Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Kochana...mój Oskar ma już ....jest pełnoletni:):)-tak ze dwa lata:))

I powiem ci, że tak samo myślałam jak ty....że byle komu nie oddam:) A mam dwóch synów:) Ale tak naprawdę, to nic nie mamy do powiedzenia...trzeba pozytywnie się nastawić do ukochanej syna i będzie ok...

Ja i tak wiem swoje,...że to mamusię kochają najbardziej!!!:):):)

Beata:)

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alu pójdę wycenię bo jestem bardzo ciekawa ile sobie krzykną :yes:

Jeśli chodzi o stół - to też ma być nie rozkładany i na 10 osób

Dokładnie taki jak ten

http://i3.fmix.pl/fmi3000/75cc62820010c8d44ed881c5

Beatko - przepraszam że imię Twoje mi się pokręciło http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif -a wiesz że jak pisałam odpowiedź to tak czułam że je przekręcam http://www.matrax.net/forum/images/keny/glupek1.gif

I powiem ci, że tak samo myślałam jak ty....że byle komu nie oddam A mam dwóch synów Ale tak naprawdę, to nic nie mamy do powiedzenia...trzeba pozytywnie się nastawić do ukochanej syna i będzie ok...

wiem wiem że nic nie będę miała do gadania, ale ponarzekać troszkę można :lol2:

Jestem jestem:)

Kochana, moja kuchnia ma (z pamięci - bo plany gdzieś w aucie się walają;)): 4,5 m zabudowy wysokiej (do sufitu), 4 m szafek wiszących i 4 metry stojacych oraz wyspa-stół 100x200 m a pod nią 2 szafki 60-tki...

O tyle nie pomogę, że nie dostałam jeszcze wyceny na ten układ... znam wycenę poprzedniego układu, gdzie była o 60 cm dłuższa zabudowa wysoka, ale za to o 3 m mniej szafek wiszących...

No więc w drewnie stolarz wyceniłmi na 40 tys. PLN, studiow którym teraz robię projekt na 50 tys... w mdf'ie studio zeszło jedynie o 5 tysięcy, czym mnie strasznie wkurzyli:mad: stolarza nie podpytałam o tę wersję...

Jak się wyrobię z nową wyceną, to dam znać:) Ale będę wdzięczna za kontakt do Twojego Pana, bo cena wydajemi się dobra:yes:

Twój jest bardziej skomplikowany stól niz mój i musisz miec co najmniej 250 cm jak nie 280, (nie wiem ile Twoje krzesla maja szerokości) zeby byl 10 osobowy. I tylko Ci podpowiem warto zrobić szerokośc 120 cm, wowczas mozna duzo na stole postawić w czasie imprezy zresztą super to wygląda. Myślę, że powinien ten stól za 4 tysiace zrobić.

Mi stól robił stolarz z Kaszub, ale nie chce go polecac bo co prawda stól super zrobił, to drzwi i listwy troche gorzej. :

Wiesz co, ale jak widzialas realizacje tego stolarza i jest ok to nie zastanawiaj się tylko go bierz. Warto wydac czasami więcej pieniędzy i byc później zadwolonym to się sprawdza. :)

Ja hołduje zasadzie biednego nie stać, aby tanio kupować :)

Edytowane przez emiranda

Dziewczyny najlepsza metoda na kreta to sznaucer miniatura :lol2: ewentualnie jakiś z małych terierów ;) nie odpuści kretowi i całe dnie potrafi siedzieć nad kopcem czatując na gadzinę, broń borze nie rozkopuje po prostu siedzi i czeka :) Jak się kilka razy taki kret natnie to już nie wraca :lol2: Sprawdzone u moich rodziców, sąsiadów i u przyjaciółki z innego miasta :)

Aga ogród mamy cudowny :wiggle:

Fajnie, ze wycieczka się udała i macie już wstępne ustalenia :) u mnie pierwsza wycena kuchni wyszła na 25tys też fronty mdf z tym że u mnie nie ma wysokich szafek. Dla świętego spokoju warto wycenić jeszcze w jakimś miejscu ale jak wam się pan spodobał to ja bym pewnie wolała ponegocjować ;)

Kurcze martwisz mnie tą siatką :(

A czemu Aga?:confused:

A co do ceny - jeszcze pogadamy - pan chętny jest na nasze zabudowy i garderobę - więc będziemy mieli się na czym targować.

Stół wyliczył na 5 tyś :sick:

Aguś, no sama widzisz, stół ma cenę z kosmosu:mad::mad: Co on zwariował?:confused::sick: Tyle to kosztuje stół np. w Almi Decor lub tym podobnych. W Dekolorze zrobią Ci jaki chcesz, bo pytałam- cudne są :wiggle:

http://www.decolor.pl/1/stoly-konsole

Sama nie wiem, czy to dobrze tak wszystko robić w jednym miejscu- facet wyczuł kasę i Cie naciąga:mad:

Dziewczyny najlepsza metoda na kreta to sznaucer miniatura :lol2: ewentualnie jakiś z małych terierów ;) nie odpuści kretowi i całe dnie potrafi siedzieć nad kopcem czatując na gadzinę, broń borze nie rozkopuje po prostu siedzi i czeka :) Jak się kilka razy taki kret natnie to już nie wraca :lol2: Sprawdzone u moich rodziców, sąsiadów i u przyjaciółki z innego miasta :)

Wcześniej miałam owczarka niemieckiego teraz mam owczarka kaukaskiego i oba robiły to samo...czekały aż go złapią :lol2: U nas do tej pory nie było nawet jednego kretowiska;)

Magda czyli można powiedzieć że jeśli mówimy i metrach to kuchnie są podobne ;) bo Ty masz dłuższą wsypę i więcej szafek wiszących - co wyrównuje się z moimi stojącymi szafkami - tak pi razy drzwi :p

Namiary wyślę na meila.

Alu fakt stół jest bardziej skomplikowany :yes: - ale cena mi się baaaaaaaaaardzo nie podoba :no: - jak kuchnia jest w miarę do przyjęcia tak stół nie :no:.

I wiem wiem o szerokości na pewno bedzie 120 :yes:, jeszcze sobie to rozrysuje na żywo na budowie :yes:

Ja hołduje zasadzie biednego nie stać, aby tanio kupować

http://gify.magazynek.org/pictures/Emotikony/Kolory/Czerwone/027.gif

Dziewczyny najlepsza metoda na kreta to sznaucer miniatura

Two czyli do mojego sznaucera olbrzyma muszę dokupić miniaturkę na krety ? :lol2:

Bo wiem że olbrzymy troszkę spokojniejsze są i nie będa miały raczej tyle pasji do pilnowania kretów.......mój pilnował kamieni :lol2:

Przypomniałaś mi że mam dzwonić i rezerwować szczeniaka :yes: :wiggle:

Dla świętego spokoju warto wycenić jeszcze w jakimś miejscu ale jak wam się pan spodobał to ja bym pewnie wolała ponegocjować

Two pójdę jeszcze gdzieś u mnie na miejscu :yes: - ale z tego co chodziłam jeszcze jak robiłam sama projekt 1,5 roku temu - to głównym problemem były fronty - że nie robili na zamowienie takich jak ja chciałam - tylko mieli jeden wzór ;). A tu pan zrobi mi dokładnie takie jak chcę :yes: - ale masz rację będziemy negocjować :yes:

Mamy jeszcze asa w rękawie - zabudowy - robimy wycenę tam gdzie drzwi wewnętrzne więc bedę miała porównanie - i najwyżej go na zabudowach złamię :lol2:

Aguś, ja Ci wyślę namiar na priv - wyceń sobie jeszcze kuchnię tam. Też są z Radomia:wiggle:

ok :yes: dzięki :hug:

Aga martwię się o siatke bo napisałałaś

Ale u nas trawnik nie jest duży, więc zrobiliśmy, ale podobno zdarzają się przypadki, ze i to nie zabezpiecza

Aga ze stołem masz rację :mad: :sick: - podzwonię popytam :yes:

Zabudowy bym wolała żeby mi robiła firma od drzwi - są solidni - maja doświadczenie

- jak ja żałuje że okna balkonowego u nich nie zrobiliśmy :bash:

Wcześniej miałam owczarka niemieckiego teraz mam owczarka kaukaskiego i oba robiły to samo...czekały aż go złapią U nas do tej pory nie było nawet jednego kretowiska

Maju no widzisz może mój sznaucer wystarczy :lol2: - albo wspomoże siatkę :lol2:

Dropku dzięki :yes: wszystkie uwagi cenne :yes:

Skibusia mój tez ma byc dębowy :yes: - czyli mowisz że za dębowy w tych rozmiarach cena jest ok???

Admete porównałam Twoją kuchnię i jej wycenę do mojej...i na tej podstawie mogę Ci napisać, że Twoja wycena jest OK...chociaż nie jest to mało i może dałoby radę taniej...warto jeszcze wycenić u kogoś innego. Uzmysłowiło mi to też, że mój stolarz nie jest najtańszy :(...mam już namiar na innego :)

co do kretów i innych wątpliwości ogrodowych...mój mąż jest specjalistą w tym temacie :yes: jak będziesz miała jakieś pytania dotyczące ogrodu ( rośliny, środki, choroby itp.) a mój mąż będzie pod ręką to Ci odpowiem ;) o siatkę zapytam jak przyjedzie :)

jeśli chodzi o synowe...mnie też to czeka x 2 :lol2:....no cóż chyba trzeba będzie zaakceptować i pogodzić się z wyborami synów ;)

co do kretów i innych wątpliwości ogrodowych...mój mąż jest specjalistą w tym temacie :yes: jak będziesz miała jakieś pytania dotyczące ogrodu ( rośliny, środki, choroby itp.) a mój mąż będzie pod ręką to Ci odpowiem ;) o siatkę zapytam jak przyjedzie :)

Leia to świetnie - dzięuję:yes: - jak coś będę pytać............a wiesz co nawet mam jedno pytanko - co Twój mąz sądzi o trawie z rokli - bo my do tej pory byliśmy przekonani że to jest najlepsze i najfajniejsze rozwiązanie (fakt - nie tanie) - a tu pan z którym rozmawialiśmy odradza nam taką trawę i proponuje zwykłe rozsianie. :confused::confused::confused:

A w sprawie kuchni juz mam kilka namiarów od dziewczyn i w poniedziałek rozpoczynam akcję

WYCENA PORÓWNAWCZA:lol2:

Aguś,...nic nie szkodzi:):) Mój mężuś logował się kilka lat temu swoim imieniem i tak zostało...i to może zmylić:) zmienić nie można, bo pytałam!

Pozdrawiam:)

:hug:

Ja też jestem zalogowana kilka lat temu ale pod inny nickiem - którego nie chciałam mieć - i też się zdziwiłam że nie można go zmienić i zalogowałam się jeszcze raz

Karolinko :hug:. Zdążysz nadrobić - teraz dopieszczaj domek na przeprowadzkę :D

No tak mi się wydaje, że za duży dębowy to nie jest dużo, przynajmniej na podstawie moich doświadczeń a robiłam wyceny w kilku miejscach. A przypomnisz jak ma wyglądać ten stół i jakie ma mieć wymiary bo nie pamiętam.

skibusia stół ma byc na 10 osób - więc nie wiem dokładnie 280 cm??? na 120 szeroki. Ma być nie rozkładany.

Mam tylko zdjęcia z gazety http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

O taki

http://i2.fmix.pl/fmi297/5acbc08a002bc2ba4ed881a7

http://i2.fmix.pl/fmi2450/1d1c9f780006f79a4ed8820d

http://i1.fmix.pl/fmi1769/edb03ec40010388a4ed88253

Nogi od wyspy chcę zrobic w tym samym drewnie i kolorze :yes: