Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam moje drogie Panie :lol:

Właśnie wcięło mi całego posta :cry:

Dlatego teraz już na szybko.

Rano miałam spotkanie z panem od Libetu - pan przekonał mnie do obrzeży z kostki, bo ja chciałam bawić się w kanciki :p

A jak wiecie przy mojej powierzchni mogłabym się zarąbać :bash:

Ale plany na poczatku zawsze są ambitne :cool:

Potem ustalałam z chłopakami lampki i czekałam na pana od instalacji - który w końcu nie dojechał bo autko się popsuło :sick: - i tu straciałm trochę mojego jakże cennego czasu :p

Pojechałąm wybrac sztukaterię do dolnej łazienki - bo chłopaki wzięłi się wczoraj ostro za nią :wiggle:

Także dziś będzie już widac efekty :yes:

Wieczorem musiała skoczyć jeszcze raz na budowę zawieźć im tą próbeczkę do przymiarki ;)

Później zajrzał do na znajomy prawnik i uświadomił mnie że stroną która powinna się martwić jest sklep - bo to on nie dotrzymał warunków reklamacji a nie firma od grzejników.Także albo się dogadamy, albo przygotuje dla mnie pismo które załatwi sprawę :(

Mamy kupę rzeczy do zamówienia więc mam nadzieję że będa rozsądni :(.

Wieczorm poprasowałam toooooooooooooooonę prania bo zdominowało juz naszą i tak małą życiową przestrzen.

I na koniec przeleciałam nową otworzoną galerię z córą mojego J - bo znalazła sukienkę na wesele, n które idziemy za 2 tygodnie - i dzięi niej humorek mi się trochę poprawił, mimo że sama nic nie kupiłam - ale odkryłam wielką przyjemność w wybieraniu rzeczy dla niej :lol2:

Niestety uświadomiło mnie to że ja nie mam kiecuszki na wesele i tak jak rzucałam okiem na to co wisiało w sklepach - to nic nie ma ciekawego - muszę iść na dokładniejszy obchód - tylko kiedy ???????

----------------------------------------------------------

Ola dzięki za klepsydrę :hug:

Prysznic bardzo fajny :yes:,a marudzeniem męża się nie przejmuj :no:Mój m też mówił ,że wymyślam ,jak chciałam prysznic typu walk in ,a teraz go uwielbia ;)

o widzisz :lol:

A mój J na prysznic powiedział tylko ok :lol2:, daj do wyceny :)

chyba nic go już nie ruszy po moich błyszczących frontach do kuchni ;)

Ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu:bash::bash:

mnie też to dopadło :lol2:

Fajnie, ze się wyspałaś:cool:

Dzisiaj już niestety nie :bash:

Nie wiem za bardzo co z tym prezentem- a to jakaś specjalną okazję? I ile mała ma lat? Myślę, że biżuteria lub dodatki sprawię jej dużo radości.:)

wiesz co po prostu na dzień dziecka, robię dzieciakom mojej koleżanki zawsze prezenciki :wiggle:

ale wczoraj szukając namiotu na plaże dla nas znalazłam, taki namiocik - domek dla księżniczki, dziś zadzwonię i zapytam czy może być taki ala wnętrzarski gadżet jako prezent :lol2:.

Bo jakby nie było będzie go musiała rozstawić w pokoju córy :lol2:. Na działce mało bywają bo dzieciaki strasznie chorują :(.

Mała ma spory pokój więc to może być dobry pomysł :yes:

A klepsydry dla mojego szukam bo by mu pasowała taka do globusa z 9design :p, którego mój J oczywiście już setny raz zapomniał z pracy :bash:

O budowie zaraz skrobnę :)

Aguś, szachownica na podłodze bardzo interesująca. Myślę, że te płytki, które planujesz będą świetnie wyglądać w tym układzie. Bo to chyba kamień (z użyleniem), dobrze pamiętam?

Drop te z użyleniem cyknęłam przy okazji oglądania granitu w zakładzie - ładne ale już mi się nigdzie nie zmieszczą :lol2:

A do mnie pójdą płytki Emila 60/60, takie z pow. lappato.

Coś masz pecha ostatnio z tymi reklamacjami - najpierw felerna lampa, potem grzejnik. Mam nadzieję, że sprawa mimo wszystko zakończy się z korzyścią dla Was :)

dziś powinno się rozwiązac już wiem na czym stoje po rozmowie z zaprzyjaźnionym prawnikiem :)

Aha, byłaś dziś na Westwing? Mają różne kolorowe lampki - może spodoba Ci się coś do pokoików chłopaków.

A wiesz że ja się tam jeszcze nie zalogowałam ??? :o robiłam podejście ale coś mnie odciągnęło..........

Olu :hug:

i jak widzisz wczoraj budowa mnie wciągnęła :)

Jezu, jak to się stało, że nie zaglądałam do Ciebie przez kilka dni ? Nadrabiam i nadrabiam :).

Kuchnia ... już kiedyś pisałam. Ale z drugiej strony to zastanawiam się czego się boisz ? Że nie wyjdzie, czy że mąż będzie miał nietęgą minę ? Bo Ty jesteś przekonana więc w czym rzecz ? Czy my musimy być tego samego zdania ? Rób jak Tobie się podoba (i mężowi, podyskutuj, uzyje kobiecych atrybutów (tfu ! agrumentów ;)).

A grzejnikami - mam tylko nadzieję, że nie odpuścisz jak z kulkami. Toż to skandal !A tak z drugiej strony to się zastanawiam, czy oni nie chcieli się pozbyć tych wybrakowanych kulek ? Mieli trefną dostawę i wciskają ludziom bubel !

Szafa.. ta czarno/antracytowa jest boska :).

Prysznic też piękny :).

buziaki z rana :).

ps. I jak ? popłakałaś się ????

-------------------------------

Wnęki na karnisze - wszędzie będą te kwadratowe oprawy wpuszczone na 1 cm w zabudowę

http://i2.fmix.pl/fmi16/bc731e02001f62a44fbe453a

chyba przeoczyłam info na jakiej szerokości karniszy staneło ..czy mozesz mi powiedziec jakie wneki pod karnisze wymiarowo ostatecznie zrobiłaś/szerokośc/głębokość oraz ile za okno wystaje wnęka ??

Kuchnia już na 99.99999% będzie błyszcząca :wiggle:

Ooo i to jest konkrecik:lol::lol: Fajnie:cool:

O grzejniki jadę dziś ze spokojem i opanowaniem :p - zobaczymy ile wytrzymam :lol2:

Aguś trzymam kciuki za ten grzejnik- dacie radę:hug:

Pomysł z namiocikiem dla księżniczki jest super- jeżeli tylko ma miejsce w pokoju to na pewno będzie zachwycona:)

A jak przedstawienie w przedszkolu?:rolleyes:

Miłego dzionka:hug:

ps. AAA zapomniałam Ci napisać, że wczoraj wstawiłam foty kamienia- łupka kwarcytowego, który lada dzień do nas przyjedzie.

Są szare:) Nie wiem czy podjęliście już decyzję w sprawie tarasu?

Mirelko Olu Aguś dziewczynki nie popłakałam się :no:

Za to mój maluszek tak :(

Wystraszył się całego tłumu rodziców z kamerami ;), aparatami;)....i zaczął płakać (wychodzi że mam najwrażliwsze dziecko z grupy :))

Posiedział u mnie na kolanach i jak dzieci zaczęły tańczyć w kółeczku to już poleciał do nich :lol:.

Za to najgłośniej i najlepiej śpiewał i mówił wszystkie piosenki i wierszyki :yes:.

Po co oni się męczą, przecież my zawsze wiemy najlepiej :lol:

prawda? :rotfl:

Ivy Two - wnęka ma 11 cm szerokości, głęboka na 14 cm, a na ścianę za parapet wychodzi po 20 cm, tylko tyle bo mam 2 kinkiety między oknami.

Ola Aguś skibusia dzięki :hug:

z grzejnikami rozstrzygnie się jutro - dziś niemrawa rozmowa z Konradem w sklepie i mało ciekawa i wnosząca do sprawy rozmowa z panią Zhendera - pani na każde moje zdanie, odpowiedź ,pytanie miała do powiedzenia wyuczony i ten sam tekst o technologi produkcji i wynikającym z niego kolorze :sick:.

Pomysł z namiocikiem dla księżniczki jest super- jeżeli tylko ma miejsce w pokoju to na pewno będzie zachwycona:)

A jak przedstawienie w przedszkolu?:rolleyes:

Sama bym go kupiła - taki jest śliczny :lol2:

namiocik księżniczki :)

Aga wieczorekim do Ciebie zajrzę - wczoraj padłam tak jak stałam ;)

A noc niestety koszmar - bo sąsiad ma cuga - i chleje i rozwala muzykę :bash:

A dziś miałam nieprzyjemność spotkać go w sklepie jak kupował sobie kolejną flaszkę i śmiał spytać jak się czuję i był zdziwiony że mi się jego muzyka nie podoba :sick: Szkoda gadać :(.

Do tego Igi wstał o 4.20 :o - nie wiem ile dziś pociągnę :lol2:

Skibusia - dzwoniłam od razu na drugi dzień ale było zajęte, a potem nie miałam czasu - ale będę dzwonić i się dowiadywać :yes:

Dziewczyny wieczorkiem będę mieć do Was pytanko w sprawie płytek do dolnej łazienki.

Teraz nie zdążę już nic opisać ani zdjęć powklejać.

Do wieczorka :hug:

Moje dzisiejsze pytanko wynikło na budowie - kiedy J mi powiedział że płytki w dolnej łazience są za nisko co równa się brzydko i nie praktycznie bo caaaaaaała ściana przy wannie będzie uchlapana :lol2:

Na wizualce jest metr wysokości

http://i3.fmix.pl/fmi2681/5ab89a5700066c1a4fbcf76b

czyli coś jak tu - czyli około 20 cm nad umywalkami

http://i1.fmix.pl/fmi51/f056e3fa002ad8854fc4ebb9

http://i2.fmix.pl/fmi1806/f25ee1cd002d25cb4fc4ef81

(świetna ta łazienka :))

ile dać wyżej żeby pomieszczenie mi się wizualnie nie zniżyło :bash:, a żeby była ta jakaś minimalnie większa ochrona przed tą woda z wanny :rolleyes:

Muszę dać tyle żeby lustro mi się zmieściło, więc chyba najrozsądniej zwiększyć o 20 cm - 2 płytki ;).

Powstanie tylko jedna brzydka/niebrzydka (zależy jak na to patrzeć ) rzecz - urwanie wałeczka wykańczającego na poziomie okna - ba początku byłam na nie - ale chyba mi to nie będzie przeszkadzać :no: - bo nie lubiąc okna nie będę się w ogóle w tą stronę patrzeć :lol2:

Tu inspiracje gdzie płytki kończą się dużo wyżej

http://i1.fmix.pl/fmi2922/a0cd2c0e000afff64fc4ea50

to ucięcie tu wygląda ok :yes: - ale okno jest wielkie i wysokie nie tak jak moje :bash:

--------------------------------------

Tu nie tak wysoko jak powyżej i nie płytki ;) - ale widać jakby to było ucięte jakbym u mnie podwyższyła o te 20 cm

http://i2.fmix.pl/fmi2181/0f9b0c58002999e94fc4eb07

http://i1.fmix.pl/fmi118/007df177001ec51a4fbcf756

Jakbym płytki dała na 120 - to wyrównały by się z geberitem - nie wiem czy to źle czy dobrze ;)???

----------------------------------

http://i2.fmix.pl/fmi371/e74477650019728f4ecd15ca

Tu mi się podoba (mojemu J nie :( - w ogóle nie podoba mu się takie ułożenie płytek :()

Jak myślicie jaką wysokość mają te płytki? ze 130 ?

-----------------------------------

Najprościej było by znaleźć tanią (niemożliwe :lol2: ) pasującą mozaikę (niemożliwe :lol2:)

i wykończyć tak jak na zdjęciu ;)

http://i3.fmix.pl/fmi1753/757b05bf0005b7c74f33caae

http://i2.fmix.pl/fmi1457/fb9451310002141c4f53162a

I taki mam dylemacik - myślałam że zamówię dziś płytki, miałam już policzone i teraz sama nie wiem :( co robić....

Zostawiać 1 m wysokości? zwiększyć do 120? czy może jeszcze wyżej?

Ja też się nagłowiłam strasznie nad wysokością płytek w naszej łazience, tylko u mnie główna obawa była o to, czy lustro nie będzie wisieć za wysoko. Chętnie dałabym tylko 10 rządków, ale wtedy górna granica zlewałaby mi się brzydko z szafką. No i w końcu będzie 11 rządków + dekory, co powinno dać właśnie 120 cm.

Myślę, że jeśli podniesiesz całość na tę wysokość będzie dobrze. Geberit i tak będzie się odznaczał, bo tam płytki są inne. Można je też podnieść jeszcze wyżej - tak żeby sięgały nad geberit :)

No to pomogłam, co? :lol2:

aguś ,staram się odwiedzić wszystkie zaprzyjaźnione wątki,ale ostatnio coś mi nie wychodzi...cierpię na permanentny brak czasu:(wpadłam więc na chwilę ,by ślad zostawić ..:) ja jestem zdania ,żeby podnieść te płytki nad geberit.Ale to tylko jest moje odczucie estetyczne ,natomiast jeżeli chodzi o chlapanie w wannie to uspokój M ,że ja mam chyba tylko 30,może 35cm marmuru nad wanną i nie było zadnego chlapania ,a jesli nawet, to jeżeli jet pomalowane odpowiednią farbą to po kroplach wody nie ma znaku ,W tej chwili mam lustro nad wanną i nie widze ,żeby było specjalnie pochlapane.