Sharlotka 03.04.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ja też mam takie białe szyny sufitowe z pcv (chyba tak się fachowo nazywają) uwaga uwaga - od 12 lat ciągle te same, działają REWELACYJNIE!!!!!!!!!!!!!!Są tanie, praktyczne i naprawdę się sprawdzają - ja ściągam zasłony jednym ruchem ręki, razem z żabkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 03.04.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Aga buty szałowe a drzwi to Ci tak zazdroszczę bo moich dalej nie ma. Karnisze w tym typie miałam we Francji tylko tam te szyny były metalowe. Sprawdzało się to bardzo fajnie, zasłony przesuwały się na tym lekko i sprawnie. U mnie do upinania zasłon były żabki i to była jedyna wada. Miałam delikatne, lejące się i leżące na ziemi zasłony i jak mi się pies na tych zasłonach położył czy nawet oparł to niestety żabki niszczyły materiał ale za to nic się nie odpinało Nie wiem jak wyglądają te zatrzaski ale może one nie będą tak niszczyły zasłon bo ogólnie te szyny to fajny patent szczególnie do zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 03.04.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 a, ja mam zasłony uszyte na szerokiej taśmie- jej górny brzeg jest wszyty około 2 cm poniżej brzegu zasłon, więc jest kompletnie niewidoczna - i w taśmie są specjalne "tunele" do wpięcia żabek, tak więc żabek też w ogóle nie widać. PS.gratuluję drzwi!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 03.04.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Aguś, buty są świetle, nawet bez nogi wyglądają rewelacyjnie Cieszę się, że drzwi już będą. Dasz zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 03.04.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 aga,tak 'na szybko" znalazłam u siebie te lambrekiny.Do zewnętrznej pow.szyny przyklejony jest rzep i do lambrekina również .A lambrekin chciałam jak najbardziej prosty więc szyty jest z jakimiś sztywnikami i obszywany tkaniną .Technicznie nie umiem Ci wyjaśnić ,wdzięki temu plastikowej szyny w ogóle nie widać .Prz oknie tarasowym zaplanowałam obudowę drewnianą ,na którą właśnie czekam .No kuśwa ,uzmysłowiłam sobie ,że czekam już kolejny miesiąc:bash:http://img708.imageshack.us/img708/3923/p1080174o.jpg Jak obejrzysz to zdjęcie usunę. A buty kopiłaś szałowe...ja ostatnio kupiłam lakierowane i niech je szlag trafi ...pozdzierałam sobie pięty i wkońcu musiałam dać do szewca na tzw.kopyto:Da niby nie były za małe. No i gratuluję drzwi ,faktycznie taka jest adrenalina przy wykończeniowce ,że człowiek nie czuje zmęczenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 03.04.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Aguś, moje takie: http://images38.fotosik.pl/1468/0024f342b75f86cbm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.04.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Agi ile ja bym dała, żeby mieć kieszonki i te plastiki szynówki do karniszy niestety u mnie za późno ale ja Ci mówię RÓB Zero problemów przy zmianie i wybieraniu obszycia zasłon...a ja że będę mieć na wierzchu tyle aleeeeeeeeeeee mam że ło matko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.04.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Jeeezzzuuu 100 pln za sztukę ? Razy 10 sztuk ... ojejku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.04.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Hej Aguś, trzymam kciuki za drzwi:wiggle: A obfoć dobrze nam je tylko:p Śruby- cena kosmos:sick: ale trudno się mówi- wszystko co ładne musi kosztować Buciki piękne:rolleyes: Wpadnę później, to może drzwi już będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 03.04.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 To jest pierwsze co pomyślałam - jak pani prze telefon mi o tych żabkach /agrafkach powiedziała Czy jak wybiorę ciężkie zasłony czy to wytrzyma??? Bo nie chce mi się włazić co chwilę na krzesło i poprawiać odpinające żabki Ja miałam takie w mieszkaniu i po pewnym czasie żabki się wyłamywały, trzeba było wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.04.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ja też mam takie białe szyny sufitowe z pcv (chyba tak się fachowo nazywają) uwaga uwaga - od 12 lat ciągle te same, działają REWELACYJNIE!!!!!!!!!!!!!! Są tanie, praktyczne i naprawdę się sprawdzają - ja ściągam zasłony jednym ruchem ręki, razem z żabkami. Karnisze w tym typie miałam we Francji tylko tam te szyny były metalowe. Sprawdzało się to bardzo fajnie, zasłony przesuwały się na tym lekko i sprawnie. U mnie do upinania zasłon były żabki i to była jedyna wada. Miałam delikatne, lejące się i leżące na ziemi zasłony i jak mi się pies na tych zasłonach położył czy nawet oparł to niestety żabki niszczyły materiał ale za to nic się nie odpinało Nie wiem jak wyglądają te zatrzaski ale może one nie będą tak niszczyły zasłon bo ogólnie te szyny to fajny patent szczególnie do zabudowy. Sharlot Two dzięki teraz na bank je kupię - jutro zabieram się za poszukiwania i zamawiam Aga buty szałowe prawda?? a drzwi to Ci tak zazdroszczę bo moich dalej nie ma. chwila moment i będziemy Twoje podziwiać Aguś, buty są świetle, nawet bez nogi wyglądają rewelacyjnie a dziękuję niech się już zrobi ciepło zeby można było założyć Cieszę się, że drzwi już będą. Dasz zdjęcie? Zaraz będą a, ja mam zasłony uszyte na szerokiej taśmie- jej górny brzeg jest wszyty około 2 cm poniżej brzegu zasłon, więc jest kompletnie niewidoczna - i w taśmie są specjalne "tunele" do wpięcia żabek, tak więc żabek też w ogóle nie widać. musze zapamiętac jak będę sie zabierac za szycie (tzn nie ja osobiście a krawcowa ) PS. gratuluję drzwi!!!! a dziękować aga,tak 'na szybko" znalazłam u siebie te lambrekiny.Do zewnętrznej pow.szyny przyklejony jest rzep i do lambrekina również .A lambrekin chciałam jak najbardziej prosty więc szyty jest z jakimiś sztywnikami i obszywany tkaniną .Technicznie nie umiem Ci wyjaśnić ,wdzięki temu plastikowej szyny w ogóle nie widać .Prz oknie tarasowym zaplanowałam obudowę drewnianą ,na którą właśnie czekam .No kuśwa ,uzmysłowiłam sobie ,że czekam już kolejny miesiąc:bash: Beatko dzięki - rozjaśniło mi to trochę w głowie - ja chcę zabudować karnisz paskiem sufitu podwieszanego - więc chyba nie będę potrzebować tego trzeciego paska na karniszu?? dobrze ja myślę? - wystarczy tylko na firankę i zasłonkę tak? A buty kopiłaś szałowe...ja ostatnio kupiłam lakierowane i niech je szlag trafi ...pozdzierałam sobie pięty i wkońcu musiałam dać do szewca na tzw.kopyto:Da niby nie były za małe. ja to już strasznie na buty uważam - bo jestem po operacji na stopę więc wygoda przede wszystkim No i gratuluję drzwi ,faktycznie taka jest adrenalina przy wykończeniowce ,że człowiek nie czuje zmęczenia.... A dziękuję zmęczenie - dopiero teraz wieczorem czuję się jakbym maraton przebiegła - ale zawsze znajdę siłę żeby Wam coś skrobnąć Olu te też przymierzałam - w ogóle wyszło że bym z 5 par najchętniej kupiła każdy w innym kolorze. A dziś byłam taka rozpędzona że nawet zdążyłam z małym po przedszkolu do galerii podjechac i jeszcze te czarne baleriny dokupić - są super i pasują - jak zdążę to poszukam może jest zdjęcie w sieci Agi ile ja bym dała, żeby mieć kieszonki i te plastiki szynówki do karniszy niestety u mnie za późno ale ja Ci mówię RÓB Zero problemów przy zmianie i wybieraniu obszycia zasłon...a ja że będę mieć na wierzchu tyle aleeeeeeeeeeee mam że ło matko no zobacz - -same plusy Jeeezzzuuu 100 pln za sztukę ? Razy 10 sztuk ... ojejku . no masakra - a chłopaki dalej mnie przekonują że te śruby nie są potrzebne :confused: Hej Aguś, trzymam kciuki za drzwi:wiggle: A obfoć dobrze nam je tylko:p Śruby- cena kosmos:sick: ale trudno się mówi- wszystko co ładne musi kosztować Buciki piękne:rolleyes: Wpadnę później, to może drzwi już będą Aguś fotki zaraz lecą - śruby będą ładne - mama nadzieję - na pewno będą jedyne na świecie Buziaki zostawiam jak zajrzysz wieczorkiem Ja miałam takie w mieszkaniu i po pewnym czasie żabki się wyłamywały, trzeba było wymieniać. To mnie zmartwiłaś :(To co wybrać? Te haczyki? Czy co tam jeszcze jest? Jutro od rana siadam i zgłębiam temat zaraz wkleję zdjątka ------------------------------------ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.04.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 03.04.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Aga, dawaj te zdjęcia, bo ja jeszcze od groma roboty mam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.04.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) O rany dzisiaj miałam baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo długi dzień. Rano ja zawiozłam małego do przedszkola, stamtąd pojechałam zamówić śruby Wskoczyłam do domku coś przegryźć i na budowę......obgadałam z chłopakami trochę oświetlenia...do czasu jak przyjechały drzwi - drzwi przepiękne Panowie trochę je montowali i nie doczekałam widoku w całej okazałości po zamontowaniu. Żeby nie było tak różówo - panowie przywieźli złotą klamkę - oczywiście do wymiany - mają przysłać za kilka dni Marciny dały mi zadanie bojowe wybrania i kupienia na wżór, karnisza, listwy ozdobnej na hol no i halogenów do tego paska podwieszanego do jadalni i salonu. Pojechłam więc do sklepu ze światełkami - pani pokazała mi jedną lampkę - piękna ale duże kwadrat 22/22 W środku ten kwadrat ma 12/12 - sama już nie wiem - na budowie stwierdziłam że za duże a teraz znowu się zastanawiam , dokleję zdjęcie z sufitem podwieszanym - jak myślicie miało by to ręce i nogi??? Pani w sklepie twierdzi że te oprawy na zdjęciu są takie duże - mnie się wydaj że te ze zdjęcia są zdecydowanie mniejsze?? Jak jest naprawdę - jakich kwadratów mam szukać??? http://i1.fmix.pl/fmi2865/dca9ba700011185a4f7b4c90 http://i3.fmix.pl/fmi1044/6c6b351600036c914f79c572 Tak kombinuję - lampka jest przy skrzydle drzwi - ile może mieć kwadrat ze zdjęcia?Kto ma dobre oko? Chciałam te halogeny zamówić jutro - a póki co jestem w czarnej d...ie z tematem A może ktoś kojarzy takie halogeny kwadratowe z szybką jak na zdjęciu? ------------------------------------- Po południu pojechałam z moją mamą na budowę - obejrzeć drzwi bez klamki Oto one tadammmmmmmmmmmmmm http://i1.fmix.pl/fmi1428/5da8a8b4000a18b24f7b4429 zdjęcia zostawię do jutra - bo nie ma takich drugich drzwi w kraju zmodyfikowaliśmy trochę oryginalny wzór taka ciekawostka - nasze styropianowe przypory http://i2.fmix.pl/fmi441/0e53f4730025b9274f7b444a i jedna już na elewacji http://i1.fmix.pl/fmi1010/32f1612f000a59424f7b446c ----------------------- Kochani nie dam rady dziś zrobić przebieżki po wątkach - i bardzo mi przykro i smutno z tego powodu bo lubię tak kończyć dzień. Jutro też mam bieganinę i muszę wybrać te lampki. Ale żeby było co u mnie za miesiąc oglądać muszę trochę polatać Jutro mam jeszcze spotkanie na budowie z panem od ogrodów. Straaaaaaaaaaaaasznie jestem ciekawa jak to wyszło już po naniesieniu na rzuty. Ceny już mniej - bo wiem żę nas ograniczy i będziemy musieli wybrać z tego kosztorysu póki co najważniejsze i najpotrzebniejsze rzeczy. Zdam jutro relację z rozmów. Kochani dobranoc - bo oczka same się zamykają - a znając życie i tak będę się męczyć żeby usnąć bo będę szukać idelanych światełek do salonu Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.04.2012 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Aga, dawaj te zdjęcia, bo ja jeszcze od groma roboty mam! Wy czekacie a tu tylko 2 zdjęcia - mogłam jeszcze od góry z balkonu cyknąć Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 03.04.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dom bez klamek Drzwi jedyne w swoim rodzaju! Ładne nawiązanie do kształtu okna. Nie moja bajka, ale będą u Was pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.04.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dom bez klamek coś pani sugeruje??? bo pod koniec wykończeniówki pewnie będzie blisko http://www.matrax.net/forum/images/keny/glupek1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.04.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Marciny dały mi zadanie bojowe wybrania i kupienia na wżór, karnisza, listwy ozdobnej na hol no i halogenów do tego paska podwieszanego do jadalni i salonu. Pojechłam więc do sklepu ze światełkami - pani pokazała mi jedną lampkę - piękna ale duże kwadrat 22/22 W środku ten kwadrat ma 12/12 - sama już nie wiem - na budowie stwierdziłam że za duże a teraz znowu się zastanawiam , dokleję zdjęcie z sufitem podwieszanym - jak myślicie miało by to ręce i nogi??? Pani w sklepie twierdzi że te oprawy na zdjęciu są takie duże - mnie się wydaj że te ze zdjęcia są zdecydowanie mniejsze?? Jak jest naprawdę - jakich kwadratów mam szukać??? http://i1.fmix.pl/fmi2865/dca9ba700011185a4f7b4c90 http://i3.fmix.pl/fmi1044/6c6b351600036c914f79c572 Tak kombinuję - lampka jest przy skrzydle drzwi - ile może mieć kwadrat ze zdjęcia?Kto ma dobre oko? Chciałam te halogeny zamówić jutro - a póki co jestem w czarnej d...ie z tematem A może ktoś kojarzy takie halogeny kwadratowe z szybką jak na zdjęciu? Ja kojarzę - bo mam je od ok. pół roku w piwnicy:rotfl: Były swego czasu w LM i wykupiłam ostatnich 5 sztuk tuż przed wycofaniem... ale w necie spokojnie je znajdziesz;) http://www.topstylowe.pl/?p=13304&sf=skapiec A drzwi... baaardzo interesujące;) Choć też nie moja bajka... sporo tych kółeczek u ciebie;) - dobrze, że oprawy kwadratowe planujesz:lol2: Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 03.04.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Drzwi nieziemskie i pomijam fakt, ze to nie moja stajla. Sa wypasione i kropka:jawdrop: Aguś, a ja wiem, ze byłas dzis w naszym sklepie z oswietleniem, bo tez tam dzisiaj byłam i sie zgadałam z panią Agnieszką... buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 03.04.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 coś pani sugeruje??? bo pod koniec wykończeniówki pewnie będzie blisko http://www.matrax.net/forum/images/keny/glupek1.gif Zupełnie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts