Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Aguś 120cm lub ciut wyżej:) Z chlapaniem to niestety prawda-może sama woda śladów nie zostawia, ale już zmieszana z żelami, szamponami itp niestety już tak...:(

Fajowy ten namiocik:eek: Będzie prze-szczęśliwa:cool: A Twój maluch się popłakał? :(:hug:

Ale Ty masz biedulko tego sąsiada:mad::mad: Miał jeszcze czelność Cie spytać, jak się czujesz?:wtf::bash:

Dobrej i spokojnej nocki Ci życzę i żeby Iguś obudził się odrobinkę później:hug:

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga - ja jestem innego zdania ;) Nie wyobrażam sobie co dorosła osoba musiałaby robic w wannie żeby nachlapać dookoła ??? No chyba, że bawić się dinozaurami :rotfl: Szczerze to moja dwulatka nie robi sajgonu przy kapieli :sick:, wiadomo przy wychodzeniu z wanny sie nachlapie ale na podłogę a nie na ściany ! Ale to moje zdanie a ja w wannie tylko leżę tzn relaksuje się :D Myję siebie i włosy pod prysznicem;) Ale jakby nie było 120 powinno starczyc , nawet przy dinusiach :lol2:

Za każdym razem jak czytam o porze Twoich pobudek to jest mi Cie bardzo żal :( Ja spioch straszny jestem i dzieci na szczęście mam wyrozumiałe w tym temacie ;) Lena od około tygodnia (może dwóch) śpi do o 9-tej :oops: dziś pobiła rekord : 9:45 :D (nie wiem co to we wrzesniu będzie bo do przedszkola trza będzie wstać :eek: )

Aguś w sprawie łazienki nie pomogę, niestety to nie moja bajka, chociaz jestem skłonna zgodzić sie z Kingą:)

zeby zobaczyć sowę w moim wątku trzeba odpowiednio nachylic ekran, możesz zobaczyć tez na moim profilu na fejsie :) Z kilkunasu zdjęc które robiłam, tylko na tym jednym ledwo ja widać, bo jak ją oświetlałam fleszem od razu przemieszczała sie na drugie drzewo :)

Czy Oskaro ma dzisiaj czy jutro urodziny?

Ja od strony praktycznej podejdę do tematu. Będziecie często się kąpać w wannie ? Młody bardzo chlapie? Jaka farba?

U nas wanna używana jest tylko przez So(ja się kilka razy kąpałam) i nie zauważyłam, żeby wkoło było pochlapane. Wydaje mi się, że ewentualnie tylko przy myciu włosów prysznicem u nas zdarzyło by się nachlapać(i to samą wodą). Poza tym, jaką farbę będziecie mieć ? Jak Ci się podoba nisko, to ja (patrząc na użytkowanie NASZEJ wanny) dałabym nisko.

Inaczej rzecz ma się u nas z umywaalką.Zaraz nad nią jest lustro ... i ono jest wysmarowane niemiłosiernie. Mycie zębów przez So to katastrofa. To samo szorowanie szczoteczką rąk ....

[ja jestem zdania ,żeby podnieść te płytki nad geberit.,

Beatko czyli dałabyś je wyżej niż na 120 ?

natomiast jeżeli chodzi o chlapanie w wannie to uspokój M ,że ja mam chyba tylko 30,może 35cm marmuru nad wanną i nie było zadnego chlapania ,a jesli nawet, to jeżeli jet pomalowane odpowiednią farbą to po kroplach wody nie ma znaku ,W tej chwili mam lustro nad wanną i nie widze ,żeby było specjalnie pochlapane.

przekaże mojemu J :lol2:

Ja tez jestem za wersja podniesienia do 120 cm :)

ok :yes: :)

Aguś 120cm lub ciut wyżej:)

Kurcze to teraz nie wiem - 120 wystarczy? :( czy więcej :bash:

A Twój maluch się popłakał? :(:hug:

nio :yes: :(

]Ale Ty masz biedulko tego sąsiada:mad::mad: Miał jeszcze czelność Cie spytać, jak się czujesz?:wtf::bash:

sąsiad bym ciągle i niezmiennie http://emoty.blox.pl/resource/bandit.gif

Dobrej i spokojnej nocki Ci życzę i żeby Iguś obudził się odrobinkę później:hug:

na raty bo na raty - ale coś tam pospałam, a Igi ostatecznie wstał o 5.50 :wiggle:

Kinga ja też uważam że nie będzie się chlapać - to J się upiera :(

Ja też w wannie to tylko stacjonarny relaks :p

A pod prysznicem wszystkie chlapiące ruchy wykonuję :)

Z rannym wstawaniem to moje dzieci już tak w genach chyba mają :(.

Ale jeszcze ze 3 lata i pośpię do 7 :lol2:

Alu sowę dojrzałam :wiggle - zabójcza jest :)

A Oskaro jutro ma 4 urodzinki :wiggle:

Jutro torcik z zygzakiem w przedszkolu :), w domku torcik z babciami i chrzestnymi, a w sobotę zabawa w lokaliku dla dzieciaków :lol:

Ja od strony praktycznej podejdę do tematu. Będziecie często się kąpać w wannie ? Młody bardzo chlapie? Jaka farba?

.

Mirelko - to jest łazienka dolna - czyli nasza przy sypialni - czyli odejmując moją osóbkę - jedyną osobą która będzie tam mogła nachlapać jest J :lol2:

Powiedziałam że jak naprawdę nachlapie to ja się poświęcę i od razu wytrę :p.

F arbę na pewno weźmiemy specjalną do łazienek :yes:

Nad blatem, po podwyższeniu do 120, będzie 30 cm pasek płytek więc też myśłę że będzie ok :yes:.

Także to tylko J wymyślła :p (Mężu nie obrażaj się :hug:)

słoneczko dziękuję :hug:

a ja zalatana jak zwykle, tysiąc rzeczy na głowie, zamawianie płytek, baterii, - szukanie gdzie taniej ;), urodzinki Oskara- ale ja lubię jak się coś dzieje :wiggle:

Leia cześć kochana :hug:

Myślałam parę razy o Tobie :yes: - co tam słychać ? jak budowa? jak zdrówko? :hug:

kurcze, zapomniałam jak to się odpowiada cytatem :sick:

ja też bym pociągnęła tą wysokość do geberitu...wyżej raczej nie...

ja mam wysokość 120 cm obecnie i nic mi się nie chlapie :no::no:

Oskarkowi życzę duuuużo zdrówka z okazji urodzinek to on bliźniaczek...ja też, z 8 czerwca :D

Edytowane przez Leia

ja mega,megaaaa doła zaliczyłam :( ale pomału wychodzę...

na budowie póki co cisza...mam nadzieję, że najpóźniej w lipcu ruszymy z wykończeniówką...

idę poczytać co u Ciebie się nadziało przez ten czas jak mnie nie było ...;)

Edytowane przez Leia

Leia ja tez chyba jestem już za to wysokością 120 :yes:

Tylko musze wszystko jeszcze raz przeliczyć i zobaczyć na żywo - bo nie wzięłam pod uwagę fug - i nie wiem czy mi się to zdra ;)

Jutro muszę na budowie z chłopakami przeliczyć i wszystko wymierzyć.

Za życzenia urodzinkowe dziękujemy :hug:

Oskar to prawdziwy bliźniak :yes: - dwie natury często dają o sobie znać :lol2:

ja mega,megaaaa doła zaliczyłam :( ale pomału wychodzę...

mam nadzieję ę już wszystko w porządku :hug:

Madziu pomoże :yes: - to prawie tyle co 120 :) - muszę u Ciebie pooglądać :yes:

Dziewczyny mam mały problem :cry:

Moja szachwonica na holu jest baaaaaaaaaaaaaardzo zagrożona i chyba jej nie będzie :(:(:(

Dzisiaj pojechałam zamawiać płytki na hol i praktycznie na cały dół,

Do zrobienia szachownicy potrzebne mi dosłownie 24 szt 60/60

Okazało się że szarych ju żnie ma, wycofali z produkcji (Magda Ty nic nie kupujesz teraz domu to Twoja klątwa przybiegła do mnie ;))

Także spróbuję poszukać jakich innych szarośći - jasno szare lappato

Jest jeden problem, w opisach płytek pisze 60/60 cm - ten mój znajomy mi powiedział że to w rzeczywistości niestety tak nie wygląda - płytki tej samej firmy z tej samej serii a z innej lini produkcyjnej moga się różnić kilkoma milimetrami.

Jutro przyjadą te jasne LIGHT - zmierzę i będęwiedzieć czego szukać - ale jak widzicie szanse są marne :(

Mam do Was prośbę podsuńcie mi jakieś szare płytki z wykończeniem lappato - a wtedy będę ich szukać i się dowiadywać o ich dokładne wymiary.

Póki co jestem podłamana :( Bo pewnie się skończy na tym że nic nie dobiorę i będę musiał położyć jedne i te same płytki :cry:

Adme, na opakowaniach najczęściej jest rozpisany dokładny milimetraż, warto na to zwracać uwagę. Jak kupowałam czarno-białe karo to na tabliczkach było napisane 30x30 cm, a na opakowaniach na jednym 30,0 cm a na drugim 29,9 :).

http://www.banyo.pl/product-pol-1869-Graffiti-Cenere-Lappato-plytka-gresowa-60-x-60-cm.html

Jaką fugę planujesz? 1mm pewnie? Bo chciałam napisać, że przy fudze 2mm tak naprawdę doświadczony glazurnik 1 mm w różnicy wymiaru zgubi i nie będzie widać innego wymiaru płytki. Ale mniej kumaty mógłby sobie nie poradzić.

Edytowane przez yokasta

Aga, Twój znajomy ma rację i naprawdę trudno dobrać później płytki, a czasami nie możliwe. Ja miała już problem nawet z tą samą kolekcją w płytkach firmy Vives, które były przez sklep w różnych momentach sprowadzone i różniły się minimalnie, na szczęście Pan Płytkarz poradził sobie.

Aga, jeszcze jedno poszukaj w internecie może gdzieś się uda znaleźć. Ja chyba całą Polskę obdzwoniłam za jednymi płytkami, jak się okazało że weszła nowa partia do sklepów a ja miałam ze starej serii (miało zabraknąć płytek wg Pana Płytkarza) i mógł być problem z odcieniem - udało mi się znaleźć w sklepie w Warszawie (a ja z pod Poznania) i warto było:) Choć po ułożeniu okazało się że moje wyliczenia były idealne i jedna nie potrzebnie zamawiałam:bash: Ale lepiej mieć więcej niż mniej.

Hej Aga, ja u siebie mam płytki 115 cm i nic absolutnie nic się nie chlapie. Wstawiam zdjęcie płytek przy wannie :

http://i1.fmix.pl/fmm2336/148deb07001335174fc647a9/zdjecie.jpg

i przy szafce , w którą wpuszczona będzie umywalka ( płytki będą do 30 cm nad umywalką) :

http://i2.fmix.pl/fmm1769/e2878bea000082174fc647d4/zdjecie.jpg

A i miałam Ci jeszcze kiedys wysłac zdjęcia mojej kuchni w połysku ale skoro przyswoiłam juz sobie wiedzę nt wstawiana zdjec to zrobie to na chwile tutaj. Narazie bije po oczach brak zamontowanych sprzętów kuchennych ale takie życie :)

http://i2.fmix.pl/fmm1674/b98b487a001df29d4fc65c0d/zdjecie.jpg

i wyspa

http://i2.fmix.pl/fmm1960/edd55e2f002bca474fc65f74/zdjecie.jpg

Dawaj znać wykasuje wszystko jak zobaczysz żeby nie zaśmiecać :)

Edytowane przez Magda_G