mmajeczkaa 15.03.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Powiedź mu Aguś, żeby lepiej drewno dobrze wysuszył, a nie Cię straszył A co Ci powiedział na temat drzwi? Też mdf? Z całą pewnością drzwi w mdf...skoro drzwiczki kuchenne się wypaczą...to co dopiero mówić o drzwiach http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_impossible.gif No po prostu uwielbiam jak ktoś takie bzdury plecie http://emoty.blox.pl/resource/th_ireful1.gif Cześć Piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.03.2012 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 A witam Panie wczesno wieczorową pora Maju a dopytam pana o drzwi z drewna -------------------------------------------------- Dzis podskoczyłam na budowe obgadać z Marcinami wstępnie podwieszenie sufitów na dole i przedewszystkim w kuchni bo waza się losy płytek . Próbuję je policzyć juz od poniedziałku - myśłę że zamówię je w końcu w poniedziałek Świeże zdjęcia pokoju Igora http://i2.fmix.pl/fmi1346/bf484550001cb9004f621ad1 http://i3.fmix.pl/fmi2394/d5b12174001999684f621b2b http://i1.fmix.pl/fmi332/e72f8097000162064f621b43 http://i2.fmix.pl/fmi1053/98141eb30025e5ec4f621aed wnęka na szafę http://i3.fmix.pl/fmi32/d1e22a3800013d724f621b0e pokój Igora jesm mniejszy od Oskarowego tylko o 3m a eydaje się dużó mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 15.03.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Adme - ja tam też za kamieniem nie......ALE TWÓJ kamień jest bosski. A napisz ( możesz na priv ) ile tobie liczą za płytki Fornasettiego, dekory i bazowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 15.03.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Ale ja też planuję drzwi drewniane i to nie chodzi o wypaczanie frontów ...... Gratuluję postępów ! Kamień niesamowity, zapowiada się cudna klatka schodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.03.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Natalia prześlę Ci wstępne ceny - ale mam nadzieję dostać jeszcze jakiś upuścik Wyślę Ci te wstępne na priv Joanno my też będziemy robić drzwi drwniane To ja nie wiem skąd takie opinie http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 15.03.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Może to jest sprawa malowania ,użytych farb ,lakierów może te co ja widziałam były robione w jakiejś "manufakturze" Fronty z Ikei(drewniane malowane na biało)chyba tak się nie zachowują ? Więc może ta firma, która robiła Ci wycenę w drzewie maluje fronty w nowoczesnej technologii i nic potem się nie dzieje ? Po prostu trzeba to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.03.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Joanno widzisz tak to jest jak człowiek się nie zna - a dochodzić tak dokładnie i dogłębnie jak i z czego to powinno byc zrobione nie mam kurcze czasu - a chciałabym . Ale cóż zrobić obok wykończeniówki jest tysiąc innych rzeczy na głowie niby proste życiowe sprawy do tego dochodzi niewyspanie -i ciężko się skupić aż tak żeby zgłębiać tajniki produkcji Dlatego cieszę się że mi tu pomagacie i wyjaśniacie trochę te zawiłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.03.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 A ja znalazłam wreszcie jakąś fotkę "mojego" stołu Fotka kipeska nie widac blatu a na tym mi zależało najbardziej. Ale widać co innegoDODATKOWE NOGI Pani wspominała o dodatkowych 4 nogach - ale te mnie rozbroiły - i sama nie wiem jak mam się do nich odnieść podobają mi sie czy nie? Z drugiej strony jak dojdą krzesła to nóg nie będzie w ogóle widać - pani powiedział że można spokojnie przy nich usiąść - nie przeszkadzają. Wiem że ocenię wszystko jak zobaczę go na żywo - ale zżera mnie zwykła ciekawość Nie jestem pewna na jaką długość jest ten stół rozłożony na zdjęciu...................Pani tez nie była pewna liczb/wymiarów - jedyny pewnik to to że się rozkłada do 3,5 m i jest szeroki na 110 cm http://i1.fmix.pl/fmi953/4984ab2f0012cbd54f624100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.03.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Aguś, nie chcę Ci podcinać skrzydeł, ale te dodatkowe nogi dla mnie nie są ani ładne, ani wygodne. Niestety ograniczają postawienie dodatkowego krzesła i nie są zbyt wygodne dla osób siedzących:( Oglądałam takie stoły w Decolorze i w Innych Meblach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.03.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Aga jeśli tak mówisz to pan stolarz pewnie wykona jednak ten stół dla mnie...... Ale nie byłabym sobą jakbym nie pojechała zobaczyć go najpierw sama na żywo. Już niedługo - daję najmłodszemu jeszcze miesiąc - i już powinnam móc wypuścić się bez niego na cały dzień Melduję że jemy juz rano deserek, popołudniu zupke i na wieczór kaszkę - ale niestety musi sobie poprawić maminym mleczkiem - i pieron budzi się w nocy co 2 h na jedzienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 15.03.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 pieron budzi się w nocy co 2 h na jedzienie To mały żarłoczek z niego Moje dziecię pierwsze dwa tygodnie budziło się dwa razy,później do 3 miesiąca już tylko raz nad ranem tak koło 5 a później przesypiała już całe noce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 15.03.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Aguś, ja też Cię nie pocieszę, bo nie przemawiają do mnie te dodatkowe nóżki Nie wiem, może w połączeniu z krzesłami prezentują się korzystniej - fotka jest jednak dość surowa. Ale mam wrażenie, że jakieś niepotrzebne zamieszanie robi się przez nie pod stołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.03.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Aga jeśli tak mówisz to pan stolarz pewnie wykona jednak ten stół dla mnie...... Ale nie byłabym sobą jakbym nie pojechała zobaczyć go najpierw sama na żywo. Aga, koniecznie taki obejrzyj, usiądź i wypróbuj- ja byłam rozczarowana. Dlatego zamówiłam w Radomsku dł. 3,20 bez dodatkowych nóg- zrobili go na specjalnie sprowadzanym dla mnie stelażu, bo zwykle taka długość wymaga właśnie dodatkowych nóg:) Melduję że jemy juz rano deserek, popołudniu zupke i na wieczór kaszkę - ale niestety musi sobie poprawić maminym mleczkiem - i pieron budzi się w nocy co 2 h na jedzienie Fajnie, że szkrab już tak dużo jje:wiggle:gorzej z tym budzeniem:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.03.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Śmiesznie to wygląda. Jakby mrówce się nóżki zbiegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 15.03.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam . Ja z tych co to tylko czytają . Ale dyskusja o frontach z drewna czy mdfu skusiła mnie do przytoczenia historii moich znajomych. Zaprzyjaźnione rodziny zamówiły kilka lat temu dwie bardzo podobne kuchnie w stylu angielskim w renomowanej firmie. Kuchnie bardzo kosztowne, jedni chcieli trochę przyoszczędzić i wybrali wersje mdf, drudzy lite drewno. Dziś ci co wybrali mdf bardzo tego żałują, w wilgotnych miejscach (np. przy zmywarce) mdf pęcznieje. Ci co mają z drewna nic im się nie wypacza, meble z czasem wyglądają jeszcze piękniej, szlachetnieją. Natomiast meble z mdfu po latach wyglądają jak stara podróbka klasycznych mebli. Choć na początku nie było prawie różnicy (prawie robi wielką różnice ), to po jakimś czasie jest wielka różnica. Dlatego ja jestem pewna, że jak kiedyś w końcu będę robić kuchnie to tylko w drewnie. Jestem bardzo ciekawa efektu końcowego, będę nadal podglądać z ukrycia. Życzę powodzenia w wykończeniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 15.03.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Śmiesznie to wygląda. Jakby mrówce się nóżki zbiegły NOoooooooo wypraszam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.03.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 NOoooooooo wypraszam sobie Uuuups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 15.03.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 (edytowane) Śmiesznie to wygląda. Jakby mrówce się nóżki zbiegły NOoooooooo wypraszam sobie Edytowane 15 Marca 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 15.03.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Aguś!dawno nie zaglądałam ,biję się w piersi....a tu taaaaakie postępy na budowie ,że ho ho.Musze przyznać ,że kamień wygląda oszałamiająco ,robi niesamowite wrażenie!!!Bardzo trafny wybór!Jeżeli chodzi o kuchnię to jednak ja będę Cię namawiać na drewnianą.dobrze zrobiony mdf rzeczywiście trudno odróżnić od drewna ,ale po latach ta różnica będzie widoczna.Ja użytkuję już sporo czasu swoją i naprawdę nic złego się nie dzieje,,,a podoba mi się coraz bardziej.Miałam po pierwszym sezonie grzewczym delikatne pęknięcia na łączeniu szprosów ,ale panowie mi je ładnie zaprawili i śladu nie ma ...zresztą na takie niuanse po jakimś czasie nie zwraca się uwagi ...no inna sprawa jest z frontami w mojej zabudowie salonowej,,,robiona była przez innego stolarza i mam w trzech frontach szczeliny ,ze można sprawdzić co jest w środku,a le już też tłumaczę sobie ,że mam Almi decor w ordynarniejszym wydaniu:D:Dno i przestrzeń macie niesamowitą ,,,bardzo mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 16.03.2012 03:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Dzień dobry Dziewczynki ja dziś znowu od 3.45 na nóżkach Miałam nadzieję że z nadchodząca zmianą czasu bedziemy wstawac o 6 - ale niestety moje dziecię już sprytnie się przygotowuje na przestawianie zegarka - czyli po zmianie nadal 5 rano Moje dziecię dba - żeby mama miała czas rano na fm I uwierzcie nie da się go juz uśpić - oczy szeroko otwarte i gadanie cytuję "dadadadadada uuuuuuuuuuuaaaadada ghyyyyyy dadadadada dididid ooooo uuuuu dadada gli gli gli gli" - i trza wstać przebrac dac grzechotę żeby J i Oskaro się nie pobudzili To mały żarłoczek z niego Moje dziecię pierwsze dwa tygodnie budziło się dwa razy,później do 3 miesiąca już tylko raz nad ranem tak koło 5 a później przesypiała już całe noce;) Maju aleeeeeeeeeeeee Ci zazdroszczę Cała noc przespana w wieku 5 miesięcy To nie u nas - ze starszym tez tak wygladały moje noce, a zaczął przesypiać noce dopiero jak miał 2,5 roku - ale mają to po mamusi Drop narendil - mnie też te nózki zaskoczyły - ja myślałam że one się rozkładają tylko jak się stół rozłoży do tych 3,5 metrów - miałam taką nadzieję ze mają taki sprytny mechanizm . A tu takie cuś Aga stół będę mogła zobaczyć od 23 marca - kurcze ale na taką długa drogę trochę boje sie targać małego - ale ja w gorącej wodzie kąpana więc może się wybierzemy . Z drugiej strony jak bym poczekała z miesiąc mogłabym pojechać sama - (juz tak kombinuje po cichu) - zabrałabym Hazel - jeszcze o tym nie wie - żebym sama nie jechała - i spotkałybyśmy się Aguś "na mieście" przy moim stole a potem poszły na kawkę http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif Co o tym myślisz???? Katka Witam Cię u mnie Ciesze się że sie ujawniłaś - i dziękuję za historię z frontami - bardzo cenne wiadomości. Sama juz nie wiem co jest lepsze No ale nasuwa mi sie tu pytanie - skoro mdf jest dużo gorszy - to co z tymi wszystkimi nowoczesnymi kuchniami - wszyscy którzy je zamawiają - a jest dużo takich osób robiących dom/kuchnie w nowoczesnym stylu -są skazani na zniszczenie się tej kuchni za parę lat?. Może to wina akurat tej firmy? Ciężko stwierdzić będę nadal podglądać z ukrycia. A dlaczego tylko z ukrycia??? Zapraszam jak najczęściej Pozdrawiam NOoooooooo wypraszam sobie Beatko kamyk dziękuje za pochwały - wczoraj na budowie znowu nie mogłam od niego oczu oderwać I Ty mnie martwisz tym frontem drewnianym bo ja już czuję w głębi duszy że chyba sie zdecydujemy na stolarza nr 1 -czyli Dziś telefon do pana i tysiąc pytań do w sprawie frontów - więc napiszę jak to wpłynie na moją decyzje i spojrzenie na te fronty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts