Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szlak mnie trafi od rana, napisałam długi post i mi wcięło, tu jest coś niedopracowane z tymi postami, starczy, że cos przycisniesz nie tak i juz jesteś na innei stronie, a Twojego pisanie w ogóle nie ma :(

Ogród cudowny, tez mi sie najlepiej podoba z galerii Gardenium, wczoraj własnie sie nad nim zachwycałam, tylko ile to pieniedzy trzeba mieć, żeby taki ogród oko mógł cieszyć :)

Widzę, że ja muszę się poważnie zabrać za ten mój ogród.

Aga, piękne wklejasz inspiracje a przy Waszej powierzchni to Wy będziecie mieli mały park krajobrazowy za oknem :rolleyes: i jeszcze ten las zaraz za płotem :wiggle:.

Muszę i ja zarejestrować się na tym ogrodowisku :) może podłapie jakieś ciekawe wskazówki.

Aga, ten bukszpanowy ogród jest rewelacyjny!

Dobrze, że masz pomoc w postaci mamy ogrodniczki. Nie ma to rady praktyka bezpośrednio na miejscu :)

Ze wstawianiem zdjęć, to ja podaję jeszcze źródło w postaci linku.

A jeśli chcę skopiować zdjęcie do do swojej galerii (ja akurat ma na picasie) albo jest to skan z gazety, to jeszcze dopisuję na zdjęciu skąd ono).

I mam nadzieję, że wtedy już jest w porządku :)

ddaaiissyy, mysle, ze z kuchnia z litego drewna, moze byc ciezko uzyskac taki efekt, jak MarJelka ;) ale dzieki forum wszystko jest mozliwe, wiec mysle, ze i gospodyni tego watku i my wszyscy chetnie Ci pomozemy-ale zalóż koniecznie swój watek;)

Hazeleyes bardzo dziekuje za poparcie i juz deklarowaną pomoc.

Równiez Tobie Admete !!

od razu milutko sie robi, gdy tak ciepłe powitania widzę :)

za chwilkę zakładam swój wątek !!

Dzięki Wam za doping :)

Aga, zadzwoń do Warszawy i zarezerwuj ten stół

I daj znać, kiedy...:)

Już siedzę jak na szpilkach że przegapiłam jedyną okazję żeby go zobaczyć :cry:

Jutro dzwonię na 1000000 %

Szlak mnie trafi od rana, napisałam długi post i mi wcięło, tu jest coś niedopracowane z tymi postami, starczy, że cos przycisniesz nie tak i juz jesteś na innei stronie, a Twojego pisanie w ogóle nie ma :(

Alu ja zanim wyślę kopiuję sobie cały tekst - ale i tak ostatnio mi się to ze 3 razy zdarzyło :bash:

Ogród cudowny, tez mi sie najlepiej podoba z galerii Gardenium, wczoraj własnie sie nad nim zachwycałam, tylko ile to pieniedzy trzeba mieć, żeby taki ogród oko mógł cieszyć :)

dlatego ja tylko z przodu takie wariacje bukszpanowe chcę mieć - z tłu od strony salonu będą luźniejsze kompozycje :yes:

Właśnie siedzę nad rośłinami :wiggle:

Widzę, że ja muszę się poważnie zabrać za ten mój ogród.

Muszę i ja zarejestrować się na tym ogrodowisku :) może podłapie jakieś ciekawe wskazówki.

Ja już się boję że jużnie będę miała kiedy spać żeby móc ogarnąć dwa wątki, dom, dzieci i budowę :lol2: - ale frajdy i satysfakcji co nie miara :wiggle:

Aga, piękne wklejasz inspiracje a przy Waszej powierzchni to Wy będziecie mieli mały park krajobrazowy za oknem :rolleyes: i jeszcze ten las zaraz za płotem :wiggle:.

dziękuję Two http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

Dobrze, że masz pomoc w postaci mamy ogrodniczki. Nie ma to rady praktyka bezpośrednio na miejscu :)

mamę mam wszechstronną :yes: - jej pomoc jest dla mnie bezcenna :yes:

Ze wstawianiem zdjęć, to ja podaję jeszcze źródło w postaci linku.

A jeśli chcę skopiować zdjęcie do do swojej galerii (ja akurat ma na picasie) albo jest to skan z gazety, to jeszcze dopisuję na zdjęciu skąd ono).

I mam nadzieję, że wtedy już jest w porządku :)

dzięki Aniu - muszę poprawić :yes:

tylko ja mam tyle zdjęć pozapisywanych bez informacji skąd są :bash:

za chwilkę zakładam swój wątek !!

Dzięki Wam za doping :)

idę szukać :wiggle:

tylko ja mam tyle zdjęć pozapisywanych bez informacji skąd są :bash:

W Google Grafika jest opcja szukania po obrazie. Ładujesz swoje zdjęcie a wujek Google Ci podaje strony, na których ono jest. W ten sposób można prawie zawsze znaleźć źródło :)

Aga, ja właśnie staram się rozgryźć nowy telefon.

Komputery przy tym to pikuś, Pan Pikuś :rotfl:

10 minut szukałam, jak zrobić tym super telefonem zdjęcie.

A teraz staram się odsłuchać dostępne dzwonki i coś odpowiedniego wybrać. Masakra :mad:

Ale za to mogę bez problemu wejść na Allegro, udostępnić zdjęcia na grupach społecznościowych albo pobrać z netu mapy. Tylko po co? Co za kretyn projektował ten telefon?

Pewnie bym się za to nie zabrała, bo minęło dopiero niewiele ponad miesiąc od kupna, ale przecież muszę czymś zrobić zdjęcia naszej lampy :lol2: A nie chce mi się ciągnąć mojej kobyły.

W Google Grafika jest opcja szukania po obrazie. Ładujesz swoje zdjęcie a wujek Google Ci podaje strony, na których ono jest. W ten sposób można prawie zawsze znaleźć źródło :)

O! Ja też wcale nie wiedziałam, że tak można :D

Adme, inspiracje ogrodowe cuuudne :yes: Twój też na pewno będzie piękny.

Ania ja też mam nowy telefon, od tygodnia - dotykowy - i taka jestem zdolna że przedwczoraj jak zadzwoniłam do mamy że juz po nią wyjeżdżam - nasza rozmowa jak się okazało trwała 55 minut - całą drogę jak ją wiozłam i była ze mną - tak zgrabnie i ładnie zakończyłam "dotykowo" naszą rozmowę - także mnie nowinki też nie lubią ;)

Drop ciesze że nie ja jedna :lol2:

Twój też na pewno będzie piękny.

dzięki :hug:

Aga, ja właśnie staram się rozgryźć nowy telefon.

Komputery przy tym to pikuś, Pan Pikuś :rotfl:

10 minut szukałam, jak zrobić tym super telefonem zdjęcie.

A teraz staram się odsłuchać dostępne dzwonki i coś odpowiedniego wybrać. Masakra :mad:

Ale za to mogę bez problemu wejść na Allegro, udostępnić zdjęcia na grupach społecznościowych albo pobrać z netu mapy. Tylko po co? Co za kretyn projektował ten telefon?

Pewnie bym się za to nie zabrała, bo minęło dopiero niewiele ponad miesiąc od kupna, ale przecież muszę czymś zrobić zdjęcia naszej lampy :lol2: A nie chce mi się ciągnąć mojej kobyły.

:( Nie wierzę ? A od czego masz instrukcje, jaki masz ten telefon? Wchodzisz w google i wpisujesz jak zrobic zdjęcie tel ............. :)

Mój szesnastolatek własnie mi tu mówi co myśli naten temat :(

Aga,zalogowałaś się już na "Ogrodowisku"? Myślę ,że bez płacenia kolosalnych pieniędzy za projekt ,uzyskasz tam super fachową pomoc,tym bardziej że Danusia tez podpowiada i pomaga:)

Zaopatruj się już w bukszpany, bo sezon w pełni .Jak się rozpędzisz to wykupisz wszystkie z okolicznych szkółek a uwierz mi będziesz ich potrzebować mnóstwo:)

mme nie wytrzymałam do poniedziałku i zadzwoniłam wczoraj do p. Danusi :wiggle:

Porozmawiałyśmy sobie trochę - i już jestem zalogowana, planuję założyć swój wątek, tylko muszę rzuty i zdjęcia działki poszykować. Dziś zaczęłam pracować nad listą rośłin :yes:. Także poważnie podeszłam do tematu :lol2:

uzyskasz tam super fachową pomoc,tym bardziej że Danusia tez podpowiada i pomaga

wiem i już się z tego cieszę. Jak dostanę poprawiony projekt i mam go wysłać do p. Danusi - a ona obiecała spojrzeć swoim fachowym okiem na niego i powidzieć czy jest żle czy bardzo źłe :lol2:

Ale myślę że nie będzie już tak tragicznie bo pan dostał bardzo dużo wytycznych i wskazówek ode mnie - jakbym umiała rysować w skali i miała na to czas i warunki pewnie juz sama bym siadła do tego projektu :yes:

Co do bukszpanów to nie głupi pomysł :lol:

:( Nie wierzę ? A od czego masz instrukcje, jaki masz ten telefon? Wchodzisz w google i wpisujesz jak zrobic zdjęcie tel ............. :)

Mój szesnastolatek własnie mi tu mówi co myśli naten temat :(

Alu, bo niektórzy, tak ja ja na przykład, lubią poszukać sami a nie wyciągać rękę po gotowe rozwiązania :)

I nie się Twój szesnastolatek nie przejmuje, ja sobie naprawdę wiem co to instrukcja oraz gdzie i w jaki sposób jej szukać. Głupia nie jestem :)

Alu, bo niektórzy, tak ja ja na przykład, lubią poszukać sami a nie wyciągać rękę po gotowe rozwiązania :)

I nie się Twój szesnastolatek nie przejmuje, ja sobie naprawdę wiem co to instrukcja oraz gdzie i w jaki sposób jej szukać. Głupia nie jestem :)

No ja dokładnie tak samo mam niecierpie instrukcji czytać i taka zosia samosia jestem, ale jak juz sobie nie moge poradzić, to do Młodego ide te mlode pokolenie to w lot wszystko pojmuje, ale zdradź jaka komorka bo wlasnie jestem na etapie kupna i nie wiem co ?

To miało byc tak poł żartem, ale widzę, że się trochę zdenerwowałaś, nie chciałam, żeby to tak wypadło, przeciez jeszcze niedawno pisłałśmy na moi watku jak ja sobie nie umiem poradzic z komorka :(

Aguś piękne te ogrodowe inspiracje:jawdrop::jawdrop: myślę, ze razem z Twoją Mamą uda Wam się stworzyć bez problemu takie cuda:wiggle: Tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość, bo ogród tworzy się przecież latami- najważniejsze, to na samym początku nadać mu odpowiedni kształt i znaleźć miejsce dla roślinek:)http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/gardening/smileys-gardening-147427.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/gardening/smileys-gardening-291500.gif

Aga, a który jest ten Twój stół z AD? Bo ja chyba nie widziałam... chyba, że to ten sam, który kiedyś pokazywałaś z gazety:rolleyes:

Dobrej i spokojnej nocki kochana:hug:http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sleeping/smileys-sleeping-511863.gif

Tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość, bo ogród tworzy się przecież latami- najważniejsze, to na samym początku nadać mu odpowiedni kształt i znaleźć miejsce dla roślinek:)http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/gardening/smileys-gardening-147427.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/gardening/smileys-gardening-291500.gif

Aguś wiem wiem :yes:

Tylko jeśli będziemy coś sadzić w tym roku chciałabym żeby rośłiny były w miarę na swoim miejscu - żebym później za dużó nie przesadzała. I jak panowie od ogrodu wejdą to też niech zrobią od razu docelowe rabaty żeby później nie kombinować samemu, nie poszerzać, nie zmieniać kształtu itd :yes:

Sama jeszcze muszę się duuuuuużo nauczyć :yes: Ale wiem że będę to lubić bo dłubek jestem :lol2:

Aga, a który jest ten Twój stół z AD? Bo ja chyba nie widziałam... chyba, że to ten sam, który kiedyś pokazywałaś z gazety:rolleyes:

Aguś ten z gazety, ten z tymi nogami śmiesznymi w środku ;) - ale Magda napisała że nie wyglądają źle :no:

Dziś dzwonię - a jak go wykupili :o: - będę pluć sobie w brodę - bo nie wiem czemu założyłam że on sobie na mnie tam czeka a ja spokojnie planuję wycieczkę już od miesiąca :bash: zamiast jechać już 2 tyg temu :bash:

Dzisiaj WRESZCIE ;) mam spotkanie z panią która ma mi wykonać wizualki łazienek i szachownicy na holu :wiggle:

Także niedługo będziemy miały co pooglądać :popcorn: mam nadzieję ;)

Pani mnie zwodziła trochę - a ja uparcie czekałam - bo jest to właścicielka sklepu z łazienkowymi gadżetami gdzie będziemy kupowac wszystko i wizualki są dodatkiem przy tak dużych zakupach. A pani już od 1,5 miesiąca :sick: mnie telefonami zbywała, że oddzwoni, że dziecko chore, że ma swoją robotę - rozumiem wszystko ale po co proponują, po co zakładają taką usługę skoro nie potrafią się z niej wywiązać w czasie???

Już mniejsza z tym dobrze że spotkanie dojdzie wreszcie do skutku i mam nadzieję pani mi coś wreszcie rozjaśni w kwestii dolnej łazienki - mam pierwszą propozycję płytek - wklejałam już mozaikę i podłogę kiedyś - mam w domu nawet próbkę tej mozaiki - i jest piękna - później cyknę fotkę i pokaże z czym chcę ją połączyć - bo dopiero na wizualce (mam nadzieję że dobrej) wyjdzie czy pasuje czy nie ;).

Jeśłi nie mam nadzieję znaleźć jakiś ciekawy pomysł na Bartyckiej - tzn jakieś super extra płytki które mnie oczarują