Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Dzieki Hazelku ze byłas pierwsza bo tez chciałam zapytac co to takiego i jak sie tam kasuje foty :lol2:

A tka wogóle to przyszłam pochwalic przepiekna klatke schodowa.Nie wyobrazałam sobe ze bedzie taki zawalisty efekt :yes:

Admente jak on bedzie przmocowany? Na kleju sie takie kobylstwo utrzyma?

Pokoj synka fatycznie ogromniasty i zaczełam myslec ze chyba popelniłam bład murujac scianke kolankowa na 100 cm .

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś myślimy :yes: - jeszcze może porozmawiamy z panem o ewentualnym obniżeniu ceny ;). I też słyszałąm że po pewnym czasie z drewnianymi frontami się dzieje to co napisała joanna

Aguś, no najgorsze są takie osoby, które piszą podobno- no ręce opadają.:bash:

Miałam drewniane fronty 6 lat i kompletnie NIC mi się z nimi nie zrobiło:no: Wręcz przeciwnie- wyglądają tak samo pięknie do dzisiaj. W naszym obecnym domu tez mam drewniane- od ich zamontowania minie w kwietniu 3 lata i też nie mam żadnych uwag. Także jak najbardziej polecam. Wcześniej miałam olchowe, teraz dębowe.:yes: Przyznam jednak, ze w przypadku koloru krem lub biel kryjąca, jest trudno odróżnić drewno od Mdf bez ich dotykania. Ale tak jest tylko z jasnymi kolorami. W orzechu np. mdf rozpoznam na kilometr:p:lol2:

A na grilla wpadniemy chętniehttp://www.picgifs.com/graphics/k/kitchen/graphics-kitchen-864809.gifhttp://www.picgifs.com/graphics/p/picnic/graphics-picnic-931565.gif

Kolorowych snów:sleep:http://forum.barcis.pl/images/smilies/buzki.gif

Aguś, no najgorsze są takie osoby, które piszą podobno- no ręce opadają.:bash:

Miałam drewniane fronty 6 lat i kompletnie NIC mi się z nimi nie zrobiło:no: Wręcz przeciwnie- wyglądają tak samo pięknie do dzisiaj. W naszym obecnym domu tez mam drewniane- od ich zamontowania minie w kwietniu 3 lata i też nie mam żadnych uwag. Także jak najbardziej polecam. Wcześniej miałam olchowe, teraz dębowe.:yes: Przyznam jednak, ze w przypadku koloru krem lub biel kryjąca, jest trudno odróżnić drewno od Mdf bez ich dotykania. Ale tak jest tylko z jasnymi kolorami. W orzechu np. mdf rozpoznam na kilometr:p:lol2:

A na grilla wpadniemy chętniehttp://www.picgifs.com/graphics/k/kitchen/graphics-kitchen-864809.gifhttp://www.picgifs.com/graphics/p/picnic/graphics-picnic-931565.gif

Kolorowych snów:sleep:http://forum.barcis.pl/images/smilies/buzki.gif

W orzechu? Czyli bejcy, fornirze? - co masz na myśli??? Bo chyba nie kryjący lakier:o

Mam wrażenie, że na tym polega właśnie różnica... fronty w naturalnym drewnie wyglądają pięknie przez lata...nawet jak siędelikatnie rozeschną - gołym okiem nie dojrzysz żadnych szpar:no: Pod lakierem już nie koniecznie:roll: Bo drewno pracuje, rozsycha się i powstają szpary, lakier pęka na styku elementów - to wszyscy mają chyba na myśli... Ja też się nad tym zastanawiam i waham:roll: Z dugiej strony takie ryski na lakierze mogą wyglądać ciekawie:rolleyes: - przynajmniej będzie dowód na to, że to drewno a nie mdf:lol2:

Ja mam na tego grilla naprawdę blisko, wiec sie Aguś lepiej zastanów dwa razy:lol:

kakusku, ale z nas blondyny, co?:lol2: Ja juz sie dowiedziałam od Ali (:hug:) ze to cos, jak ImageShack-Aga ma tam swój album:D

Kakusku, a Ty wiesz, ze notorycznie nazywasz Admete..."admeNte"?:D Uwielbiam Cie, bo robisz to, za każdym razem:lol2::hug:

[quote name=

Kakusku, a Ty wiesz, ze notorycznie nazywasz Admete..."admeNte"?:D Uwielbiam Cie, bo robisz to, za każdym razem:lol2::hug:

Bo ja tak wlasnie o nie mysle przez N jak ameN w pacierzu i gdybys mi nie zwrocila uwagi do konca swiata pewnie bym tak pisala :lol2:

Admete mam nadzieje ze mi wybaczysz te pomyłki :)

Admete, podczytuję praktycznie od początku...kibicuję i podziwiam , ale chyba jeszcze nie miałam okazji sie przywitać.... http://manu.dogomania.pl/emot/hmm2.gif albo się witałam, ale zazwyczaj siedzę jak ta mysz...i podglądam ... więc zdążyłam zapomnieć :oops:

teraz musiałam wyleźć z ukrycia...bo ten kamień po prostu wygląda obłędnie :yes: pięknie urządzony dom się kroi..

Kakusek :lol2::hug:

Magda Drop tess - cieszę się że kamień sie podoba :wiggle: - mnie tez się wczoraj micha cieszyła jak go zobaczyłam :yes:

masz na czym się "wyżyć" wnętrzarsko Admete

U chłopaków faktycznie będę szaleć - bo póki co nie mają jeszcze nic do gadania :lol2: - ale mama krejzol juz im kolorowe kaloryfery zamówiła więc jako dzieci powinni być zadiowoleni ;)

Pytanie z serii głupich: a co to jest "fmix":oops::lol:

Dzieki Hazelku ze byłas pierwsza bo tez chciałam zapytac co to takiego i jak sie tam kasuje foty

Olu, kakusku uśmiałam się z rana - a ile razy ja mam tu czasem zagwozdkę w różnych tematach - i też pytam a co :lol2:.

Ale fmixa polecam :yes: - nigdy mi się ie zawiesił, zdjęcia fajnie są pogrupowane - nie mam porównania z immymi programami - ale ten jest spoko. Wczoraj siadłam do dziennika żeby zdjęcia pousuwac i zrezygnowałam po 6 stronie :lol2: - wolałam trochę po forum pobiegac - a zdjęcia wykasować w 5 minut od razu z programu :yes:

Aga a wiesz że mój stolarz tez mi radzi zrobic kuchnię w mdf-ie????

I też mówił że właśnie że te większe drzwi z mojej wysokiej zabudowy moga się wypaczyć - dopytam go jeszcze - będziemy mieć opinię ze źródła ;)

Aga Magda ja to o frontach wiem tylko tyle czy mi się podobają czy nie :lol2:. Teraz szybko pisze bo moje 2 dziecię zaraz wstanie, ale potem przeczytam sobie wasze pościki pomału i ze zrozumieniem :lol2: - o tych foliach i lakierach :). Pewnie zanim zamówię moja kuchnię jeszcze sto razy Was zapytam o rzeczy które dla Was sa oczywiste - ale Wy kochane jesteście i pomożecie :hug:

Olu Ty z grilla się akurat nie wywiniesz :lol2: - tylko na jaką trawę musimy poczekać - ale to Ty nie trzymaj panów ogrodniczych za długo żeby u mnie zdążyli posiać :lol:

Kakusku, a Ty wiesz, ze notorycznie nazywasz Admete..."admeNte"? Uwielbiam Cie, bo robisz to, za każdym razem

Dla mnie admete też przez chwilę była admente

Bo ja tak wlasnie o nie mysle przez N jak ameN w pacierzu i gdybys mi nie zwrocila uwagi do konca swiata pewnie bym tak pisala

Admete mam nadzieje ze mi wybaczysz te pomyłk

Z raz to może i zauważyłam - ale wiem że się i mnie zdaża :lol2:

- wiem że u kakuska na początku cały czas pisałam kaukasku - poprawiaałm - ale pewnie parę razy tak poszło :lol2:

Kakusku napisze od razu bo mi się przypomniało jak Cię zobaczyłam że pytałąm o ta płytkę - i nie mogą wysłać jednej - musieliby całą paczkę z magazynu brać -mnie pożyczą tą co mają do pokazywania - na jeden dzień żebym sobie z nią na budowę pojeżdziła. Ale myśłę że u ciebie na miejscu na 100% znajdziesz - jak nie zapraszam do mnie na oględziny jak już wrócisz :yes:

Admete, podczytuję praktycznie od początku...kibicuję i podziwiam , ale chyba jeszcze nie miałam okazji sie przywitać.... http://manu.dogomania.pl/emot/hmm2.gif albo się witałam, ale zazwyczaj siedzę jak ta mysz...i podglądam ... więc zdążyłam zapomnieć :oops:

teraz musiałam wyleźć z ukrycia...bo ten kamień po prostu wygląda obłędnie :yes: pięknie urządzony dom się kroi..

:

madileo miło mi strasznie że do mnie zaglądasz http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

Wiesz co wydaje mi się że już u mnie byłaś..........ale jak nie to Witam Cię serdecznie :)

kamień dziękuje za pochwały :lol:

Wracając do frontów :)

Mam od dziesięciu lat fronty drewniane,są piękne i nie widać na nich pracy drzewa bo właśnie NIE są pokryte lakierem kryjącym.

Przepraszam ,że się wtrącam i zabieram głos ale sama bardzo jestem zainteresowana tematem.:)

Są na Bartyckiej fronty olchowe pokryte lakierem kryjącym białym i maja takie pęknięcia farby w rogach ...

Zaczęłam dociekać dlaczego w sklepie są prezentowane fronty z pęknięciami farby i właśnie tak wyszło ,że najlepiej kryjący biały na mdf

Są różne technologie malowania drzewa może tu jest przyczyna może inne studio potrafi tak pomalować ,żeby nic się nie działo ?

W każdym razie temat otwarty ;) Mam nadzieje ,że wszystkie wybierzemy najlepszą opcje - wspólnie

Popytaj Admete swojego stolarza :)

Fronty pokryte folią (tania wersja) a po trzech latach przecierają się na rogach bardzo popularne w studiach kuchennych w mojej miejscowości.

Miłego ,owocnego dnia :)

Aga trzymam kciuki za Twoja kuchnie, żebys dobrala takie fronty jak sobie wymarzyłaś. :hug:

Ja mam tez cos takiego, że jak sobie wymarzę to drąze temat do końcai nie daje się nikomu przekonać, że to czy tamto będzie źle wyglądało. :(

Podobnie u mnie było z kuchnią, rok ją rozpracowywałam na programie Ikei i wiedziałam jakie fronty chcę, byłam do nich przekonana na 100%. :)

I doslownie na tydzień przed zakupem byłam w Gdyni, rozmawiałam o kuchni z koleżanką i ona jak usłyszała co chcę kupić, powiedziała, ja bym takich frontów nie chciała, mi sie podobaja inne, no ale Twój wybór. :(

Wróciłam do Milano i zgłupiałam. w końcu postawiłam na jej wybór, i zupełnie inne rozstawienie szafek niż miałam przez rok wypracowane.

Bardzo mi sie moja kuchnia podoba, wręcz ja uwielbiam, sa pewne mankamenty bo kupowałam w Ikea i nie mogłam do końca dobrac rozmiarów szafek, ale to drobiazg. I jestem szczęśliwa, że nie wybrałam tamtej :D

I dziękuje do dzisiaj koleżance, że mnie do niej przekonała:lol2:

Edytowane przez emiranda

Mam od dziesięciu lat fronty drewniane,są piękne i nie widać na nich pracy drzewa bo właśnie NIE są pokryte lakierem kryjącym.

Joanno czyli dobrze rozumuję że front jasny drewniany - czyli bialy/kremowy musi być pokryty lakierem - więc i u mnie isnieje ryzyko tych pęknięć.

Gdy kolor frontu jest naturalny to nie potrzeba lakieru - i wtedy nic się znim nie dzieje???

Aga trzymam kciuki za Twoja kuchnie, żebys dobrala takie fronty jak sobie wymarzyłaś.

Alu dziękuję :hug:

I idę dalej drążyć temat :)

bocianku cieszę się że Ci się podoba :wiggle:

Edytowane przez admete

Aga a wiesz że mój stolarz tez mi radzi zrobic kuchnię w mdf-ie????

I też mówił że właśnie że te większe drzwi z mojej wysokiej zabudowy moga się wypaczyć - dopytam go jeszcze - będziemy mieć opinię ze źródła ;)

Powiedź mu Aguś, żeby lepiej drewno dobrze wysuszył, a nie Cię straszył:mad::D A co Ci powiedział na temat drzwi? Też mdf?

Aga Magda ja to o frontach wiem tylko tyle czy mi się podobają czy nie :lol2:. Teraz szybko pisze bo moje 2 dziecię zaraz wstanie, ale potem przeczytam sobie wasze pościki pomału i ze zrozumieniem :lol2: - o tych foliach i lakierach :). Pewnie zanim zamówię moja kuchnię jeszcze sto razy Was zapytam o rzeczy które dla Was sa oczywiste - ale Wy kochane jesteście i pomożecie :hug:

Aga, no pewnie, że możesz na nas liczyć:hug:

Agus nie zdażyłam do niego zadzwonić - dziś juz późno - rano dryndnę - przygotuję sobie listę sto pytań do na temat drewna i mdf :lol2:

no pewnie, że możesz na nas liczyć

:hug:

Ktos pytał ale mi umknęło i nie ogę znaleźć kto http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif - i teraz sobie przypomniałam - jak mocowana jest płyta kamienna:

a więc na jakiś super mocny klej.

Wiecie że dopiero wczoraj przeszła mnie obawa czy kurde bele oni dobrze to przymocują :o -ale tfu tfu tffu