Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Aguś Ty tez ma dzisiaj imieninki, czy miałaś w styczniu? Bo nie wiem, czy Ci życzenia składać... Ale co tam, życzeń nigdy za wiele.:lol2:

Kochana samych serdeczności, słonecznych dni, oraz szybkiej i bezproblemowej przeprowadzki

http://emoty.blox.pl/resource/buziak.gif http://emoty.blox.pl/resource/102.gif

http://nolf.at/blog/images/20061022185404_orange%20flowers.jpg

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja cię kręcę, z tymi kaloryferami to SZOK po prostu! Aguś, reklamuj i nie dawaj się i jeszcze żądaj obniżki, jeśli będziecie musieli czekać kolejne miesiące na nowe. Normalnie bym tego im w życiu nie przepuściła. Zdenerwowałam się. Ale te pierwsze co wkleiłaś na podstawie których wybraliście są super!!!:-) Niestety każdy kto budował wie, że takich niespodzianek jest miliony i ze z każdą kolejną cierpliwość się szybciej kończy (przynajmniej u mnie). Ja nie prowadzę dziennika, ale jakbym miała, to chyba byłby dziennik wszelkich możliwych katastrof budowlanych. Ktoś pisał, że ma 1,5 cm docinki kafli w łazience a ja właśnie przez takie coś kazałam fachowcom skuć kafle i kłaść od nowa na swój koszt, skuli, kupili za mało kafli i co? zostałam bez 1 kafla na podłodze na wejściu w łazience i nie można go nigdzie dokupić, bo tą serię już nie produkują. Przecież jak go nie znajdę to nic tylko całą łazienkę skuć!!! Normalnie załamać się idzie. W tym tygodniu z nowości przyjechały 3 balustrady i co? żadna nie pasowała. Rekordzistka była o 45 cm za krótka!!! Czy ktoś to jest w stanie zrozumieć i wyjaśnić? Także wiem jak się czujesz i bardzo ci współczuję. Już nawet mężowi powiedziałam, że nowe hobby chyba sobie znajdę -strzelanie, żeby sobie na jakieś strzelnicy ulżyć wyobrażając sobie fachowców, którzy nawalają. Ehh, wyżaliłam się przy okazji. Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe.

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA I KWIATY :hug:

Trafiłyście w dzień :yes:

A wiecie kto mi złożył dziś pierwszy życzenia i w ogóle uświadomił o tym że je dzisiaj mam??? - Ala :lol:

wielkie uściski Alu dla Ciebie :hug:

dla każdego ciacho :)

http://i1.fmix.pl/fmi204/63af3679002c1dba4f570106

Dziś tylko zdam relację z całego dnia, jutro poodpisuję na poszczególne posty bom zmęczona troszkę :rolleyes:

Wyjazd nie rozpoczął się dobrze - bo już mieliśmy wracać do domu - a przez kogo???

Ano przez moje gapiostwo - wczoraj rozmawiałam przez telefon jak wychodziłam z samochodu i pamiętam że przekręcałam pokrętło od świateł - ale tak byłam przejęta rozmową że coś nie dokręciłam iiiiii??? i rozładowałam akumulator :bash: - J zszedł żeby je wyłączyć i niestety samochód już nie miał pary nawet na to żeby się zamknąć :(. My już w samochodzie, Oskaro przygotowany do drogi - a ty takie coś ;). Na szczęście przechodził sąsiad taksówkarz i zadzwonił po swojego kumpla z postoju, który przyjechał z kablami i naładwował akumulator na tyle żebyśmy mogli go zamknąć.

Na szczęście mieliśmy tylko pół godzinki opóźnienia :)

Pierwszy postój Bartycka - dzięki mapce Magdy dotarliśmy szybko i sprawnie.

