mirela99 16.04.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Ogród - super, bardzo proszę o zdawanie na bieżąco relacji. Ja też jestem własnie w trakcie planowania. Na szczęście moja kuzynka (skończyła projektowanie ogrodów) mi pomaga. Na razie priorytetem jest zasłoniecie się przed sąsiadami. Jedni mają pieczarkarnię a drudzy własnie budują warsztat samochodowy. U mnie przede wszystkim nie moze być zadnych thui . No i chciałabym wzglednie bezobsługowy (choć kocham pracować w ogrodzie to zdaję sobie sprawę, że obrobienie 2560 metrów w pojedynkę jest cholernie trudne). Na razie stanęło na nieformowanym żywopłocie z buku lub grabu. I chcę koniecznie dokupić 2 brzozy pożyteczne (to najpiekniejsze dzrwa jakie w życiu widziałam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 16.04.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Gdzie jest mój post, pisałam, zebyś weszła do firmy DAV, która jest z drugiej strony kompleksu bartyckiej, maja wiele pięknego gresu i ladnie weksponowanemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 16.04.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 I chcę koniecznie dokupić 2 brzozy pożyteczne (to najpiekniejsze dzrwa jakie w życiu widziałam). Ja też uwielbiam:) idą łeb w łeb z lipami na liście moich ulubionych drzew, z tym że lipy dodatkowo jeszcze pięknie pachną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 16.04.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 U mnie szkółce 2-3 metrowe sa po 75 pln. Czekam własnie na dostawę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.04.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Aga, przynoszę Ci pomarańczowy kinkiet http://www.decorolka.pl/product.php?id_product=464 Ja chyba Jakubkowi kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 16.04.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Aga, przynoszę Ci pomarańczowy kinkiet http://www.decorolka.pl/product.php?id_product=464 Ja chyba Jakubkowi kupię Lampa bardzo ładna tylko moje pytanie, czy ona jest pomaranczowa ? http://www.decorolka.pl/img/p/464-1304-large.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 16.04.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Jestem bardzo ciekawa tego projektu ogrodu Skoro masz pomoc w postaci mamy, to wspólnie na pewno uda Wam się to ogarnąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 16.04.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Ja też czekam z niecierpliwością Niestety swój projekt będę musiała ogarnąć od początku do końca sama, brak kasy na ekspertów dlatego z chęcią pooglądam pomysły innych Właśnie zastanawiałam się nad wątkiem na ogrodowisku ale jak tu ogarnąć dwa na raz Aga będę ci kibicować, jak Ty dasz radę to ja też spróbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.04.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Lampa bardzo ładna tylko moje pytanie, czy ona jest pomaranczowa ? Tak napisali Dal mnie to wygląda na matowy pomarańcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
praha 16.04.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Witaj Admete, czasem tutaj zaglądam, bo widzę, że obie lubimy klimaty retro w połączeniu z nowoczesnością Gdzieś w Twoim wątku padło parę słów na temat kuchni Godin, ja Ci stanowczo odradzam, bo moja znajoma miała baaardzo drogi model i ostatnio piekąc kurczaka kuchnia stanęła w płomieniach, gdyby nie było jej w kuchni to spłonąłby cały dom. Poza tym kuchnia była przepiękna, ale co z tego skoro właśnie wadliwa... Te Falcony też są super, więc może o nich pomyśl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.04.