Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

admete współczuję falującego ogrodzenia :(

Ale zazdroszczę strasznie.... widoku na las! Ja ma za moim dużym przeszkleniem kolejny dom :( i to bardzo blisko bo sąsiad przed domem ma spadek wiec z domem cofna się do tyłu, a ogród zrobił od frontu.... ehhh zamierzam kupić duuuże tuje ;)

Bosko mieć taką prywatność :)

O rany, ale kicha z tym ogrodzeniem:jawdrop::jawdrop::bash::bash: Współczuję:(

Myślę,że duże znaczenie miało to, że fundament był z bloczków, a nie wylewany. Wiem, że wylewany jest sporo droższy, ale o wieeele bardziej stabilny. Nasz fundament ma ok. 70 cm głębokości. Mam nadzieję, ze da się to jakoś naprawić:confused:

Karolinko przy wyborze działki moim głównym kryterium był "las za płotem" :). Dlatego tak kurczowo trzymaliśmy się poprzedniej działki (kilka lat) ale nie mogąc tam załatwić papierów do budowy zaczęliśmy szukac nowej - ja twierdzę że to tak miało być :yes: że ta działka na nas czekała :)

hazel dyskusja była bardzo zawzięta - dziewczyny - kontra męskie podejście :rotfl:

karolek już 3 czy 4 osoba mówi mi o tych płyteczkach więc na pewno podjadę je zobaczyć :)

agawi na 26 m - w najgorszym miejscu - zrobiliśmy mur oporowy głęboki na 1,4 m . Panowie co robili ogrodzenie mieli nadzieję (i my tez ) że z resztą nic się nie stanie że ogrodzenie będzie się trzymać. Ale jak widać trzeba wylać ten mur pod całe ogrodzenie z tej strony lasu. Wylanie nie jest problemem tylko koszt bo tego nie wliczaliśmy w budżet budowy :bash:

W przyszłym tygodniu zamawiamy grzejniki bo ceny po nowym roku (jak co roku :)) idą do góry....

Temat kolorów grzejników już był - i dyskusja była jednoznaczna :) - kremowe/białe/neutralne - ale ja cały czas się waham nad tymi kolorami do pokojów chłopaków :confused:

I dziś jeszcze jeden grzejnik do sypialni - pewnie skończy się na kremowym :lol2: ale poddam go małej dyskusji - a nóż widelec wyjdzie jakiś inny kolor :rolleyes:

na przeciwko okna jest ściana z drzwiami do łazienki którą chcę zabudować szafą połączoną z drzwiami (żeby był jeden ciąg) - o to też chciałam zapytać co o tym sądzicie?

http://i3.fmix.pl/fmi1459/3cbc6a690017e4674eeb5cfe

szafa ma być kremowa/jasna

parę przykładów (niestety zdjęcia z gazet) jeszcze nie wiem dokładnie jak ta zabudowa miałaby być podzielona ...

http://i2.fmix.pl/fmi1480/d7514e2f002727774eeb34a4

http://i3.fmix.pl/fmi2400/2f9ca8eb0021a4e34eeb3912

http://i1.fmix.pl/fmi446/6ef2b8b4000b8a8e4eeb394f

Ja jednak jestem zwolennikiem neutralnych grzejników, chociaż przyznam się że jakiś czas temu rozważałam fioletowy do łazienki, ale teraz cieszę się że nie kupiłam bo w między czasie spodobały mi się inne płytki i powstała inna koncepcja do której fioletowy już nie pasuje.

Tak czy inaczej twój grzejnik jest taki dekoracyjny i nie wygląda jak grzejnik, że w sumie mógł by mieć jakiś kolor i stanowić element dekoracyjny we wnętrzu. Jeżeli miała bym się skusić na jakiś kolor to byłby to np taki jak na szafie wtedy by zawsze do czegoś pasował bo szafę ciężko zmienić :D

A w ogóle to planujesz jakieś zasłony? I jeżeli tak to czy on tam się za nimi nie schowa? Bo jak tak to lepiej neutralny :D

Ale namotałam :rolleyes:

edit:

Ja ma ostatnio ochotę na czarną ścianę za łóżkiem (miała być fioletowa) ale mój misiek uparł się że nie chce :(

Teraz jak widzę inspiracje w takich raczej ciemnych kolorach to może i grzejnik lepiej wyglądał by ciemny. W ogóle to ładne kolory ma i jest w czym wybierać :)

Edytowane przez TwoOfUs