Madzię też ściskam bo też dzwoniła martwiąc się czy dotarliśmy :hug:

Zdjęcia pocykałam :) - wrzucam jedno poglądowe - a co i jak w sprawie łazienki więcej napiszę po weekendzie jak dostanę pierwsze wizualki - wtedy będę dumać jak te płytki położyć ostatecznie

http://i1.fmix.pl/fmi498/cccb681000293e174f91aa59

Kolory mnie troszkę rozczarowały - bo myślałam o szarości pomiędzy tymi dwoma płytkami

- ale będę jeszcze myśleć :yes:

Dalej kierunek - lampki kulki. I tu kolejny psikus :p

Wpisaliśmy (żeby nie było tylko na mojego J) w nawigację ul Jana Jeziorańskiego, bo Jana Nowaka jeziorańskiego nie było :o.

I jak dojechaliśmy zatrzymaliśmy się dokładnie pod:

http://i2.fmix.pl/fmi2989/5af4d9d30016faf14f91adad

uśmialiśmy się w pierwszej chwili - ale koszyowało nas to 15 km do nadrobienia ;)

Aż zadzwoniłam do Ani - narendil - gdzie my jesteśmy :o :lol2:

Po wpisaniu ul Nowaka, bez Jana na przedzie jakoś trafiliśmy na miejsce.

Przed samym sklepem :wiggle:

http://i3.fmix.pl/fmi881/09fdb9f10008eb534f91ae62

Mnie lampa na żywo tez oczarowała - wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciu z internetu :o

Także nawet jakbym miała o nią głową zawadzać to ją zamawiamy :wiggle:

http://i1.fmix.pl/fmi1155/ce5d2ea1000655c64f91aec9

http://i3.fmix.pl/fmi2930/dbe0be29001cf50b4f91aef5

http://i3.fmix.pl/fmi194/8b73200e0007f4014f91af22

Na żywo spodobał nam się jeszcze globusik - i też go zamówimy razem z lampą :)

http://i3.fmix.pl/fmi1089/b774cea8001daaf84f91af68

Następny przystanek Złote Tarasy AD

Oględziny stołu :)

I niestety dziewczynki - z nim wiązałam największe nadzieje - ale nie wywarł na nas aż takiego wrażenia jak byśmy chcieli.

Przecierek prawie w ogóle nie było na nim widać, na zdjęciach wyszły bardziej widoczne niż to jest w rzeczywistości, stół był mocno zarysowany - więc co by sie z nim działo w domu :o????

Może to i dobrze?

Stół jest czarny ja btym wolała brązowy - to byłby mój kompromis - a tak stolarz zrobi taki jak chcę i najważniejsze taniej - i myśłę że będzie lepiej wykonany niż ten :yes:

Nogi faktycznie na żywo nie rażą - także jest to dobry patent do podpatrzenia :yes:

http://i2.fmix.pl/fmi2222/df6a41c2000cc8bc4f91b0b7

Acha i znak chiński był tak źle wtłoczony w stół jakby go ktoś na siłe tam wepchał, obrypane i krzywo włożone :o

Na zdjęciu kiepsko to złapałam ;)

http://i3.fmix.pl/fmi1498/34544f9b001925504f91b12b

Następna sprawa buźki :)

Miałam kupić dwa komplety - dla mnie i dla Hazel

I niestety kupiłam (nie myśłcie że samolubna :() tylko jeden i to niepełny :cry:

Ledwo uzbierałam 5 talerzyków - bo to z nimi jest największy problem - na 6 już przymknęłam oko.

Do tego tylko dzbanuszek na mleko, [pokrywka od dzbanka była porysowana, cukierniczki nie było w ogóle :sick:

Poprosiłam już forumową wróżkę o dokupienie mi w innej galerii brakujących rzeczy - mam nadzieję że uda się skompletować i dla Oli :(

Z żalu kupiłam sobie cały komplet z innej serii :lol2:

Nie zdążyła już iść za jakimś ciuszkiem na prezent imieninowy to kupiłam zestaw który już od jakiegoś czasu mi sie podobał :wiggle:

I powiem Wam że jego wykonanie jest bez porównania z bużkowymi :o

http://i1.fmix.pl/fmi1162/cc755f8900218a574f91b2ff

Lampa jest fajowska, cieszę się, że ją zamówiłas, ale powiem, że globus mnie oczarowal, rewelka, a z buźkami :(, a ze stołem, to powiem tak : nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło, stolarz z pewnościa zrobi Ci taki jaki będziesz chciała i myślę, ze taniej :)

Nie ma to jak nawigacja w Londynie mozna się znaleźć, jadąc do Moskwy :)

Myśmy podobną przygodę mieli w Londynie :(

Edytowane przez emiranda

Ale dzień ogólnie udany?

Ten globusik też oglądałam. Śliczny jest, a ja muszę ciąć wydatki. Ale co się odwlecze...

I widzę, że pan sprzedawca nie zdjął jeszcze taśmy z lampy :lol2:

To dobrze, bo pewnie znowu by musiał przyczepiać.

Kurczę, oglądałam te buźki. Ale z drugiej strony wtedy stały dwa talerze i chyba cukiernica. I nie było źle. Ech...

Co do stołu, to myślałam, że chcesz taki używany. I o tym wcześniej pisałam, że nie jest wymuskany. Ale grunt, że podpatrzyłaś patent na nogi :lol2:

Przyznaję, że mnie zaskoczyłaś telefonem :rotfl:

Siedzę sobie w autobusie a tu dzwoni Aga z pytaniem czy ja nie wiem, gdzie oni są! Zupełnie mnie z kontekstu wyrwałaś. Nie nagadałam żadnych bzdur? Bo myślałam właśnie o szafkach kuchennych ;)

skibusia http://forum.muratordom.pl/images/smilies/ohmy.gif

może zapytaj na tym forum o swoja ceramikę, ktoś ci jednego kafla na pewno odstąpi.

Już to zrobiłam w wątku z łazienkami i na priv do osób, które coś o tych płytkach pisały, ale odzewu niestety nie było. :-(

Aguś sorki za OT i wszystkiego najlepszego.

Już to zrobiłam w wątku z łazienkami i na priv do osób, które coś o tych płytkach pisały, ale odzewu niestety nie było. :-(

Aguś sorki za OT i wszystkiego najlepszego.

A co to za kafle???

widzę, że tych pechowych inwestorów coraz więcej niestety;) I tak mnie nie przebijecie... ale przybić piątkę sobie możemy:lol2:

Napiszę jeszcze o kaloryferach bo wczoraj zapomniałam ;),

Przedstawiciel był, też próbował wciskać kity że takie wyszły z lini produkcyjnej i taka jest technologia ich powstawania i tak powinny wyglądać :sick:.

Znajomy - będę już o nim pisać Konrad - poprosił mnie o zdjęcia które zrobiłam i mają je wysłać do zakładu. Kwestia ma się dopiero rozstrzygnąć. Tylko cholera ja nie chcę żeby się rozstrzygała ja chcę przemalowania kaloryferów - ponoć rzucone było zdanie o ścieraniu - szlifowaniu tych kaloryferów i kładzenia tylko nowego lakieru - a ja wiem co im wyjdzie po takich"przecierkach"??????

Czuję że będziemy się z nimi użerać :sick:- bo z jakiej racji my mamy wysyłać je do reklamacji? - ja ich w takim razie w ogóle nie chcę :mad:.

--------------------------

. Udanych zakupów życzę. Przypomniało mi się jak staliśmy w Gdyni do centrum nauki experyment :(. Może nie bedzie tak źle, przecież to nie weekend ?

Mirelko jak widzisz nie pojechaliśmy w ogóle . Dzwoniłam dzień wcześniej i pani powiedziała że kolejki raczej są i mi nie gwarantuje że nie będziemy stać z godziny na bilet :( Także pojedziemy kiedy indziej - już tylko w tym celu :yes:

Widzę, ze tak samo jak ja przeżywasz fakt, ze dziecko staje się samodzielne i przestaje być tylko mamę i cyca wpatrzone :). Znam ten bół. Ale musisz się powoli przywyczajać i pamiętaj, że w obecnym świecie samodzielność i zaradność to jedne z najbardziej poządanych zalet.

I wszystkiego naj :).

ano widzisz :) - tak to mamy my MAMY :) - ale tydzień dwa i mi przejdzie :)

dzięki za życzenia :hug:

To starszych chłopaków mamy w tym samym wieku :) Mój skończył tydzień temu 4 lata niestety w odróżnieniu od Was cały kwiecień siedzimy znowu w domu bo znowu zapalenie gardła i oskrzeli :( No nic przedszkole robi swoje. Czekam teraz z niecierpliwością na wiadomości o kaloryferach i trzymam kciuki żeby wszystko było ok :) Miłęgo dnia :)

PS Wszystkiego co najlepsze :)

Piękna pogoda się robi a Oskar wczoraj pod koniec wyjazdu zaczął narzekać na ból gardła :sick:. Mam nadzieję że to tylko zmęczenie bo spał bardzo niespokojnie, czekam aż wstanie wtedy się okaże czy jedziemy do lekarza czy możemy odetchnąć :(

Kaloryfery jw. :(dziękuję za życzonka :)

ps a dobrze rozumuję że masz i drugiego brzdąca?w jakim jest wieku?

Udanej wyprawy Aguś :) mam nadzieję że pogoda Wam dopisze i wrócisz z nowymi pomysłami :)

No i wszystkiego najlepszego http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flowers/smileys-flowers-197938.gif

Two pogoda była śliczna - chociaż na samej Bartyckiej trochę zmarzliśmy :sick: bo słoneczko się schowało i było tyko 13 st. U nas po powrocie było 18 :o

Dziękuję za życzenia :hug:

Ja czekałam prawie 2 h w środku tygodnia... Tam zawsze jest mnóstwo ludzi... :(

Jeśli dziś obchodzisz imieniny, to wszystkiego najlepszego! ;)

Ano widzisz :yes: - dlatego pojedziemy w innym terminie tylko do tego centrum :yes:

Dzięki za życznia :hug:

Beatko ale piękne te tulipany :jawdrop: dziękuję :hug:

szkoda że u Ciebie tylko jeden - ale chyba jest jeszcze nadzieja na resztę?

Olu wracaj do zdrowia :hug:

a my zdzwonimy się dziś :)

Aguś dzięki za życzenia - piękne kwiaty :rolleyes:

A czy Ty przypadkiem tez imieninek nie obchodziłaś?

Ja o swoich zapomniałam :lol2: to i Tobie nie złożyłam :o - ale zaraz się poprawię :rolleyes:

pysiaczku dzięki :hug:

Niestety każdy kto budował wie, że takich niespodzianek jest miliony i ze z każdą kolejną cierpliwość się szybciej kończy (przynajmniej u mnie).

Każdy się na to nastawia słuchając na początku opowiadań znajomych - ale jak się juz na własnej skórze zaczyna takie rewelacje przeżywać to już nie jest do smiechu :sick:

Ja nie prowadzę dziennika, ale jakbym miała, to chyba byłby dziennik wszelkich możliwych katastrof budowlanych. Ktoś pisał, że ma 1,5 cm docinki kafli w łazience a ja właśnie przez takie coś kazałam fachowcom skuć kafle i kłaść od nowa na swój koszt, skuli, kupili za mało kafli i co? zostałam bez 1 kafla na podłodze na wejściu w łazience i nie można go nigdzie dokupić, bo tą serię już nie produkują. Przecież jak go nie znajdę to nic tylko całą łazienkę skuć!!! Normalnie załamać się idzie. W tym tygodniu z nowości przyjechały 3 balustrady i co? żadna nie pasowała. Rekordzistka była o 45 cm za krótka!!! Czy ktoś to jest w stanie zrozumieć i wyjaśnić? Także wiem jak się czujesz i bardzo ci współczuję. Już nawet mężowi powiedziałam, że nowe hobby chyba sobie znajdę -strzelanie, żeby sobie na jakieś strzelnicy ulżyć wyobrażając sobie fachowców, którzy nawalają. Ehh, wyżaliłam się przy okazji. Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe.

Rany skibusia :hug:

Napisz co to za kafle dużą czcionką może ktoś u mnie pomoże?

Maju dziekuję za bukiecik :hug:

Alu - nasza przygoda to tylko 30 minut zwłoki - a Wasza pewnie więcej czasu Was kosztowała :(

A ze stołem masz rację - ten zrobiony będzie 100 razy piękniejszy :wiggle:. Już niedługo powinnam mieś próbny front :lol:

Aniu dzien udany :yes:

To ja Cie przepraszam z tym telefonem że Cię z zaskoczenia wzięłam - ale naprawdę myśleliśmy że stojąc przed tymi wrotami sklep będzie gdzieś za winklem - i pomyslałam że jak tak jest to ją skojarzysz i powiesz że zaraz np w prawo jest sklep :lol2: - a tu byliśmy 8 km od miejsca docelowego :lol2:.

Co do stołu - sam w sobie ładny :yes: - ale no kurcze myślalam że będzie lepiej wykonany - i efekt postarzania podoba mi sie jak najbardziej - ale ten stół wyglądał jakby był juz po przejściach :o - po za tym stał w tak ciemnym kącie że na pierwszy rzut oka tego nie widać - ja poodsuwałam wszystkie krzesła i z nosem przy blacie go oglądałam :lol2:

Z bużkami problem jest z samymi talerzykami - to one są takie obdrapane - przynieśli mi z 24 sztuki i wybrałam ledwo 6 :sick: - w tym jeden na siłę :p

słońce dziękuję :hug:

Amtla dziekuję za piękny bukiet :hug:

Czy Pani była już u mnie :) - jeśli nie to Witam serdecznie !!!!!! Jeśli tak to przepraszam ale pamięć moja troszkę szwankuje w tym całym zamieszaniu wykończeniowo - budowlanym :)

widzę, że tych pechowych inwestorów coraz więcej niestety;) I tak mnie nie przebijecie... ale przybić piątkę sobie możemy:lol2:

no nie wiem czy nie zaczynam Cie doganiac :lol2:

Alu - nasza przygoda to tylko 30 minut zwłoki - a Wasza pewnie więcej czasu Was kosztowała

Jachalismy do Koscioła polskiego, ale okazalo sie, że złą ulicę wladowalismu w nawigację i trafiliśmy zupelnie gdzie indziej, na szczzęscie, był tam obok katolicki kościól tylko anglojęzyczny wiec skorzystalismy z angielskiego. Tam taki zwyczaj, że dzieci podczas kazania zabieraja do innej salki i maja swoje, więc Młody wowczas 12 latek zostal poproszony też. I tam mógł zweryfikować jak umie angielski, ale okazało się, ze przynajmniej sens całej rozmowy zrozumiał :)

Trochę zobaczylismy cos innego, wiec sama widzisz Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)

Mało czasu dzisiaj bo rodzice do nas przyjeżdżają więc trzeba ogarnąć ;) ale wpadłam zerknąć jak się wyprawa udała :)

Buźkowego serwisu oczywiście szkoda, jakiś on pechowy, ale ten który kupiłaś śliczny :rolleyes: nawet dużo ładniejszy :yes: a z buźkowego zestawu może jeszcze coś upolujesz. Ogólnie widzę, że dzień się udał :)