Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Ja dziś nie dotarłam do pana od śrubek :lol2:- pojechałam do galerii odnieść buty bo wzięłam szybko bez mierzenia lewego - a w domu przymierzyłam i jakieś dziwne wybrzuszenie było pod piętą :o - pani na to że to przy chodzeniu się dopasuje :lol2: - ja dziękuję za takie buty :lol2: - mają być najwygodniejsze na świecie po pierwszym założeniu - i zamiast jechać do pana od śrubek szukałam jakiegoś zamienniki i znalazłam :wiggle: w zupełnie innym kolorze niż szukałam ;)

Buty są oczywiście szalone :lol: - a szukałam od dwóch tygodni czarnych :lol2:

Ale jak je założyłam wiedziała że to MOJE buty - uwielbiam TO uczucie :p

Czarne innej firmy mam obejrzeć w innym sklepie bo pani ma mi ściągnąć mój rozmiar z innego sklepu - jak będą pasować - będę happy jak nie wiem :wiggle: - nie ma to jak udane zakupy - a powiem Wam że dawno nic sobie nie kupiłam - bo nie ma czasu i praktycznie nigdzie nie wychodzę :lol2: -- tylko na budowę i do sklepów z budową związanych ;) acha i po małego do przedszkola ewentualnie do lekarzy :lol2:

----------------------------------------------------

Wow cena buziek rzeczywiście zabójcza :( pan trochę zaszalał.

to mało powiedziane :bash:

Co do śrub do kamienia to okrągłe same się nasuwają jako oczywiste rozwiązanie ale ta co wkleiłaś jest bardzo fajna i łączy w sobie i koło i kwadrat ;) może da się taką zrobić z samego metalu tylko z wyrysowanym kwadracikiem w środku.

Z obaczymy co pan wykonawca powie - jakie są jego możliwości ;)

Najśmieszniejsze jest to że rozmawiałam dziś z Marcinami że ten kamień nie spadnie na bank - nawet jakbyśmy rozebrali schody - to kamień zostanie na amen.

Ale założę te śruby dla świętego spokoju :yes:

Fajnie, że da się przenieść forumowe znajomości do rzeczywistości ;) Fajne z Was dziewczyny!

(

Mam nadzieję że będzie więcej takich spotkań i coraz więcej uczestniczek :wiggle:

Cena płytek rzeczywiście zabójcza... A żeby fajnie wyglądały, musi ich trochę być... :

No właśnie minimum 40 sztuk - obliczyłam że nad samą płytę wejdzie 20 - a kolejne 20 na resztę ścianek tak naprawdę zginie :(- ale więcej to już byłoby zabójstwo finansowe :bash:

Dlatego walczę o cenę

Aga kiedyś już miałam napisać triumfalne HA! uświadomiłam sobie że przegapiłam cenę tych mordek. Możesz napisać jeszcze raz hał macz? :lol:

hał macz??? - najmniej 84 zł - angażując Two :), ze sklepu u nas 109 zł plus wysyłka, u mnie w sklepie 124 zł :sick:

Admete,

widzę, że zasuwasz z robotą jak mało kto - toż to lada tydzień się przeprowadzisz!!!

Będę zaglądać i kibicować. Plany piękne!

Dzięki kochana :hug:

A kiedy Wy ruszacie ? okna wybrane ;)

Aga, śrubki będą super :yes:

Oj mam nadzieję http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/praying/smileys-praying-554778.gif

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja dziś wstępnie omawiałam z Marcinami podwieszanie sufitów na parterze.

Żeby zatwierdzić salon potrzebuję wybrać karniszy - żeby wybrać karnisze muszę wiedzieć co chcę na oknach - a przyznam nad tym się ie zastanawiałam :lol2:

Ale wybiorę podwójny - bo nie wiem do końca czy będzie wisieć sama zasłonka i czy zasłonka i firanki - liczą się oczywiście centymetry.

Podjechałam do sklepu z karniszami - i takie 2 rureczki mają szerokość 10 cm - plus kółka- czyli wyjdzie z 13 cm - to dużo .

A teraz w domu patrząc w internecie przyjrzałam się karniszom z PCV

http://i1.fmix.pl/fmi1951/889ab693001e5c484f79f2cf

i takie cuś ma tylko 6 cm - i kosztuje 12 zł z metra - czy ktoś ma i używa?

Bo będąc w sklepie w ogóle nie wzięłam takiego rozwiązania pod uwagę - ale te centymetry są ogromnym argumentem na tak - no i cena oczywiście ;)

Jak to ma wyglądać w salonie.

Początkowo chciałam podwiesić pasek po brzegach i zakończyć go sztukaterią - ale stanęło na takim rozwiązaniu - jest ładnie, prosto, pasuje i do nowoczesności i do klasyki. Dodam że mój J nie przepada za gzymsikami i sztukateriami -więc wszyscy będą zadowoleni takim rozwiązaniem :)

http://i3.fmix.pl/fmi1044/6c6b351600036c914f79c572

Wklejam resztę zdjęć tego domu - bo podoba mi się strasznie ... kolorystyka, meble, dodatki, oświetlenie, kolor drzwi.....no wszystko :o

- jakbym urządzała dom tylko dla siebie - myślę że wyglądałby podobnie :)

http://i3.fmix.pl/fmi2370/f1a394330000390d4f79c59e

http://i3.fmix.pl/fmi1352/3aaaf307001827aa4f79c5b5

http://i3.fmix.pl/fmi1746/4f758f8a001285fd4f79c618

http://i3.fmix.pl/fmi1707/d73aba1b002c3bc14f79ceee

-----------------------------------

Co do sufitu na holu - będzie coś na ten wzór - i tylko tu, będę chciała dać sztukaterię - ale jak najmniej zdobną :)

http://i3.fmix.pl/fmi1670/03067585000fab7c4ed32ddb

do tego taka latarenka

http://i1.fmix.pl/fmi1270/d24a77fa002570544f2e7550

- zobaczymy czy uda mi się ją sprowadzić ze Stanów - też powinnam się już za to brać....ale tyle jest bieżących rzeczy http://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif

Aga, o podobnej listwie do siebie myślę :)

Jest tylko jedno małe ale.

Oglądałam je w Leroy Merlin. Same listwy - nie mam zastrzeżeń. Wątpliwości moje budzą te elementy, które trzymają firanki/zasłonki. To są takie żabki lub agrafki z plastiku. Czy one utrzymają ciężar zasłon?

A i jeszcze jedno - agrafki niszczą firanki - wiem od teściowej :)

To są takie żabki lub agrafki z plastiku. Czy one utrzymają ciężar zasłon?

To jest pierwsze co pomyślałam - jak pani prze telefon mi o tych żabkach /agrafkach powiedziała :o

Czy jak wybiorę ciężkie zasłony czy to wytrzyma???

Bo nie chce mi się włazić co chwilę na krzesło i poprawiać odpinające żabki ;)

Aguś tez jestem za śrubkami do kamienia:yes: Ale u Ciebie się dzieje i to ta najprzyjemniejsza cześć całej budowy:D

Nie znam się zupełnie na tych karniszach z PCV- sama idea rewelacja:eek: i cenowo super, tylko też maiłabym obawy co do utrzymania ciężkich zasłon.:( Ja planuję na dole klasyczne mosiężne i niczym nie zasłonięte karnisze, a na nich zasłony na taśmie marszczonej- tak jak mam w sypialni:) Musisz chyba przekopać forum i popytać ludzi-bardzo pomogłaby osoba, która ma coś podobnego:yes:

Uciekam po dniu pełnym wrażeń:lol2: Dobrej nocki:hug:

ps. Ten domek, który pokazałaś jest boski:cool::rolleyes::rolleyes:

Aga ja w sprawie tych karniszy to jestem ciemna masa dopiero zgłębiam temat. zresztą sama wiesz.

Dom cudny mam go już od dawna w swoich inspiracjach

Pokaż butki .Ja ostatnio poszłam z chłopakami kupić im buty a wróciłam z szusami dla siebie. Miałam w planie baleriny a kupiłam platformy neonówki :rotfl:

Oczywiście żeby nie było dzieciom też zakupiłam :yes:

Pa pa

Aga, nie wiem jak dokładnie wyglądają te żabki, o których mowa, ale ja kilka lat temu miałam u siebie w pokoju jakieś plastikowe zaczepki (tylko to bardziej przypominało małe podkówki zakończone haczykami, niż tradycyjne zaciskowe żabki). Jeśli dobrze pamiętam, działały w ten sposób, że trzeba było je ścisnąć i puścić i wtedy jakoś się w te firanki wczepiały (?). Trzymały dobrze, choć nie bez znaczenia pewnie był fakt, że firanki i zasłony były lekkie i krótkie.

Teraz u rodziców zasłony też mocowane są na plastikowych haczykach, tylko takich w kształcie litery S. No i muszę powiedzieć, że nie są wytrzymałe niestety - ostatnio przy zdejmowaniu połamałam ich całkiem sporo. Nie ma problemu kiedy wiszą - wszystko dobrze się trzyma, ale przy ściąganiu trzeba naprawdę bardzo uważać ;)

Nie wiem czy te moje wypociny mają jakikolwiek sens, wiem za to, że zdecydowanie powinnam już pójść się położyć :lol2:

Aguś ,wypowiem się na temat tych karniszy ,bo je użytkuję od roku. Ja widzę w nich same zalety ,są przede wszystkim tanie.Zapinki mam takie zatrzaskowe i trzymają świetnie moje zasłony ,a przecież one do lekkich nie należą .Do prania firanki(mam jedną:D) w ogóle ich nie ściągam.Ponadto maja suw bez oporów:lol2:spokojnie można zasłaniać i odsłaniać .Radzę Ci kupić potrójne ,bo nigdy nie wiadomo co Ci się będzie podobało za jakiś czas ,jaka dekoracja okna.Jedyny mankament to taki ,że są mało estetyczne i raczej nadają się do przykrycia .Ja z góry założyłam ,że będą przymocowane do nich lambrekiny ,a pozostałe będzie zakrywała drewniana zabudowa karnisza.To tyle w tym temacie...a inspiracje cudne ,na tym zdjeciu to zasłony sa chyba podobne do moich:D

http://i3.fmix.pl/fmi2370/f1a394330000390d4f79c59e

Aguś śrubki będą :yes: Marciniom się nie podobają :p - ale ja wiem że się ładnie wkomponują :yes:

Muszę zajrzeć szybko do Ciebie i zobaczyć jak tam akcja sesja foto :popcorn::popcorn::popcorn:

Karolku buty znajdę i zostawię Wam na wieczór na pożarcie - ale mówię od razu że na zdjęciu - misz masz totalny - bo skóra węża i złota klamra :lol2: - a na nodze bajera :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Nie wiem czy nie zaszaleje i sobie paska nie dokupię - nawet do noszenia osobno - bo kolorystyka jest świetna :yes:

Ja małemu buty kupiłam w niedzielę i w domu się okazało że się żaróweczka zielona świeci przy chodzeniu - i daje po oczach - ale na szczęście do wyczerpania - a mały się cieszy jak nie wiem co :lol:

Drop, ja wszystko zrozumiałam-wiec jeszcze możesz sie nie kłasc-było ładnie, składnie i na temat:lol2:

Dropku zgadzam się z Hazel :yes: :lol: - wszystko zrozumiałe , główka zakodowała :p

Ja sie,Aguś nie wypowiem, bo ni wim i sie nie znam-ja jestem bezfirankowa:D

Olu - ja mimo że firany/zasłony lubię to też pojęcia o nich nie mam :lol2:

Ale do końca tygodnia może zgłębię temat ;)

Fajnie było tu zajżeć;) Jako minimalista w firankowych tematach głosu nie zabieram:P

Gdyby jednak oczy mi się już nie zamykały jeszcze bym tu posiedział;)

Mytka :welcome::welcome::welcome:strasznie mi miło gościć mężczyznę w moich skromnych progach :rolleyes:

Zapraszam jak najczęściej :)

Aguś ,wypowiem się na temat tych karniszy ,bo je użytkuję od roku. Ja widzę w nich same zalety ,są przede wszystkim tanie.

Beatko fantastyczna wiadomość :hug: - chyba nie będę więcej już szukać - skoro polecasz :wiggle: a są idelalne jeżeli chodzi o szerokość

Zapinki mam takie zatrzaskowe i trzymają świetnie moje zasłony ,a przecież one do lekkich nie należą .Do prania firanki(mam jedną:D) w ogóle ich nie ściągam.Ponadto maja suw bez oporów:lol2:spokojnie można zasłaniać i odsłaniać .Radzę Ci kupić potrójne ,bo nigdy nie wiadomo co Ci się będzie podobało za jakiś czas ,jaka dekoracja okna.Jedyny mankament to taki ,że są mało estetyczne i raczej nadają się do przykrycia .Ja z góry założyłam ,że będą przymocowane do nich lambrekiny ,a pozostałe będzie zakrywała drewniana zabudowa karnisza.To tyle w tym temacie...a inspiracje cudne ,na tym zdjeciu to zasłony sa chyba podobne do moich:D

Muszę zgłębić temat lambrekin - pojęcie obiło mi sie o uszki ale co to takiego w tej chwili nie wiem :lol2:

A masz gdzieś u siebie zdjęcie jak to wygląda od technicznej strony???

Czyli jak się stoi pod oknem i zadrze główkę do góry co widać??? :)

Beatko a pamiętasz gdzie je kupowałaś? Nazwę firmy czy producenta?

Czy nie ma tego dużo>Dziś na spokojnie poszukam i jeszcze raz dopytam w tym moim sklepie :yes:

Panie i Panowie dziś dla nas wielki dzień

Będą montowane nasze drzwi zewnętrzne http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif

O 7 rano nasze drzwi wyjadą z pod Częstochowy gdzie już gotowe zimowały sobie już od jesieni :wiggle:

Marciny o 8 zaczynają rozwalanie ściany wokół tymczasowych drzwi żeby zrobić otwór na nasze nowe drewniane.

Ja dzisiaj meeeeeeeeeeeeeega niewyspana - ale dzięki tym drzwiom mam siłę i energie żeby wstać i działać.

Moje dziecię zaczyna ciekawy okres jakim jest -ZĄBKOWANIE :bash: - czyli budzenie się w nocy z okrzykiem, piskiem, jękiem przez sen - uspokajane smokiem or cycusiem i wracanie do dalszego spania - mama tak szybko do tego spania wrócić nie może :lol2: - jak już mama zaśnie budzi ją kolejny płaczek ;). Czestotliwość płaczków wzrasta im bliżej rana czyli im mama gorzej niewyspana - po to by na koniec obudzić się po 5 rano i juz wstać :lol2: - i tak jeszcze tylko kilka miesięcy :bash:

Ale tak jak napisałam - normalnie bym chodziła zła jak osa, bez chęci do życia - a tu dzięki wykończniówce - i np takim wydarzeniom jak wstawianie moich upragnionych drzwi człowiekowi CHCE SIĘ ŻYĆ - czyli wbrew pozorom dla mnie to najlepszy moment na małego dzidziusia :lol2: - polecam budowanie z małym dzieckiem :lol2:

Gratuluję drzwi! Wiesz, ze jesteś pierwszą osobą, o jakiej słyszalam, która sie cieszy ze buduje z malym dzieckiem? :lol2: wszyscy inni narzekają :D

Jeszcze wrocę do zasłon: mam takie same żabki jak Dropp-Inn i bardzo dobrze się sprawdzają. jak będziesz miała ciężkie zasłony, to dasz po prostu więcej żabek i powinny utrzymać :yes: Trzeba by było jedynie dopytać się w sklepie o wytrzymałość karnisza. Myślę jednak że są obliczone i na ciężkie zasłony :yes:

Edytowane przez nihiru

Ale jeżeli o buty chodzi - to mam fioła - więc czekam na fotkę.

Ależ szcześcia Ci przysporzyły te drzwi ;). Nie dziwię się, super !!!

Buty zaraz wkleję ;)

A drzwi jak wócę zaraz jadę

Nrendilku - dzięki już wszystko wiem :lol2:

Nihiru dzięki za inforamcje o tych żabkach - jestem już ich pewna - i ma informację dla Marcinów jak mają sufit podwieszczać :wiggle:

Co do butów....z węzowej skóry powiadasz.....no to chyba kupiłysmy te same baleriny:lol:

Czy to te?

Mój wczorajszy zakup :)

http://i2.fmix.pl/fmi2271/6543de6c002ce1494f7aa98a

Sluchajcie złożyałm zamówienie o sruby do kamienia - 10 sztuk - okrągłe - a w środku jednak kamień :lol2: - taka spontaniczna decyzja ;)

Cena :sick: za sztukę 100 zł

Jadę na budowę :wiggle:

Buziaki :)