Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanko o te wszystkie lampy ... jakie masz w nich żarówki ? Bo ja właśnie jestem na etapie wymiany wszystkich halogenków na ledy. Jak sobie pomyślę, że zapalenie tylko jednego światłą u mnie w szarej łazience to 250 vatt to mnie skręca. Przemyśl sobie jakie możesz do nich włożyć żarówki.

Zdrówka dla młodego duuużo życzę :).

Mirelko moim pierwszym pytaniem jakie zadaję o lampę to czy da się włożyć żarówkę ledową :lol2:

Także wszystkie powyżej są na ledy :yes:

Za życzenia zdrówka dzięki :hug:

Narendil RAKO nie mam :( - okazało się że nie mają na ekspozycji - a mogą zamówić ;)

także mam małe pytanko do osób do mnie zaglądających

Czy znacie sklep w KRAKOWIE gdzie można obejrzeć płytki RAKO na żywo???

Będę jechać chyba w tym tygodniu oglądać kuchenkę - więc bym i te płytki obejrzała :)

Narendil czekam jak na szpilkach na relacje z lampy kulki :lol:

Nie no, horrorów w nocy na szczęście nie miewam :). Raczej przyjemniej śnię:)

Mirelko czy ja czegoś nie doczytałam :o :)

Świetne kinkieciki do pokoju Igora! I bardzo mi się też podoba "kulkowa" kolorowa lampa.

Aniu dziękuję :)

Venus bocian - naprawdę Wam się ta lampa nie podoba :o

Ja jestem nią oczarowana - i już zamówione :lol2:

Alu dzięki kochana - planuję przejażdżkę do Krakowa - i pomyślałam że tam może kupię - ale jak nie zdążymy to będę wdzięczna :hug:

Dam znać :yes:

Boję się że teraz jak tak o niej rozprawiamy pójdzie jak ciepłe bułeczki :o

Aguś zastawa z buźkami jest cudna więc ja kupuj :yes:

Ja mam tylko filizanki, cukiernice, mlecznik, solniczke i pieprzniczkę ale reszta zastawy jest boska :yes: :D

W Lbn też są dostępne jakby co ;)

Buziaki poświąteczne zostawiam :hug:

P.S

Zkupy oświetleniowe bomba i mi kinkiecik się podoba! :p

a mnie się lampa podoba :wiggle:

:wiggle: :wiggle: :wiggle:

Aguś zastawa z buźkami jest cudna więc ja kupuj :yes:

Ja mam tylko filizanki, cukiernice, mlecznik, solniczke i pieprzniczkę ale reszta zastawy jest boska :yes: :D

W Lbn też są dostępne jakby co ;)

Buziaki poświąteczne zostawiam :hug:

P.S

Karola ja póki co chyba kupię taki zestaw jak Ty :)

Później jeśłi jeszcze będą to się dokupi najwyżej - albo na parapetówkę dostane :lol2: - ale zestaw na kawkę bardzo bym chciała mieć - więc jak będziemyw Krakowie to podskoczymy do AD

Zkupy oświetleniowe bomba i mi kinkiecik się podoba! :p

:wiggle:

Podjechałam dziś pogadać trochę o płytkach do sklepu łazienkowego i okazało się że przyjechały wanny :wiggle:.

Były jeszcze na dole w sklepie przed wyjazdem do magazynu (bo na razie tam będą sobie czekały :)) więc miałam możliwość zobaczenia ich na żywo

Moje pierwsze wrażenie - wanna jest delikatnie mówiąc - ogromna ( w sklepie pozwoliłam sobie użyć innego określenia :lol2:) - ale wstawiona do dużej łazienki i obudowana powinna nabrać proporcji - ale na pierwszy rzut oka wydaje się że się nie zmieści :o

Zdjęcie nie oddaje jej gabarytów :)

http://i1.fmix.pl/fmi1043/c48c590f001100414f848c9c.

Po południu na budowie - omawiane oświetlenie - niekończący się cd. pytań i niestety jeszcze zmian.

