agawi74 29.05.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Aguś 120cm lub ciut wyżej:) Z chlapaniem to niestety prawda-może sama woda śladów nie zostawia, ale już zmieszana z żelami, szamponami itp niestety już tak... Fajowy ten namiocik:eek: Będzie prze-szczęśliwa:cool: A Twój maluch się popłakał? Ale Ty masz biedulko tego sąsiada:mad: Miał jeszcze czelność Cie spytać, jak się czujesz? Dobrej i spokojnej nocki Ci życzę i żeby Iguś obudził się odrobinkę później:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 29.05.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Aga - ja jestem innego zdania Nie wyobrażam sobie co dorosła osoba musiałaby robic w wannie żeby nachlapać dookoła ??? No chyba, że bawić się dinozaurami Szczerze to moja dwulatka nie robi sajgonu przy kapieli , wiadomo przy wychodzeniu z wanny sie nachlapie ale na podłogę a nie na ściany ! Ale to moje zdanie a ja w wannie tylko leżę tzn relaksuje się Myję siebie i włosy pod prysznicem;) Ale jakby nie było 120 powinno starczyc , nawet przy dinusiach Za każdym razem jak czytam o porze Twoich pobudek to jest mi Cie bardzo żal Ja spioch straszny jestem i dzieci na szczęście mam wyrozumiałe w tym temacie Lena od około tygodnia (może dwóch) śpi do o 9-tej dziś pobiła rekord : 9:45 (nie wiem co to we wrzesniu będzie bo do przedszkola trza będzie wstać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.05.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Aguś w sprawie łazienki nie pomogę, niestety to nie moja bajka, chociaz jestem skłonna zgodzić sie z Kingą zeby zobaczyć sowę w moim wątku trzeba odpowiednio nachylic ekran, możesz zobaczyć tez na moim profilu na fejsie Z kilkunasu zdjęc które robiłam, tylko na tym jednym ledwo ja widać, bo jak ją oświetlałam fleszem od razu przemieszczała sie na drugie drzewo Czy Oskaro ma dzisiaj czy jutro urodziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.05.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Ja od strony praktycznej podejdę do tematu. Będziecie często się kąpać w wannie ? Młody bardzo chlapie? Jaka farba?U nas wanna używana jest tylko przez So(ja się kilka razy kąpałam) i nie zauważyłam, żeby wkoło było pochlapane. Wydaje mi się, że ewentualnie tylko przy myciu włosów prysznicem u nas zdarzyło by się nachlapać(i to samą wodą). Poza tym, jaką farbę będziecie mieć ? Jak Ci się podoba nisko, to ja (patrząc na użytkowanie NASZEJ wanny) dałabym nisko.Inaczej rzecz ma się u nas z umywaalką.Zaraz nad nią jest lustro ... i ono jest wysmarowane niemiłosiernie. Mycie zębów przez So to katastrofa. To samo szorowanie szczoteczką rąk .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 30.05.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 co tam słychać aga? trzymam kciuki dzisiaj za pozytywne załatwienie sprawymyślę że te 120 cm płytek to nie jest zbyt wysoko, będzie ładnie, zobaczysz.cudne inspiracje wstawiasz, marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 30.05.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Cześć Aguś przyszłam się przywitać...wieeeki mnie nie było...a u Ciebie tyle się dzieje...SUPER !!!!! muszę się sporo cofnąć żeby ponadrabiać u Ciebie i u innych dziewczyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 30.05.2012 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 [ja jestem zdania ,żeby podnieść te płytki nad geberit., Beatko czyli dałabyś je wyżej niż na 120 ? natomiast jeżeli chodzi o chlapanie w wannie to uspokój M ,że ja mam chyba tylko 30,może 35cm marmuru nad wanną i nie było zadnego chlapania ,a jesli nawet, to jeżeli jet pomalowane odpowiednią farbą to po kroplach wody nie ma znaku ,W tej chwili mam lustro nad wanną i nie widze ,żeby było specjalnie pochlapane. przekaże mojemu J Ja tez jestem za wersja podniesienia do 120 cm ok Aguś 120cm lub ciut wyżej:) Kurcze to teraz nie wiem - 120 wystarczy? czy więcej A Twój maluch się popłakał? nio ]Ale Ty masz biedulko tego sąsiada:mad: Miał jeszcze