pierdoletki fajne! Komplet biurkowy będzie do zebry pasować A gdzie reszta zakupów? Wesołego imprezowego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 31.08.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Bardzo ładne zakupy. Co do kamieni i włókniny, oczywiście ty tu urządzisz, ale bez włókniny będą się mieszać z ziemią. Zwłaszcza, gdy będziesz je odgarniać, żeby wyrwać chwasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalek 31.08.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Myślę, że to mycie kamieni nie ma wogóle sensu-pierwsza lepsza ulewa i znów brudne od piachu! Szkoda Waszej pracy, czasu i wody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalek 31.08.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 a co do włókniny to zgadzam sie z Toba, jest zbędna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 31.08.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Ewentualnie, jeśli bez włókniny, to możesz wziąć pod uwagę takie rozwiązanie: zamiast wyrywać zielsko z kamyków (co, jak napisałam, powoduje mieszanie ich z ziemią) można chwasty traktować roundupem (lub jego zamiennikiem), a żeby nie zaszkodzić roślinom, roundap nakłada się na chwasty pędzelkiem (moja znajoma stosuje taki manewr).Ja sama mam kamyki w dwóch miejscach. Jedne są rozsypane cienką warstwą na cienkiej włókninie - niestety, muszę to zdecydowanie poprawić, czyli zdjąć kamyki, oczyścić ziemię, położyć lepszą włókninę i uzupełnić kamyki nową porcją. W drugim miejscu mam też na cienkiej włókninie, ale nasypałam na nią najpierw piasek, a potem kamyki i to już większą warstwę. Tam chwasty są pojedyncze i dają się wyrywać, a spód nawet nie drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts