Drop_Inn 12.03.2012 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Aguś, nie wiem czy nie za późno na głosowanie, ale ja grzejnik też wolałabym neutralny. Jako fanka bieli, najlepiej biały. Albo ewentualnie szary Gdybyś jednak nie chciała rezygnować z kolorków, moim zdaniem najlepszy żółty i morski. Nie podoba mi się za to zupełnie ten seledyn Jakoś bardziej jednak przemawiają do mnie 'podstawowe' barwy - mam wrażenie, że ładniej się ze sobą komponują, nawet jeśli każdy jest inny, jak na inspiracjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.03.2012 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Aga ja jeszcze na chwilkę- mam w swoich zasobach jeszcze takie krzesło- może Ci się spodoba:Dhttp://www.extrapunkt.pl/krzeslo-modern-9104/5201/produkt.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 12.03.2012 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Dzień dobry wszystkim Rozpoczynamy nowy tydzień mam nadzieję dobry, zdrowy i owocny w załatwione sprawy budowlane Najważniejsze moje najstarsze dziecię idzie po 3 tygodniach chorowania i rekowalescencji (- czyt - wykańczania mamy i babci ) do przedszkola. Z drugim wreszcie będę wychodzić na spacerki . Wczoraj do naszego olbrzymiego 39 m mieszkanka przybyły dwa sprzęty - spacerówka i krzesełko do jedzenia + rozłozona suszarka z ubraniami - nie mamy jak sie poruszać po mieszkaniu - więc tym chętniej zabieram się za załatwianie budowlanych spraw A w planie : -zamówienie płytek do kuchni -płytek do małej łazienki -wybranie płytek do górnej łazienki - i całego jej wyposażenia - wanny, umywalek....itd........i najlepiej zamówienie.Także w tym tygodniu pójdzie na tapetę chyba moja górna łazienka - wybranie stolarza do wykonania kuchni -i dziś zamówienie grzejników - po nocy nic sie nie zmieniło - wiem że nic nie wiem http://emoty.blox.pl/resource/tease2.gif --zatwierdzić i puścić do wykonywania portal Jak dla mnie to dużo Na budowie panowie z kamieniem (na ściane i parapety) zapowiedzieli się na wtorek - mam nadzieję że znowu się nie przesunie - bo mieli być przecież w piątek. Jak kamień zawiśnie tacham na budowę płytkę podłogową i przymierzam czy pasuje, potem płytkę tacham do sklepu z podłogą drewnianą i jak pasuje - tez chyba juz zamówimy dechy..........także pomału coś zacznie się klarowac kolorystycznie - będę mogła ruszać z dalszymi wyborami --------------------------------------- Z grzejnikami to wczoraj były takie moje luźne rozważania żeby rozjaśnic sobie w głowie - spiąć wszystko razem - tali monolog :lo2: -dam radę coś się wybierze . Najgorsze że już było wybrane a tu znowu takie zmagania i walki kolorystyczne w głowie Leia dzięki jeszcze raz - n pewno zgłosze się nie raz jeśłi to nie problem http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif Eee tam, przyzwyczaiłam się Pozostaje się juz tylko śmiać Ruby nie szkodzi - sama muszę się z tym zmierzyć - se wymyśłiłam to mam Jakby mieli normalny próbnik to by było ok - a tam takie dziwne te kolory My trawkę sialiśmy sami, z zachwoaniem wszystkich procedur i wyszła boska ( w razie czego służę radą) Bardzo służy jej też automatyczne podlewanie Aguś dlatego posiejemy, nawodnienie tez załozymy W razie w do Ciebie się tez zgłosze o poradę...........bo Wasza trawa wyszła booooooooooooooooooska Skoro już masz koncepcje chłopakowych pokoików wraz z kolorowymi grzejnikami to nic nie kombinuj tylko trzymaj się swojego planu Własnie cały mój misterny plan padł - bo próbnik zmienił swoje kolory Maju dziękuje Dropku dziękuję - chyba będzie jednak żółty - bo to była pierwsza myśl - i wszystkie inspiracje z żółtym mi sie podobaly - ten seledyn to wczoraj tak sobie wyszedł........... Aga fajne te krzesła - takie nowoczesne - lądują w moim tajnym krzesłowym schowku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.03.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 W sprawie kaloryferów nie pomogę - po pierwsze nie podobają mi się i ich nie mam a po drugie kolory nie moje (zgodziłam się na różowy pokój i godziny odliczam do jego przemalowania). Co do trawy ... nie chwaląc się, ale w zeszłym roku zeby na niej zjadłam. Wspólnie z panem ze sklepu specjalizujacego się w trawach dobieraliśmy specjalne rodzaje (np. z tyłu mamy mocną, stadionowa trawę po ptórej można deptać, biegać itp.). Rośnie średnioszybko, jest wytrzymała na suszę i nie trzenba jej wyczesywać. Z przodu z kolei mam cholernie drogą (kosztowała tyle co na cały tył którego jest 15 arów) ale baardzo zieoną, delokatną, trzeba wyczesywać i często kosić. Ale mam jej może z 2 ary więc podołam. Na wybór trawy wpływa: nasłonecznienie, wilgotność, użytkowanie i jeszcze wiele innych. Co do siatki ... ja mam łącznie trawy około 20 arów razy conajmniej 1,60 za metr to wychodzi 3200 pln za samą siatkę. Nie przełknęłam tego . Wolę raz za jakiś czas jakąś tabletkę do kopca wrzucić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 12.03.2012 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Mirelko wiem że z kaloryferami muszę poradzić sobie sama - i dalej walczę Co do kwestii trawnika - dziękuję za informację - bo coraz więcej wiem - i łatwiej będzie nam dokonać wyborów . - na nasz wybieg też będziemy potrzebować takiej trawy o jakiej piszesz - czyli stadionową - niezniszczalną ------------------- Co do kaloryferów melduję że jestem na takim etapie u Igora - granat i akcent limonki?seledynu? już sama nie wiem co to za kolor (zaznaczam że jeszcze godzine temu był żółty - ale będziecie mieĆ dziś ze mnie polewkę ) http://i1.fmix.pl/fmi1662/4d933b26001d32004f5da82c Zawsze podobało mi się to zestawienie http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmm.gif http://i1.fmix.pl/fmi1874/078e447d0007af5d4f5da7e0 To mój monolog - nie przejmujcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 12.03.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Dzien dobry, mnie dyskusja o grzejnikach jak widac ominęła, ja bym wybrala bialy, bo nawet rano z moim 15latkiem to omowiłam i mówi, że on wolałby białe. Aguś dzieci szybko rosną i później maja swoje widzimisie, jestes przygotowana na zmianę grzjników? za 5 6 lat 7-8 latki mają inne preferencje niż 4 latki. Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 12.03.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Co do grzejników - ja jestem za morskim oraz żółtym Bardzo żywe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.03.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Dyskusja o grzejnikach już była I admete z mężem postanowili spełnić marzenia o kolorach. Ten nowy pomarańcz wygląda apetycznie. I żółty też. Niebieski/seledyn nie podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 12.03.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ja bym wzięła żółty i pomarańczowy. Wyglądają ładnie. Nie dla seledynu jedynie. Granatowy też może być fajny:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 12.03.2012 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Aguś dzieci szybko rosną i później maja swoje widzimisie, jestes przygotowana na zmianę grzjników? Alu zgadzam się -ale tak samo może być też z białym grzejnikiem - jedno moje dziecię jest fanem pomarańczowego (i ja też ) - drugiemu póki co kolor narzucam - dziećmi będa jeszcze długo - a za parę lat.............zobaczymy - ale póki co wiem że i w młodzieżowy kolor wkomponuję te kolorowe kaloryfery bocianku, narendil, skibusia dzięki za opinie i kolorkowe ------------------------------------ Niebieski/seledyn nie podoba mi się. Nie dla seledynu jedynie A to niespodziankę Wam zrobię bo zamówiłam SELEDYNOWY/GROSZKOWY/LIMONKOWY jak kto woli, katalogu pisze SPRING GREEN a dla Oskara POMARAŃCZOWY dla mojego J TITANE - taki srebrny metalic i mama nadzieję więcej o tym nie myśleć - i wielką nadzieję że kolory przyjdą takie jak w próbniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 12.03.2012 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 KUCHNIA - wyceny I pan przysłał mi już wycenę - bardzo ładna 24 tyś w półmacie 3 tyś drożej w połysku ale fronty tylko z takimi frezami http://www.magura.pl/?action=oferta,wzory_frontow i niestety żaden nie jest podobny do mojego II pan zrobi mi wycenę w drewnie bo powiedział że moja kuchnia w mdf - ie wyjdzie brzydka i straci cały urok na dwie wyceny czekam - studia kuchenne u mnie w K. - jedna około środy - ale fronty firmowe -tylko troszkę przypominające moje - druga za tydzień - fronty troszke bardziej przypominające moje ale i tu i tu to nie będą moje wymarzone - będę mieć tylko cenę porównawczą i tyle http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif Jeśłi chcę moje wymarzone fronty pozostaje mi mój pierwszy stolarz STÓŁ Dowiedziałam się że stół ze zdjęcia- na wzór którego chciałam robić mój - jest osiągalny - można go kupić - cena 6900 - ale - stół jest rozkładany do 3,5 metra, mogę go sobie ustawiać na różne długości, jest szeroki na 110 cm - czyli tyle ile chciałam . Czyli nie musiałabym robić dodatkowego drugiego małego stołu żeby móc go dostawić w razie potrzeby na specjalne okazje. Można go kupić taniej jeśli ma się kartę stałego klienta - i już by kosztował prawie tyle za ile chce mi go zrobić pan stolarz. Czy ktoś posiada taką kartę Jest jedno ale - które może mi się zmienić na plus gdy zobaczę stół na żywo - stół jest czarny - a przecierki ma brązowe - a ja myślałam o stole brązowym.........ale ale może by taki mi pasował http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmm.gif....do tego krzesła z Radomska - tak samo pomalowane i poprzecierane......... Muszę go zobaczyć na żywo - wtedy wszystko się wyjaśni Ale jest jakaś nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 12.03.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ja posiadam taką kartę ,ale to chyba nie jest problem bo przy najmniejszych zakupach można ją wyrobić a potem kupić stół.Ale w razie czego służę Proszę, pokaż te swoje wymarzone fronty. A może robisz inspirując się zdjęciami które wcześniej pokazywałaś ? I bardzo proszę pokaż portal czy już zatwierdziłaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 12.03.2012 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Joanko - ale ta karta daje rabat 10% przy zakupach? Fronty - moje wymarzone - ale najprostsze na świecie - ale nic podobnego w tych propozycjach ze studiów kuchennych nie widziałam - albo za proste albo za bardzo przekombinowane Wklejałam je już ale dla przypomnienia wrzucam - bo już sama u siebie nic nie mogę odnaleźć Portalu jeszcze nie mam - zaraz dzwonię -bo pan miał mi na sobotę go przygotować - a do tej pory ani widu ani słychu http://i2.fmix.pl/fmi61/55e3819b002b0e4b4f2800ad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 12.03.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 No to czekam z niecierpliwością na grzejnik seledynowy:-) Tak coś czułam, że taki wybierzesz:-) Moim zdaniem to nawet lepiej, że ten stół z AD jest czarny z brązowymi przecierkami, ładniej skomponuje się z czarnym blatem w kuchni. Gdybym ja miała do wyboru gotowy stół jaki mi się podoba a robiony na zamówienie, to brałabym gotowy, ale niestety nie mam takiej opcji. Kartę do AD posiadam, zrobiona za friko. Tylko ta zniżka polega na tym, że 10% wartości zakupów trafia na kartę i możesz u nich coś za to kupić (np. serwis z buźkami:-)), ale cena jest ta sama. Moim zdaniem i tak się opłaca kupić w AD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.03.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Hello Aga, ja dzisiaj na chwilkę, bo zarobiona jestem:mad: Dzięki za uznanie naszego trawniczka:hug:W sprawie Twoich wycen- może powstawiaj nam tutaj wzory tych wszystkich frontów dla porówniania, czy rzeczywiście aż tak bardzo się różnią? Kolejne ceny kuchni są sporo tańsze niż 40 tys i to w drewnie- zamkniesz się zgodnie z moimi przypuszczeniami w 30 tys, a to spora rożnica, prawda? Uważam, ze rozkładany stół jest praktyczniejszy i znowu cena w porównaniu do stolarskiego nierozkładanego i mniejszego jest niezła jak na AD. My również zamówiliśmy rozkładany, 220x110 na stałe + z możliwością rozłożenia do 320cm:wiggle: Kolor czarny- hmm do mnie by nie pasował, ale u Ciebie bardzo go widzę Tylko Aguś, mam obawy do krzeseł- nie wiem czy w Radomsku Ci je tak samo przetrą. Z tego co wiem, to oni tylko patynują... ale dopytaj. Czekam na resztę kuchennych wycen:D Aaa i super, że grzejniki zamówione:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 12.03.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ale się dzieje! Super, że grzejniki zamówione i już jeden dylemacik z głowy Stół wybrany przez Ciebie bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 12.03.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Z ta kartą to tak jak pisze Skibusia można potem ten 10% odebrać w zakupach A stół bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 12.03.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 http://www.magura.pl/file/typ2/b/201_b533.jpgte mogłyby być! mnie się podobają, aż muszę pokazać to mojemu stolarzowi. dał mi jeszcze mniejszy wybór niż Tobie. powiedział mi, że takich ramkowych nie lakierują, ale może producent mówił mu o drewnianych, że nie daje gwarancji że lakier nie popęka na łączeniu, a może ramka jest z drewna a płycina z mdf:confused: teraz to się trzeba na wszystkim znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.03.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ja bym się nie spinała, żeby kolor wybarwienia krzeseł był identyczny ze stołem:no: ale ja to ja - wiadomo;) - nie znoszę komplecików:lol2: Jak mówiłam, bardzo długo chodziłam wokół konsoli z tej serii... i one przez te przecierki nie są w odbiorze takie czarne-czarne tylko raczej traktuje się je jak baaaardzo ciemny brąz... do tego stołu na mój gust każde ciemnobrązowe krzesło będzie idealnie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 12.03.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Cześć Aga fajnie że grzejniki wybrane chociaż jeden problem z głowy. Z kuchnią poczekaj na wszystkie wyceny wtedy porównasz i wybierzesz najlepsza opcję. Ja miałam 3 wyceny 2 od stolarza i 1 z salonu. A jeśli chodzi o krzesełka z Radomska to nie wiem czy oni przecierają ale na pewno patynują - ja mam właśnie patynowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts