Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Nooo - tak jak Twoje dechy :lol2:

myślisz? :lol2:

O, moje kasetony wywołałyście;) Mnie osobiście te dziury i nierównosci wystraszyły:o I teraz nie żałuję;)

Twoja podłoga jest boska :yes:, warto było tyle szukać :yes:

Na chwile wpadłam i dechom z dziurami mówię nie, zgadzam sie z Nihru, zbyt rustykalne do Twioich wnetrz. Szukaj bardziej eleganckich :)

dechy z dziurami odpadły ;)

I tak samo kaflom na podłoge lapatto, mam i to tragedia w utzrymaniu :( :( :(

Ooo - a tutaj to mnie zdziwiłaś, bo na innym forum te kafle są bardzo polecane właśnie jako łatwe w utrzymaniu przez dziewczynę zawodowo zajmującą się projektowaniem wnętrz :confused:

Ooo, a co się z nimi dzieje?

Tak jak nihiru, znam pozytywne opinie. I sama się do takiego wykończenia kafli przymierzałam.

Ja mam lapatto w na całym holu i w kuchni i mimo że nie mieszkam sprawują się super. Nic na nich nie widać żadnego syfu budowlanego

Mój gres to Emil ten który planuję Aga tylko chyba inna seria ( Silverston) Z czystym sumieniem mogę polecić:yes:

Co do lappato tej akurat firmy , Alu zgadzam sie z dziewczynami - słyszałam już wiele opinii o tym że te Emila są świetne w utrzymaniu.

I lappato jednej firmy może się diametralnie różnić od lappato innej :yes:

Szkoda że te Twoje płytki tak ciężko utrzymać w czystości :(

Joank dziękuję za link zaraz tam zajrzę :popcorn:

:welcome: Evia Witaj u mnie :)

Byłam na tamtym wątku ale dawno temu - dzięki że mi o nim przypomniałaś - musze zobaczyć czy coś nowego nie napisali. Ja dziś dowiedziłam się że jest silikon w kilku odcieniach o takich

http://i1.fmix.pl/fmi1256/88ef50f0001d1ce14f6b151f

a połączenie wygląda mniej więcej tak

http://i3.fmix.pl/fmi2526/728f7ed1000f8b344f6b12a5

więc myślę że nie jest tak źle :no:

trzeba tylko pomyśleć który kolor będzie najlepszy :yes:

Evia zaglądaj jak najczęściej :)

:

Aguś kolor tez mi się podoba, ale te dziury ją dyskwalifikują moim zdaniem:yes: potrzebujesz czegoś znacznie elegantszego:)

Na pewno znajdziesz coś fajniejszego:D

Aguś mam kolejnych dwóch kandydatów - pokaże wieczorkiem - bo nie wiem czy teraz zdążę ;)

Deski są fajne, ale wydaje mi się, że nie do Twojego wnętrza. Wybierz coś bardziej eleganckiego, jak radzą dziewczyny. U Ciebie rzeczywiście może to wyglądać jak w chatce leśnej.

Też już to do mnie dotarło :lol2:

Fajne te dechy ale nie do mnie http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif

Wrzucę dziś kolejne propozycje :yes:

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam lapatto w na całym holu i w kuchni i mimo że nie mieszkam sprawują się super. Nic na nich nie widać żadnego syfu budowlanego

Mój gres to Emil ten który planuję Aga tylko chyba inna seria ( Silverston) Z czystym sumieniem mogę polecić:yes:

Ja jak nie mieszakłam tez sie nie brudził, teraz brudzi sie głównie od piasku, mam kremowy, na szarym na pewno nie widać :)

Z dzisiejszych relacji - objazdowo - budowlanych.

Przyszły pierwsze lampy na hol - light eye - i tu przymiarka czy nie za duże :)

Wyglądają ok :yes: :)

http://i3.fmix.pl/fmi1620/8ad44abc000b0f9a4f6b160e

Wyciągnęłam mojego J z pracy i razem podjechaliśmy do dwóch sklepów z dechami

I tu pierwsza przymiarka - parkett service dąb salamanca

http://i1.fmix.pl/fmi2236/ca856ce7000769334f6b1280

I w sklepie z wczorajszą deską - wyszperałam deskę na która nie zwróciłam uwagi bo w kącie wydawała się strasznie ciemna - po wyciągnięciu na światło dzienne jest tylko o ton ciemniejsza niż ta z sękami - ale kolor ten sam :yes:

Nazwa dąb orlean też panmara

2 deski razem - po lewej wczorajsza z sękami - po prawej dzisiejszy nowy kandydat - podoba nam się też szerokość deski - 20 cm :yes:

http://i3.fmix.pl/fmi328/41a9382a0018c6554f6b1572

wytachałam deski i płytke na zewnątrz - i tak wyglądają w świetle dziennym

http://i2.fmix.pl/fmi2375/842ec667000436fc4f6b15ed

zdjęcie z netu

http://i3.fmix.pl/fmi487/b3c9822f000baddb4f6b54ee

I to by było na tyle propozycji w moim mieście :p

I nie wiem czy molestować J żebyśmy jeżdzili po Polsce w poszukiwaniu deski czy brać tą - czuje lekki niedosyt poszukiwań.................. Mojemu J się podobają :yes:. I praktycznie wybraliśmy w tym sklepie wszystkie panele na całą górę :lol2: - bo mają fajne wzory i kolory :wiggle:

Joannk panele są firmy SENSA fajnie wyglądają te próbki

Do chłopaków coś jasnego

http://i1.fmix.pl/fmi1156/31195225000c128e4f6b5a53

na hol będę musiał domierzyć kolorem do trepów i brązu na kamieniu na ścianie - ale są tam takie 2 ciemniejsze do wyboru. Do pokoju J coś takiego w szarość wpadające :yes:. Jak będzie bliżej zamawiania to się tym kolorom dokładnie przyjrzę - ale takie pierwsze typy na szybkiego są :yes:

Całkiem fajne te panele, my też planujemy na górę to rozwiązanie. My planowaliśmy Quick Stepa, ale zobaczymy jeszcze czy znajdziemy coś innego, najpierw założymy deski na dół, wówczas chcę dobrać kolorystycznie. A schody i tak będą w ciemniejszym kolorze u nas (tak mi się podoba:))

Ja jak nie mieszakłam tez sie nie brudził, teraz brudzi sie głównie od piasku, mam kremowy, na szarym na pewno nie widać :)

Alu ja mam bagno przed domek wchodzimy brudnymi buciorami do domu bezpośrednio a płytki i nie widzę żadnego problemu z ich utrzymaniem. Moje płytki są jasno beżowe i maja gładko jednolita powierzanie bez żadnych szparek;)

Aga

Deska którą dziś wypatrzyłaś podoba mi się o wiele bardziej od tej rustykalnej. Ma ładny kolor i fakturę

lampki na górze wyglądają czadersko:cool:

Alu ja mam bagno przed domek wchodzimy brudnymi buciorami do domu bezpośrednio a płytki i nie widzę żadnego problemu z ich utrzymaniem. Moje płytki są jasno beżowe i maja gładko jednolita powierzanie bez żadnych szparek;)

plytki lapatto nie sa gładkie albo ja myle pojecia ? :(

Wczorajsze deski bardzo ładne (swoją drogą to też dąb panmar?), ale dzisiejsze podobają mi się jeszcze bardziej :yes:. Skojarzyły mi się z tą inspiracją,

http://img834.imageshack.us/img834/7605/7699fmieszkaniezdjecia1.jpg,

a tutaj podłoga bardzo mi się podoba.

W świetle dziennym jednak wydają się dość ciemne.

Trudno mi doradzić, bo zaglądam do Ciebie admete tylko od czasu do czasu i nie do końca wiem, jaką koncepcję wnętrza wybrałaś :oops:.

A tak w ogóle to nawet się nie przywitałam :bye:.

(Aha, daj znać, to usunę zdjęcie).

ale zobaczymy jeszcze czy znajdziemy coś innego, najpierw założymy deski na dół, wówczas chcę dobrać kolorystycznie.

Joannko ja też za panelami jeszcze popatrzę - na pewno jest ich większy wybór niż desek.

A schody i tak będą w ciemniejszym kolorze u nas

U mnie schody też wyjdą chyba najciemniejsze :)

Moje płytki są jasno beżowe i maja gładko jednolita powierzanie bez żadnych szparek

Te co ja wzięłam do przymiarki też nie mają szparek - to co widać na zdjęciu które wkleiłam to tylko taka błyszcząca powłoka - która świeci się patrząc pod słońce - ale nie jest uwypuklona - i te plamki to właśnie lappato - tak przynajmniej ja to zrozumiałam ;)

Deska którą dziś wypatrzyłaś podoba mi się o wiele bardziej od tej rustykalnej. Ma ładny kolor i fakturę

Karola mnie też się ta bardziej podoba - jest przede wszystkim ciemniejsza :yes:, a w najjaśniejszych miejscach jest tego samego koloru co wczorajsza - a to mi się w tamtej podobało - ten idealnie dobrany odcień do płytki :yes:

lampki na górze wyglądają czadersko

:cool::D

Aguś, mnie oczywiście bardziej podoba się podłoga rustykalna (mogę zapytać z jakiego jest sklepu?),

Jedna i druga deska to firma PANMAR

Przydałoby się coś bardziej klasycznego, także chyba jednak ten dzisiejszy wzór

:yes:

podłoga dużo ładniejsza od tej z sękami. Tylko nie kumam - czy wy będziecie mieć w domku kilka rożnych podłóg

Te deski ze zdjęć z płytka są do salonu, później wkleiłam panel do pokoju brzdąców - cała góra będzie w panelach.

Deski tylko w salonie, reszta dołu w płytkach.

Magduśka miło mi Cię widzieć w moich progach :wiggle:.

Inspiracja boooooooooooooska i jeśli moje dechy by tak wyszły jak na tym zdjęciu to chyba oszaleję z radości :lol:

I ta moja ostatnia pokazana to tez deska panmara :yes:

No, nie pomyślałabym, że ta podłoga może wyglądać aż tak ładnie

Drop ja też jestem pod wrażeniem tego zdjęcia :o

Magduśka a to jest luźna inspiracja czy wiadomo co to za podłoga?tzn jakiej firmy?

Ps aż żałuję że nie mogę wyjechać z deskami aż na hol :cry:

Aga jak płytki nie sa wypukłe, to mi sie bardzo podobaja, beda super wyglądać, te pobłyski. :)

Najbardziej podobaja mi sie te szerokie deski sa super, a patrzyłas u Balbiny jakie ona połozyła, sa ciemne orzech amerykanski, ale bardzo ładnie wyglądaja ,zajrzyj, choć mnie by te szerokie odpowiadaja :)

Aguś, cudne te dechy wynalazłaś :jawdrop:Też jestem za szerszą wersją i kolor mają przepiękny. Jeżeli Wam obojgu się podobają, to po co jeździć i szukać dalej? Czasami takie nieoczekiwane znaleziska są najlepszym wyborem:yes::D

Panele też śliczne i boskie lampy:eek::cool: Pięknie się robi kurka wodna:wiggle::lol2:

Słonecznego dzionka http://forum.barcis.pl/images/smilies/sloneczko.gif:hug:

Aguś, z fotkami jestem na bieżąco.Z komentarzami, już nie....gorzej niż u Madzi:-P:lol::hug:

My zamawialismy parkiet na Sciegiennego. Pewnie tam byłąś, skoro napisałaś, ze byłas w dwóch miejscach. A u nas jeszcze tylko Parkett service...:lol2: (plotę trzy po trzy...bo późna pora:lol:)

Czekam na tel i sie nie mogę doczekac:wiggle:

buziaki!

A, te białe płytki są pieeeeeeeekne.....

Edytowane przez hazeleyes1982