Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odszczekuję to co napisałam u siebie na podst. 2 zdjęć - ta kuchnia to jednak połysk, poler (nie półpołysk jak pisałam)

Ja tam nie lubię tego połączenia, i też uważam, ze u Ciebie będzie już niezły przesyt jak dodasz połysk... ale cytując narendil - Twój cyrk,Twoje małpy:lol2:

Dunin ma też frezowaną kuchnię w połysku z tego co pamiętam...

Admete, jeśli mogę to mnie te fronty w połysku kojarzą się z bardzo modnymi swego czasu szafkami lazienkowymi-białymi z połyskiem:sick:. Wydaje mi się ze jeśli połysk to tylko do prostych, nowoczesnych frontów.

Ciekawa jestem Twoich wyborów, obserwuje, kibicuje i pozdrawiam! :)

Mi także nie podobają się fronty tradycyjne w połysku. Do Twojej kuchni ich całkiem nie widzę, ponieważ masz dużo szafek zaplanowanych w kształt "U". Byłoby bardzo dużo błysku na stosunkowo małej przestrzeni. Uważam, że bardzo ciężko stworzyć piękną kuchnię ze złamaną bielą i tradycyjnymi frontami w połysku - łatwo można zepsuć efekt wrażeniem przesytu, czy plastiku (sztuczności frontów).

edit: zauważyłam, że w kuchniach wklejonych wyżej takim meblom towarzyszą tylko gładkie ściany (najczęściej białe), gdyby dodać płyteczki ścienne i jeszcze dekor to... :no:

:)

Edytowane przez Ruby

Dzień doberekhttp://www.polishbikers.com/images/smilies/rozne/slonce.gif

Aguś, ja jestem wielką sceptyczką jeżeli chodzi o połączenie klasyki z nowoczesnością, także podziwiam Twoje wybory i kibicuję, ale połysk do klasycznych frontów to już jest za dużo:sick: Dla mnie tylko pół-mat! :yes::D

Ja jestem na nie jeśli chodzi o fronty w połysku.

Nie widzę Twoich frontów w połysku. Tym bardziej, że nie będą śnieżnobiałe.

Aga, mi się nie podobają takie fronty jakie chcesz mieć w połysku

Ja tam nie lubię tego połączenia, i też uważam, ze u Ciebie będzie już niezły przesyt jak dodasz połysk...

Wydaje mi się ze jeśli połysk to tylko do prostych, nowoczesnych frontów.

Mi także nie podobają się fronty tradycyjne w połysku. Do Twojej kuchni ich całkiem nie widzę, ponieważ masz dużo szafek zaplanowanych w kształt "U".

ale połysk do klasycznych frontów to już jest za dużo Dla mnie tylko pół-mat!

Ja też niestety jestem na nie dla połysku do klasycznych frontów...no ale ja w ogóle nie lubię połysku W nowoczesnej kuchni mogę go zaakceptować w klasycznej nie

Także jest to zdecydowane NIE dla połyskujących frontów :lol2:

skibusia dzięki za linki :) - i tu mi się te fronty podobają ;)

Ciekawa jestem Twoich wyborów, obserwuje, kibicuje i pozdrawiam!

Tess zaglądaj zaglądaj :yes: również pozdrawiam :)

Uważam, że bardzo ciężko stworzyć piękną kuchnię ze złamaną bielą i tradycyjnymi frontami w połysku - łatwo można zepsuć efekt wrażeniem przesytu, czy plastiku (sztuczności frontów).

Ruby dlatego pewnie nie zaryzykuję :no: - ale jeszcze myśłę - muszę na żywo więcej pooglądać :yes:

Agawi staram się ale sama do końce nie jestem pewna czy mi się uda ;) - jeśłi nie, to jedno jest pewne że będę miała w domu rzeczy które mi się podobają - a jeśłi nie uda mi się wszystkiego zgrać - to trudno :)

Admete - ja też chcę białą kuchnię, nawet łaziłam po sklepach i oglądałam fronty. I tu odwrotnie - mi te błyszczące z MDFu wcale nie spodobały się. No nie wiem, wyglądają jak sztuczne, plastikowe. Faktycznie w nowoczesnych gładkich ( bez wytłoczeń) frontach ten poler jest na plus, ale w klasycznych mebelkach http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyno.gif

I choć nie chciałam drewnianej, chyba jednak zdecyduje się na nią-fronty drewniane w pół połysku wyglądają super.

Ciekawe jaką ty wybierzesz?

Natalia a widziałaś taką całą klasyczną kuchnię w połysku na żywo?

Bo ja tylko tą na moich zdjęciach - a na żywo to tylko jeden front - taka próbkę - więc dlatego może mi się podobać - co innego zobaczyć cały rząd frontów błyszczący od góry do dołu :lol2:

Joanko z tym podobaniem to jak wyżej napisałam - na tak dużej powierzchni jak moja może być za błyszcząco :)

Oczywiście jeśli się Tobie podoba i jesteś 100% przekonana to bierz

właśnie nie jestem, dlatego poruszyłam dziś ten temat....................

--------------------------------------

Dostałam kolejną wycenę - w drewnie - 32 tysiące

Magda ta moja wycena - te 40 tyś to właśnie wycena od tego pana - czyli jak ja go tu nazywam stolarz nr 1

- i mój J się ku tej ofercie skłania, mimo że drogo ale pan jest solidny :yes:, widzieliśmy na żywo jego kuchnię - i zrobi mi takie fronty jak chcę.

I najważniejsze zrobi mi wcześniej próbkę - więc będę dokładnie wiedzieć co z tego wyjdzie.

No ale ta cena............

Ta w mdfie - 23 tyś bodajże - to firma od Hazel - ale odpada bo jeśłi chodzi o frezy to mają tylko takie jak na stronie którą wczoraj podałam - żaden nie jest podobny do mojego - czyli oni robią środki a takie fronty zamawiają w fabryce.

Ola ma kuchnię z prostymi frontami więc może działać

Teraz ta drewniana kuchnia 32 tyś to firma z Warszawy z filią w Radomiu

No i mój stolarz mdf - 40 tyś :sick:

Ja też widziałam tylko pojedyncze fronty w połysku i wyglądają super ale całość to rzeczywiście może być za dużo ;)

Biegałam dzisiaj za drzwiami (planuję białe drzwi) no i zastanawiam się bo biel z frontów i drzwi też powinna być taka sama ?

Zwłaszcza jeżeli drzwi i kuchnia będą widziane z pewnego miejsca razem.

Admete a jakie planujesz drzwi ?

Joanno jak fronty widać razem z drzwiami ja bym dała takie same :yes:.

Na drzwi jeszcze się nie zdecydowałam - ale tez jasne - krem i szarość też mi chodzi po głowie - ale bardzo jasne prawie białe - czyli tzw złamana biel :lol2:- tylko nad odcieniem będę myśłeć.

Drzwi - a raczej wzory drzwi wrzucałam jakiś czas temu - jak będzie bliżej zamawiania wrzucę jeszcze raz :yes:

Jeśli chodzi o ich formę - to proste - bo u mnie na holu wielki kamień na ścianie i schody z metalowymi tralkami więc już będzie się dużo działo :yes:

Tak, przypominam sobie pisałaś :)

Czyli ja mam sprawę prostą :) po cichu zastanawiałam się nad połyskiem.

Dałam do wyceny fronty półmat z frontami frezowanymi tak jak na zdjęciu kuchnia z Werandy wstawiona przen Emirandę.

Mam podobną ilość szafek ale wyceny jeszcze nie mam będę jutro naciskać warto porównać.Bardzo ładne są fronty wybrane przez Ciebie :)

A jakie drzewo na frontach?