Chłopaki nie pocieszeni bo już w dwóch pokojach muszą płyty rozkręcać ;)

Zapłytowany pokój gościnny - do którego mam już w obecnym mieszkaniu całe umeblowanie :wiggle:

http://i1.fmix.pl/fmi2910/d413272500108ae34f848ec3

http://i1.fmix.pl/fmi2918/b60406f200247abb4f848ee6

http://i2.fmix.pl/fmi1125/b3af791b0003c0ed4f848f0d

http://i2.fmix.pl/fmi2103/e84ac7b40014d7414f848f31

w róg powyżej koło drzwi pójdzie narożna szafa voxa

http://i2.fmix.pl/fmi2696/1055734e000a96d54f848fb7

mamy z tej serii łóżko komodę, lustro , słupek - regał na książki i lampę stojącą - i wszystko plus łóżeczko i do grudnia plus kołyska mieściło się w naszym małym pokoju który ma 9 m2 :lol2: - dobra upychaczka jestem co :lol2:

----------------------------

Marcin zrobił mi wzór lampy plafonu do Oskara który wklejałam wczoraj - i o dziwo wcale taka wielka ta lampa nie jest na suficie :no: - ale nie mam do niej przekonania - wiem że wyglądałaby ok i tyle - bez fajerwerków ;)

http://i1.fmix.pl/fmi191/d93d399d000648c44f84914f

plafon ma średnicę 38 cm - a wysokość 10 cm - w realu 8 cm - więc nie jest źle :rolleyes:

Wyszedł nam jeszcze mały zonk z oświetleniem nad łózkiem u Oskara - wychodzi że z tym pokojem w ogóle nie mogę sobie poradzić :bash:.

Górne do bani - kinkiet za wysoko trzeba płyty rozkręcać - i zupełnie nie wiem jak ten kabel się tam znalazł :sick: - a dopiero teraz zwróciłam na niego uwagę :p

http://i2.fmix.pl/fmi1536/73e3db11001fbbe44f84912a

Nie wiem jak wsawić łóżko :confused::confused::confused:- więc żeby przestawiać ten nieszczęsny kabel muszę je raz dwa wybrać - także jutro będę zgłębiać ten temat.

Łóżko może być wzdłuż tego trójkąta , albo zagłówkiem dostawionym do niego - myślałam że taka opcja będzie najlepsza - bo takie rozwiązanie widzieliśmy na żywo w takim samym domu jak nasz - łózko było duże i naprawdę super to wyglądało - ale teraz się waham :confused:

Zmykam spać - oduczamy się karmić nocą więc możę być dziś ciężko ;)

Dobrej nocy życzę :)

Hej Aga:bye:U Ciebie nawet w Święta się coś dzieje:lol2::lol2: Lampowe zakupy boskie:rolleyes: wanna jest absolutnie piękne:jawdrop: Widziałam podobne i wiem, ze są wielkie- na pewno będzie Ci w niej wygodnie :wiggle: I na pewno się zmieści :lol2:nie martw się:no:

Uciekam, bo Święta mnie jakoś rozleniwiły i nic mi sie nie chce:no::sick: Muszę znaleźć jakieś kamienne płytki o grubości 2 cm na wyłożenie wejścia - masz jakiś pomysł?:rolleyes::rolleyes:

Dobrej nocki Aguś i dużo słoneczka z rana:hug:

Mirelko moim pierwszym pytaniem jakie zadaję o lampę to czy da się włożyć żarówkę ledową :lol2:

Także wszystkie powyżej są na ledy :yes:

No to spoko :).

Mirelko czy ja czegoś nie doczytałam :o :)

Tak, nie doczytałaś ... wątku u Drop. Bo to tam miałam napisać ;). Ależ jestem zakrętas ;) sorki :).

A co do plafonu: też uważam, że do pokoju w którym tyle się będzie działo skromny plafon jest idealny. Zresztą zaczekaj jak skończysz urządzać - zawsze możesz go zmienić.

wanna jest delikatnie mówiąc - ogromna ( w sklepie pozwoliłam sobie użyć innego określenia :lol2:) - ale wstawiona do dużej łazienki i obudowana powinna nabrać proporcji - ale na pierwszy rzut oka wydaje się że się nie zmieści :o

Nie da się ukryć, wanna robi ogromne wrażenie :lol2:

Ale myślę, że masz rację. W docelowym otoczeniu będzie pięknie!

i wszystko plus łóżeczko i do grudnia plus kołyska mieściło się w naszym małym pokoju który ma 9 m2 :lol2: - dobra upychaczka jestem co :lol2:

Grunt, to dobre planowanie przestrzeni :lol2:

Marcin zrobił mi wzór lampy plafonu do Oskara który wklejałam wczoraj - i o dziwo wcale taka wielka ta lampa nie jest na suficie :no: - ale nie mam do niej przekonania - wiem że wyglądałaby ok i tyle - bez fajerwerków ;)

Pogubiłam się :rolleyes:

To u Oskara mają ewentualnie zawisnąć nasze kulki?

A te plafony to alternatywa czy dodatek?

Nie wyglądają źle, są neutralne i nie rzucają się w oczy :)

Górne do bani - kinkiet za wysoko trzeba płyty rozkręcać - i zupełnie nie wiem jak ten kabel się tam znalazł :sick: - a dopiero teraz zwróciłam na niego uwagę :p

Nie martw się. Marciny rozkręcą i poprawią :)

Widzę dwa kable - to kinkiet i gniazdko czy dwa wyjścia oświetleniowe?

Nie wiem jak wsawić łóżko :confused::confused::confused:- więc żeby przestawiać ten nieszczęsny kabel muszę je raz dwa wybrać - także jutro będę zgłębiać ten temat.

Ja bym postawiła łóżko na wprost, zagłówkiem do ściany. Będzie bosko!

Zawsze chciałam mieć w ten sposób ustawione!

I ścielić łatwiej :rotfl:

Zmykam spać - oduczamy się karmić nocą więc możę być dziś ciężko ;)

I jak nocka minęła?

Cześć Aguś :)

Marciny widzę sie nie obijają :no: no i suuuper!

Wannna ..... zaje....ta!!!!! :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

To moje pierwsze marzenie na kolejny dom :lol2:

Dziewczyny z plafonem mają racje :yes: jeżeli inne rzeczy mają grać główne role to dobrze żeby w pokoju pojawiły sie też takie"neutralne" dyskretne :yes:

Jak tam kochana nocka????

Buziaki i miłego dnia :hug:

A co do plafonu, w pierwszej chwili miałam podobne odczucia do Twoich. Z drugiej strony teraz w pokoju jest pusto, ale kiedy dojdą wszystkie kolorowe dodatki, meble, gadżety, taka prosta, stonowana lampa może bardzo fajnie równoważyć całość :)

Jakaś taka nie zdecydowana jestem cały czas :lol2:

Ale dobrze prawisz - ten pokój pewnie będzie najbardziej kolorowym pokojem na świecie :lol2:

Hej Aga:bye:U Ciebie nawet w Święta się coś dzieje:lol2::lol2: Lampowe zakupy boskie:rolleyes: wanna jest absolutnie piękne:jawdrop: Widziałam podobne i wiem, ze są wielkie- na pewno będzie Ci w niej wygodnie :wiggle: I na pewno się zmieści :lol2:nie martw się:no:

Uciekam, bo Święta mnie jakoś rozleniwiły i nic mi sie nie chce:no::sick: Muszę znaleźć jakieś kamienne płytki o grubości 2 cm na wyłożenie wejścia - masz jakiś pomysł?:rolleyes::rolleyes:

Dobrej nocki Aguś i dużo słoneczka z rana:hug:

My magię świąt poczujemy dopiero jak się przeprowadzimy :lol2:

Dlatego teraz ja jak w zahipnotyzowana myśłę tylko o budowie i chcę pchać wszystko do przodu, każdy krok i decyzja zbliża nas do przeprowadzki i do życia w normalnych warunkach ;)

Oby dziś nam się wszystkim chciało jak wczoraj nie chciało :lol:

A co do plafonu: też uważam, że do pokoju w którym tyle się będzie działo skromny plafon jest idealny. Zresztą zaczekaj jak skończysz urządzać - zawsze możesz go zmienić.

Może to i dobry pomysł żeby jeszcze nie decydować :confused:

Pogubiłam się

To u Oskara mają ewentualnie zawisnąć nasze kulki?

A te plafony to alternatywa czy dodatek?

Nie wyglądają źle, są neutralne i nie rzucają się w oczy

Aniu - plafon to alternatywa na kulki .

Oświetlenie do Igora wybrane.

Oskara pokój to ten wieeeeeeeeelki z 3 światłami na suficie w jednym rzędzie.

A kiedy jedziesz kulki oglądać? Bo jak powiesz ze na wysokości 40 cm - będzie ok - to rozwiążesz mój problem :lol:

Nie martw się. Marciny rozkręcą i poprawią

Widzę dwa kable - to kinkiet i gniazdko czy dwa wyjścia oświetleniowe?

Na dole to gniazdko - a u góry kinkiet - i nie wiem czemu on tak wysoko jest :cry:

Ja bym postawiła łóżko na wprost, zagłówkiem do ściany. Będzie bosko!

Zawsze chciałam mieć w ten sposób ustawione!

I ścielić łatwiej

Też tak chciałam - ale mama i mój J są przeciwni ;)

Admete - jeśli w tym pokoju inne elementy mają pełnić główną rolę, to ten plafon jest idealny :yes:

a łóżko oczywiście zagłówkiem do ściany :)

ten górny kabel faktycznie jakoś dziwacznie wyprowadzony:)

Jak kulki nie podpasują - to będzie plafon :yes: - ale poczekam z decyzją ;)

Tylko ja jestem za takim postawieniem łóżka - więc chyba będzie wzdłuż ściany ;)

Cześć Aguś :)

Marciny widzę sie nie obijają :no: no i suuuper!

Wannna ..... zaje....ta!!!!! :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

To moje pierwsze marzenie na kolejny dom :lol2:

:lol2:

Ciekawa jestem jak będzie w rzeczywistości :) - kiedy ruszycie z nowym domkiem :lol2:

Dziewczyny z plafonem mają racje :yes: jeżeli inne rzeczy mają grać główne role to dobrze żeby w pokoju pojawiły sie też takie"neutralne" dyskretne :yes:

Poczekam a nóż jeszcze trafi się coś innego - jak coś wiem ze ten pomysł nie jest zły - i też będzie wyglądać dobrze :yes:

Dziewczynki noc nawet spoko :wiggle:

Pierwsze nocne karmienie o 22 zamienione na parę łyków soczku - mleka niestety przez butelkę pić nie będziemy :no: - tylko z kaszką łyżeczką jest przyjmowane :lol2:

Za dwa dni spróbuję koło 24 też dać soczku, a potem smoczka :yes: - i może za tydzień dwa będę wolna - i co ja wtedy zrobię :o - rany :wiggle:

Ja dziś stacjonarnie w domu przy komputerze - plan znaleźć łóżko i zdecydować co z tym kinkietem - może podjadę zamówić kinkiet? - żeby później łatwiej było dobrać juz jego miejsce docelowe?

Bo chyba zostanę przy tym

http://i1.fmix.pl/fmi444/9085efd8001bf1aa4f70bfb3

Tylko czy in będzie dobrze wyglądał na skosie?????:confused:

na szybko narysowałam proszę się nie śmiać ;)

http://i1.fmix.pl/fmi132/89ec8cda0011c5f24f853fcc

Gdyby łóżko miało jednak stanąć wzdłuż tej scianki - to czy ten kinkiet w ogóle pasuję - czy mam szukać takiego - ala wąż?

http://i2.fmix.pl/fmi2627/2ac8ce320014ec6a4f707b0a

Tylko biały? nie ma pomarańczowego :sick:

Także to mój temat na dziś - muszę coś postanowić i zając się kolejnymi tematami ;)

Edytowane przez admete

Aga, na 90% jadę we wtorek. Obawiam się, że mi nogi w tyłek wlezą, bo mam tyle do zobaczenia!

40 cm? Razem z kulkami? Czy kabelki na 40 cm?

Kulki mają tak na oko 15 cm średnicy.

Jaką Ty masz tam w ogóle wysokość pomieszczenia?

Może makiety sobie zrobimy?

Czyli łóżko w sposób standardowy. Przegłosowali Cię :(

Ten pomarańczowy kinkiet jest fajny. I wydaje mi się, że będzie dobrze wyglądał. Wprawdzie nie poregulujesz go sobie za bardzo. Tu mirela ma rację, kinkiety na skosach to dość trudne zagadnienie.

Ten wyginany daje większe pole manewru. I biały byłby OK.

Walcz, kochana, i odhaczaj kolejne punkty na liście!