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Aguś wiem wiem Tylko jeśli będziemy coś sadzić w tym roku chciałabym żeby rośłiny były w miarę na swoim miejscu - żebym później za dużó nie przesadzała. Ha, Aguś myślę, że jest to nieuniknione :(Ostatnio czytałam taki reportaż na temat ogrodów i wnioski były takie, że tylko tuje na żywopłoty zostawały na swoim miejscu- wszystko inne zmieniało miejsce po kilka razy:lol2: u mnie zresztą było podobnie:D:D Sama jeszcze muszę się duuuuuużo nauczyć Ale wiem że będę to lubić bo dłubek jestem Nauczysz się, nauczysz- toż to sama przyjemność Aguś ten z gazety, ten z tymi nogami śmiesznymi w środku - ale Magda napisała że nie wyglądają źle Dziś dzwonię - a jak go wykupili : - będę pluć sobie w brodę - bo nie wiem czemu założyłam że on sobie na mnie tam czeka a ja spokojnie planuję wycieczkę już od miesiąca zamiast jechać już 2 tyg temu Tak, tak czytałam- sprawdź kochana czy te nogi nie przeszkadzają osobom siedzącym przy stole. Bo wygląd to jedno, a praktyka drugie:) Na pewno będzie dostępny- w końcu tani nie jest:(A jak nie to Ci nowy sprowadza, bo on jest w stałej ofercie. Jeśłi nie mam nadzieję znaleźć jakiś ciekawy pomysł na Bartyckiej - tzn jakieś super extra płytki które mnie oczarują Aga rozczaruję Cię- Bartycka jest dla mnie przereklamowana i niestety dość droga:( Mam nadzieję, że coś tam jednak znajdziesz:D No i czekam na te wizualki:popcorn: Miłego dzionka kochana:wiggle: U nas leje jak z cebra:eek:http://www.sherv.net/cm/emo/sad/depressed.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 16.04.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Agus, napisałam juz u siebie-miałas racje.Lipa z tymi buzkami:( Te odłożone dla mnie tez były..."niefajne".M kupił tylko pieprzniczke i solniczke:D Czy bedzie dla Ciebie kłopot jesli mi kupisz... małe co nie co przy okazji swoich zakupów? nie pisze na razie co, bo nie wiem, czy sie zgodzisz:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 16.04.2012 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Najpierw podpowiadam dziewczynki nihiru Ogród - super, bardzo proszę o zdawanie na bieżąco relacji. Będę dawać znać - jutro powinnam skończyć listę rośłin które mi się podobają - to wkleję Na szczęście moja kuzynka (skończyła projektowanie ogrodów) mi pomaga. Super masz Na razie stanęło na nieformowanym żywopłocie z buku lub grabu. I chcę koniecznie dokupić 2 brzozy pożyteczne (to najpiekniejsze dzrwa jakie w życiu widziałam). A my brzóz mieć nie możemy ze względu na alergię Oskara . Najgorsze że w pobliskim lesie jest ich kilka - te które są na granicy chcę wyciąć - ze 3 takie wielkie - ale tych w lesie się boję - i tego jak Oskaro będzie się tam czuł . Gdzie jest mój post, pisałam, zebyś weszła do firmy DAV, która jest z drugiej strony kompleksu bartyckiej, maja wiele pięknego gresu i ladnie weksponowanemu Alu będę pamiętać Aniu ten kinkiet ładny - pasowałby do kulek - ale ja potrzebuję na skos - więc tylko gięty może być - i u Oskara stanie chyba na tym wężyku białym - nie narzekam bo ładny jest - ale chciałam pomarańczowy - a nie ma Jutro Aniu fotorelacja kulkowa??? Jestem bardzo ciekawa tego projektu ogrodu Będę zdawać relacje na bieżąco Skoro masz pomoc w postaci mamy, to wspólnie na pewno uda Wam się to ogarnąć! dzięki Ja też czekam z niecierpliwością Niestety swój projekt będę musiała ogarnąć od początku do końca sama, brak kasy na ekspertów . Two wyszło że mój pan od ogrodów też jakimś wielkim ekspertem nie jest . Wychodzi na to że to co ja z mamą ( przy pomocy mam nadzieję dobrych duszyczek z ogrodowska) wymyślę, naniesie tylko na rzut i wykona do tego projekt dróżek żeby można było przenieść to na rzeczywistość dlatego z chęcią pooglądam pomysły innych Właśnie zastanawiałam się nad wątkiem na ogrodowisku ale jak tu ogarnąć dwa na raz Aga będę ci kibicować, jak Ty dasz radę to ja też spróbuje ja spróbuję i Ty kochana dasz radę , założę wątek chyba już w tym tygodniu , zobaczymy pomału jak to się rozwinie, na razie zbieram materiały , czekam na słoneczko żeby dobrze obfocić wszystkie kąty na działce....., lista roślin powstaje, kompozycje się klarują Witaj Admete, czasem tutaj zaglądam, bo widzę, że obie lubimy klimaty retro w połączeniu z nowoczesnością Gdzieś w Twoim wątku padło parę słów na temat kuchni Godin, ja Ci stanowczo odradzam, bo moja znajoma miała baaardzo drogi model i ostatnio piekąc kurczaka kuchnia stanęła w płomieniach, gdyby nie było jej w kuchni to spłonąłby cały dom. Poza tym kuchnia była przepiękna, ale co z tego skoro właśnie wadliwa... Te Falcony też są super, więc może o nich pomyśl Pozdrawiam Praha Witaj u mnie !!!! Wiesz co oglądałam te kuchnie dzisiaj i mimo że bardzo mi się podobają chyba jednak zostanęprzy tym najprostszym typie - współczesnym Falcona Ale dziękuję za ostrzeżenie Zapraszam do mnie jak najczęściej Ha, Aguś myślę, że jest to nieuniknione :(Ostatnio czytałam taki reportaż na temat ogrodów i wnioski były takie, że tylko tuje na żywopłoty zostawały na swoim miejscu- wszystko inne zmieniało miejsce po kilka razy:lol2: u mnie zresztą było podobnie:D:D :o nie strasz - tyle będę przesadzać???/ - może nie będzie tak źle http://emoty.blox.pl/resource/naughty.gif Tak, tak czytałam- sprawdź kochana czy te nogi nie przeszkadzają osobom siedzącym przy stole. Bo wygląd to jedno, a praktyka drugie:) Na pewno będzie dostępny- w końcu tani nie jest:(A jak nie to Ci nowy sprowadza, bo on jest w stałej ofercie. Już dzwoniłam do AD stół jest - i jeśli jest na ekspozycji to póki co nie jest na sprzedaż więc mi nie ucieknie - zdążę go sobie wyoglądać od góry do dołu Aga rozczaruję Cię- Bartycka jest dla mnie przereklamowana i niestety dość droga:( Mam nadzieję, że coś tam jednak znajdziesz:D No i czekam na te wizualki:popcorn: wiesz co nie chodzi mi o samo kupno - tam na miejscu - co wypatrzenie jakichś płytek i zamowinie ich przez mój sklep lub przez internet, no i chcę tam obejrzeć płytki RAKO do górnej łazienki - Magda tam je oglądała - u mnie ich niestety nie znalazłam a chłopaki powiedzieli że mogę pomału zamawiać płyteczki więc czas najwyższy je powybierać Miłego dzionka kochana:wiggle: U nas leje jak z cebra:eek:http://www.sherv.net/cm/emo/sad/depressed.gif Dzień szybko mi minął - ostatnio każdy mi tak ucieka. Niestety pogoda cały dzień pod psem - mżyło, wiało i ogólnie jakoś tak przeraźliwie zimno było - ale w weekend już ponoć idzie poprawa Olu juz napisałam u Ciebie że spokojnie możesz listę podrzucać - albo jechać ze mną -------------------------------- Co dzisiaj???? Spotkanie z panią przebiegło punktualnie w miłej atmosferze - pani pomierzyła sobie wszystkie ściany - laserowym mierniczkiem - raz dwa i było gotowe. Nie wiem czy nie będę jeszcze przestawiać kaloryfera w górnej łazience - bo okazało się że moje zaplanowane półeczki i szafeczki się nie zmieszczą - mają za mało miejsca żeby dobrze wyglądać - ale poczekam na wizualki i zdecyduję. Wziualki mają być za tydzień - więc wszystkie czekamy cierpliwie - zostawiam dużo popcornu :popcorn: i sama siadam i czekam bo ciekawa jestem co z nich wyjdzie:yes: Zrobiły się już śruby - jutro jadę je odebrać i przekaże je panom kamieniarzom którzy dziś byli zrobić sobie szablon ostatniej płyty pod schody a jutro będą na budowie ją zamontować. Śruby pojadą do zakładu kamieniarskiego dostać jednak kamienne środki - nie będą się tak rzucać w oczy na ścianie - nie wiem czy to był dobry czy zły pomysł - się okaże Planujemy też kolejną wycieczkę tym razem do stolycy Plan obejrzec płytki RAKO, być mozę znaleźć płytko do dolnej łazienki, obejrzeć stół w AD -który jednak tam jest i obejrzeć i mam nadzieję kupić lampę kulki dla Oskara . To dużo do załatwienia szczególnie że mamy zabrać Oskara ze sobą. Ale damy radę . Zastanawiam się czy nie ma tam w okolicy Bartyckiej jakiejś atrakcji dziecięcej - bo może J zostawiłby mnie tam żebym mogła w spokoju płytki pooglądać - szczególnie że najprawdopodobniej będę miała za przewodniczkę Magdę Z a on by małego zabrał żeby się pobawił Pomalutku będę zmykać...... dobrej nocy życzę wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.04.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 To dużo do załatwienia szczególnie że mamy zabrać Oskara ze sobą. Ale damy radę . Zastanawiam się czy nie ma tam w okolicy Bartyckiej jakiejś atrakcji dziecięcej - bo może J zostawiłby mnie tam żebym mogła w spokoju płytki pooglądać - szczególnie że najprawdopodobniej będę miała za przewodniczkę Magdę Z a on by małego zabrał żeby się pobawił "Stosunkowo" blisko jest Centrum Nauki Kopernika... i tę atrakcję stanowczo polecam Twoim Panom - będą zachwyceni:yes: Obydwoje:lol: A Ty będziesz miała 2 godzinki spokoju;) Moja Hania była zachwycona tym miejscem... chyba nigdy nie widziałam jej tak zaciekawionej... wszystkiego chciała dotknąć, wszystko wprawić w ruch, wszystko obejrzeć... super:) - a ma dopiero przecież 2 latka:o Dla Twojego przedszkolaka to będzie super przygoda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 17.04.2012 03:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Madzia super!!!!!!!! pomysł A swoją drogą już nie mogę się doczekać na nasze spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 17.04.2012 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Cześć Aga Trzymaj kciuki za kulki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 17.04.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 "Stosunkowo" blisko jest Centrum Nauki Kopernika... i tę atrakcję stanowczo polecam Twoim Panom - będą zachwyceni:yes: Obydwoje:lol: A Ty będziesz miała 2 godzinki spokoju;) Moja Hania była zachwycona tym miejscem... chyba nigdy nie widziałam jej tak zaciekawionej... wszystkiego chciała dotknąć, wszystko wprawić w ruch, wszystko obejrzeć... super:) - a ma dopiero przecież 2 latka:o Dla Twojego przedszkolaka to będzie super przygoda:) Madziu a nie ma juz kilomerowych kolejek do Centrum Kopernik ? Ja robiłam podchody juz trzy razy i zawsze trafiałam na tłum, ale od pół roku już tam nie byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 17.04.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Madzia - naprawdę zaprowadziłaś już Hanię do Kopernika?! Ja myślałam że jeszcze z rok poczekam:) Ale z tego co słyszałam - dwie godziny to stanowczo za mało na Kopernika, więc dobrze się składa bo i Bartycką ciężko za pierwszym razem obskoczyć w dwie godzinki Aga - moim zdaniem nawet w najlepiej zaprojektowanym ogrodzie bez przesadzania się nie obejdzie więc lepiej od razu się nastaw:). Ja w zeszłym roku założyłam sobie rabatkę - pomierzyłam, wybrałam dopasowane rośliny, rozrysowałam sobie wszystko w pionie i w poziomie i właśnie dochodzę do wniosku że parę sztuk trzeba przesadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.04.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Madzia - naprawdę zaprowadziłaś już Hanię do Kopernika?! Ja myślałam że jeszcze z rok poczekam:) Ale z tego co słyszałam - dwie godziny to stanowczo za mało na Kopernika, więc dobrze się składa bo i Bartycką ciężko za pierwszym razem obskoczyć w dwie godzinki Naprawdę I naprawdę strasznie jej się podobało... byliśmy z miesiąc temu... 2 godziny dla dziecka stanowczo starczą... potem to już powłóczenie nogami;) Ale nie nastawiaj się, ze musisz wszystko zobaczyć... tam naprawdę warto pójść parę razy w roku - bo to super rozrywka:yes: I inaczej się zwiedza z małymi dziećmi, a inaczej w "dorosłym" towarzystwie... My mamy zamiar kupić roczne karnety - chyba 30-40 zł od osoby. W ogóle byłam zaskoczona, ze takie tanie te bilety... po 11 zł? - to dużo taniej niż kino:o Alu, a kolejek już nie ma:no: My byliśmy w niedzielę i weszliśmy bez żadnej kolejki:no: Grupy mają osobny ogonek - i to jest dobre:yes: Nie wiem jak w tygodniu - ale wydaje mi się, ze powinno być jeszcze mniej ludzi... Aga - tam jest też specjalna sala zabaw dla dzieci (oczywiście taka bardziej "naukowa";)), ale ze zjeżdżalniami itd... Naprawdę fajnie jest:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 17.04.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Ojej, 11 zł bilety? To chyba jakaś promocja była? Jak ja byłam, to były straszne kolejki, takie na prawie 2 h stania. A w 2 h rzeczywiście nie da się wszystkiego zobaczyć. Ale fakt, wiele zabawy dla dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts