Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Aga, wiesz co?

W pierwszej chwili pomyślałam: o rety! ależ wtopa!

Potem zaczęłam się przyglądać dokładniej, i wiesz co? Wcale nie jest źle. Tak na dobrą sprawę, to nie przechodzi Ci idealnie tylko jedna żyła :) Nadmiar bieli, przynajmniej na zdjęciach, nie rzuca się już w oczy :)

A na trzecim zdjęciu już prawie w ogóle tego nie widać :)

A pan konsultował zmianę z Tobą?

Co masz na parapetach? Zachęciłaś mnie tą idealną bielą.

Na biurko czekam. U mnie okna na wysokości ~50 cm, więc może coś podpatrzę :lol2:

Z tym, że ja dodatkowo mam tam kaloryfery :mad: Czemu nie pomyślałam, żeby je przenieść?

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

eee.... a mnie od razu się spodobało. I to bardzo. Uwielbiam naturalne materiały własnie za tą nieprzewidywalność. Nie lubię wszystkiego od linijki.

Dla mnie bomba i koniec. Nie trzeba żadnych żył łączyć czy przemalowywać. Jest super i koniec !!!

ps. może się spodziewałaś nie takiego efektu i stąd to rozczarowanie, ale budując dom zawsze spodziewamy po wszystkim idealnego wyglądu a nie zawsze się udaje - i trzeba do tego przywyknąć.

W pierwszej chwili pomyślałam: o rety! ależ wtopa!

Potem zaczęłam się przyglądać dokładniej, i wiesz co? Wcale nie jest źle. Tak na dobrą sprawę, to nie przechodzi Ci idealnie tylko jedna żyła Nadmiar bieli, przynajmniej na zdjęciach, nie rzuca się już w oczy

A na trzecim zdjęciu już prawie w ogóle tego nie widać

Aniu właśnie takie jest pierwsze wrażenie :lol2:

Mam nadzieję że moi goście nie spojrzą na szybkiego - stwierdzą po cichu - ale wtopa - i pójdą dalej :lol2:

- ale właśnie pogłówkuję trochę i stwierdzą na koniec że lepiej być nie mogło :lol:

A pan konsultował zmianę z Tobą?

Ano nie konsultował :mad: - ale jak powiesili drygą płytę - sama stwierdziłam że tak jest lepiej ;)

Co masz na parapetach? Zachęciłaś mnie tą idealną bielą.

Aniu nie dodałam że idealna biel jak na marmur :oops:

Wycieli je chyba z najbielszych płyt i najmniej potrzaskanych - bo te które oglądałam wczoraj - były już różowawe i bardzo połamane - i ledwo wybrałam ramę do kominka :sick:

Także dziewczyny a pro po mojego blatu wyspowego z marmuru - póki co nie mam z czego go zrobić bo żadna płyta w zakładzie kamieniarskim się już gabarytowo nie nadaje - wszędzie pęknięcia - także musze chyba zmienić koncepcję - bo nie będę już po Polsce jeżdzić i szukać blatu :(

Na biurko czekam. U mnie okna na wysokości ~50 cm, więc może coś podpatrzę

Z tym, że ja dodatkowo mam tam kaloryfery Czemu nie pomyślałam, żeby je przenieść?

Ja chociaż tu pomyślałam i kaloryfer będzie wiszący w rogu ściany.

Początkowo biurko miało być w lewym rogu ale się nie zmieści :sick:

Edytowane przez admete

eee.... a mnie od razu się spodobało. I to bardzo. Uwielbiam naturalne materiały własnie za tą nieprzewidywalność. Nie lubię wszystkiego od linijki.

Dla mnie bomba i koniec. Nie trzeba żadnych żył łączyć czy przemalowywać. Jest super i koniec !!!

:hug:

ps. może się spodziewałaś nie takiego efektu i stąd to rozczarowanie, ale budując dom zawsze spodziewamy po wszystkim idealnego wyglądu a nie zawsze się udaje - i trzeba do tego przywyknąć.

chyba tak to właśnie było - ale podoba mi się coraz bardziej :wiggle:

Aniu właśnie takie jest pierwsze wrażenie :lol2:

Mam nadzieję że moi goście nie spojrzą na szybkiego - stwierdzą po cichu - ale wtopa - i pójdą dalej :lol2:

- ale właśnie pogłówkuję trochę i stwierdzą na koniec że lepiej być nie mogło :lol:

Kochana, jaki gość będzie Ci głowę tak wysoko zadzierał?

Najpierw napatrzy się na linii wzroku, a potem będzie tak oślepiony urodą kamienia (i nie tylko kamienia) na poziomie parteru, że idąc na górę jęknie tylko z zachwytu!

Jęknie, bo nie będzie już miał siły na głośniejsze okrzyki :)

Wszystkie siły zużyje na dole.

Także dziewczyny a pro po mojego blatu wyspowego z marmuru - póki co nie mam z czego go zrobić bo żadna płyta w zakładzie kamieniarskim się już gabarytowo nie nadaje - wszędzie pęknięcia - także musze chyba zmienić koncepcję - bo nie będę już po Polsce jeżdzić i szukać blatu :(

A jakiś plan awaryjny już jest?

Ja chociaż tu pomyślałam i kaloryfer będzie wiszący w rogu ściany.

Początkowo biurko miało być w lewym rogu ale się nie zmieści :sick:

To zazdroszczę :)

Pokazuj pomysła, bom ciekawa okrutnie!

Kochana, jaki gość będzie Ci głowę tak wysoko zadzierał?

Najpierw napatrzy się na linii wzroku, a potem będzie tak oślepiony urodą kamienia (i nie tylko kamienia) na poziomie parteru, że idąc na górę jęknie tylko z zachwytu!

Jęknie, bo nie będzie już miał siły na głośniejsze okrzyki :)

Wszystkie siły zużyje na dole.

!

oby oby :lol2:

A jakiś plan awaryjny już jest?

No właśnie nie ma :sick:

Aniu wkleję - ale musze znaleźć gazetę, zrobić zdjęcie i wkleić w komputerek - więc jak wrócę bo zaraz wychodze.

To wkleję później wszystkie biurka jakie mi się podobaja - moje wszystkie inspiracyjne znaleziska :)

Hej Aguś! Jak zwykle z opóźnieniem piszę ;) Patrząc na pierwsze dwa zdjęcia, płyty rzeczywiście się różnią, ale na trzecim już wcale tego nie widać. Zgadzam się zatem z Narendil. Pamiętaj, że teraz inaczej światło na nie pada, później zamontujecie podświetlenie i też będą te płyty inaczej widoczne. Kamień naturalny nigdy nie będzie idealny. Nie przejmuj się tym, jak dla mnie wszystko do siebie pasuje.

Aguś, jeśli o kamień chodzi, ja to widzę tak, że ostatnia żyła (ta przesunięta) rozgałęzia się na styku płyt. I z lewej powstaje jedna, dość szeroka odnoga, a z prawej trochę cieńsza :) Może jeśli tak na to spojrzysz taki układ nabierze sensu :)

Jesli chodzi o zyły-naprawde Madzi nalezy sie medal.:yes: Taka uroda kamienia i koniec. Na tym polega jego nieprzewydywalność.A mowie to ja-córka kamieniarza :D

Pamiętaj, że teraz inaczej światło na nie pada, później zamontujecie podświetlenie i też będą te płyty inaczej widoczne. Kamień naturalny nigdy nie będzie idealny. Nie przejmuj się tym, jak dla mnie wszystko do siebie pasuje.

Admete, głowa do góry, kamień kamieniem zawsze będzie i nie masz co się martwić, że to nie jednolity konglomerat. Jest dobrze. :-)

Agusia ściana kamienna jest BOSKA!!!! :jawdrop:

, ale kamienia na schodach nie sposób skomentować, robi ogromne wrażenie i nic mi nie przeszkadza:no: Ma być naturalnie i jest :yes:

aga czepiasz się tego kamienia ..jak dla mnie bomba..

Drop Olu Bocianku skibusiu Karola Marjelko Beatko dziewczynki już patrzę inaczej na tą ścianę :yes: - i mojemu J się podoba mówi że wydziwiam

Przyglądam się jej i zauważam rzeczy które wcześniej mi przyćmiła ta jedna niepołączona żyła - która jednak trochę na siebie nachodzi ;)

Także już jest OK :lol:

I dziękuję za te opinie naprawdę zmieniły sposób mojego patrzenia - na tą ZAJ... stą ścianę :hug:

Aguś, czy ta górna czesc kamienia jest juz zaimpregnowana?

Olu tak jak mówiłam nie jest - i póki co nie chcę ściany impregnować - bo panowie powiedzieli że jej kolor się zmieni - że ściemnieje - a ja bym nie chciała .

Zapytaj proszę taty czy to dobry pomysł - czy trzeba to koniecznie zaimpregnować - czy nic się jej nie stanie???

I mam jeszcze pytanie o calaccatę - zapytaj też taty jaki impregnat by polecał - gdybym jednak się uparła na ten blat ba wyspę :p

Ja k wczoraj jechałyśmy to zaraz po prawej jest taki sklep - kamyk - i tam jest ponoć pełno tego typu środków - dzięi naszej wycieczce - wiem już gdzie on jest :wiggle: - musze podjechać.

Ale za nim to chciałabym znac opinię od kogoś kto mi nie będzie wciskał jakiś specyfików za nie wiadomo ile :yes:

Wogóle strasznie sie rozpędziłaś, jak tak dalej pójdzie to na Dzień Dziecka zamieszkacie :D

oj nawet nie wiesz jak bym chciała ;)

Ale jak się sprawdzi termin wrześniowo - pażdziernikowy - i tak będziemy wniebowzięci :lol:

Agunia dziekuje za fotorelacje :hug:Gdybys nie byla tak dobra negocjatorka mialabym pewnie juz prosty wybor a tak musze troszke poglowkowac :lol2:

główkuj kochana :lol:

ja tak na dobrą sprawę to nie wiem dokładnie co Ty tam u siebie planujesz:o

A może skoro jesteś dopiero przed wykończeniówką - jakąś małą galeryjkę założysz???:)

Ej, gdzie te foty z odwiedzin u Hazelka:mad:

nie śmiałam sama wrzucać - wiec dałam wolna rękę Oli - i już widzę że kilka jest u niej :yes:

Bo ja to jak cykam zdjęcie jednej rzeczy - to dookoła i w kilku ujęciach pod każdym kątem - żeby później było z czego wybrać - i jeśłi nad czymś główkuję w domu - żebym miała pełny obraz sytuacji :lol2:

i tak jak Madzia mówi ,traktowanie go flamastrem to byłaby profanacja...

nie bić :) jest bezpieczny :lol2: - nie będę go tykać ;)

No właśnie Aguś prosimy o foty i relację:lol2::lol2:

Miłego weekendu http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sofa/smileys-sofa-317932.gif

Fotki u Oli

Same się nie sfotografowałyśmy :lol2: - a szkoda z jednej strony :lol2:

Za tydzień idziemy napastować pana od oświetlenia - może tam na kanapce się obfocimi ;) z panem oczywiście :lol2:

Agusiu i wszystkie kobietki miłego weekendu życze

choć widzę że taki w domowych zaciszach będzie - bo pogoda za oknem :no:

Rano nie zdążyłam ale chciałam napisac że strasznie mi było poznać naszą forumową Hazel

Ola jest świetną kobitką - i razem stwierdziłyśmy że tworzymy szalony i zwariowany duet :lol2:

Ola będzie świetnie mieszkać :yes: - zdjęcia nie oddają uroku domu - ma świetnie rozplanowane pomieszczenia i jak już się upora z wykończeniówką będą cieszyć się wygodnym i świetnie urządzonym domkiem :yes:

Ja się czuję jakbym Olę znała od zawsze - teraz tylko pozostaje nam nadrobić zaległości :)

Olu :hug:

Aguś, :hug:

Spotkanie było superaste i już mam ochotę na powtórke:yes: A zeby nie denerwować tych Dziewczynek, które Cie dopiero poznają osobiście w niedługim czasie-powiem, ze z Agą można konie kraść i .... nie mozna sie nagadac, wiec nie wiem, jak Wam sie uda-mnie nie wyszło.:DPoruszyłysmy milion tematów i ...zadnego do końca:lol2:

Aguś, o wszystko wypytam Tatę-ale napiszę jutro wieczorem dopiero, bo dzis wyjezdzamy do znajomych na noc i bede offline:)