Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Aguś, nadrabiam:wiggle:

Piękne te inspiracje tarasowe i kostki. Ten kolor torfowy brąz bardzo mi się podoba:yes::D

Ja wiem, że z wyborami jest ciężko- sama nie mogłam się zdecydować na żaden kolor i dlatego wybrałam kolor Libetu liść jesieni- od szarości po brązy i pomarańcze:lol2:

Aga kostka na podjazd, ścieżki to super pomysł, ale na taras moim zdaniem już nie bardzo...:( Kostka betonowa chłonie tłuszcz, łatwo się odszczypuje- obawiam się, ze taki taras nie będzie ładnie wyglądał za parę lat... No chyba, ze wybierzesz granitową. Ja raczej zastanę przy kamieniu...

Lecę, bo późno http://forum.barcis.pl/images/smilies/witch.gif Miłego leniuchowania:hug:http://www.polishbikers.com/images/smilies/rozne/slonce.gif

Two to czekam z niecierpliwością :wiggle:

ok 20 maja...dzieki Tobie jakoś przełknęłam ten fakt:lol::hug:

to super http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif ja się cieszę za Ciebie, a jak Ci ją już wyłożą sama się przekonasz że to był świetny pomysł i decyzja :yes:

kiedy spotkanko?w tym tyg po majówce?;)

jak Pani pasuje :)

to może teraz podjedziemy do mnie?

daj znać jak tam czasowa będziesz :)

a zapomniałam zapytac-co z tymi kinkietami? rozmawiałas z naszym team'em oswietleniowym?:)

team dzwonił wczoraj do mnie o 17 :o - czy domawiamy drugi kinkiet - ale powiedziałam że wstrzymujemy się z decyzją - bo jeszcze nie wiem, czy go chcę oddać czy dam do wiatrołapu, a czy da się oddać chciałam rozmawiać z p. A..

Myślę że to realne przy takiej ilości świateł jaką u niech zamawiamy ;)

Alu chyba mam ten katalog - zaraz będę szukać - bo mam kilka różnych :).

Ale na zdjęcie z miłą chęcią poczekam :wiggle:

Karola jak tylko ładnie wyjdzie to zgapiaj ile wlezie :yes: -

a swoją drogą to do Ciebie taka postarzana kostka byłaby idealna:yes:

Aguś także jak widzisz decyzja co do kostki chyba już podjęta :wiggle:

Ale na taras nie chcę jej kłaść :no: - zmyliłam trochę tymi zdjęciami Seweryny.

Ja chłonę zdjęcie każdej realizacji tego domu - bo zawsze jest szansa że się coś podpatrzy :yes:

Co do mojego tarasu to

Oczywiście chciałabym drewno - ale póki co J zapiera się rękami i nogami :sick:

Następnym kandydatem będzie Twój łupek Aguś i uważam że będzie to świetne rozwiązanie ale muszę go na żywo zobaczyć - może jutro nam się uda podjechać???

A pierwszym kandydatem był Libet Sheridan - myślałam że mam taras z głowy dopóki nie zobaczyłam tego koła na żywo.

Faktem jest że u nas na tej ekspozycji to kółko jest praktycznie przy głównej drodze i wygląda jakby było nie umyte od czasu położenia :lol2:

Tak się prezentuje ;)

http://i3.fmix.pl/fmi2487/a4aec10b002633654fa131a8

dla porównania zdjęcie z netu

http://i1.fmix.pl/fmi2036/ec57e67c0020e7874fa16da6

a tu realizacja która mnie do tego skłoniła - będziemy robić identyczny kamień na elewacji - dlatego pomyślałam że ten sheridan będzie pasować

http://i2.fmix.pl/fmi567/10326036000606c74f646414

ale juz pomijając fakt wyglądu tego kółka u mnie w K - jasne że się to domyje,

nie wiem czy do końca mi pasuje aż tak różnorodna faktura tych płyt :o

Od początku myślałam o tym kamieniu - bo faktura spokojniejsza :yes:

http://i3.fmix.pl/fmi2401/2f42310f0001ff154f6463d8

ale on na żywo jest bieluśki!!!! :o - dlatego odpada.

I póki co muszę szukać :rolleyes:

No i to tyle póki co w kwestii płytek i tarasu :)

Ja wracam na razie do projektu ogrodu - może uda mi się stworzyć jakieś sensowne rabaty :confused::rolleyes:

Rok temukupiłam kila ksiązek o ogrodzie,

obszukałam się jednej z nich - było tam 40 przykładowych projektów ogrodów - i co? -jak mi jest potrzebna to nie mogę cholery znaleźć :bash:

Znając życie znajdzie się przy przeprowadzce - a ja póki co nie mam pojęcia gdzie ją wcisnęłam :(

Miłego dnia wszystkim życzę

u nas póki co zapowiada się http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/summer/smileys-summer-786619.gif

Edytowane przez admete

Ależ u Ciebie kamiennie Aga!

Nie wypowiadam się, bo zupełnie nie mój temat.

I mi tak jak hazelkowi, za mało szaro i kanciasto :lol2:

U mnie też na razie słonecznie się zapowiada. Ale chyba idzie na zmianę pogody, bo coś mnie głowa pobolewa :mad: A może to tylko przez to przeziębienie...

Przeziębić się przy takich temperaturach to trzeba umieć :bash:

Narendil kurcze to niedobrze :sick: z tą chorobą oby oby szybko przeszła :hug:

Alu a u nas w tej chwili GRAD PADA - BURZA PEŁNĄ PARĄ!!!!

zdarzyliśmy dosłowne w ostatniej chwili wejść do domu przed tą zawieruchą.

Ale calutki dzień na powietrzu na słoneczku zaliczony :wiggle:

O nieeeeeeeeeeeeeee mam nadzieje, ze do nas nie dojdzie, Aga tylko nie dmuchaj na północ, mam jeszcze mnóstwo do nasadzenia :)

Dobrze, że zdązyliście się schowac przed nawalnica :)

Hejka :wiggle:

U nas na razie pogoda ładna, nawet fajnie się schłodziło :yes:

Aguś mi te prawie białe płyty tarasowe też bardzo się podobają i sądzę,że do mojej prawie białej elewacji fajnie by wyglądały ale niestety boję się o ich stronę użytkową :sick::sick: ... a takie są piękne :rolleyes: :rolleyes:

Ta kostka piaskowa bardzo mi się podoba ... ale ja bym ją chciała na wjazd ... a to już chyba byłaby przesada ( boję się,że ona ciągle byłaby brudna ) ;)

Te płyty są śliczne ale do mnie nie pasują kolorystycznie :( - a miałabym problem z głowy ;)

Te jasne - chyba faktycznie nie na podjazd :no:

Dlatego my te brązy tam damy :yes:

Maju z semmelrocka mają takie tylko szare seria CASTELLO ANTICO -może to na ten Twój podjazd?

Edytowane przez admete

Te płyty są śliczne ale do mnie nie pasują kolorystycznie :( - a miałabym problem z głowy ;)

Aguś a nie wiesz Kochana jak z ich stroną użytkową jest???

Te jasne - chyba faktycznie nie na podjazd :no:

Dlatego my te brązy tam damy :yes:

Ja do tej pory sugerowałam się,że do mojego grafitowego dachu brązy nie będą pasować :no: Ale powiem Ci,że dzisiaj widziałam taki układ i bardzo mi się to podobało :yes: Więc teraz to już sama nie wiem :confused:

Maju z semmelrocka mają takie tylko szare seria CASTELLO ANTICO -może to na ten Twój podjazd?

Właśnie byłam sobie ją pooglądać ... fajnie wygląda :yes:

Aguś a nie wiesz Kochana jak z ich stroną użytkową jest???

nie wiem :no:

ale chyba nie powinno być z nimi problemów

Ja do tej pory sugerowałam się,że do mojego grafitowego dachu brązy nie będą pasować :no: Ale powiem Ci,że dzisiaj widziałam taki układ i bardzo mi się to podobało :yes: Więc teraz to już sama nie wiem :confused:

a na żywo widziałaś czy w necie - masz fotkę?

Właśnie byłam sobie ją pooglądać ... fajnie wygląda :yes:

no na żywo też :yes: :)

edit

mam zdjęcie wszystkich trzech kolorów

http://i1.fmix.pl/fmi1201/953acf99000b042b4fa2c566

Edytowane przez admete

Zamiast robic projekt ogrodu to ja się obijam :p

wklejam fajny pomysł na wiosenną rabatkę - tulipanki z trawami

zdjęcie stąd

http://i1.fmix.pl/fmi1334/fe8cc93b0022a7924fa29590

i sielsko anielsko - piękne to zestawienie różnorodnych barw...............

zdjęcie znalezione tu

http://i2.fmix.pl/fmi1893/2d0921e7002343674fa29ef4

Edytowane przez admete

Słoneczko dziękuję Ci bardzo za te słowa :hug:

Ja wczoraj straciłam cały zapał do projektowania i myśłenia o ogrodzie :(

Miałam nieciekawa przygodę - ale sama sobie na nią zasłużyłam, z własnego niedopatrzenia i nieuwagi ;)

Tak jak na wątku opisywałam dokładnie skąd brałam pewne zdjęcia, tak na fmixie - wszystkie moje zdjęcia są opisane tylko pode mnie ;) - tak na szybko z komputera do albumu

Także to przestroga ode mnie dla innych -

uważajcie na to co umieszczacie na albumach ogólnodostępnych - bo nie wiadomo kto może się o dane zdjęcie upomnieć.

Nie mam pojęcia co z tymi dziesiątkami zdjęć które ja mam z różnych źródeł, których sobie nie zapisałam -morze inspiracji z netu wklejanych w dobrej wierze.

Nie wiem jak ja znajdę teraz czas na poprawienie tylu zdjęć w moim wątku :bash:

Do tego wszystkiego mam zdiagnozowanY u Igora - kaszel alergiczny - Boże jak on już w wieku 8 miesięcy tak reaguje na pyłki - to co będzie za 2 lata :o :(:(:(

Dostał wziewy i lek alergiczny pókI co na 3 tygodnie ale ja czarno to widzę :(

i bądź tu optymistą..............

Nie wiem jak ja znajdę teraz czas na poprawienie tylu zdjęć w moim wątku :bash:

A trzeba było tyle pisać? :rotfl:

Żartuję oczywiście :hug:

Pomału, spokojnie :) Najważniejsze, żeby zacząć. A może część zdjęć nie jest potrzebna?

Do tego wszystkiego mam zdiagnozowanY u Igora - kaszel alergiczny - Boże jak on już w wieku 8 miesięcy tak reaguje na pyłki - to co będzie za 2 lata :o :(:(:(

Dostał wziewy i lek alergiczny pókI co na 3 tygodnie ale ja czarno to widzę :(

i bądź tu optymistą..............

Aga, przytulam :hug:.

My zdiagnozowaliśmy Jakuba jak miał mniej więcej 6 miesięcy. Teraz jest chyba lepiej.

Trzymajmy się myśli, że z tego można wyrosnąć. Mocno się trzymajmy!

O kurka ja też mam w wątku tyle zdjęć już nie pamiętam skąd i teraz miałabym je wszystkie opisywać :eek:

Z drugiej strony to nikt z nas nie wkleja ich tutaj w celach reklamowych, nikt na tym nie zarabia, pokazujemy tylko co nas zainspirowało. Muszę pamiętać żeby zawsze podawać źródło :bash:

A trzeba było tyle pisać? :rotfl:

Ano papla jestem i do tego lubię wszystko co piszę poprzeć jakimiś fotkami/inspiracjami - chciałam żeby wszyscy widzieli jak dochodziłam do moich pomysłów i do tego jak powstaje to w mojej głowie a potem jak się realizuje - to teraz mam :p

My zdiagnozowaliśmy Jakuba jak miał mniej więcej 6 miesięcy. Teraz jest chyba lepiej.

Trzymajmy się myśli, że z tego można wyrosnąć. Mocno się trzymajmy!

wiem trzeba mieć nadzieję :yes:

ale kurcze Oskar dopiero w wieku 3 lat zaczął reagować kaszlem alergicznym - a Igor już teraz - a taki malutki jest - boję się że to się poważniej później rozwinie i że długo nie pożegnamy się z inhalacjami :sick:

ale obiecałam już sobie że teraz każdy sezon największego pylenia spędzimy nad morzem :yes: - oby to było realne ;)

O kurka ja też mam w wątku tyle zdjęć już nie pamiętam skąd i teraz miałabym je wszystkie opisywać :eek:

wszystko da sięodnaleźć - ale to tyle roboty :o :o :bash:

kopiuję od narendil

Musisz mieć plik obrazka, np. w formacie jpg.

Wchodzisz na google'a i wybierasz grafikę.

W miejscu gdzie wpisujesz tekst, po prawej stronie masz ikonkę aparatu.

Klikasz i otwiera ci się okienko, gdzie możesz załadować obrazek.

I już :)

[ATTACH=CONFIG]114351[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]114350[/ATTACH]

Kliknij, a się powiększy :)

znalezienie zdjęcia + edytowanie postu razy XXXXXXX to strasznie dużó czasu :( - nie wiem czy jest potrzeba podawania linków do wszystkiego co wklejamy ;)

Z drugiej strony to nikt z nas nie wkleja ich tutaj w celach reklamowych, nikt na tym nie zarabia, pokazujemy tylko co nas zainspirowało.

dokładnie :yes:

o kurczę aga współczuję wam tych alergii, to musi być bardzo męczące, ale w dzisiejszych czasach są już skuteczniejsze leki. będzie dobrze.

trzymaj się i posłuchaj narendil

z tymi zdjęciami to rzeczywiście przesada, ja już nie korzystam z fmix, za duzo roboty, wklejam bezpośrednio ze strony lub komputera