Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Powiedź mu Aguś, żeby lepiej drewno dobrze wysuszył, a nie Cię straszył:mad::D A co Ci powiedział na temat drzwi? Też mdf?

Z całą pewnością drzwi w mdf...skoro drzwiczki kuchenne się wypaczą...to co dopiero mówić o drzwiach http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_impossible.gif

No po prostu uwielbiam jak ktoś takie bzdury plecie http://emoty.blox.pl/resource/th_ireful1.gif

Cześć Piękna :D

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A witam Panie wczesno wieczorową pora :lol:

Maju a dopytam pana o drzwi z drewna :lol2:

--------------------------------------------------

Dzis podskoczyłam na budowe obgadać z Marcinami wstępnie podwieszenie sufitów na dole i przedewszystkim w kuchni bo waza się losy płytek :lol:.

Próbuję je policzyć juz od poniedziałku :lol2: - myśłę że zamówię je w końcu w poniedziałek :yes:

Świeże zdjęcia pokoju Igora

http://i2.fmix.pl/fmi1346/bf484550001cb9004f621ad1

http://i3.fmix.pl/fmi2394/d5b12174001999684f621b2b

http://i1.fmix.pl/fmi332/e72f8097000162064f621b43

http://i2.fmix.pl/fmi1053/98141eb30025e5ec4f621aed

wnęka na szafę

http://i3.fmix.pl/fmi32/d1e22a3800013d724f621b0e

pokój Igora jesm mniejszy od Oskarowego tylko o 3m a eydaje się dużó mniejszy ;)

Może to jest sprawa malowania ,użytych farb ,lakierów może te co ja widziałam były robione w jakiejś "manufakturze"

Fronty z Ikei(drewniane malowane na biało)chyba tak się nie zachowują ?

Więc może ta firma, która robiła Ci wycenę w drzewie maluje fronty w nowoczesnej technologii i nic potem się nie dzieje ?

Po prostu trzeba to sprawdzić :)

Joanno widzisz tak to jest jak człowiek się nie zna - a dochodzić tak dokładnie i dogłębnie jak i z czego to powinno byc zrobione nie mam kurcze czasu

- a chciałabym :yes:.

Ale cóż zrobić obok wykończeniówki jest tysiąc innych rzeczy na głowie niby proste życiowe sprawy do tego dochodzi niewyspanie -i ciężko się skupić aż tak żeby zgłębiać tajniki produkcji :lol2:

Dlatego cieszę się że mi tu pomagacie i wyjaśniacie trochę te zawiłości :)

A ja znalazłam wreszcie jakąś fotkę "mojego" stołu :lol:

Fotka kipeska nie widac blatu a na tym mi zależało najbardziej.

Ale widać co innegoDODATKOWE NOGI

Pani wspominała o dodatkowych 4 nogach - ale te mnie rozbroiły - i sama nie wiem jak mam się do nich odnieść :lol2: podobają mi sie czy nie?

Z drugiej strony jak dojdą krzesła to nóg nie będzie w ogóle widać - pani powiedział że można spokojnie przy nich usiąść - nie przeszkadzają.

Wiem że ocenię wszystko jak zobaczę go na żywo - ale zżera mnie zwykła ciekawość :)

Nie jestem pewna na jaką długość jest ten stół rozłożony na zdjęciu...................Pani tez nie była pewna liczb/wymiarów - jedyny pewnik to to że się rozkłada do 3,5 m i jest szeroki na 110 cm

http://i1.fmix.pl/fmi953/4984ab2f0012cbd54f624100

Aga jeśli tak mówisz :( to pan stolarz pewnie wykona jednak ten stół dla mnie......

Ale nie byłabym sobą jakbym nie pojechała zobaczyć go najpierw sama na żywo.

Już niedługo - daję najmłodszemu jeszcze miesiąc - i już powinnam móc wypuścić się bez niego na cały dzień :lol2:

Melduję że jemy juz rano deserek, popołudniu zupke i na wieczór kaszkę - ale niestety musi sobie poprawić maminym mleczkiem - i pieron budzi się w nocy co 2 h :jawdrop: na jedzienie :cry:

Aga jeśli tak mówisz :( to pan stolarz pewnie wykona jednak ten stół dla mnie......

Ale nie byłabym sobą jakbym nie pojechała zobaczyć go najpierw sama na żywo.

Aga, koniecznie taki obejrzyj, usiądź i wypróbuj- ja byłam rozczarowana. Dlatego zamówiłam w Radomsku dł. 3,20 bez dodatkowych nóg- zrobili go na specjalnie sprowadzanym dla mnie stelażu, bo zwykle taka długość wymaga właśnie dodatkowych nóg:)

Melduję że jemy juz rano deserek, popołudniu zupke i na wieczór kaszkę - ale niestety musi sobie poprawić maminym mleczkiem - i pieron budzi się w nocy co 2 h :jawdrop: na jedzienie :cry:

Fajnie, że szkrab już tak dużo jje:wiggle:gorzej z tym budzeniem:jawdrop::jawdrop:

Witam :-) . Ja z tych co to tylko czytają ;-) .

