Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Te sie znowu umawiaja :) Z plytka mam podobnie bo z jasnych wlasnie na nia trafilam jako pierwsza i wszystkie inne do niej porownywalam :yes:

Mam nadzieje ze ona taka uniwersalna bo ja planuje wnetrza bardziejw nowoczesnym stylu .

Pokazalam fotki mezowi zeby ocenil ktore mu sie bardziej podoba i uslyszalam -mi jest obojetne :bash: W sumie powinnam sie cieszyc bo moge sama zdecydowac ale z drugiej strony ciazy na mnie cala odpowiedzialnosc i nie bede mogla kwekac jesli pozniej cos mi sie odwidzi :lol2:

Wlasciwie nie powinnam byc zdziwiona jego reakcja bo wszystkie rzeczy do tej pory wybieralam praktycznie sama -pokazujac jedynie wybor do akceptacji :yes:

Hej Aguś:D U nas na szczęście dzisiaj nie padało, za to wczoraj i śnieg i grad:eek::eek:

Inspiracje biurkowe cudne- bardzo na czasie jak dla mnie:lol2: Strasznie podoba mi się ta- zresztą nie trudno zgadnąć, ze ta, bo inspiracja jest najbardziej klasyczna:yes: tylko moje biurko musi być ciut większe, bo muszę tam umieścić spory laptop i drukarkę :)

http://i2.fmix.pl/fmi856/2aa9543a002394104f7750ed

Ceny płytek:jawdrop::jawdrop:Czy oni powariowali i myślą, ze pieniądze rosną w ogródku?:mad::mad:

Na pewno coś wymyślisz i tak będzie pięknie:D Uciekam, bo jutro ta sesja i muszę trochę fatałaszków pochować:lol2:

Miłego poranka:hug:

Te sie znowu umawiaja :)

Nio :yes: robimy napad na sklep z oświetleniem :lol2:

Z plytka mam podobnie bo z jasnych wlasnie na nia trafilam jako pierwsza i wszystkie inne do niej porownywalam :yes:

Mam nadzieje ze ona taka uniwersalna bo ja planuje wnetrza bardziejw nowoczesnym stylu .

Będzie :yes: - moim zdaniem pasuje nawet bardziej do nowoczesnych wnętrz - przez te małe błyski z lappato ;)

Pokazalam fotki mezowi zeby ocenil ktore mu sie bardziej podoba i uslyszalam -mi jest obojetne :bash: W sumie powinnam sie cieszyc bo moge sama zdecydowac ale z drugiej strony ciazy na mnie cala odpowiedzialnosc i nie bede mogla kwekac jesli pozniej cos mi sie odwidzi :lol2:

Wlasciwie nie powinnam byc zdziwiona jego reakcja bo wszystkie rzeczy do tej pory wybieralam praktycznie sama -pokazujac jedynie wybor do akceptacji :yes:

:lol2: - to dobrze - Ty kierujesz się swoja intuicja - więc będzie dobrze :yes: - a powinnaś się cieszyć że nie musisz iść w wyborach wnętrzarskich na kompromis z mężem - bo wszystko w nowym domku będzie wybrane przez Ciebie i będzie Ci sie podobało :lol:

Ale ty jesteś pomysłowa dziewczyna coś rozsądnego wykombinujesz.

dzięki kochana :hug: będzie to nie lada wyczyn -żeby nie popsuć buźkowego efektu :yes:

Hej Aguś:D U nas na szczęście dzisiaj nie padało, za to wczoraj i śnieg i grad:eek::eek:

U nas dziś bez śniegu miejmy nadzieję ruszy AKCJA ELEWACJA :wiggle:

Inspiracje biurkowe cudne- bardzo na czasie jak dla mnie:lol2: Strasznie podoba mi się ta- zresztą nie trudno zgadnąć, ze ta, bo inspiracja jest najbardziej klasyczna:yes: tylko moje biurko musi być ciut większe, bo muszę tam umieścić spory laptop i drukarkę :)

U nas wszelkie sprzęty wielkogabarytowe pójdą na górę do pokoju J, moje biurko może być na szczęście lekkie i właśnie z 3 małymi szufladkami - żebym nie gromadziłą za dużó papirkó - bo ja ze zbieraczy jestem :lol2:

Ceny płytek:jawdrop::jawdrop:Czy oni powariowali i myślą, ze pieniądze rosną w ogródku?:mad::mad:

Na pewno coś wymyślisz i tak będzie pięknie:D U

cena :sick:

za wiarę że będzie pięknie :hug: - pewnie jak zwykle z Waszą pomocą - bo wrzucę pewnie 10 opcji do wyboru :lol2:

ciekam, bo jutro ta sesja i muszę trochę fatałaszków pochować:lol2:

Miłego poranka:hug:

alem ciekawa tej sesji :popcorn::popcorn::popcorn: jak juz pisałam czekam na cynko jak gdzie i kiedy będzie można oglądać :yes:

U nas dziś bez śniegu miejmy nadzieję ruszy AKCJA ELEWACJA :wiggle:

U mnie biało za oknem :mad:

pewnie jak zwykle z Waszą pomocą - bo wrzucę pewnie 10 opcji do wyboru :lol2:

Będziemy płytki wybierać? Faaajnie!

Aniu chodzi mi o ułożenie tych buziek do kuchni - jak ułożyć żeby efekt był taki

http://i2.fmix.pl/fmi977/52a87ccd002a2fa74ec9fe07

a żeby użyć ich jak najmniej - bo cena urosła masakrycznie :mad:

Początkowo planowałam - tylko nad płytą - dać buźki - ale dałabym też dalej po parę sztuk - ale nie wiem czy moje założenie będzie realne ;)

mirelko zamierzamy z Olą przejrzeć wszystkie katalogi z oświetleniem w sklepie w naszym mieście :lol2:

Mają tego sporo więc mam nadzieję już sobie coś wybrać na całą górę :yes:

Dziewczynki jeszcze tak na szybko i z ciekawości co byście wybrały.

Jadę za godzinę do pana który ma mi wykonać ozdobne zaślepki na śruby mocujące kamień.

Spotkałyście się z czymś takim?Widziałyście czy na zdjęciu, czy na żywo takie cuś?

Mam na wzór okrągłą - dostalam od pana kamieniarza - ale ja obstawiam kwadratowe takie jak moje lampki schodowe,

http://i3.fmix.pl/fmi1479/45397d7300079f354f31184b

ale z drugiej strony na górze będą powieszone te okrągłe lampki kule.

Tak z ciekawości pytam co byście wybrały okrągłe ( i tu myślałam zrobić taką wielką główkę jak od prawdziwej śrubki z iksem w środku :) czy kwadratowe - czy może coś innego?

Moja śrubka na wzór - swoją drogą ładna jest - ciekawa jestem jakie było jej miejsce docelowe

Acha ja nie będę wydziwiać ze środkiem zaślepki jak jest na tej poniżej - wystarczy już kamienia na tej mojej ścianie :lol2:

http://i1.fmix.pl/fmi1658/66aa2a3300278cb64f7952b3

http://i2.fmix.pl/fmi205/276f4b8d002b5bcc4f79536a

A może da się to kupić w jakimś sklepie???

Może macie przez przypadek jakiś wzór na jakiejś inspiracji???

Edytowane przez admete

Wow cena buziek rzeczywiście zabójcza :( pan trochę zaszalał.

Co do śrub do kamienia to okrągłe same się nasuwają jako oczywiste rozwiązanie ale ta co wkleiłaś jest bardzo fajna i łączy w sobie i koło i kwadrat ;) może da się taką zrobić z samego metalu tylko z wyrysowanym kwadracikiem w środku.