kakusek 14.03.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Dzieki Hazelku ze byłas pierwsza bo tez chciałam zapytac co to takiego i jak sie tam kasuje foty A tka wogóle to przyszłam pochwalic przepiekna klatke schodowa.Nie wyobrazałam sobe ze bedzie taki zawalisty efekt Admente jak on bedzie przmocowany? Na kleju sie takie kobylstwo utrzyma? Pokoj synka fatycznie ogromniasty i zaczełam myslec ze chyba popelniłam bład murujac scianke kolankowa na 100 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.03.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Aguś myślimy - jeszcze może porozmawiamy z panem o ewentualnym obniżeniu ceny . I też słyszałąm że po pewnym czasie z drewnianymi frontami się dzieje to co napisała joanna Aguś, no najgorsze są takie osoby, które piszą podobno- no ręce opadają. Miałam drewniane fronty 6 lat i kompletnie NIC mi się z nimi nie zrobiło:no: Wręcz przeciwnie- wyglądają tak samo pięknie do dzisiaj. W naszym obecnym domu tez mam drewniane- od ich zamontowania minie w kwietniu 3 lata i też nie mam żadnych uwag. Także jak najbardziej polecam. Wcześniej miałam olchowe, teraz dębowe. Przyznam jednak, ze w przypadku koloru krem lub biel kryjąca, jest trudno odróżnić drewno od Mdf bez ich dotykania. Ale tak jest tylko z jasnymi kolorami. W orzechu np. mdf rozpoznam na kilometr:p:lol2: A na grilla wpadniemy chętniehttp://www.picgifs.com/graphics/k/kitchen/graphics-kitchen-864809.gifhttp://www.picgifs.com/graphics/p/picnic/graphics-picnic-931565.gif Kolorowych snów:sleep:http://forum.barcis.pl/images/smilies/buzki.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.03.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Aguś, no najgorsze są takie osoby, które piszą podobno- no ręce opadają. Miałam drewniane fronty 6 lat i kompletnie NIC mi się z nimi nie zrobiło:no: Wręcz przeciwnie- wyglądają tak samo pięknie do dzisiaj. W naszym obecnym domu tez mam drewniane- od ich zamontowania minie w kwietniu 3 lata i też nie mam żadnych uwag. Także jak najbardziej polecam. Wcześniej miałam olchowe, teraz dębowe. Przyznam jednak, ze w przypadku koloru krem lub biel kryjąca, jest trudno odróżnić drewno od Mdf bez ich dotykania. Ale tak jest tylko z jasnymi kolorami. W orzechu np. mdf rozpoznam na kilometr:p:lol2: A na grilla wpadniemy chętniehttp://www.picgifs.com/graphics/k/kitchen/graphics-kitchen-864809.gifhttp://www.picgifs.com/graphics/p/picnic/graphics-picnic-931565.gif Kolorowych snów:sleep:http://forum.barcis.pl/images/smilies/buzki.gif W orzechu? Czyli bejcy, fornirze? - co masz na myśli??? Bo chyba nie kryjący lakier:o Mam wrażenie, że na tym polega właśnie różnica... fronty w naturalnym drewnie wyglądają pięknie przez lata...nawet jak siędelikatnie rozeschną - gołym okiem nie dojrzysz żadnych szpar:no: Pod lakierem już nie koniecznie:roll: Bo drewno pracuje, rozsycha się i powstają szpary, lakier pęka na styku elementów - to wszyscy mają chyba na myśli... Ja też się nad tym zastanawiam i waham:roll: Z dugiej strony takie ryski na lakierze mogą wyglądać ciekawie:rolleyes: - przynajmniej będzie dowód na to, że to drewno a nie mdf:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 14.03.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ja mam na tego grilla naprawdę blisko, wiec sie Aguś lepiej zastanów dwa razy:lol: kakusku, ale z nas blondyny, co? Ja juz sie dowiedziałam od Ali () ze to cos, jak ImageShack-Aga ma tam swój album:D Kakusku, a Ty wiesz, ze notorycznie nazywasz Admete..."admeNte"? Uwielbiam Cie, bo robisz to, za każdym razem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.03.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 W orzechu? Czyli bejcy, fornirze? - co masz na myśli??? Bo chyba nie kryjący lakier:o Mam na myśli np. folię na mdf-ie:sick: Fornir zwykle wygląda bardzo dobrze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.03.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Kakusku, a Ty wiesz, ze notorycznie nazywasz Admete..."admeNte"? Uwielbiam Cie, bo robisz to, za każdym razem:lol2: Dla mnie admete też przez chwilę była admente Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.03.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Mam na myśli np. folię na mdf-ie:sick: Fornir zwykle wygląda bardzo dobrze:yes: Folię? Boże,to i takie dziadostwoludziomwciskają Chodzi o laminat - tak??? Wtedy tooczywiście, że widać wielką różnicę Ale pod lakierem kryjącym - żadnej:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 14.03.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Dla mnie admete też przez chwilę była admente aha.. czyli jest Was więcej:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.03.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Folię? Boże,to i takie dziadostwoludziomwciskają Chodzi o laminat - tak??? Wtedy tooczywiście, że widać wielką różnicę Ale pod lakierem kryjącym - żadnej:roll: Ano widziałam w kilku studiach i takie fronty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 14.03.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 [quote name= Kakusku, a Ty wiesz, ze notorycznie nazywasz Admete..."admeNte"? Uwielbiam Cie, bo robisz to, za każdym razem:lol2: Bo ja tak wlasnie o nie mysle przez N jak ameN w pacierzu i gdybys mi nie zwrocila uwagi do konca swiata pewnie bym tak pisala Admete mam nadzieje ze mi wybaczysz te pomyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 14.03.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Admete, podczytuję praktycznie od początku...kibicuję i podziwiam , ale chyba jeszcze nie miałam okazji sie przywitać.... http://manu.dogomania.pl/emot/hmm2.gif albo się witałam, ale zazwyczaj siedzę jak ta mysz...i podglądam ... więc zdążyłam zapomnieć teraz musiałam wyleźć z ukrycia...bo ten kamień po prostu wygląda obłędnie pięknie urządzony dom się kroi.. Kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.03.2012 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Magda Drop tess - cieszę się że kamień sie podoba - mnie tez się wczoraj micha cieszyła jak go zobaczyłam masz na czym się "wyżyć" wnętrzarsko Admete U chłopaków faktycznie będę szaleć - bo póki co nie mają jeszcze nic do gadania - ale mama krejzol juz im kolorowe kaloryfery zamówiła więc jako dzieci powinni być zadiowoleni Pytanie z serii głupich: a co to jest "fmix":oops: Dzieki Hazelku ze byłas pierwsza bo tez chciałam zapytac co to takiego i jak sie tam kasuje foty Olu, kakusku uśmiałam się z rana - a ile razy ja mam tu czasem zagwozdkę w różnych tematach - i też pytam a co . Ale fmixa polecam - nigdy mi się ie zawiesił, zdjęcia fajnie są pogrupowane - nie mam porównania z immymi programami - ale ten jest spoko. Wczoraj siadłam do dziennika żeby zdjęcia pousuwac i zrezygnowałam po 6 stronie - wolałam trochę po forum pobiegac - a zdjęcia wykasować w 5 minut od razu z programu Aga a wiesz że mój stolarz tez mi radzi zrobic kuchnię w mdf-ie???? I też mówił że właśnie że te większe drzwi z mojej wysokiej zabudowy moga się wypaczyć - dopytam go jeszcze - będziemy mieć opinię ze źródła Aga Magda ja to o frontach wiem tylko tyle czy mi się podobają czy nie . Teraz szybko pisze bo moje 2 dziecię zaraz wstanie, ale potem przeczytam sobie wasze pościki pomału i ze zrozumieniem - o tych foliach i lakierach . Pewnie zanim zamówię moja kuchnię jeszcze sto razy Was zapytam o rzeczy które dla Was sa oczywiste - ale Wy kochane jesteście i pomożecie Olu Ty z grilla się akurat nie wywiniesz - tylko na jaką trawę musimy poczekać - ale to Ty nie trzymaj panów ogrodniczych za długo żeby u mnie zdążyli posiać Kakusku, a Ty wiesz, ze notorycznie nazywasz Admete..."admeNte"? Uwielbiam Cie, bo robisz to, za każdym razem Dla mnie admete też przez chwilę była admente Bo ja tak wlasnie o nie mysle przez N jak ameN w pacierzu i gdybys mi nie zwrocila uwagi do konca swiata pewnie bym tak pisala Admete mam nadzieje ze mi wybaczysz te pomyłk Z raz to może i zauważyłam - ale wiem że się i mnie zdaża - wiem że u kakuska na początku cały czas pisałam kaukasku - poprawiaałm - ale pewnie parę razy tak poszło Kakusku napisze od razu bo mi się przypomniało jak Cię zobaczyłam że pytałąm o ta płytkę - i nie mogą wysłać jednej - musieliby całą paczkę z magazynu brać -mnie pożyczą tą co mają do pokazywania - na jeden dzień żebym sobie z nią na budowę pojeżdziła. Ale myśłę że u ciebie na miejscu na 100% znajdziesz - jak nie zapraszam do mnie na oględziny jak już wrócisz Admete, podczytuję praktycznie od początku...kibicuję i podziwiam , ale chyba jeszcze nie miałam okazji sie przywitać.... http://manu.dogomania.pl/emot/hmm2.gif albo się witałam, ale zazwyczaj siedzę jak ta mysz...i podglądam ... więc zdążyłam zapomnieć teraz musiałam wyleźć z ukrycia...bo ten kamień po prostu wygląda obłędnie pięknie urządzony dom się kroi.. : madileo miło mi strasznie że do mnie zaglądasz http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif Wiesz co wydaje mi się że już u mnie byłaś..........ale jak nie to Witam Cię serdecznie kamień dziękuje za pochwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 15.03.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Wracając do frontów Mam od dziesięciu lat fronty drewniane,są piękne i nie widać na nich pracy drzewa bo właśnie NIE są pokryte lakierem kryjącym. Przepraszam ,że się wtrącam i zabieram głos ale sama bardzo jestem zainteresowana tematem. Są na Bartyckiej fronty olchowe pokryte lakierem kryjącym białym i maja takie pęknięcia farby w rogach ... Zaczęłam dociekać dlaczego w sklepie są prezentowane fronty z pęknięciami farby i właśnie tak wyszło ,że najlepiej kryjący biały na mdf Są różne technologie malowania drzewa może tu jest przyczyna może inne studio potrafi tak pomalować ,żeby nic się nie działo ? W każdym razie temat otwarty Mam nadzieje ,że wszystkie wybierzemy najlepszą opcje - wspólnie Popytaj Admete swojego stolarza Fronty pokryte folią (tania wersja) a po trzech latach przecierają się na rogach bardzo popularne w studiach kuchennych w mojej miejscowości. Miłego ,owocnego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 15.03.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) Aga trzymam kciuki za Twoja kuchnie, żebys dobrala takie fronty jak sobie wymarzyłaś. Ja mam tez cos takiego, że jak sobie wymarzę to drąze temat do końcai nie daje się nikomu przekonać, że to czy tamto będzie źle wyglądało. Podobnie u mnie było z kuchnią, rok ją rozpracowywałam na programie Ikei i wiedziałam jakie fronty chcę, byłam do nich przekonana na 100%. I doslownie na tydzień przed zakupem byłam w Gdyni, rozmawiałam o kuchni z koleżanką i ona jak usłyszała co chcę kupić, powiedziała, ja bym takich frontów nie chciała, mi sie podobaja inne, no ale Twój wybór. Wróciłam do Milano i zgłupiałam. w końcu postawiłam na jej wybór, i zupełnie inne rozstawienie szafek niż miałam przez rok wypracowane. Bardzo mi sie moja kuchnia podoba, wręcz ja uwielbiam, sa pewne mankamenty bo kupowałam w Ikea i nie mogłam do końca dobrac rozmiarów szafek, ale to drobiazg. I jestem szczęśliwa, że nie wybrałam tamtej I dziękuje do dzisiaj koleżance, że mnie do niej przekonała:lol2: Edytowane 15 Marca 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.03.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Alu, a możesz napisać co zmieniałaś? Tylko fronty, czy również ustawienie?Wiesz, każda uwaga jest cenna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 15.03.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Kamień prezentuje się świetnie, naprawdę nie spodziewałam się takiego efektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.03.2012 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) Mam od dziesięciu lat fronty drewniane,są piękne i nie widać na nich pracy drzewa bo właśnie NIE są pokryte lakierem kryjącym. Joanno czyli dobrze rozumuję że front jasny drewniany - czyli bialy/kremowy musi być pokryty lakierem - więc i u mnie isnieje ryzyko tych pęknięć. Gdy kolor frontu jest naturalny to nie potrzeba lakieru - i wtedy nic się znim nie dzieje??? Aga trzymam kciuki za Twoja kuchnie, żebys dobrala takie fronty jak sobie wymarzyłaś. Alu dziękuję I idę dalej drążyć temat bocianku cieszę się że Ci się podoba Edytowane 15 Marca 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.03.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Aga a wiesz że mój stolarz tez mi radzi zrobic kuchnię w mdf-ie???? I też mówił że właśnie że te większe drzwi z mojej wysokiej zabudowy moga się wypaczyć - dopytam go jeszcze - będziemy mieć opinię ze źródła Powiedź mu Aguś, żeby lepiej drewno dobrze wysuszył, a nie Cię straszył A co Ci powiedział na temat drzwi? Też mdf? Aga Magda ja to o frontach wiem tylko tyle czy mi się podobają czy nie . Teraz szybko pisze bo moje 2 dziecię zaraz wstanie, ale potem przeczytam sobie wasze pościki pomału i ze zrozumieniem - o tych foliach i lakierach . Pewnie zanim zamówię moja kuchnię jeszcze sto razy Was zapytam o rzeczy które dla Was sa oczywiste - ale Wy kochane jesteście i pomożecie Aga, no pewnie, że możesz na nas liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.03.2012 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Agus nie zdażyłam do niego zadzwonić - dziś juz późno - rano dryndnę - przygotuję sobie listę sto pytań do na temat drewna i mdf no pewnie, że możesz na nas liczyć Ktos pytał ale mi umknęło i nie ogę znaleźć kto http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif - i teraz sobie przypomniałam - jak mocowana jest płyta kamienna: a więc na jakiś super mocny klej. Wiecie że dopiero wczoraj przeszła mnie obawa czy kurde bele oni dobrze to przymocują -ale tfu tfu tffu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 15.03.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Wiecie że dopiero wczoraj przeszła mnie obawa czy kurde bele oni dobrze to przymocują -ale tfu tfu tffu :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts