Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś drzwi są imponujące:jawdrop: Toż to prawdziwe wrota:jawdrop:Pięknehttp://www.sherv.net/cm/emo/dancing/number-one-dance.gif

Tych halogeników nie kojarzę...:( Te ze zdjęcia to są chyba prostokątne, prawda? Na moje oko mogą mieć ok. 15x12 cm. (obejrzałam u siebie swoje anemostaty na suficie- są co prawda okrągłe, ale wielkość się zgadza).

Odpoczywaj kochana, bo się dzisiaj nalatałaśhttp://www.sherv.net/cm/emo/sad/super-sad.gif ale opłacało się, bo domek pięknieje i elewacja rozrasta się... Fajnie:wiggle:

Dobrej nockihttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sleeping/smileys-sleeping-661853.gif

aha... bo ja chyba teraz skojarzyłam:oops:

Te oprawy co ja mam - to rozumiem, że za duże ci się wydają:o

A ja tu złote rady, złote linki podrzucam:rotfl:

W każdym razie powiem tak - moim zdaniem one duże nie są:no: Nie wiem jaką masz szerokość tego nawisu...

..................

a teraz to już całkiem zgłupiałam... wzięłam miarkę do ręki i te moje na pewno nie miały 22 cm:o max ok. 15... wyglądały na standardowe halogeny z dodatkową ozdobną obudową z gipsu... cholercia - dobrze, że jeszcze nie domawiałam tych z netu - to chyba jednak nie byłoby to samo co już mam:lol2:

Sprawdziłabym ci te wymiary... ale nawet nie będę na budowie:roll:

Ja kojarzę - bo mam je od ok. pół roku w piwnicy:rotfl:

Ale mi narobiłaś nadziei :lol2:

Te oprawy co ja mam - to rozumiem, że za duże ci się wydają

Magda no duże - ale piękne.Kurde mogły by miec z 5 cm mniej, ale nie wiem jakby to wyglądało bo ten kwadrat w środku ma 12/12 cm - więc byłby już za mały żarówka by się nie zmieściła ;)

I jestem w kropce.

W każdym razie powiem tak - moim zdaniem one duże nie są Nie wiem jaką masz szerokość tego nawisu...

Co do podwieszenia planuję podobnie jak na zdjęciu z chłopakami obliczyliśmy tak na oko że powinno to mieć 25 cm na szerokość - ja nie chcę żeby ten pasek był za szeroki - chcę dokładnie taki efekt jak na zdjęciu :yes:. Czyli jak bym wzięła te to bym musiałą poszerzać podwieszenie - Magda na rzaie rozplanowujemy sufity - ale decyzja ma byc wtym tygodniu bo chłopaki ruszają od poniedziałku z dołem ;)

a teraz to już całkiem zgłupiałam... wzięłam miarkę do ręki i te moje na pewno nie miały 22 cm max ok. 15...

jakby to była prawda były by idelane :o

ale nie znlazłam podobnych w necie i pani ze sklepu by mi pewnie też pokazała - bo obeznana babka w tym temacie - tylko nie rozumiem jednego w necie są po 100 zł a ona wczoraj dała mi cenę bez rabatu 189 zł - nawet po rabaice nie będzie to 100 :sick:

A drzwi... baaardzo interesujące Choć też nie moja bajka... sporo tych kółeczek u ciebie

kółeczek tylko 3 - i tyle póki co wystarczy :lol2: - no zakończenia śrub do kamienia będą okrągłe - bo miały być początkowo też kwadratowe ;)

Drzwi nieziemskie i pomijam fakt, ze to nie moja stajla. Sa wypasione i kropka:jawdrop:

Aguś, a ja wiem, ze byłas dzis w naszym sklepie z oswietleniem, bo tez tam dzisiaj byłam i sie zgadałam z panią Agnieszką...:lol:

buziaki!

Drzwi dziękują :lol:

No popatrz :lol2: - wychodzi na to że ja będę tam chyba codziennie w tym tygodniu :lol:. A o której byłaś?

Zupełnie nic :rotfl:

wiem wiem - sama się z tego uśmiałam :lol2:

Aga o cos takiego Ci chodzi? http://www.imperial.pl/pl/produkt/416,lwn-600-op

Ta jest akurat zbyt duza ale moze ktos znajdzie cos mniejszego .

Jak zobaczyłam Towje drzwi to pomyslalam ze to WROTA -PIEKNE WROTA :)

DOKŁADNIE O COS TAKIEGO MI CHODZI :o tylko nie ma ramki, ale może by się ją dorobiło, tylko musi być mniejsza.

Wrota dziękują za komplementa :lol:

Drzwi niesamowite, będą super pasowaly do Twojego domku, miłych snów Aga Ci zyczę :)

Alu dziękuję :hug:

Aguś, drzwi są co prawda w zupełnie innym stylu niż sama bym wybrała, ale muszę przyznać, że bardzo dobrze zgrały się z całością - zarówno z oknem balkonowym, jak i okrągłymi po bokach. Komponuje się to wszystko naprawdę świetnie :yes:

Dropku dzięki :hug: o tym głównie myśłałam żeby pasowały z zewnątrz żeby wszystko razem grało

Piękne drzwi :yes: Buziaki zostawiam :hug:

Drzwi dziękują :lol: Buźka :)

Aguś drzwi są imponujące:jawdrop: Toż to prawdziwe wrota:jawdrop:Pięknehttp://www.sherv.net/cm/emo/dancing/number-one-dance.gif

Tych halogeników nie kojarzę...:( Te ze zdjęcia to są chyba prostokątne, prawda? Na moje oko mogą mieć ok. 15x12 cm. (obejrzałam u siebie swoje anemostaty na suficie- są co prawda okrągłe, ale wielkość się zgadza).

Wrota drzwi dziękują :lol2:

Wydaje mi się Aga że to kwadraty - ale tak jak piszesz na pewno mniejsze - ja obstawiam właśnie 15/15 cm :yes: - ale gdzie takie znaleźć :o

A ja miłego DNIA ŻYCZE :hug:

Edytowane przez admete

Aga i jak cgcesz dobrze te drzwi zabezpieczyć to moja rada jest taka, we wgłebienia włóż coś miekkiego stare szamaty czy może gazety, żebyje zlicować z wypuklą powierzchnią, później styropian 2 cm i to obkładasz folią, z pewnością nic sie im nie stanie :)

MIłego dnia Ci zyczę i fajnych połowów lamkowych :)

A propos przyjazdu do mnie Monia z w-wy ma 11maja ur swojego dzieciecia, czy nie byłoby problemu przełożyć to na 18 maja :)

Dziękuję Mirelko :hug:

Alu na razie zostawiamy drzwi - bo chłopaki nie mieliby jak wejść i wyłączyć alarmu - pozatym nie ma klamki więc nikt nie będzie na razie wchodził :lol2:

Pan który zakłądał nam drzwi powiedział że jest jeden wileki minus takiego ofoliowania drzwi - jak się zdjemie folię za parę miesięcy i jeśłi nie dak Boże byłaby jakaś rysa a na budoiwe przez ten czas przewinęło się kilka ekip od różnych rzeczy - TO JAK ZNALEŹĆ WINNEGO I KOGOŚ OBARCZYĆ WINĄ I POCIĄGNĄĆ DO ODPOWIEDZIALNOŚCI??

Na razie zostaje tak jak jest - czekamy na klamkę.

Dzikęi Alu za rady w sprawie drzwi :yes:

A propos przyjazdu do mnie Monia z w-wy ma 11maja ur swojego dzieciecia, czy nie byłoby problemu przełożyć to na 18 maja

Nie ma problema :no:

Buziaki miłego dnia :hug:

--------------------------

Siedzę nad tymi halogenami - i właśnie sobie uświadomiłam że potrzebuję jeszcze halogenów do 3 łazienek i kuchni :o

Rany jak to wybrać :bash:

A praktycznie też powinnam zamawiać :o

Aguś drzwi się wpasowały świetnie w całość domku, powiem szczerze jest bardzo orginalnie, chyba tylu kółek na raz jeszcze nie widziałam :lol2:, ale jest bardzo fajnie:yes:

Beauty, błagam powiedz jak nazywa się tkanina Twoich zasłon, tzn. już nawet nie chodzi o szczegóły ale rodzaj materiału, świetnie się układa:jawdrop: i w jakim one są kolorze?

Sorki Aga za prywate :hug:

Beauty, błagam powiedz jak nazywa się tkanina Twoich zasłon, tzn. już nawet nie chodzi o szczegóły ale rodzaj materiału, świetnie się układa:jawdrop: i w jakim one są kolorze?

Sorki Aga za prywate :hug:

Mar Jel,to tafta kupiona w necie(35zł za metr) nie jest oryginalna ,ale wygląda dobrze .Przetrzymała pranie chemiczne tzn,że materiał jakościowo dobry.Koleżanka kupiła w Leroyu podobny ,to po praniu wygląda okropnie ,stracił sztywność i skurczył się .

Mar Jel,to tafta kupiona w necie(35zł za metr) nie jest oryginalna ,ale wygląda dobrze .Przetrzymała pranie chemiczne tzn,że materiał jakościowo dobry.Koleżanka kupiła w Leroyu podobny ,to po praniu wygląda okropnie ,stracił sztywność i skurczył się .

Dziękuję Beauty za info:hug:, jeszcze napisz mi jak możesz jaki kolor tych Twoich zasłon.