Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry wszystkim :)

Yokasiu to koniecznie pokaż zdjęcie jak juz kicia zamieszka z Wami :wiggle:

Wracam do żywych po mojej przeprowadzce, wieć wracm na fm ;) :)

Nie wiem jak jajk nadrobię te zaległości....

Karola nadrobisz sobie na spokojnie przy kawce siedząc sobie już we własnym domku :wiggle:

Majeczko - jeszcze nie oglądaliśmy na żywo tych płytek -ale zamierzamy się wybrac w najbliższym czasie i już zdecydować co na taras i jaka kostka na dróżki i podjazd :yes:

Two no sporo Cię nie było :hug: - ale budowlane sprawy najważniejsze :lol2:

dziś kolejna płyta kamienna będzie się montować - a w czwartek/piątek finish :wiggle:

Karolek :hug:

Na kominek czekam z lekkim poddenerwowaniem - mam nadzieję że wszystkiego dopilnowałam :o

Aguś Ty jesteś dobra w poszukiwaniach :yes: :) Nie zdziwię się jak Ty wpadniesz któregoś dani na :mój: fotel :lol2:

Dziś projekt poszedł do kamieniarza - a od niego do zakładu kamieniarskiego na wyliczenia ile kamienia potrzebne - i ile to będzie kosztować ;)

Mam nadzieję, że w tym tempie lada dzień pokażesz nam gotowy kominek

Drop ja też mam taką nadzieję :yes: - bo trochę opóźnień było z tym kominkiem - a tak będzie już jedna rzecz do odhaczenia :yes:

-------------------------------------

Przeszukiwałam moje inspiracyjne zasoby kuchenne i zatrzymałam się na jednym zdjęciu - z serii świetna kuchnia - chciałabym ją mieć i w niej gotować :cool:

http://i2.fmix.pl/fmi2293/0ed38799000681934f682a07

w takiej to i ja bym chciała gotować ;)

Adme mi się bardzo podoba takie obicie fotela:

opcja nr 1 : wzór kwiatowy na zewnątrz, środek gładki

opcja nr 2 gładki na zewnątrz, środek w kwiaty np

lub oczywiście standardzik, wszędzie ta sama tkanina, nikt nie mówi że standardzik jest zły, a ten fotel lakruła :lol2: to lew z grzywą :lol2:

Jakieś zawirowania pogodowe znowu są - bo w głowie mi się dziś kręci - wczoraj miałam tak samo - brak siły w kończynach - albo to pop prostu tzw przesilenie wiosenne ;)

Venusku wszystko będzie zależało od tkaniny i wzoru jaki na niej będzie - na razie to tylko pomysł

- ten fotel z małą przeróbka przygarnęłabym od razu :) - bez zagłówka :lol2:

Kuchnia z pierwszej inspiracji i mnie urzekła na początku moich poszukiwań :yes:ale nie znalazłam chętnego do jej wykonania:(

No popatrz jak się zgrałyśmy :wiggle:

Mnie się jeszcze podoba to zestawienie kolorystyczne na podłodze - no i ta wielka szachownica :rolleyes:

Na pewno coś pięknego wymyślisz!

dziękuję narendilku za wiarę we mnie :hug:

Ja patrzę na to zdjęcie kuchni i zupelnie go nie rozumiem, to jest jakis bufet przed ? Cha Cha

Alu my trochę szalone jesteśmy :lol2:

To wyspa w nowo/starym wydaniu :) - przynajmniej ja to tak widzę ;)

Aguś widziałam kamień przy schodach i już jest ............ :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Świetnie to wymyśliłaś :yes: :)

A dziękuje - ja i kamień :hug:

Bocianku kolorystyka kanap i fotela wyjdzie w praniu - tzn jak położy się podłoga, płytki, dobiorę do nich farby i (chyba ) tapetę w pasy wtedy przyjadę z próbnikiem tkanin i zobaczymy co będzie mi najbardziej leżało :yes:

Ale obiecuję że coś szalonego na pewno z tego wyjdzie :yes:

Aguś Ty jesteś dobra w poszukiwaniach :yes: :) Nie zdziwię się jak Ty wpadniesz któregoś dani na :mój: fotel :lol2:

Dziś projekt poszedł do kamieniarza - a od niego do zakładu kamieniarskiego na wyliczenia ile kamienia potrzebne - i ile to będzie kosztować ;)

Hej Aguś:hug: dzięki kochana, czyli zaczynam poszukiwania fotela:D:D

Kominek coraz bliżej:yes::wiggle: Kuchnia z inspiracji pięknahttp://forum.barcis.pl/images/smilies/szoook.gif Niesamowicie udane połączenie kolorystyczne :yes: I widzę znajome krzesełka:lol2:

Jakieś zawirowania pogodowe znowu są - bo w głowie mi się dziś kręci - wczoraj miałam tak samo - brak siły w kończynach - albo to pop prostu tzw przesilenie wiosenne ;)

Aga, współczuję:(:hug: ja też dzisiaj nie najlepiej- wszystko przez ten wiatr:sick: Ta pogodowa zmienność nas wykończy:(

Przeszukiwałam moje inspiracyjne zasoby kuchenne i zatrzymałam się na jednym zdjęciu - z serii świetna kuchnia - chciałabym ją mieć i w niej gotować :cool:

http://i2.fmix.pl/fmi2293/0ed38799000681934f682a07

Ja patrzę na to zdjęcie kuchni i zupelnie go nie rozumiem, to jest jakis bufet przed ? Cha Cha :(

a ja mam w swoich inspiracjach jeszcze inne ujęcie tej kuchni

untitled.jpg

w takiej to i ja bym chciała gotować ;)

Adme mi się bardzo podoba takie obicie fotela:

opcja nr 1 : wzór kwiatowy na zewnątrz, środek gładki

opcja nr 2 gładki na zewnątrz, środek w kwiaty np

lub oczywiście standardzik, wszędzie ta sama tkanina, nikt nie mówi że standardzik jest zły, a ten fotel lakruła :lol2: to lew z grzywą :lol2:

No niestety - moje zdanie podobne:lol2: widzę, że hasło "lew" poszło już w świat i panoszy się po wątkach:rotfl:

Hej Aguś:hug: dzięki kochana, czyli zaczynam poszukiwania fotela:D:D

Aguś myślę że z Wami znajdę go raz dwa trzy :lol:

Stronkę znam :yes: - i rzeczywiście dużo tam faaaajnych rzeczy :yes:

Niesamowicie udane połączenie kolorystyczne

Też mnie ono zachwyca za każdym razem jak trafiam na to zdjęcie jak szperam w moich inspiracjach

Krzesełka piękne :wiggle:

ja też dzisiaj nie najlepiej- wszystko przez ten wiatr Ta pogodowa zmienność nas wykończy

Wykończymy się za nim zrobi się prawdziwa wiosna :sick:

Magda widziałam też to zdjęcie :yes: - nie mogę się napatrzeć na tą wielką szachownicę :o: - jest boska

Ej no dziewczyny, ale Aga pisała, ze chce mu dać inne obicie i fotel ma być frickiem:yes: W tej konwencji się sprawdzi:yes:

dzięki kochana :hug: bo tu znowu podśmiewajki odchodzą z moich pomysłów :lol2:

ej no Aguś - ale my nie piszemy o Agi fotelu tylko tym ze zdjęcia:)

ufffffffffffffffffffff :p

No tak, dzieki za wklejenie innego zd ecia z lepszej perspektywy, ja caly czas miałam wrazenie, że drzwi lodówki sa tylna ścianą tej wyspy ch cha :)

a ja się zastanawiałam właśnie jak Ty tam się tego barku dopatrzyłaś :)

-------------------------------------------------------

Przez tą szachownicę ze zdjęcia ja znowu kombinuję z moim holem

Dziś przytachałam na budowę dwie wielkie płytki z Emil Ceramica - i już wiem że to był trafny wybór - i najśmieszniejsze że nasz pierwszy i jedyny :yes:.

Jasny jest piękny - ale szary też wygląda świetnie i idelalnie pasuje do kamienia na ścianie :o

Dlatego wróciłam do myślenia o szachownicy na holu

- albo jakimś innym połączeniu tych dwóch płytek właśnie na holu :yes:.

Bo ramka dookoła podłogi w salonie będzie nadal jasna :yes:

Temat na razie otwarty - będę myśleć - rozważam też pomysł Two żeby dać szachownicę tylko na połowie holu - czyli dosłownie parę płytek - bo płytki duże 60/60. Ale są jeszcze 45/45 - na razie główka intensywnie pracuje :lol2:

Mój duży aparat szwankuje :sick: zacina się pieron i raz robi zdjęcia raz nie :sick:. Jutro postaram sie zrobić zdjęcia tych płytek - wezmę ze sobą dwa aparaty ;)

Dziś przyjechała pierwsza partia parapetów. Panowie przygotowali ściany do ich położenia i resztę razem z kamieniem na ścianę mają przywieźć jutro rano - ale pewnie znowu im się przesunie nie wiadomo do której godziny - bo będą musieli dociąć dla mnie jeszcze jeden parapet - a dlaczego???

Ano dlatego że jeden z nich był posklejany w 2 miejscach :mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Dobrze że przyglądałam się im dziś namiętnie i dokładnie - bo bo może jutro uda im się zrobić wszystko naraz.

Już pomijam fakt jak można przywieźć taki parapet i mieć nadzieję że co - że nie zauważę http://emoty.blox.pl/resource/klnie.gif