admete 02.04.2012 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Ja dziś nie dotarłam do pana od śrubek - pojechałam do galerii odnieść buty bo wzięłam szybko bez mierzenia lewego - a w domu przymierzyłam i jakieś dziwne wybrzuszenie było pod piętą - pani na to że to przy chodzeniu się dopasuje - ja dziękuję za takie buty - mają być najwygodniejsze na świecie po pierwszym założeniu - i zamiast jechać do pana od śrubek szukałam jakiegoś zamienniki i znalazłam w zupełnie innym kolorze niż szukałam Buty są oczywiście szalone - a szukałam od dwóch tygodni czarnych Ale jak je założyłam wiedziała że to MOJE buty - uwielbiam TO uczucie Czarne innej firmy mam obejrzeć w innym sklepie bo pani ma mi ściągnąć mój rozmiar z innego sklepu - jak będą pasować - będę happy jak nie wiem - nie ma to jak udane zakupy - a powiem Wam że dawno nic sobie nie kupiłam - bo nie ma czasu i praktycznie nigdzie nie wychodzę -- tylko na budowę i do sklepów z budową związanych acha i po małego do przedszkola ewentualnie do lekarzy ---------------------------------------------------- Wow cena buziek rzeczywiście zabójcza pan trochę zaszalał. to mało powiedziane Co do śrub do kamienia to okrągłe same się nasuwają jako oczywiste rozwiązanie ale ta co wkleiłaś jest bardzo fajna i łączy w sobie i koło i kwadrat może da się taką zrobić z samego metalu tylko z wyrysowanym kwadracikiem w środku. Z obaczymy co pan wykonawca powie - jakie są jego możliwości Najśmieszniejsze jest to że rozmawiałam dziś z Marcinami że ten kamień nie spadnie na bank - nawet jakbyśmy rozebrali schody - to kamień zostanie na amen. Ale założę te śruby dla świętego spokoju Fajnie, że da się przenieść forumowe znajomości do rzeczywistości Fajne z Was dziewczyny! ( Mam nadzieję że będzie więcej takich spotkań i coraz więcej uczestniczek Cena płytek rzeczywiście zabójcza... A żeby fajnie wyglądały, musi ich trochę być... : No właśnie minimum 40 sztuk - obliczyłam że nad samą płytę wejdzie 20 - a kolejne 20 na resztę ścianek tak naprawdę zginie - ale więcej to już byłoby zabójstwo finansowe Dlatego walczę o cenę Aga kiedyś już miałam napisać triumfalne HA! uświadomiłam sobie że przegapiłam cenę tych mordek. Możesz napisać jeszcze raz hał macz? hał macz??? - najmniej 84 zł - angażując Two , ze sklepu u nas 109 zł plus wysyłka, u mnie w sklepie 124 zł Admete, widzę, że zasuwasz z robotą jak mało kto - toż to lada tydzień się przeprowadzisz!!! Będę zaglądać i kibicować. Plany piękne! Dzięki kochana A kiedy Wy ruszacie ? okna wybrane Aga, śrubki będą super Oj mam nadzieję http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/praying/smileys-praying-554778.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 02.04.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Aguś, strasznie jestem ciekawa, w którym sklepie te buty w koncu kupiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.04.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Ola a w końcu tam gdzie Ty - okazało się że balerinki były na samym końcu - a chyba za pierwszym razem tak daleko nie zajrzałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.04.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Ja dziś wstępnie omawiałam z Marcinami podwieszanie sufitów na parterze. Żeby zatwierdzić salon potrzebuję wybrać karniszy - żeby wybrać karnisze muszę wiedzieć co chcę na oknach - a przyznam nad tym się ie zastanawiałam Ale wybiorę podwójny - bo nie wiem do końca czy będzie wisieć sama zasłonka i czy zasłonka i firanki - liczą się oczywiście centymetry. Podjechałam do sklepu z karniszami - i takie 2 rureczki mają szerokość 10 cm - plus kółka- czyli wyjdzie z 13 cm - to dużo . A teraz w domu patrząc w internecie przyjrzałam się karniszom z PCV http://i1.fmix.pl/fmi1951/889ab693001e5c484f79f2cf i takie cuś ma tylko 6 cm - i kosztuje 12 zł z metra - czy ktoś ma i używa? Bo będąc w sklepie w ogóle nie wzięłam takiego rozwiązania pod uwagę - ale te centymetry są ogromnym argumentem na tak - no i cena oczywiście Jak to ma wyglądać w salonie. Początkowo chciałam podwiesić pasek po brzegach i zakończyć go sztukaterią - ale stanęło na takim rozwiązaniu - jest ładnie, prosto, pasuje i do nowoczesności i do klasyki. Dodam że mój J nie przepada za gzymsikami i sztukateriami -więc wszyscy będą zadowoleni takim rozwiązaniem http://i3.fmix.pl/fmi1044/6c6b351600036c914f79c572 Wklejam resztę zdjęć tego domu - bo podoba mi się strasznie ... kolorystyka, meble, dodatki, oświetlenie, kolor drzwi.....no wszystko - jakbym urządzała dom tylko dla siebie - myślę że wyglądałby podobnie http://i3.fmix.pl/fmi2370/f1a394330000390d4f79c59e http://i3.fmix.pl/fmi1352/3aaaf307001827aa4f79c5b5 http://i3.fmix.pl/fmi1746/4f758f8a001285fd4f79c618 http://i3.fmix.pl/fmi1707/d73aba1b002c3bc14f79ceee ----------------------------------- Co do sufitu na holu - będzie coś na ten wzór - i tylko tu, będę chciała dać sztukaterię - ale jak najmniej zdobną http://i3.fmix.pl/fmi1670/03067585000fab7c4ed32ddb do tego taka latarenka http://i1.fmix.pl/fmi1270/d24a77fa002570544f2e7550 - zobaczymy czy uda mi się ją sprowadzić ze Stanów - też powinnam się już za to brać....ale tyle jest bieżących rzeczy http://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 02.04.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Aga, o podobnej listwie do siebie myślę Jest tylko jedno małe ale. Oglądałam je w Leroy Merlin. Same listwy - nie mam zastrzeżeń. Wątpliwości moje budzą te elementy, które trzymają firanki/zasłonki. To są takie żabki lub agrafki z plastiku. Czy one utrzymają ciężar zasłon? A i jeszcze jedno - agrafki niszczą firanki - wiem od teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.04.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 To są takie żabki lub agrafki z plastiku. Czy one utrzymają ciężar zasłon? To jest pierwsze co pomyślałam - jak pani prze telefon mi o tych żabkach /agrafkach powiedziała Czy jak wybiorę ciężkie zasłony czy to wytrzyma??? Bo nie chce mi się włazić co chwilę na krzesło i poprawiać odpinające żabki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.04.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Aguś tez jestem za śrubkami do kamienia:yes: Ale u Ciebie się dzieje i to ta najprzyjemniejsza cześć całej budowy:D Nie znam się zupełnie na tych karniszach z PCV- sama idea rewelacja:eek: i cenowo super, tylko też maiłabym obawy co do utrzymania ciężkich zasłon. Ja planuję na dole klasyczne mosiężne i niczym nie zasłonięte karnisze, a na nich zasłony na taśmie marszczonej- tak jak mam w sypialni:) Musisz chyba przekopać forum i popytać ludzi-bardzo pomogłaby osoba, która ma coś podobnego:yes: Uciekam po dniu pełnym wrażeń Dobrej nocki:hug: ps. Ten domek, który pokazałaś jest boski:cool::rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 02.04.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Aga ja w sprawie tych karniszy to jestem ciemna masa dopiero zgłębiam temat. zresztą sama wiesz. Dom cudny mam go już od dawna w swoich inspiracjach Pokaż butki .Ja ostatnio poszłam z chłopakami kupić im buty a wróciłam z szusami dla siebie. Miałam w planie baleriny a kupiłam platformy neonówki Oczywiście żeby nie było dzieciom też zakupiłam Pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 02.04.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Aga, nie wiem jak dokładnie wyglądają te żabki, o których mowa, ale ja kilka lat temu miałam u siebie w pokoju jakieś plastikowe zaczepki (tylko to bardziej przypominało małe podkówki zakończone haczykami, niż tradycyjne zaciskowe żabki). Jeśli dobrze pamiętam, działały w ten sposób, że trzeba było je ścisnąć i puścić i wtedy jakoś się w te firanki wczepiały (?). Trzymały dobrze, choć nie bez znaczenia pewnie był fakt, że firanki i zasłony były lekkie i krótkie. Teraz u rodziców zasłony też mocowane są na plastikowych haczykach, tylko takich w kształcie litery S. No i muszę powiedzieć, że nie są wytrzymałe niestety - ostatnio przy zdejmowaniu połamałam ich całkiem sporo. Nie ma problemu kiedy wiszą - wszystko dobrze się trzyma, ale przy ściąganiu trzeba naprawdę bardzo uważać Nie wiem czy te moje wypociny mają jakikolwiek sens, wiem za to, że zdecydowanie powinnam już pójść się położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 02.04.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Drop, ja wszystko zrozumiałam-wiec jeszcze możesz sie nie kłasc-było ładnie, składnie i na temat:lol2:Ja sie,Aguś nie wypowiem, bo ni wim i sie nie znam-ja jestem bezfirankowa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mytka 02.04.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Fajnie było tu zajżeć Jako minimalista w firankowych tematach głosu nie zabieram:P Gdyby jednak oczy mi się już nie zamykały jeszcze bym tu posiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 02.04.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Aguś ,wypowiem się na temat tych karniszy ,bo je użytkuję od roku. Ja widzę w nich same zalety ,są przede wszystkim tanie.Zapinki mam takie zatrzaskowe i trzymają świetnie moje zasłony ,a przecież one do lekkich nie należą .Do prania firanki(mam jedną) w ogóle ich nie ściągam.Ponadto maja suw bez oporów:lol2:spokojnie można zasłaniać i odsłaniać .Radzę Ci kupić potrójne ,bo nigdy nie wiadomo co Ci się będzie podobało za jakiś czas ,jaka dekoracja okna.Jedyny mankament to taki ,że są mało estetyczne i raczej nadają się do przykrycia .Ja z góry założyłam ,że będą przymocowane do nich lambrekiny ,a pozostałe będzie zakrywała drewniana zabudowa karnisza.To tyle w tym temacie...a inspiracje cudne ,na tym zdjeciu to zasłony sa chyba podobne do moich:D http://i3.fmix.pl/fmi2370/f1a394330000390d4f79c59e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.04.2012 04:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Aguś śrubki będą Marciniom się nie podobają - ale ja wiem że się ładnie wkomponują Muszę zajrzeć szybko do Ciebie i zobaczyć jak tam akcja sesja foto :popcorn: Karolku buty znajdę i zostawię Wam na wieczór na pożarcie - ale mówię od razu że na zdjęciu - misz masz totalny - bo skóra węża i złota klamra - a na nodze bajera :rolleyes: Nie wiem czy nie zaszaleje i sobie paska nie dokupię - nawet do noszenia osobno - bo kolorystyka jest świetna Ja małemu buty kupiłam w niedzielę i w domu się okazało że się żaróweczka zielona świeci przy chodzeniu - i daje po oczach - ale na szczęście do wyczerpania - a mały się cieszy jak nie wiem co Drop, ja wszystko zrozumiałam-wiec jeszcze możesz sie nie kłasc-było ładnie, składnie i na temat:lol2: Dropku zgadzam się z Hazel - wszystko zrozumiałe , główka zakodowała Ja sie,Aguś nie wypowiem, bo ni wim i sie nie znam-ja jestem bezfirankowa:D Olu - ja mimo że firany/zasłony lubię to też pojęcia o nich nie mam Ale do końca tygodnia może zgłębię temat Fajnie było tu zajżeć Jako minimalista w firankowych tematach głosu nie zabieram:P Gdyby jednak oczy mi się już nie zamykały jeszcze bym tu posiedział Mytka :welcome::welcome:strasznie mi miło gościć mężczyznę w moich skromnych progach Zapraszam jak najczęściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.04.2012 04:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Aguś ,wypowiem się na temat tych karniszy ,bo je użytkuję od roku. Ja widzę w nich same zalety ,są przede wszystkim tanie. Beatko fantastyczna wiadomość - chyba nie będę więcej już szukać - skoro polecasz a są idelalne jeżeli chodzi o szerokość Zapinki mam takie zatrzaskowe i trzymają świetnie moje zasłony ,a przecież one do lekkich nie należą .Do prania firanki(mam jedną) w ogóle ich nie ściągam.Ponadto maja suw bez oporów:lol2:spokojnie można zasłaniać i odsłaniać .Radzę Ci kupić potrójne ,bo nigdy nie wiadomo co Ci się będzie podobało za jakiś czas ,jaka dekoracja okna.Jedyny mankament to taki ,że są mało estetyczne i raczej nadają się do przykrycia .Ja z góry założyłam ,że będą przymocowane do nich lambrekiny ,a pozostałe będzie zakrywała drewniana zabudowa karnisza.To tyle w tym temacie...a inspiracje cudne ,na tym zdjeciu to zasłony sa chyba podobne do moich:D Muszę zgłębić temat lambrekin - pojęcie obiło mi sie o uszki ale co to takiego w tej chwili nie wiem A masz gdzieś u siebie zdjęcie jak to wygląda od technicznej strony??? Czyli jak się stoi pod oknem i zadrze główkę do góry co widać??? Beatko a pamiętasz gdzie je kupowałaś? Nazwę firmy czy producenta? Czy nie ma tego dużo>Dziś na spokojnie poszukam i jeszcze raz dopytam w tym moim sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.04.2012 04:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Panie i Panowie dziś dla nas wielki dzień Będą montowane nasze drzwi zewnętrzne http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif O 7 rano nasze drzwi wyjadą z pod Częstochowy gdzie już gotowe zimowały sobie już od jesieni Marciny o 8 zaczynają rozwalanie ściany wokół tymczasowych drzwi żeby zrobić otwór na nasze nowe drewniane. Ja dzisiaj meeeeeeeeeeeeeega niewyspana - ale dzięki tym drzwiom mam siłę i energie żeby wstać i działać. Moje dziecię zaczyna ciekawy okres jakim jest -ZĄBKOWANIE - czyli budzenie się w nocy z okrzykiem, piskiem, jękiem przez sen - uspokajane smokiem or cycusiem i wracanie do dalszego spania - mama tak szybko do tego spania wrócić nie może - jak już mama zaśnie budzi ją kolejny płaczek . Czestotliwość płaczków wzrasta im bliżej rana czyli im mama gorzej niewyspana - po to by na koniec obudzić się po 5 rano i juz wstać - i tak jeszcze tylko kilka miesięcy Ale tak jak napisałam - normalnie bym chodziła zła jak osa, bez chęci do życia - a tu dzięki wykończniówce - i np takim wydarzeniom jak wstawianie moich upragnionych drzwi człowiekowi CHCE SIĘ ŻYĆ - czyli wbrew pozorom dla mnie to najlepszy moment na małego dzidziusia - polecam budowanie z małym dzieckiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.04.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ja też jeste firankowe beztalencie (choć na dniach jakąś zasłonkę do salony kupię). Ale jeżeli o buty chodzi - to mam fioła - więc czekam na fotkę. Ależ szcześcia Ci przysporzyły te drzwi . Nie dziwię się, super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 03.04.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Aga, drzwi już jadą Cieszę się razem z Tobą! Super, że Beauty podzieliła się wiedzą o tych listwach! Dołączam do prośby o szczegóły Pierwszy z brzegu przykład lamberkinu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 03.04.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Gratuluję drzwi! Wiesz, ze jesteś pierwszą osobą, o jakiej słyszalam, która sie cieszy ze buduje z malym dzieckiem? wszyscy inni narzekają Jeszcze wrocę do zasłon: mam takie same żabki jak Dropp-Inn i bardzo dobrze się sprawdzają. jak będziesz miała ciężkie zasłony, to dasz po prostu więcej żabek i powinny utrzymać Trzeba by było jedynie dopytać się w sklepie o wytrzymałość karnisza. Myślę jednak że są obliczone i na ciężkie zasłony Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 03.04.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Super, ze będą drzwi. Co do butów....z węzowej skóry powiadasz.....no to chyba kupiłysmy te same baleriny:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.04.2012 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ale jeżeli o buty chodzi - to mam fioła - więc czekam na fotkę. Ależ szcześcia Ci przysporzyły te drzwi . Nie dziwię się, super !!! Buty zaraz wkleję A drzwi jak wócę zaraz jadę Nrendilku - dzięki już wszystko wiem Nihiru dzięki za inforamcje o tych żabkach - jestem już ich pewna - i ma informację dla Marcinów jak mają sufit podwieszczać Co do butów....z węzowej skóry powiadasz.....no to chyba kupiłysmy te same baleriny:lol: Czy to te? Mój wczorajszy zakup http://i2.fmix.pl/fmi2271/6543de6c002ce1494f7aa98a Sluchajcie złożyałm zamówienie o sruby do kamienia - 10 sztuk - okrągłe - a w środku jednak kamień - taka spontaniczna decyzja Cena za sztukę 100 zł Jadę na budowę Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts