Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć dziewczynki :lol:

Mój szalony weekend dobiega końca :).

Jestem zmęczona -ale pozytywnie :yes:

Imprezka urodzinkowa małego udała się rewelacyjnie!!!!!

-----------------------

Panieński też się udał :lol:

Wytańczyłam się i wyszalałam :wiggle: - było mi to potrzebne jak nie wiem co :yes:

O 2 byłam już w domku - a pospałam z przerwami ;) do 9 :o

Także jako tako by w miarę funkcjonować :lol2:.

Po południu przeszliśmy się z dwoma wózeczkami do nowej galerii - i nie ma to jak zakupki w dzień po imprezce :lol2:.

Już straciłam nadzieję że znajdę sukienkę na wesele - miałam już iść w starej (byłam w niej aż 2 razy :lol2:)

- umyśliłam sobie bombkę w jakimś czaderskim kolorze - i znalazłam dziś seledynową :wiggle:

Tylko muszę podskoczyć jutro do krawcowej i zapytać o możłiwość małego zwężenia u góry - była tylko 36 w tym kolorze a mierzyłam mniejszą i zdecydowanie lepiej leżało, niestety mój biuścik został wyssany przy karmieniu :lol2: - i teraz żadna sukienka nie ma się na czym zatrzymać :sick:

Do tego bluzeczka z zielonym motywem i japonki - seledynowe :lol2:

Buty postaram się zaraz znaleźć zdjęcie w necie , bo są mega wygodne :o - i w świetnych kolorach na lato :yes:.

Edit-zdjęcia nie mogę wkleić więc link dla zainteresowanych

Najchętniej kupiła bym 3 pary :lol: - były jeszcze różowe i pomarańczowe.

Zabieram się za odpisanie na pościki :)

Edytowane przez admete

Aga, mówiłam ci, że ci się spodoba:-) Oczywiście, że możesz zobaczyć moje kafle jak przyjdą, tylko pamiętaj, że ja mam beżowe a nie szare (ta kolekcja miała 2 kolory) i nie wiem, czy rzeczywiście produkują te 60x60, bo ja mam jakiś dziwny wymiar 49,5 czy coś, ale podobno taki problem był z dostaniem ich bo zmienili wymiary (w jakimś sklepie mi tak powiedzieli). To lappato. j serii by coś znaleźli.

To skoro mam pozwolenie to zajrzę :wiggle:

Rany jak nie przyjdą te nasze płytki w tym tygodniu to ich chyba powyszczelam :mad:

A powiedz mi to lappato wygląda jak moje?

http://i1.fmix.pl/fmi250/bb5363d3002c6ca24f6a03df

Pomysł emirandy uważam za dobry, jeśli nic nie znajdziesz. My też pozbyliśmy się kilku nietrafionych zakupów a jeśli chcesz mieć szachownicę, to nie rezygnuj z niej tak łatwo.

Ale ja te płytki uwielbiam więc już raczej pożegnam się z szachownicą :(

Aga

życzę udanej imprezki baw się dobrze:yes:

dzięki :hug: było suuuuuuuuper

mimo że ciężko się rano rozkręcić :lol2:

Wlasciwie to popatrzylam tylko na kilka sztuk i niestety zadna nie miala takiego "lappato" jak ma Emil :(

:cry:

Tak sobie jeszcze mysle bo chyba pisalas ze ktos tam jezdzi lub mieszka w Italii czy nie udalo by Ci sie go poprosic aby na ichniejszym rynku sprawdzil czy nie maja szarego Emila w sklepach (jakies resztki )

a widzisz, poproszę :yes:

hmmm... czyli co? "Klątwa Wycofanych Produktów" się szerzy?:(:hug:

ano i na mnie padło - a naiwnie myślałam że to niemożliwe :lol2:

Przyszłam się przywitać:bye: Nie nadrobię pewnie... ale wyściskać mogę:hug:

:hug:

Sklepu nie znam, ale zerknęłam na mapę i okazuje się, że jest bardzo blisko naszego przyszłego mieszkania :D Jeśli tylko uda mi się jakoś wyrwać z pracy przed zamknięciem salonu, na pewno je obejrzę. Przypomnij mi tylko nazwę i model :)

wiesz co zapytaj o szarości w lappato, i najważniejsze wymiar - moje mają 59,8 cm - musze je dokładnie jutro pomierzyć

ale podejdź tam tylko jak będziesz w pobliżu, nie chcę żebyś traciła czas o moje płytki - chociaż nie ukrywam że byłabym Ci baaaaaaaardzo wdzięczna :rolleyes:

a co do płytek o które dzwoniłam to taaaaaaaaaaaaaaa i taaaaaaaaaaa, tylko w opisie w tej pierwszej nie ma lappato - ale teraz już nie pamiętam co ten facet mi wtedy mówił - wiem że mają wybór tych szarości w lappato

Aga jak samopoczucie po tak imprezowym dniu ????????? ;)

a wiesz że nadzwyczaj dobrze :o

nawet zabrałam się za odwlekane umycie łazienki :lol2:

Aguś, no nie mów, że śpicie :lol2:

Jak pisałaś to faktycznie jeszcze sobie spałam :rolleyes:

Mój J od za 15 piąta na nogach :p

Aga - zerknij sobie na baterię umywalkową Tres Clasic np na stronie

Joanko dzięki :hug:

Przyglądałam się jej zaciekle :yes:, ale ja umyśłiłam sobie jednak coś żeby było trochę kanciaste i trochę klasyczne.