czelność Cie spytać, jak się czujesz? sąsiad bym ciągle i niezmiennie http://emoty.blox.pl/resource/bandit.gif Dobrej i spokojnej nocki Ci życzę i żeby Iguś obudził się odrobinkę później:hug: na raty bo na raty - ale coś tam pospałam, a Igi ostatecznie wstał o 5.50 Kinga ja też uważam że nie będzie się chlapać - to J się upiera Ja też w wannie to tylko stacjonarny relaks A pod prysznicem wszystkie chlapiące ruchy wykonuję Z rannym wstawaniem to moje dzieci już tak w genach chyba mają . Ale jeszcze ze 3 lata i pośpię do 7 Alu sowę dojrzałam :wiggle - zabójcza jest A Oskaro jutro ma 4 urodzinki Jutro torcik z zygzakiem w przedszkolu , w domku torcik z babciami i chrzestnymi, a w sobotę zabawa w lokaliku dla dzieciaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 30.05.2012 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Ja od strony praktycznej podejdę do tematu. Będziecie często się kąpać w wannie ? Młody bardzo chlapie? Jaka farba? . Mirelko - to jest łazienka dolna - czyli nasza przy sypialni - czyli odejmując moją osóbkę - jedyną osobą która będzie tam mogła nachlapać jest J Powiedziałam że jak naprawdę nachlapie to ja się poświęcę i od razu wytrę . F arbę na pewno weźmiemy specjalną do łazienek Nad blatem, po podwyższeniu do 120, będzie 30 cm pasek płytek więc też myśłę że będzie ok . Także to tylko J wymyślła (Mężu nie obrażaj się ) słoneczko dziękuję a ja zalatana jak zwykle, tysiąc rzeczy na głowie, zamawianie płytek, baterii, - szukanie gdzie taniej , urodzinki Oskara- ale ja lubię jak się coś dzieje Leia cześć kochana Myślałam parę razy o Tobie - co tam słychać ? jak budowa? jak zdrówko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 30.05.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) kurcze, zapomniałam jak to się odpowiada cytatem ja też bym pociągnęła tą wysokość do geberitu...wyżej raczej nie... ja mam wysokość 120 cm obecnie i nic mi się nie chlapie :no: Oskarkowi życzę duuuużo zdrówka z okazji urodzinek to on bliźniaczek...ja też, z 8 czerwca Edytowane 30 Maja 2012 przez Leia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 30.05.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) ja mega,megaaaa doła zaliczyłam ale pomału wychodzę... na budowie póki co cisza...mam nadzieję, że najpóźniej w lipcu ruszymy z wykończeniówką... idę poczytać co u Ciebie się nadziało przez ten czas jak mnie nie było ... Edytowane 30 Maja 2012 przez Leia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 30.05.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Na szybko, w biegu (a raczej sprincie;)) - ja mam płytki na 110 cm z tego co pamiętam... może to coś pomoże;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 30.05.2012 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Leia ja tez chyba jestem już za to wysokością 120 Tylko musze wszystko jeszcze raz przeliczyć i zobaczyć na żywo - bo nie wzięłam pod uwagę fug - i nie wiem czy mi się to zdra Jutro muszę na budowie z chłopakami przeliczyć i wszystko wymierzyć. Za życzenia urodzinkowe dziękujemy Oskar to prawdziwy bliźniak - dwie natury często dają o sobie znać ja mega,megaaaa doła zaliczyłam ale pomału wychodzę... mam nadzieję ę już wszystko w porządku Madziu pomoże - to prawie tyle co 120 - muszę u Ciebie pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 30.05.2012 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Dziewczyny mam mały problem Moja szachwonica na holu jest baaaaaaaaaaaaaardzo zagrożona i chyba jej nie będzie :( Dzisiaj pojechałam zamawiać płytki na hol i praktycznie na cały dół, Do zrobienia szachownicy potrzebne mi dosłownie 24 szt 60/60 Okazało się że szarych ju żnie ma, wycofali z produkcji (Magda Ty nic nie kupujesz teraz domu to Twoja klątwa przybiegła do mnie ) Także spróbuję poszukać jakich innych szarośći - jasno szare lappato Jest jeden problem, w opisach płytek pisze 60/60 cm - ten mój znajomy mi powiedział że to w rzeczywistości niestety tak nie wygląda - płytki tej samej firmy z tej samej serii a z innej lini produkcyjnej moga się różnić kilkoma milimetrami. Jutro przyjadą te jasne LIGHT - zmierzę i będęwiedzieć czego szukać - ale jak widzicie szanse są marne Mam do Was prośbę podsuńcie mi jakieś szare płytki z wykończeniem lappato - a wtedy będę ich szukać i się dowiadywać o ich dokładne wymiary. Póki co jestem podłamana Bo pewnie się skończy na tym że nic nie dobiorę i będę musiał położyć jedne i te same płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.05.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Aga dwa kolory musza być z jednakowych płytek inczej nie dasz rady Z pewnościa znajdziesz Przyjeżdżaj do Warsaw i cos poszukamy Zobacz tu i tu i tu Przypomnij jedne maja być szare a drugie? Edytowane 30 Maja 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 30.05.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Znalazłam takie:Asia Canton LappatoMeteor Grigio LappatoHalcon Habitat Gris Lappato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 30.05.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Aga dwa kolory musza być z jednakowych płytek inczej nie dasz rady QUOTE] Ala ma rację może być problem... zobacz te: http://sklep.travicom.pl/1035-gres-rektyfikowany-lappato-beowy-light-grey-vein-60x60.html http://www.ceneo.pl/9198432 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.05.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Adme, na opakowaniach najczęściej jest rozpisany dokładny milimetraż, warto na to zwracać uwagę. Jak kupowałam czarno-białe karo to na tabliczkach było napisane 30x30 cm, a na opakowaniach na jednym 30,0 cm a na drugim 29,9 . http://www.banyo.pl/product-pol-1869-Graffiti-Cenere-Lappato-plytka-gresowa-60-x-60-cm.html Jaką fugę planujesz? 1mm pewnie? Bo chciałam napisać, że przy fudze 2mm tak naprawdę doświadczony glazurnik 1 mm w różnicy wymiaru zgubi i nie będzie widać innego wymiaru płytki. Ale mniej kumaty mógłby sobie nie poradzić. Edytowane 30 Maja 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 30.05.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Aga, Twój znajomy ma rację i naprawdę trudno dobrać później płytki, a czasami nie możliwe. Ja miała już problem nawet z tą samą kolekcją w płytkach firmy Vives, które były przez sklep w różnych momentach sprowadzone i różniły się minimalnie, na szczęście Pan Płytkarz poradził sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 30.05.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Aga, jeszcze jedno poszukaj w internecie może gdzieś się uda znaleźć. Ja chyba całą Polskę obdzwoniłam za jednymi płytkami, jak się okazało że weszła nowa partia do sklepów a ja miałam ze starej serii (miało zabraknąć płytek wg Pana Płytkarza) i mógł być problem z odcieniem - udało mi się znaleźć w sklepie w Warszawie (a ja z pod Poznania) i warto było:) Choć po ułożeniu okazało się że moje wyliczenia były idealne i jedna nie potrzebnie zamawiałam:bash: Ale lepiej mieć więcej niż mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_G 30.05.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Hej Aga, ja u siebie mam płytki 115 cm i nic absolutnie nic się nie chlapie. Wstawiam zdjęcie płytek przy wannie : http://i1.fmix.pl/fmm2336/148deb07001335174fc647a9/zdjecie.jpg i przy szafce , w którą wpuszczona będzie umywalka ( płytki będą do 30 cm nad umywalką) : http://i2.fmix.pl/fmm1769/e2878bea000082174fc647d4/zdjecie.jpg A i miałam Ci jeszcze kiedys wysłac zdjęcia mojej kuchni w połysku ale skoro przyswoiłam juz sobie wiedzę nt wstawiana zdjec to zrobie to na chwile tutaj. Narazie bije po oczach brak zamontowanych sprzętów kuchennych ale takie życie http://i2.fmix.pl/fmm1674/b98b487a001df29d4fc65c0d/zdjecie.jpg i wyspa http://i2.fmix.pl/fmm1960/edd55e2f002bca474fc65f74/zdjecie.jpg Dawaj znać wykasuje wszystko jak zobaczysz żeby nie zaśmiecać Edytowane 30 Maja 2012 przez Magda_G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts