Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Radzę oprócz folii na drzwi wewnętrzne też karton albo styro albo cokolwiek innego. Niby wszyscy mają wchodzić przez garaż, ale jak nie będziecie tam codziennie stać z batem od rana do nocy to lepiej zabezpieczyć porządniej. Folia nie ochroni przed rysami :no:.

To fakt my pod folia mielismy styropian 2 cm :)

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś, gdzie Ty pisałaś o tym łączeniu płytek z parkietem? Pinacoladka chyba potrzebuje pomocy w tej sprawie. U mnie juz chyba za późno. Zdecydowałam sie na korek, bo ten Sikaflex nie odpowiadał mi kolorystycznie-nic nie mozna było dobrac-ani do płytek ani do parkietu:(

Pinacolada nie ma parkietu tylko panele, czyli tzw podłogę pływającą tam rzedzą sie inne reguły :)

ubawiło mnie to powitanie :rotfl:

Miałam jeszcze dodać tohttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTAbVrrCuU67UCOYooFsLyXoLY0pF5wGSiY7_jjQirhN4DSBBKwog:lol2::lol2:

No drożeje wszystko jak szalone :bash:

I to w kryzysiehttp://www.polishbikers.com/images/smilies/inne/diablo.gif

Pinacolada nie ma parkietu tylko panele, czyli tzw podłogę pływającą tam rzedzą sie inne reguły :)

Fakt inne:yes::D

http://www.picgifs.com/name-graphics/a/agnes/name-graphics-agnes-451708.gifHeyka

Ciesze się że u Ciebie takie postępy :wave:

Ja sobie nie wyobrażam życia bez wanny ja codziennie muszę chociaż pół godzinki http://forum.barcis.pl/images/smilies/dupcia.gifwymoczyć :yes:

Zostawiam nocne buziole

Aguś, będzie ci wygodnie w tej wannie - bo ona na dole jest zwężana.

Co do wygody już jestem dzięki Wam przekonana :yes:

Czekam jeszcze na wizkę czy ta wanna nie będzie za duża do mojej łazienki - mam nadzieję że się do jutra doczekam - i jutro zamawiam :wiggle:

P.S. Napisałam do B. ale odpowiedzi jeszcze niet.

Natalko a ni mnie ani Tobie się nie śpieszy - więc możemy czekać :) - ja tak jak Ci pisałam będę musiałą poczekać z zamawianiem do połowy kwietnia ;)

Aguś, gdzie Ty pisałaś o tym łączeniu płytek z parkietem? Pinacoladka chyba potrzebuje pomocy w tej sprawie. U mnie juz chyba za późno. Zdecydowałam sie na korek, bo ten Sikaflex nie odpowiadał mi kolorystycznie-nic nie mozna było dobrac-ani do płytek ani do parkietu:(

Olu takie próbki mi pan na Ścieginnego pokazał - silikon w tych kolorach - to Ty też pewnie je widziałaś :yes:

http://i1.fmix.pl/fmi1256/88ef50f0001d1ce14f6b151f

Radzę oprócz folii na drzwi wewnętrzne też karton albo styro albo cokolwiek innego. Niby wszyscy mają wchodzić przez garaż, ale jak nie będziecie tam codziennie stać z batem od rana do nocy to lepiej zabezpieczyć porządniej. Folia nie ochroni przed rysami :no:.

Aniu dziękuję Ci że czuwasz :hug: - dziś zakładają ostatnie parapety i kamień na ścianę - i robimy akcję obklejania-zasłaniania - zabezpieczania :yes:

To fakt my pod folia mielismy styropian 2 cm :)

oooooo - widzisz Alu - też świetny pomysł - dzięki :hug:

Miałam jeszcze dodać tohttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTAbVrrCuU67UCOYooFsLyXoLY0pF5wGSiY7_jjQirhN4DSBBKwog:lol2::lol2:

Ja już tyle czasu na odwyku :lol2: - że już po nocach śnią mi się różne używki i że na imprezę idę - ale zawsze mi ktoś/llub coś w dotarciu na miejsce przeszkadza :lol2:

Dziś też jechałam w nocy z koleżanką na jakąś imprezkę - to chyba po tym Twoim ginie :lol2:

Ciesze się że u Ciebie takie postępy :wave:

Oj ja też - wreszcie coś się dzieje :wiggle:

Ja sobie nie wyobrażam życia bez wanny ja codziennie muszę chociaż pół godzinki http://forum.barcis.pl/images/smilies/dupcia.gifwymoczyć :yes:

widzisz ja wieczorem już taka padnięta jestem że ledwo mam siłe żeby się prysznicem oblać - także może za rok dwa jak już będziemy mieszkać w domku dzieciaki trochę podrosną - też będę się tyle kąpusiać http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/bath/smileys-bath-567639.gif

Ja już tyle czasu na odwyku :lol2: - że już po nocach śnią mi się różne używki i że na imprezę idę - ale zawsze mi ktoś/llub coś w dotarciu na miejsce przeszkadza :lol2:

Dziś też jechałam w nocy z koleżanką na jakąś imprezkę - to chyba po tym Twoim ginie :lol2:

:rotfl:I co dojechałaś?:rotfl:

dzieciaki trochę podrosną - też będę się tyle kąpusiać http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/bath/smileys-bath-567639.gif

:lol2: Ja też lubię się kąpusiać:lol2:http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/bath/smileys-bath-911653.gif

U mnie dzień długi, pełen budowlano - wykończeniowego załatwiania.

Rano byłam w zakładzie kamieniarskim (już drugi dzień z rzędu :mad: wczoraj nie mieliśmy dokładnych danych od kominkowego :sick: - i musiałam dziś wrócić) wyrysować na płycie części kominka.

Płyty które już zostały okazały się być w tragicznym stanie i ledwo wybraliśmy potrzebne elementy :sick:

Zależało mi żeby rama wkładu była najaśniejsza beż żadnych wstawek beżów - żeby się odznaczała od węgarków

- tak naprawdę co z tego wyjdzie zobaczę dopiero jak mi przywiozą kominek

- ale już się boję bo ostatnia płyta na ścianie nad schodami niestety

nie jest MOIM IDEAŁEM :sick:

A może przesadzam? Sami oceńcie.......

Ja już kombinuję z mamą małe przemalowanie żył - domalowanie jednego pasma i zmniejszenie już istniejących :lol2:

Sama nie wiem :roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Kolorystycznie wyszło gorzej niż w rzeczywistości - i na żywo nie widać aż takiej różnicy między płytami - najbardziej mnie denerwuje to przesunięcie tych dużych żył po prawej stronie :sick: :sick: :sick:

Z drugiej strony - to tylko kamień więc jest nieprzewidywalny......

--ale cholera mogłoby to wyglądać lepiej...

sroki za ten chaotyczny monolog ale sam nie umiem okreśłić co czuję jak patrzę na tą ścianę ;)

ok pokazuję bo mogłabym tak chyba cały wieczór o tym pisać i udowadniać sobie że nie jest tak źle albo dochodzić czy może można było dobrać lepiej :(

Tak jak okno da się przemalować - tak tu niestety nic nie da się zrobić, poprawić, zmienić ---chyba trzeba po prostu pokochać :)

http://i2.fmix.pl/fmi343/53cd39e80016faef4f748097

http://i1.fmix.pl/fmi108/5046e25a002556834f7480b0

http://i3.fmix.pl/fmi1804/e4d15a96000bade24f7480c8

---------------------------

Za to parapety wyszły rewelacyjnie - mnie się bardzo podobają :wiggle: - dobrze że jest coś co mnie dziś ucieszyło :lol2:

W sypialni zrównany ze ścianą bo chcę dosunąć biurko ( za późno się kapnęłam bo można było zrobić wyżej okno :bash: i dostawić biurko pod okno a nie zastawiać okna :lol2: - jak to planowaliśmy myśleliśmy o wyglądzie okien z zewnątrz ;))

http://i3.fmix.pl/fmi2112/c1e1f4e4002c6ecc4f74811b

salon

http://i1.fmix.pl/fmi1880/88fe4017000b31ba4f748140

chłopaki trzasnęli w międzyczasie garderobę :)

http://i2.fmix.pl/fmi2395/7a8213f80007c9144f748184

---------------------

Byłam też w sklepie łazienkowym - ponad 1,5 h wybieraliśmy baterie, umywali....itd..... - mam już chyba wybrane wszystko do łazienki chłopaków na górę.

Zamówiłam dziś wanny - do górnej łazienki i naszej na dole.

Nie doczekałam się wizualizacji - wię mam nadzieję że wanna o która pytałam ostatnio zmieści się w łazience ;)

PADAM dosłownie - dawno tak umordowana nie byłam, jeszcze do tego mieliśmy gości - więc dzień pełen wrażeń :) --dobrych, złych, radości i rozczarowania - wystarczy ;)

Dobrej nocki wszystkim życzę :)

Edytowane przez admete

Wow Aguś o tej godzinie na FM

Wybacz ale mnie się ta ostania płyta nie podoba jak dla mnie to ona jest z innej bajki .:(Ja wiem że to kamień ( dlatego nie przepadam za kamieniem) i jak napisałaś jest nie przewidywalny i w tym jego urok. Ale mnie się to nie widzi być może na żywca to aż tak nie razi .Aga przepraszam mam nadzieję że się nie obrazisz

Parapety bardzo ładne :yes::yes:

Fajnie że armatura do chłopaków już wybrana .Ostatnio idziesz jak burza :lol2:

No co wy, dziwczyny:o -przecież ten kamień genialnie wygląda:o

Matko, aż za idealnie;)

Jakby spojrzeć na połączenie dwóch górnych płyt - pierwsza od lewej żyłagłówna przechodzi idealnie, druga też - przechodzi i nagle żwawo skręcaw prawo... ostatnia żyła owszem - z małym przesunięciem, ale jednak nadal żyły się ze sobą stykają... to przesunięcie wyglada mega naturalnie, jak wzór pioruna;) i na jednej płycie taki rysunek by się mógł trafić:yes:

Błagam-nie przesadzajmy:rolleyes: Ja rozumiem, że można lubić rysunek naturalnego kamieniaalbo nie... ale jeśli się lubi (a mam nadzieję, ze w Twoim wypadku aga tak jest;) skoro go sobie zapodajesz w takich ilościach) - to nie można się do tej ściany przyczepić:no: Jest PERFECTO! Świetna robota:yes:

I żadnego mi tu malowania:mad: Boże, co za profanacja:sick:

Aguś oczywiście z tym malowaniem to żarcik?:confused: Całość prezentuje się bardzo okazale:jawdrop: Jak sama piszesz jest to naturalny kamień i tak ma wyglądać. Rzeczywiście ta ostatnia płyta ciut odstaje i najbardziej rzuca się w oczy przesunięcie ostatniej żyły. Szkoda, że nie jest ona na samym dole...:( W pozostałych częściach żyłki rozchodzą się bardzo promieniście i dlatego widać różnicę. Ale kolorystycznie wszystkie są bardzo zgrane i piękne:yes::D Nie smutaj się już:hug: Za pół roku będziesz się z tego śmiała:yes:

Pokoje pięknie się prezentują, a z tym biurkiem- nie macie innego miejsca? Takie duże okna są cudne- u siebie oprócz gabinetu wydłużyłam wszystkie:yes::D Fajnie, że wanny baterie wybrane:wiggle:Idziesz jak burza:lol2:

Buziaki zostawiam i miłego poranka:hug:

Aga mi takze podoba sie kamienna sciana -naprawde :yes: W zyciu bym tam juz nic nie kombinowala a bynajmniej nie malowala :no: Faktycznie widac małe przesuniecie zyły ale jest to tak naturalne bo przeciez nie sa one oderwane od siebie tylko widać ze sie lacza .Moze dlatego ze dwie peirwsze plyty lacza sie idealnie tak teraz Cie to razi ale popatrz na to na calosc a nie na pojedyncze fragmenty-JEST PIEKNIE :)

Zazdroszcze Ci juz tych podjetych decyzji -przy tak duzej ilosci produktow mozna zwariowac :lol2:

Hej dziefffffffffczynki :)

Ja dziś kiepsko spałam przez ta całą moją wykończeniówkę - raz ze zmęczenia usnąć nie moge już od 3 dni ;) - a dziś jeszcze żyłę w myśłach przesuwałam w nocy :lol2:

Moje dziecię postanowiło dziś wrócić na dawne tory wstawania - czyli pobudka o 5 rano :bash: - trza się znowu przyzwyczaić :p

Dzięki za opinie - potrzebne mi było spojrzenie na tą sprawę oczami innych osób :yes:

Ostatni raz sobie porozpamiętuję i kończę sprawę :p.

Pamiętacie jak miały być płyty - od dołu 2 symetryczne i od góry 2 symetryczne.

Pan kierownik w trakcie to zmienił - i dał od środka czyli nad schodami 2 symetryczne - i dlatego na górę poszła ta jedna. Ja je widziałam u mnie parami - i jakby parami się różniły to tak nie rzucało by się to może w oczy - a tu mam 2 idelanie pasujące płyty - już nie mówię o łączniu - ale o spokojniejszym użyleniu i kolorze żył - bo na ostatniej jest dużó białego - i to ją jeszcze odróżnia od tych sparowanych ;)

Jak poszła ta pierwsza para stwierdziłam że chyba jednak tak jest lepiej - ale nie pomyśłałm już że przecież kolejne płyty były bardziej użylone i z białymi wstawkami - można było w trakcie jechać na zakład i poszukać płyty pasującej bardziej do tych już położonych - przeszło mi to przez myśl - ale nie chciałam już mieszać i miałam skromną, głupią nadzieję że ta płyta lepiej się dopasuje.

Ale jest dobrze :yes: - mogłoby być lepiej - ale myślę że jeszcze oświetlenie może sytuację podrtaować/podrasować :)

Dojdzie balustrada, tralki, kolor ścian.............będzie dobrze :)

Aga to jest kamien, nie musi wszystko pasowac, a wręcz nie powinno, bo nie bedzie naturalnie wyglądąc.

Alu jak zobaczyłam płytę to od razu pomyśłałm o tym co mi już kiedyś napisałaś o tym że ten kamień powinien właśnie się różnić :hug:

Wow Aguś o tej godzinie na FM

Ano widzisz Karola pomału się rozkręcam i wracam na mój normalny tryb funkcjonowania :lol2:

Wybacz ale mnie się ta ostania płyta nie podoba jak dla mnie to ona jest z innej bajki .Ja wiem że to kamień ( dlatego nie przepadam za kamieniem) i jak napisałaś jest nie przewidywalny i w tym jego urok. Ale mnie się to nie widzi być może na żywca to aż tak nie razi .

Prawda :yes: - płyta jak z innje bajki, na żywo lepiej - ale ja ten kamień nadal kocham - tylko swierdzam że mogło być kurde lepiej ;)

Aga przepraszam mam nadzieję że się nie obrazisz

No coś Ty :hug:, po to tu jestem i jestescie żeby mówic prawdę bez owijania w bawełnę :yes:

Prapety też na żywca wygladają 10000 razy lepiej - parapety kocham BEZWARUNKOWO - są śłiczniutkie - i białe tak jak chciałam nigdzie nie ma tych czarnych wstawek

No co wy, dziwczyny:o -przecież ten kamień genialnie wygląda:o

Matko, aż za idealnie;)

Jakby spojrzeć na połączenie dwóch górnych płyt - pierwsza od lewej żyłagłówna przechodzi idealnie, druga też - przechodzi i nagle żwawo skręcaw prawo... ostatnia żyła owszem - z małym przesunięciem, ale jednak nadal żyły się ze sobą stykają... to przesunięcie wyglada mega naturalnie, jak wzór pioruna;) i na jednej płycie taki rysunek by się mógł trafić:yes:

Błagam-nie przesadzajmy:rolleyes: Ja rozumiem, że można lubić rysunek naturalnego kamieniaalbo nie... ale jeśli się lubi (a mam nadzieję, ze w Twoim wypadku aga tak jest;) skoro go sobie zapodajesz w takich ilościach) - to nie można się do tej ściany przyczepić:no: Jest PERFECTO! Świetna robota:yes:

Magda :hug:

Wydrukuję sobie to co napisałaś i będę nosić w torebce :lol2:

pierwszy raz w życiu przytuliłam i pocałowałam monitor :lol2:

I żadnego mi tu malowania:mad: Boże, co za profanacja:sick:

spoko spoko :yes: - chociaż wczoraj b yła u mnie koleżanka ze zdolnościami plastycznymi i chciałam ją ciągnąć na budowę żeby szukałam wyjścia z sytuacji :lol2:

Zgadzam się z Magdą http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQHyt5C7ns0O7tXV7Kr2DeYhqHwafc097uX03HB71A-lMqyWkAwmHluMw

Jest naprawdę dobrze :D

Ruby strasznie się cieszę bo bym dziś wariowała :hug:

Aguś oczywiście z tym malowaniem to żarcik?:confused:

spokojnie spokojnie nie będę ingerowac w naturę :lol2:

Całość prezentuje się bardzo okazale:jawdrop: Jak sama piszesz jest to naturalny kamień i tak ma wyglądać. Rzeczywiście ta ostatnia płyta ciut odstaje i najbardziej rzuca się w oczy przesunięcie ostatniej żyły. Szkoda, że nie jest ona na samym dole...:( W pozostałych częściach żyłki rozchodzą się bardzo promieniście i dlatego widać różnicę. Ale kolorystycznie wszystkie są bardzo zgrane i piękne:yes::D Nie smutaj się już:hug: Za pół roku będziesz się z tego śmiała:yes:

Aguś dzięki :hug:- aż zaczęłam je oglądać pod tym kątem :)

Przynajmniej nie jest nudno - a jak coś powiem że nie mogłam się zdecydowac na płyty i wziełam specjalnie z takimi użyleniami :lol2:

Pokoje pięknie się prezentują, a z tym biurkiem- nie macie innego miejsca?

wiesz że nie ma innego miejsca? - ale pokaże Wam buirko jakie chcę zrobić na wymiar i powinno ładnie się wkomponować :yes:

Aga mi takze podoba sie kamienna sciana -naprawde :yes: W zyciu bym tam juz nic nie kombinowala a bynajmniej nie malowala :no: Faktycznie widac małe przesuniecie zyły ale jest to tak naturalne bo przeciez nie sa one oderwane od siebie tylko widać ze sie lacza .Moze dlatego ze dwie peirwsze plyty lacza sie idealnie tak teraz Cie to razi ale popatrz na to na calosc a nie na pojedyncze fragmenty-JEST PIEKNIE :)

Zazdroszcze Ci juz tych podjetych decyzji -przy tak duzej ilosci produktow mozna zwariowac :lol2:

Małgosiu również dziękuję :hug:

Mój J musi ocenić to jeszcze na żywo - i moja mama - jak oni stwierdzą że przesadzam to będę już spokojna :yes:

--------------------------

Dziś jadę na spotkanie z Olą forumową Hazel :wiggle:.

Także cieszę się jak nie wiem :wiggle:

Miłego poranka wszystkim życzę

mimo że u mnie leje jak z cebra na zmianę ze śniegiem ;)