Ale dyskusja o frontach z drewna czy mdfu skusiła mnie do przytoczenia historii moich znajomych. Zaprzyjaźnione rodziny zamówiły kilka lat temu dwie bardzo podobne kuchnie w stylu angielskim w renomowanej firmie. Kuchnie bardzo kosztowne, jedni chcieli trochę przyoszczędzić i wybrali wersje mdf, drudzy lite drewno. Dziś ci co wybrali mdf bardzo tego żałują, w wilgotnych miejscach (np. przy zmywarce) mdf pęcznieje. Ci co mają z drewna nic im się nie wypacza, meble z czasem wyglądają jeszcze piękniej, szlachetnieją. Natomiast meble z mdfu po latach wyglądają jak stara podróbka klasycznych mebli. Choć na początku nie było prawie różnicy (prawie robi wielką różnice ;-) ), to po jakimś czasie jest wielka różnica. Dlatego ja jestem pewna, że jak kiedyś w końcu będę robić kuchnie to tylko w drewnie.

Jestem bardzo ciekawa efektu końcowego, będę nadal podglądać z ukrycia.

Życzę powodzenia w wykończeniówce.

Aguś!dawno nie zaglądałam ,biję się w piersi....a tu taaaaakie postępy na budowie ,że ho ho.Musze przyznać ,że kamień wygląda oszałamiająco ,robi niesamowite wrażenie!!!Bardzo trafny wybór!Jeżeli chodzi o kuchnię to jednak ja będę Cię namawiać na drewnianą.dobrze zrobiony mdf rzeczywiście trudno odróżnić od drewna ,ale po latach ta różnica będzie widoczna.Ja użytkuję już sporo czasu swoją i naprawdę nic złego się nie dzieje,,,a podoba mi się coraz bardziej.Miałam po pierwszym sezonie grzewczym delikatne pęknięcia na łączeniu szprosów ,ale panowie mi je ładnie zaprawili i śladu nie ma ...zresztą na takie niuanse po jakimś czasie nie zwraca się uwagi ...no inna sprawa jest z frontami w mojej zabudowie salonowej,,,robiona była przez innego stolarza i mam w trzech frontach szczeliny ,ze można sprawdzić co jest w środku,a le już też tłumaczę sobie ,że mam Almi decor w ordynarniejszym wydaniu:D:Dno i przestrzeń macie niesamowitą ,,,bardzo mi się podoba...

Dzień dobry :)

Dziewczynki ja dziś znowu od 3.45 na nóżkach :lol2:

Miałam nadzieję że z nadchodząca zmianą czasu bedziemy wstawac o 6 - ale niestety moje dziecię już sprytnie się przygotowuje na przestawianie zegarka - czyli po zmianie nadal 5 rano

Moje dziecię dba - żeby mama miała czas rano na fm :lol2:

I uwierzcie nie da się go juz uśpić - oczy szeroko otwarte i gadanie cytuję :) "dadadadadada uuuuuuuuuuuaaaadada ghyyyyyy dadadadada dididid ooooo uuuuu dadada gli gli gli gli" :lol2:

- i trza wstać przebrac dac grzechotę żeby J i Oskaro się nie pobudzili

To mały żarłoczek z niego :jawdrop: Moje dziecię pierwsze dwa tygodnie budziło się dwa razy,później do 3 miesiąca już tylko raz nad ranem tak koło 5 a później przesypiała już całe noce;)

Maju aleeeeeeeeeeeee Ci zazdroszczę

Cała noc przespana w wieku 5 miesięcy :jawdrop:

To nie u nas :no: - ze starszym tez tak wygladały moje noce, a zaczął przesypiać noce dopiero jak miał 2,5 roku - ale mają to po mamusi :rolleyes:

Drop narendil - mnie też te nózki zaskoczyły - ja myślałam że one się rozkładają tylko jak się stół rozłoży do tych 3,5 metrów - miałam taką nadzieję ze mają taki sprytny mechanizm :lol2:.

A tu takie cuś :sick:

Aga stół będę mogła zobaczyć od 23 marca - kurcze ale na taką długa drogę trochę boje sie targać małego - ale ja w gorącej wodzie kąpana więc może się wybierzemy ;). Z drugiej strony jak bym poczekała z miesiąc mogłabym pojechać sama - (juz tak kombinuje po cichu) - zabrałabym Hazel - jeszcze o tym nie wie :lol2: - żebym sama nie jechała - i spotkałybyśmy się Aguś "na mieście" przy moim stole a potem poszły na kawkę http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Co o tym myślisz????

Katka Witam Cię u mnie :welcome:

Ciesze się że sie ujawniłaś :wiggle: - i dziękuję za historię z frontami - bardzo cenne wiadomości.

Sama juz nie wiem co jest lepsze :confused:

No ale nasuwa mi sie tu pytanie - skoro mdf jest dużo gorszy

- to co z tymi wszystkimi nowoczesnymi kuchniami - wszyscy którzy je zamawiają - a jest dużo takich osób robiących dom/kuchnie w nowoczesnym stylu

-są skazani na zniszczenie się tej kuchni za parę lat?.

Może to wina akurat tej firmy? Ciężko stwierdzić :yes:

będę nadal podglądać z ukrycia.

A dlaczego tylko z ukrycia??? :)

Zapraszam jak najczęściej :yes:

Pozdrawiam :)

NOoooooooo wypraszam sobie ;)

:rotfl:

Beatko kamyk dziękuje za pochwały - wczoraj na budowie znowu nie mogłam od niego oczu oderwać :o

I Ty mnie martwisz tym frontem drewnianym :lol2: bo ja już czuję w głębi duszy że chyba sie zdecydujemy na stolarza nr 1 :yes: -czyli :rolleyes:

Dziś telefon do pana i tysiąc pytań do w sprawie frontów - więc napiszę jak to wpłynie na moją decyzje i spojrzenie na te fronty :rolleyes: