Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moje rysunki łazienkowe przeszły bez większego echa ;) - tylko Ania pochwaliła moje umęczone malunki :hug:

Także przejdę do innego tematu.

Dostałam wreszcie projekt obudowy kominka.

I patrzę patrzę i chyba jest ok - chyba że Wy widzicie coś do poprawienia????

Widzę że lepiej by wyglądał jakby wkład był o te 10 cm niżej - ale inaczej się nie dało http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif

Przypominam mój kamień

http://i1.fmix.pl/fmi712/ec08028b000e258d4f34c4a3

Wzór kominka

http://i1.fmix.pl/fmi2036/e401c2f1001eb95d4f2a450f

i projekt

http://i3.fmix.pl/fmi2011/422b90aa0012740b4f638848

I co??? I jak ??? Puszczamy do realizacji??? :popcorn::popcorn::popcorn:

Moje rysunki łazienkowe przeszły bez większego echa ;) - tylko Ania pochwaliła moje umęczone malunki :hug:

Także przejdę do innego tematu.

Dostałam wreszcie projekt obudowy kominka.

I patrzę patrzę i chyba jest ok - chyba że Wy widzicie coś do poprawienia????

Widzę że lepiej by wyglądał jakby wkład był o te 10 cm niżej - ale inaczej się nie dało http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif

Przypominam mój kamień

I co??? I jak ??? Puszczamy do realizacji??? :popcorn::popcorn::popcorn:

Wiesz Aguś mnie się to podoba do Twojego domu, ja bym puszczała. :)

Marta ale za miesiąc dwa będziemy już tylko fotki z realizacji oglądać :lol2:

No to ja już zaczynam prażyć popcorn:popcorn:

Mi się kominek podoba, a tak w ogóle to uwielbiam takie obudowy, długo ze sobą walczyłam pamiętam, ale moje koromysło bardziej pasowało do ogólnego zamysłu :rolleyes:

Kamień :jawdrop:

Alu Marta Ania dziękuję dziewczynki :hug:

Mnie też się wydaje że jest ok - proporcjonalnie, symetrycznie i w ogóle :rolleyes:

Martuś Twój kominek jest idealny do Twoich wnętrz :yes:

Dziewczęta ja zmyka spać http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sleeping/smileys-sleeping-368755.gif

- bo ja od 3.40 na nogach - i pewnie rano mnie to samo czeka :bash:

Ale super kominek:)też przymierzam się do takiego portalu no bardzo podobnego w Nero Marqina .

Jutro pomiary ......

Z profilu widać że nie będzie półki pod szybą ?

Admete a ile powiedzieli za robociznę ?

Tutaj jest bardzo podobny(tak mi się wydaje) tylko półka bardzo wystająca i wysoka ;)

http://www.kominkilublin.pl/data/galeria/klasyczne/IMG_1098.JPG

Przymierzałam się do płytek Rako ale bardzo trudno było je znaleźć do obejrzenia.

Na Bartyckiej nie mogłam trafić do tego pawilonu .Część stoisk była zamknięta z powodu mrozu -20

W końcu zdzwoniłam do generalnego przedstawiciela i miła Pani przysłała na drugi dzień płytki o które prosiłam:)

Maju aleeeeeeeeeeeee Ci zazdroszczę

Cała noc przespana w wieku 5 miesięcy :jawdrop:

Źle przeczytałaś Aguś.............cała noc przespana w wieku 3 miesięcy...i to miała taką melodię do spania,że jak zasnęła o 19:30...to budziła się dopiero o 9 rano:o

A kominek piękny...nic dodać... nic ująć...po prostu piękny :rolleyes:

Aguś próbuję nadrobić, choć jestem na ibupromowym haju:lol2:

Podłoga w łazience caro-szachownica- TAK! Super umywalkę wynalazłaś:wiggle:

Rysunki:o podziwiam:o

Kominek śliczny- najważniejsza jest proporcja i on jest proporcjonalny. Może rzeczywiście wkład powinien być ciut niżej, ale nie razi tak jak jest, także PUSZCZAJ GO!:lol2:

Kuchnia jednak z mdf?:o Stolarz nr 1 wygrał?:p

Buziaki i miłego,cieplutkiego weekendu:hug:

Dobranoc :hug:

A jutro, proszę, zajrzyj do mojej łazienki.

Zaraz pobiegnę, dziś wstalismy o 3.30 - więc mam sporo czasurano:lol2: - do tej pory próbowałam go uśpić :bash:.

Dziś idziemy na imieniny do teściowej i nie chciałam wieczorem wyglądac jak zoombie - a jednak to nieuniknione ;)

bardzo ładny kominek, tylko jedno pytanie: pod szybą będzie taki.. próg czy będzie zlicowany z szybą?

Od razu mówię że mnie by się bardziej podobał zlicowany:)

Nihiru szyba miała być zlicowana z bokiem - przynajmniej ja to tak widziałam - i tak by zdecydowanie lepiej wyglądało :yes: - dzięki za tą podpowiedź - dopytam pana o to dokładnie. Jeszcze o nim nie rozmawialiśmy - to pierwszy projekt jaki mi przysłał. Dziś podjadę i dogadam szczegóły :yes:

Joanna - półki jak na przesłanym zdjęciu nie będzie :no: (a kominek faktycznie podobny :o) - pan mi ją bardzo chciał wcisnąć :lol2: - ale mnie sie one po prostu nie podobają - chciałam żeby mój portal jak najbardziej przypominał te portale gdzie wkład jest od samej podłogi - bo taki miał być ale nie udało sie nam takiego znaleźć z małą glębokością.

Wycenę mam na dużym komputerku - jak nie zapomnę to Ci ją na priv prześlę - jakbym nie wysłała przypomnij mi privem ok?

Joanna i jak te płytki? podobają Ci się?A jaki kolor zamawiałaś i połysk czy mat???

Źle przeczytałaś Aguś.............cała noc przespana w wieku 3 miesięcy...i to miała taką melodię do spania,że jak zasnęła o 19:30...to budziła się dopiero o 9 rano:o

Ty mnie tu nie dobijaj :lol2: - na imprezę można było by pójść i jeszcze dobrze się wyspać :lol2:

I nie dziwne jak czytam skoro mój sen nie dość że krótki to przerywany co chwilę :p

Aguś mama nadzieję że dziś po migrenie ani śladu - ja coś wiem o wielkich bólach głowy :sick:

Podłoga w łazience caro-szachownica- TAK! Super umywalkę wynalazłaś

no to moje marzenie - szachowniczka - zostanie spełnione na 2m2 powierzchni :lol2:

Umywalka tak mi się spodobała że nie szukałam już innej :no:

I cena nie taka tragiczna - a po rabacie powinno być już ekstra :yes:

Kominek śliczny- najważniejsza jest proporcja i on jest proporcjonalny. Może rzeczywiście wkład powinien być ciut niżej, ale nie razi tak jak jest,

Powiem Ci tak że na tym rysunku wydaje się że wkład powinien być niżej - ale jak w domu na żywo na niego patrzyłam to miałam wrażenie że tak jak jest - jest idealnie - że niżej byłoby źle.

Powinno być dobrze :wiggle:

Kuchnia jednak z mdf?

Wiem uparta jestem :p - ale mam jeszcze mojego J który jest za stolarzem nr 1 - i spokojem ducha - a ten spokój będziemy mieć jak on wykona naszą kuchnię. No i o ten stół się Aga tez rozchodzi - zrobi stoły - bo jeszcze dodatkowy - dostawka - na większe imprezy - który normalnie będzie stał na tarasie - i już gadałm o cenie - pan powiedział że się dogadamy. I ma mi przygotować próbki frontu półmat i połysk ;)

Adme, widzę, że planujesz płytki Rako.

Zamówiłam od nich na próbę białe cegiełki 10x20. Mam nadzieję, że będą zaraz po niedzieli, także w razie czego mogę podrzucić trochę fotek. No chyba, że nie możesz zbyt długo czekać z zamówieniem ;)

Drop czytałam u Ciebie że zamówiłaś próbne płytki - alew życiu bym nie wpadła że to te i że mogą być w różnych kolorach - cały czas myślałam że zamówiłaś jakąś białą/jasną kolekcję.

Poczekam bo z tymi mi się tak nie śpieszy - te Rako miałyby być do gornej łazienki -a tej jeszcze nie rozplanowałam.

W tym tygodniu chciałam zamówić Bardelliego do łazieneczki na dole i do kuchni :yes:

Magda Z ma podjechać w poniedziałek na oględziny tych płytek - więc jak Wy dziewczynki mi je ocenicie - mogę spokojnie zamawiać w ciemno bez oględzin :hug: :wiggle:

Od 3.30 na nogach - jak ty to wytrzymujesz? Nie dziwota, że masz migreny ;)

Kominek bardzo zgrabny i elegancki będzie.

P.S. Na płytki się zdecydowałam :) Ja tego wiele nie potrzebuje - 1 zestaw i 2 mkw gładkich błyszczących czarnych. (kafel błyszczący oznaczony jako Nero/ Bianco Ekstra, a kafel matowy jako L111)

Edytowane przez Natalia Stanko

Aga, gdzies wyczytałam, że planujesz jasny bruk przed domem?

Ja mam i powiem, że go uwielbiam (Libet via castello i picollo), może akurat te do twojego charakteru domu nie pasują (nigdy nie widziałam Twojego domu z zewnatrz, albo mi to umknęło, jak byś mogla to przyślij mi na prv), ale tam są takie piękne trochę na staroc robione, więc sie nie zastanawiaj. Ja to zawsze mówię, że brud bardziej na ciemnym widać niż na jasnym. Mąż ma czarny samochód ja szary, męz jest myty co chwilę, mój raz na kilka miesięcy, bo to błoto dużo bardziej widac na czarnym, taka jest moja teoria.

W każdym razie wkleję Ci na moim watku moja kostkę i zycze dobrego i udanego wyboru :)

Płytki Rako mile mnie zaskoczyły chociaż są cienkie i nie wiem jak w użytkowaniu.

Seria Color Two połysk nie jest mocno błyszcząca ale kolor, ładny, zdecydowany (chociaż nie kupiłam bo nie ma czarnego połysk w rozmiarze 15x15 tylko mat już dokładnie nie pamiętam.

Gatunkowo najlepsza jest chyba płytka gresowa Taurus ale tam też coś mi z kolorami nie grało. Jest przynajmniej grubsza i barwiona w masie.

Jednak zdecyduję się chyba na płytkę podłogową z VIVES http://www.domzbajki.pl/vives-zola-c-20_928_929.html

mają 20x20 i 6,7x6,7 gatunkowo są leprze a cena porównywalna :)

Adme, dopiero dzisiaj przejrzałam się twoim szkicom :) bardzo fajną łazienkę planujesz . Te dekory nadają takiego klimatu.

Wydaje się ,że w miarę upływu lat coraz bardziej będzie się je lubiło .Tak samo jak kamień na schodach :)

Przepraszam ,że tak czasami piszę coś z doskoku. Cierpię na chroniczny brak czasu (dzieci mam duże) ale praca .......