narendil 21.03.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Magda, a gdzie je znalazłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 21.03.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 a co Aniu? Te rako? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.03.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Kochana, pytałaś o RAKO... byłam, widziałąm - nookej są Magda, a kropek na nich nie widziałaś? Dropp właśnie dostała partię i mają jakieś wybrzuszenia- kropki:sick: Aguś, kamień absolutnie cudniasty:jawdrop: Uważam, że słusznie podjęłaś decyzję o dodatkowym mocowaniu w postaci śrub:) Przezorny zawsze ubezpieczony. Nawet nie chcę myśleć, co by było gdyby... to się dzisiaj nadenerwowałaś biedulko:hug: Parapety zewnętrzne i wewnętrzne też są piękne- będą pasować, choć nie jestem fanką kamienia:no: Aga, podłoga jest taka sobie... To co, ze widać, ze to drewno- ale wygląda średnio- szczególnie te dziury... Już sobie wyobrażam pełno brudu w nich Szukaj chyba czegoś lepszego:yes: Trzymam kciuki za jutrzejsze dalsze realizacje. Miłego poranka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 22.03.2012 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 narendil - kamień dziękuję . Co do kierownika ja sama mam już dość tego człowieka kręci jak nie wiem i jest niesłowny . mróweczko - ta z netu przypomina podłoge która nam sie podobała Karolku kamień dziękuje i cieszy się że się podoba No to jeszcze kolejne chwile grozy przede mną - ale blaty z innej firmy - może bardziej szanują ludzi, no chyba że tą calaccatę na wyspę jeszcze do mnie przywiozą A ostatnia płyta w poniedziałek Moi znajomi je mają ładnie się prezentują ale cholernie się brudzą to nie dobrze - może moich chłopaków wyszkolę do ich mycia w ramach biegania po świeżym powietrzu Mi się podłoga podoba, jest naturalna, od razu widać, że to deska. Ja specjalnie takiej niejednolitej kolorystycznie i z sękami szukałam. U mnie dodatkowo bielona. No ale to zależy co się komu podoba, raczej większość osób decyduje się na gładkie, jednolite, równe. Jeśli ci nie leży to zmień, bo podłogi pewnie długo nie wymienisz, o ile w ogóle to kiedyś nastąpi. Szukaj klasę select, ona jest taka wymuskana właśnie. Kochana czy Ty jesteś moją wnętrzarską siostrą Po przespaniu się z tematem stwierdzam że jednak coś czuję do tej podłogi - i te dziury chyba mi nie przeszkadzają - mój J musi je na żywo ocenić - bo on jednak wolałby gładkie . Pojadę na spokojnie (bez dziecięcia latającego po sklepie i mamującego do ucha) i obejrzę te próbki na spokojnie. Ale coś czuję że przed podjęciem ostatecznej decyzji trzeba będzie zaliczyć jakiś Kraków czy Warszawę Magda przepraszam że się nie okreśłiłam - i sama teraz żałuję bo byś obejrzała dokładnie te co chcę Te płytki chciałam położyć w górnej łazience u chłopaków - a więc biały szary czerwony ale mają kilka odcieni tej szarości i chyba i tak musze je zobaczyć na żywo . Ale skoro mówisz że są ok - to najwyże jak ich nie znajdę albo nie zdąże pojechać zobaczyć zamówię najwyżej po paczce i zdecyduję . Podoba mi się ich cena - bo w ta łazienkę nie chciałam ładować drogich płytek - i tak wybiorę pewnie nie tanią wanne i chce zakombinowac z drzwiami od prysznica to się pewnie wyrówna Aga kamień dziękuje za pochwały śruby choćby miały być w kształcie słonika muszą być Aga podłoga oglądając na żywo - no ma coś w sobie - i świetnie pasuje do płytek - te jaśniejsze miejsca są w identycznym odcieniu co płytka - w pierwszej chwili mnie to zaskoczyło że podłoga jest taka jasna - dużo jaśniejsza niż ją zapamiętałam - ale chyba mi sie to podoba - no nic muszę sie jeszcze porozglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 22.03.2012 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 a co Aniu? Te rako? Aha. Może mają też moje, to bym podjechała obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.03.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Admete, ależ się u Ciebie dzieje! Spróbuję odpowiedzieć na tyle ile zdołałam zobaczyć na monitorze przy jasnym słońcu;) Kamień to nie moja bajka, ale bardzo ładnie wyszły te użylenia. Na parapety nie zwróciłam uwagi, bo zachwyciłam się (znowu) pięknymi, dużyyymi oknami:wiggle: Mnie dechy na podłogę bardzo się podobają, z tym że na zdjęciu z netu faktycznie mają dużo ładniejszy kolor:(. Natomiast nie mam pewności czy do Twojego domu będą pasowały. Mam wrażenie że one nadają bardzo rustykalny ton, a Ty chcesz chyba bardziej elegancko? Na pewno nie pasują mi do kamienia na klatce:lol2: Czemu nie zdecydowałaś się zabudować tych skosów? Na tym zdjęciu, które pokazałaś pociągnęłabym sufit do samego końca - tej dziury i tak się nie wykorzysta, a ładniej by to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 22.03.2012 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 (edytowane) Nihiru nad dechami muszę jeszcze pomyśleć i trochę pooglądać żeby mieć jakiś punkt odniesienia. Tylko u mnie problem jest taki że musze do innego miasta pojechać bo u nas tylko ze 3 punkty z ładnymi dechami są Dzisiaj to jestem zła na te deski - bo myślałam że tema t zamknięty - że tylko podjadę z płytka i potwierdzę że pasują - a tu taki zonk z tymi dziurami i kolorem Co do łazienki - ja w ten skos planuję wepchać po lewej pralkę a obok niej kosz na brudną bieliznę wysuwany do przodu jak szuflada - i zabudować jedno i drugie Do pralki i tak się trzeba schylić żeby wepchać pranie więc myśłę że nie będzie mi przeszkadzać że będzie tam stać Edytowane 22 Marca 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.03.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Ano tak bywa - wydaje się że temat zamknięty a tu zonk . Ale im dłużej myślę o tej podłodze, tym bardziej mi się wydaje że u Ciebie nie będzie pasować (mimo że ładna). Sytuacja jak u Madzi_ZZZ z kasetonami. Na początku też planowała takie "nierówne" kwadraty (Chagall, czy jak ta firma się nazywała), a potem słusznie stwierdziła że są zbyt rustykalne A w sprawie zabudowy łazienki popieram całym sercem Na pintereście jest mnóstwo przykładów bardzo ładnie zabudowanych skosów, ale musiałabyś sama poszukać, bo nie zapisywałam sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 22.03.2012 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 A wiesz że ja tez myślałam o tych kwadratach co Magda??? Ale tak jak piszesz one już baaaardzo zobowiązujące są Zabudowy poszukam dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.03.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 A wiesz że ja tez myślałam o tych kwadratach co Magda??? Ale tak jak piszesz one już baaaardzo zobowiązujące są Nooo - tak jak Twoje dechy Zabudowy poszukam dzięki Tylko nie skupiaj się na samych łazienkach - więcej zabudów jest w pokojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 22.03.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Aha. Może mają też moje, to bym podjechała obejrzeć. O kurczę... no jakby to powiedziećgdzie... na Bartyckiej? Kurka, nie mam pojecia jaki pawilon:roll: Ale powiem tak - drugi wjazd (tam gdzie jest BarTycki po prawej i duży parking z punktem informacji po lewej). Pawilon jest za tym parkingiem, za tą informacją (też po lewej stronie)... jeden z ostatnich w ciągu, malutki taki punkcik z armatutą łazienkową i kuchenną (baterie, parę zlewów stoi) a na zewnątrz wystawiony stojak z rako właśnie (ja trafiłam przez przypadek, bo w punkcie informacji powiedzieli, że pawilon X ma te płytki. Ale nie mieli nic na ekspozycji;) i wychodząc zobaczyłam, ze pawilon na przeciwko ma jakieś płytki szkliwione - podeszłam, a to było RAKO właśnie;)) Ta firma, którąTy podałaś na Bartyckiej już nie istnieje:no: A wiesz że ja tez myślałam o tych kwadratach co Magda??? Ale tak jak piszesz one już baaaardzo zobowiązujące są Zabudowy poszukam dzięki O, moje kasetony wywołałyście;) Mnie osobiście te dziury i nierównosci wystraszyły:o I teraz nie żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 22.03.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Na chwile wpadłam i dechom z dziurami mówię nie, zgadzam sie z Nihru, zbyt rustykalne do Twioich wnetrz. Szukaj bardziej eleganckich I tak samo kaflom na podłoge lapatto, mam i to tragedia w utzrymaniu :( Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 22.03.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Admete - my bierzemy podłogę - dechy z sękami, bo takie mi się podobają. Są to surowe deski, dlatego sęki zostaną wypełnione specjalną pastą, a następnie będzie dobrany kolor i w naszym przypadku lakierujemy. Dlatego podłoga będzie równa i żaden brud nie będzie nam w sęki wchodził. Im więcej sęków i urozmaiconej barwy tym tańsze jest drewno. My kupujemy http://www.walczakparkiety.pl/ (bo to jest u nas na miejscu), ale tam jest cennik podany i można dla orientacji porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 22.03.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 I tak samo kaflom na podłoge lapatto, mam i to tragedia w utzrymaniu :( Ooo - a tutaj to mnie zdziwiłaś, bo na innym forum te kafle są bardzo polecane właśnie jako łatwe w utrzymaniu przez dziewczynę zawodowo zajmującą się projektowaniem wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 22.03.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 I tak samo kaflom na podłoge lapatto, mam i to tragedia w utzrymaniu :( Ooo, a co się z nimi dzieje? Tak jak nihiru, znam pozytywne opinie. I sama się do takiego wykończenia kafli przymierzałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 22.03.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 jJa mam jasne w kuchni i jadalni i w tych szparach( u mnie wgłebienia sa milimetrowe) zalega piasek (trudno go nie miec latem w domu jak sie ma male dzieci), ten piasek jak sie po nim przejdzie wbija sie w te dziurki i brudzi kafel, potem bardzo trudno to wymyc, zreszta odkurzyc tez trudno. Nie wiem , czy dobrze rozumiem lapatto, ale w łazience na pewno takie mam czarne i mimo, że to ciemny kolor trudno umyć te wgłebienia. Pewno sa rozne rodzaje lapatto, ale z moimi sie męcze i to strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 22.03.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Ja mam lapatto w na całym holu i w kuchni i mimo że nie mieszkam sprawują się super. Nic na nich nie widać żadnego syfu budowlanego Mój gres to Emil ten który planuję Aga tylko chyba inna seria ( Silverston) Z czystym sumieniem mogę polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evia 22.03.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Witaj Admete Podczytuję Wasze wątki, bo etap wykończeniówki i u mnie się zbliża. A piszę z info odnośnie łączenia gresu z parkietem Pytałam jeszcze o podłogę - i to baaaaaaardzo mnie ciekawi - więc podpytam jeszcze raz - jak rozwiązałaś sprawę łączenia gresu z parkietem??? Moje chłopaki niestety słyszeli tylko o korku a ja potrzebuję dokładnej nazwy produktu http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/praying/smileys-praying-820668.gif co by mi nikt nie wciskał kitu że się nie da Gdzieś sobie zapisałam jak o tym pisałyście ale nie mogę znaleźć - bo mowa była o silikonie chyba tak??? Pleas oświećcie mnie http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif U mnie w mieszkaniu na łączeniu płytek i parkietu jest taka metalowa cieniutka listewka w miedzianym kolorze. Niestety konkretnej nazwy Ci nie potrafię podać. Ale widziałam osobny wątek tylko na ten temat, może tam znajdziesz: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?111628-WSZYSTKO-o-%C5%82%C4%85czeniu-paneli-drewna-parkietu-z-gresem-p%C5%82ytkami-glazur%C4%85/page10 PS. Ładne gniazdko się szykuje, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.03.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 śruby choćby miały być w kształcie słonika muszą być :rotfl: Aga podłoga oglądając na żywo - no ma coś w sobie - i świetnie pasuje do płytek - te jaśniejsze miejsca są w identycznym odcieniu co płytka - w pierwszej chwili mnie to zaskoczyło że podłoga jest taka jasna - dużo jaśniejsza niż ją zapamiętałam - ale chyba mi sie to podoba - no nic muszę sie jeszcze porozglądać Aguś kolor tez mi się podoba, ale te dziury ją dyskwalifikują moim zdaniem:yes: potrzebujesz czegoś znacznie elegantszego:) Na pewno znajdziesz coś fajniejszego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 22.03.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Deski są fajne, ale wydaje mi się, że nie do Twojego wnętrza. Wybierz coś bardziej eleganckiego, jak radzą dziewczyny. U Ciebie rzeczywiście może to wyglądać jak w chatce leśnej. Zapomniałabym - kamień i parapety wyszły świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts