Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miłego dnia :hug:

A wzajemnie Aniu :hug:

Admete jak duży jest Twój ogród? Znam cenę za projekt pewnego ogrodu(byłam w nim) projektowanego przez Danusię - właścicielka realizowała go sama z pomocą Panów przy cięższych pracach - wyszło super a na żywo bajka:)

Może warto w ten sposób podejść do tematu - a projekty z Gardenarium są The Best:)

Moja działka ma 3 tyś m2.

Zaczęłam poważnie myśleć o Pani Danusi - niecierpliwa jestem i chyba zaraz zadzwonię :) czy czekać już do poniedziałku? ;)

Wracając do stronki którą ci podałam " Godin" może warto zadzwonić - wyślą ci cennik i ściągną każdą kuchnię ( firmę polecam).

Dobry pomysł z tym cennikiem :yes:

dzięki Ci kochana :hug:

Ja ostatnio tak zmęczona jestem że ciężko mi główka pracuje :p

hej! Ja dopiero zaczynam przygode z muratorem ale juz mam pytanie. Wlasnie chodzi o polaczenie klasyki z nowoczesnoscia. Mam nadzieje, ze Autorka wątku nie bedzie miała za złe, ze tu napisałam? :*

Mamy z litego drewna kuchnie, robiona na wymiar, ale w miedzyczasie kupilismy dom i musze ja przeniesc a reszte wnetrza chcialabym urzadzic cos jak u MArJel bo baaaardzo mi sie podoba. Myslicie, ze to mozliwe ? Moja kuchnia w załaczeniu :)

daisy Witaj!!!!!!

Żeby Ci pomóc potrzebne jest parę szczegółów (przynajmniej mnie są potrzebne ;)) -- rozkładu pomieszczeń , rzutu, co już masz wybrane co Ci się podoba.

Ogólnie temat łączenia klasyki z nowoczesnością jest ciężki i ja już pomału to odczuwam - co masz na myśli pod hasłem klasyka - tylko kuchnia? - ja planuję cały dół w tym klimacie z małymi akcentami nowoczesności - Marjelka ma odwrotnie :yes:.

Także dobrze napisała Hazel - zakładaj kochana swój wątek to pomożemy - bo nie da się tego zrobić w jednym poście ;)

Alu Olu dzięki za miłe słowa i wiarę w moje możliwości - już się nie mogę doczekać - chociaż dobrze zrobionego planu działki - wtedy zobaczycie co ja tam sobie nawymyślałam :lol2:

Aniu poszło na priv :)

Aga, patrz co znalazłam!

M_jak_mieszkanie201004_Powr%25C3%25B3t_na_gotowe_1.jpg

M_jak_mieszkanie201004_Powr%25C3%25B3t_na_gotowe_1.jpg

Jakby co, to wyrzucę.

I niech mi ktoś powie, że trzymanie starych gazet nie ma sensu :lol2:

Tak na oko, to jest dokładnie to co chcemy osiągnąć!

Wygląda na to, że lampa ma około 70 cm wysokości.

Nie jest źle, prawda?

I jeszcze takie cosie Ci znalazłam w nowościach IKEA:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50225672/#/50225672

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30222108/#/30222108

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00226706/#/50222112

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60222121/

O Oskarze IKEA nie pomyślała jeszcze :rotfl:

Dobrze pamiętam, u Oskara pomarańcz u Igora limona?

Wydaje mi się, że tak.

One się tak fajnie rozstawiają na boki.

Jak się tylko da, to we wtorek cyknę fotki. Chyba, że obsługa będzie jakaś humorzasta, to wtedy jeszcze małą awanturkę trzasnę :rotfl:

Ten dywan z IKEA, który Ci wkleiłam to tak mi się bardzo spodobał, że aż się zastanowiłam, czy nie zrobić paneli u Jakubka :rolleyes:

Ale obiecałam wykładzinę mężowi :p

Wydaje mi się, że tak.

One się tak fajnie rozstawiają na boki.

powstrzymuję się żeby nie skakać z radości - czekam do wtorku w takim razie :rolleyes:

Jak się tylko da, to we wtorek cyknę fotki. Chyba, że obsługa będzie jakaś humorzasta, to wtedy jeszcze małą awanturkę trzasnę :rotfl:

Juz Ty tam ich zbajerujesz - że jeszcze przy suficie będą odmierzać różne odległości - 70 cm,50, cm 40 cm :lol2:

Ten dywan z IKEA, który Ci wkleiłam to tak mi się bardzo spodobał, że aż się zastanowiłam, czy nie zrobić paneli u Jakubka :rolleyes:

Ale obiecałam wykładzinę mężowi :p

świetne są :yes:

Mnie pościel wpadła w oko :yes:

nie wiem czy zdążymy o ikeę zahaczyć - ale jak tak to pewnie się już wyposażę :yes:

Aguś, bylam dzisiaj w Almi w Złotych Tarasach, oglądalam buźkowa porcelanę i jakos niedopatrzyłam sie wad, razem z mężem obejrzelismy kubki solniczkę cukiernice i wydaje mi sie, że wszystko jest ok :) Ale moze Ty jestes bardziej wybredna ?

Nie widziałam twojego stołu czy on miał być w Złotych Tarasach ?

Aguś - ja jestem na bieżąco :yes: I z wycieczką pod samego smoka, i z paluchem i z "niewyjściowymi" buźkami..... Tylko jakos tak zawsze czasu brak żeby sie odezwać , wtrącić w dyskusję :oops: Ale podczytuję pomiędzy wyborem gniazdek a montażem odkurzacza :lol2:

Również dobrej nocki :hug:

Alu właśnie miałam wrócić do Ciebie i Cię o te buźki podpytać :lol2:

wiesz co mnie się wydaje że tam już po prostu jakieś resztki były :yes: - będę w Wawie najpóźniej w sobotę to pewnie kupię skoro mówisz że były ok:yes: - i nie jestem wybredna tylko na tamtych autentycznie na każdej sztuce była jakaś rysa :sick:

Co do stołu to tak :yes: - kurcze musze tam zadzwonić :o - bo znowu się okaże że jadę na wycieczkę coś zobaczyć a tam tego nie ma :sick:

Ale podczytuję pomiędzy wyborem gniazdek a montażem odkurzacza :lol2:

:lol2:

Cieszę się kochana ze zaglądasz :hug:

Aga, na szczęście w stolycy więcej niż jeden AD jest :)

W którymś musi być Twój stół!

U mnie nie ma,m ale pewnie i tak byś tu nie przyjechała :(

EDIT: Poprawka :) Przecież będziesz ze mną i Dropkiem szablonikem malować!

Ale do tego czasu sporo wody upłynie...

Edytowane przez narendil

Aniu mój stól miała być tylko w Złotych Tarasach - ale możłiwe że jest gdzieś schowany - bo nie mieli go na ekspozycji - coś takiego mi się kołacze po głowie - a wiesz że z moją pamięcią kiepsko :lol2: - musze sobie chyba duży notes kupić :lol2:

Nie zbadane są nasze ścieżki - kto wie ktow ie - może już niedługo będziemy jakieś zleconko wYkonywać :) - koniczynka na poziomych paskach :lol2:

Widze że mi się już coś z główka dzieje idę spać ;)

DOBREJ NOCKI WSZYSTKIM ŻYCZĘ :)

Nie widziałam twojego stołu czy on miał być w Złotych Tarasach ?

A ja ostatnio ten piękny stół miałam przyjemnosć oglądać w Szczecinie w Kaskadzie... zachwycił mnie, autentycznie:o Jest przepiękny i na zywo w ogóle nie widać tych dodatkowych nóg:no: Oczywiście pewnie z jakiejś dużej perspektywy tak... ale gdy stoją przy nim krzesła - to już w ogóle:no:

Jest... wow:o

Aguś ,w łodzi zestaw bużkowy jest idealny..jak będę ,to mogę Ci coś kupić ...a co do ogrodu ,to podpytam cena projektu ogrodu wokół jakiej ceny oscyluje,bo ja jestem zielona w tym temacie?coś tam próbuję sama ,ale za chwilę te moje nasadzenia mi się już w ogóle nie podobają .Miłej niedzieli ci życzę:)

Alu - nie nie po 20 .04. Oni mieli remont i dlatego nie można było go zobaczyć - ale coś mi świta że mogli go nie wyciągnąć i trzymać z tyłu na magazynie - czy co oni tam mają do trzymania mebli. No chyba że go ktoś kupił :o

A ja ostatnio ten piękny stół miałam przyjemnosć oglądać w Szczecinie w Kaskadzie... zachwycił mnie, autentycznie:o Jest przepiękny i na zywo w ogóle nie widać tych dodatkowych nóg:no: Oczywiście pewnie z jakiejś dużej perspektywy tak... ale gdy stoją przy nim krzesła - to już w ogóle:no:

Jest... wow:o

Magda naprawdę????? http://emoty.blox.pl/resource/wow.gif

żebym nie musiała go jechać oglądać do Szczecina :lol2:

Aguś słonecznej i ciepłej niedzieli życzę...bo dzisiaj ta pogoda to taka różna była...przynajmniej u nas ;)

Dziękuję Maju -ale u nas już szaro buro i ponuro :( -ale coś się wymyśłi żeby umilić sobie dzień :yes:

Aguś ,w łodzi zestaw bużkowy jest idealny..jak będę ,to mogę Ci coś kupić

Dzięki Beatko - jak coś dam znać :hug:

...a co do ogrodu ,to podpytam cena projektu ogrodu wokół jakiej ceny oscyluje,bo ja jestem zielona w tym temacie?coś tam próbuję sama ,ale za chwilę te moje nasadzenia mi się już w ogóle nie podobają .Miłej niedzieli ci życzę:)

ok :yes: -ale wiadomo za dobry projekt u osoby która się na tym zna trzeba zapłacić :yes:

Też Ci życzę Beatko miłej niedzieli :hug:

No i jak tam dajesz Aguś radę samiutka na placu boju?:rolleyes:

A jakoś zleciało - najmłodszy zrobił mi niespodziankę i jak zawsze śpi po południu z pół h tak spał ponad 2 :o.

Także wybawiulkaliśmy się z Oskarem i tak do wieczora.

Noc za to mniej ciekawa - Oskar coś się budził, gadał przez sen, Igor standardowo zęby i pobudka o 5 ;).

Ale kawkę piję i jakoś dam radę :lol2:

I Tobie Aguś udanej niedzieli :)

Och piękne by to było gdybyś chciała skorzystać...bo u mnie taki artystyczny nieład,że przydałby się ktoś kto by to ogarnął :yes:

Może ja będę mogła niedługo pomóc ;)

Ciekawa jestem strasznie Twojego projektu ogrodu, taki metraż to można zaszaleć:rolleyes::rolleyes:

Projekt nam kiedyś pokażesz, cooo?:popcorn::popcorn:

:

To dziewczynki przyznam Wam się do czegoś - rozmawiałam wczoraj z p. Danusią z Gardenarium, a wieczorem zalogowałam się wczoraj na ogrodowisku. Niestety cena za projekt jest nie do przeskoczenia dla nas - chociaż baaaaardzo bym chciała wysłać rzuty do p. Danusi.

Ale...... wkleję mój projekt na forum i zobaczymy co tamtejsze duszyczki mi doradzą :yes:

Dodam że sama mam już wszystko przemyśłane , chodzi o dopracowanie szczegółów, nadanie ostatecznego wyglądu rabatom - taka kosmetyka .

Siedziałyśmy już trochę nad tym z moją mamą. Dziś będziemy razem cały dzień, to dopracujemy listę rośłin, krzewów,drzew - ja ją ładnie przepiszę - i prześłę panu od ogrodów z uwzględnieniem co gdzie ma być. Także pan będzie miał już większość roboty załatwioną :lol2:.

A na ogrodowisku wkleję to co pan zdziała i tam dopracuję już szczegóły i ewentualnie pozmieniam trochę nasadzenia.

Taki mam niecny plan :lol:

W zeszłe lato dużó siedziałam na tamtym forum - obkupiłam się w książki, katalogi, poradniki, dużó czytałam, oglądałam, wybierałam i zapisywałam inspiracji. Moja mama jest zapaloną ogrodniczką także od strony praktycznej też mam doradcę - wię mam nadzieję że razem stworzymy piękny ogród :yes:.

Planów jest dużo - czas pokaże jak szybko i ile uda nam się wprowadzić w życie w tym roku

Tak na zachętę :) jedna z wieeeelu inspiracji

http://i3.fmix.pl/fmi1720/fe18c7b30024356c4f5864b2

I 3 zdjęcia z ogrodu bukszpanowego p. Danusi z Gardenarium

którym jestem zachwycona, zakochana od pierwszego wejrzenia i którego małą namiastkę chciałabym przenieść na front mojego ogrodu :)

nie wiem czy taki opis zdjęć wystarczy? czy mogę w ogóle takie zdjęcia umieszczać? jeśli nie to proszę mnie poinformować to w razie czego zdjęcia usunę ;)

http://i2.fmix.pl/fmi2553/f91b15d7000372744f8a517d

http://i3.fmix.pl/fmi254/c52c622d000376164f8a538e

http://i1.fmix.pl/fmi125/8125a7b7002712ca4f8a53b6

Edytowane przez admete

Hej Aguś ! Jestem....ale bardzo rzadko...dużo roboty, choroba w rodzinie :( coż, takie życie :(

jestem zła, bo nie lubię tak...nie nadążam za Wami....nie jestem w temacie :(

A u Ciebie tyyyyyyllllllllllllleeeeeeeeeee się dzieje...SUPER !!!!!!!!!!!!!

Ten ogród bukszpanowy...Bajka !!!!!!! Piękny jest !!!!!!!!! Bukszpany są rewelacyjne jeśli chodzi o formowanie....niestety dłuuuugo rosną...

Buźka!!!!!!!!