Zapomniałam Wam pokazać co w końcu wybrałam do dolnej łazienki.

Dostałam drugą wycenę, ale jeszcze wyślę do tego co mi podała Jo@nka

Seria Metris Classik Hansgrohe

http://i1.fmix.pl/fmi1144/6115d563000055344fcba040

i umywalka

http://i1.fmix.pl/fmi2084/f4b532ea0000601e4fcba089

chciałam trójotworową która wygląda jak ta wannowa -ale są prawie o 1000 zł droższe :bash:

---------------

Witam się...za późno, żeby życzyć udanej imprezy, ale za to życzę błogiej niedzieli ;) i bezstresowej!

dzięki :hug:

Oj, chyba imprezka się udała:-)

:wiggle:

Drop dzięki za płytki i moich chłopaczków :hug:

Ola też :hug:

Skibusia i znowu moja nadzieja rośnie :rolleyes:

-------------------------

Dziewczynki zostawię Wam na ostateczną ocenę - projekt ogrodu - chodzi póki co o sam zarys ścieżek i rabat.

Trzeba zamawiać kostke więc muszę ustalić jak to będzie wyglądało ostatecznie

I dla przypomnienia w kolorze - moje dzieło :p, tylko kółko większe niż na projektach niżej

http://i3.fmix.pl/fmi2083/fc70a0f9002b05e74fa57eee

Wiem że na tych zdjęciach g.. widać , ale może się czegoś dopatrzycie i dacie mi jeszcze jakąś wskazówkę przed zatwierdzeniem tego?

Projekt pana od ogrodu ( na podstawie mojego :p)

http://i1.fmix.pl/fmi1127/e5fbf51d000f76104fcbba4c

I póki projekt pana od Libetu

http://i1.fmix.pl/fmi1709/ed86964c001651ef4fcbb983

U pana z Libetu niestety ogrodzenie jest postawione prawidłowo - w rzeczywistości jest tak jak u pana od ogrodów - i musimy je poprawić :bash: - czyli warzywnik nie będzie symetrycznie ;)

I moje pytanka

Jak Wam się widzą te 2 półkola przed wejściem?

I co sądzicie o daniu obrzeża brązowego po jednej stronie dróżki, a pod drugiej tego samego koloru co środek?

Dlatego pan tak zrobił bo gdyby były po jednej i po drugiej stronie dróżki brązy w środku wychodzą tylko 3 kostki jasne (one sporo gabarytowe są) a nie będziemy robić szerszych ścieżek niż potrzeba.

Mnie się wydaje że jest ok.....

Parę rzeczy jest jeszcze do poprawki - ale to takie szczególiki ;)

Jak już jestesmy przy ogrodzie z terminów jest tak - od przyszłego poniedziałku wchodzą panowie od frontowego ogrodzenia, a po 15 czerwca zaczynamy akcja ogród :wiggle:

Życzę wszystkim spokojnej nocki i zmykam odsypiać :)

Olu myślę o Was tylko jak wiesz czasu brak :hug:

Magda oglądałam ten katalog, ale mnie policzyli każdą (już nie pamiętam dokładnie ) trochę ponad 2 tyś i bateria wannowa była baaaaaaaaaaaaardzo droga :bash:

Świetne mają kształty - ale cóż zrobić http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif

Cieszę się, ze się wyszalałaś. Komu jak komu, ale Tobie to trzeba więcej takich rozrywek :).

Sandałki.. czaderskie. Drogie ? Ja w końcu nie pojechałam przez weekend do sklepów. Stwierdziłam, że skoro jedziemy na wakacje to musimy oszczędzać :(. Kiszka. Ciągle zastanawiam się, gdzie te pieniądze uciekają :(.

Co do kostki ... kurcze nie znam się i nie pomogę :(. Dla mnie to wszystko jest zbyt skomplikowane, za dużo się dzieje, za mardzo "miejsko". Ja kocham ogród takie naturalny bardziej, nieco dziki, łąkowy, nie taki od linijki. Więc nie pomogę. Ale wierzę, że jak już go klepniesz to będzie taki, jak sobie wymarzyłaś :)

Olu myślę o Was tylko jak wiesz czasu brak :hug:

Magda oglądałam ten katalog, ale mnie policzyli każdą (już nie pamiętam dokładnie ) trochę ponad 2 tyś i bateria wannowa była baaaaaaaaaaaaardzo droga :bash:

Świetne mają kształty - ale cóż zrobić http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif

Wyślij mi na maila, które chcesz... może załatwię Ci taniej:)