admete 04.06.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Mirelko z ogrodem , nie będzie miejsko zobaczysz - jak wytrwasz ze mną przy jego tworzeniu . Ja mam go w głowie i nie będzie sztywno, dróżki może i są od linijki, ale ja nie widziałam tam krętych alejek , czym innym nadrobię A ja myślę że butki powinnaś sobie sprawić - właśnie na lato i na wyjazd Olu dzięki za spotkanko i cieszę sie że udało mi się wreszcie wyciągnąć Cię na budowę Madzia wyślę z ciekawości - ale tam był problem że nawet jak bateria by uszła cenowo, to wanna do tego albo droga, albo chyba sama stojąca - wiem że coś nie do przeskoczenia Venusku dzięki a dzieciaczki z chęcią podrzucę na chwilę - są wiecznie niewybawiulkane Aniu dzięki Karola - mam nadzieję że dzieciaki będą miały szansę poznać się w wakacje Niech się wreszcie zrobi ciepło , to będzie można coś zaplanować ------------------------------------------------ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 04.06.2012 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Mała relacja z dzisiejszego dnia Na budowie trochę postępów . Widać już cały zarys podwieszenia w kuchni - póki co zadowolona http://i3.fmix.pl/fmi79/ae538434001d762d4fccfc52 dziura na karnisz http://i1.fmix.pl/fmi504/d0480f0c0025d0394fccfcbf --------------------------- i dolna łazienka - ta z wielką rurą w sumie jest dobrze - tylko przez obniżenie całego sufitu nie poszaleje już z moim wymarzonym żyrandolem w łazience nie wiem czy w ogóle tam teraz będzie - bo żarówka jest tuż tuż nad głowami http://i1.fmix.pl/fmi2113/c83539370011a6174fccfd86 i przecudownej urody zabudowa nad umywalkami http://i3.fmix.pl/fmi1321/643339150027e6b54fccfdc5 Mam małe pytanko jak już jesteśmy w łazience Chodzi mi o odległości na ściance obudowy geberitu http://i1.fmix.pl/fmi887/cbe9e43f0026edb94fccfe8f czy koniecznie muszą być równe żeby było ładnie???? Wydawało mi się że ustaliłam z chłopakami żeby było równo - ale dziś Marcin mi powiedział ,że rozmawialiśmy wcześniej o tym żeby jednak wybrać opcję nie docinania płytek marmurowych i stąd ta różnica Nie zmierzyłam dokładnie ale jest z 10-12 cm różnicy - dłuższa jest od strony ściany. I co może być? czy wyrównywać i docinać płytki ? Na płytkach raczej nie będzie widać takiego dociętego paska bo to marmur więc idzie bez fug, i płytki są w paski więc powinno się to zgubić Sama nie wiem Ale dodam że ta zabudowa geberitu i tak już zajmuje sporo miejsca ------------------------------ Byłam dziś zamówić halogeny do wspomnianej łazienki - miały być zwykłe białe okrągłe, ale tak przez przypadek natknęłam się na oprawy kryształowe - i zaczęłam się zastanawiać.......... - co myślicie o tym pomyśle Wkoło łazienki wyprowadziliśmy 6 oczek Myślałam nad czymś w tym stylu http://i1.fmix.pl/fmi2522/b44914e4001103a94fcd021c lampka stąd[/url] i ta mi się spodobała - ale są bardzo duże aż 115 mm i typowe do łazienek pod prysznic, więc mogłyby pójść 2 pod prysznic http://i1.fmix.pl/fmi344/d96ce7ef0019fa154fcd03af i kwadratowa - takie same gabaryty - widziałam ją dziś na żywo - jest piękna http://i3.fmix.pl/fmi2674/4d975b490015c56f4fcd0432 dwie ostatnie stąd I co dobry kierunek czy nie kombinować? Myślę że jakbym znalazła takie jak te wyżej okrągłe tylko mniejsze, nie zapalone nie rzucały by się bardzo w oczy - a zapalone dawały fajny klimacik Tylko czy znajdę takie oprawy??? --------------------------------------- Byłam zobaczyć próbkę pomalowanego grzejnika do salonu - i powiem Wam że jak dla mnie REWELACJA !!!!. Jest śnieżnobiały, lakierowany - pięknie się błyszczy - jak moje fronty do kuchni Grzejniki powinny być do końca tygodnia pomalowane ------------------------------------ Dziewczynki ja już zmykam bo senność mnie dopada straszna- ciekawe ile będę odsypiać te moje krótkie wyjście Dobrej nocki Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 04.06.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Aguś, z kibelkiem nie kapuję, ale 2 lampka mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.06.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Aguś ja mam takie oprawy w salonie okrągłe ala kryształowe, fajne som Żyrandol możesz powiesić na najkrótszym kablu jaki tylko się da, tylko czy k-g utrzyma żyrandol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 05.06.2012 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Aguś, z kibelkiem nie kapuję, ale 2 lampka mi się bardzo podoba. Zrobię dziś fotkę na wprost i wyrysuję kibelki to będzie jaśniej Mnie też się lampka podoba ale nie wiem czy to już nie będzie za duże szaleństwo cenowe w tej łazience - już dawno przekroczyłam budżet przeznaczony na oświetlenie anie ma ani jednego żyrandola, lamp nad wyspę i stół w jadalni , kinkietów w łazience i w salonie - długo długo będą chyba same żarówki - albo papierowe kulki z ikei Jakiś taki smętny i leniwy dzisiaj dzień -------------- No ale powiedzcie dziewczynki co sądzicie o tych kryształowych halogenach w łazience? Nie będzie się to gryzło z kinkietami przy lustrze? Najprawdopodobniej będą te od Magdy tylko białe http://i1.fmix.pl/fmi2448/e2c2197d000256b24fcda456 albo http://i3.fmix.pl/fmi2455/7c371099002b94ed4fbbdef2 I wizka dla przypomnienia - kinkiety sztuk dwa - wmontowane w lustrze jak tu http://i2.fmix.pl/fmi1513/1d52806e000d841e4fcda581 http://i1.fmix.pl/fmi629/9f8a093300066c1a4fbe6df6 a tu mniej więcej halogeny http://i3.fmix.pl/fmi946/a25e482e002808724fcda632 plus jeden nad wanna Kombinować z kryształkami - dopiero będę szukać - czy zrobić zwykłe białe okrągłe obudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 05.06.2012 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Aguś ja mam takie oprawy w salonie okrągłe ala kryształowe, fajne som Żyrandol możesz powiesić na najkrótszym kablu jaki tylko się da, tylko czy k-g utrzyma żyrandol? A z jakiej firmy kupowałaś? Sufit da radę - nie chciałam jakiegoś olbrzyma - ale teraz nie wiem czy jakiegoś plafonika nie będę musiała dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 05.06.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Aga ale masz świetnych chłopaczków...słodziaki :yes: jak ja bym chciała chociaż jednego mieć takiego maluszka jak Iguś Z geberitem to o jaką odległość chodzi ??? czego od czego ??? Podoba mi się oczko okrągłe Edytowane 5 Czerwca 2012 przez Leia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.06.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Aga, wydaje mi się że nie będzie się gryzło. Te kryształowe oczka są równie neutralne jak białe. Pytanie tylko, czy z racji przekroczonego budżetu jest sens. One są dużo droższe? Ale jeśli serce woła, by kupić, to kup Kinkiety ładne, ale chyba pierwszy będzie ładniejszy na lustrze. Obydwa są od Magdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 05.06.2012 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Leia dzięki za moich chłopaczków , szkoda że tak szybko rosną Igi zaczyna robić jak my to nazywamy "sztuki" - czyli mostki na palcach, huśtanie na kolanach - raz dwa i zamieni pełzanie na czworakowanie Co do geberitu - na wizce odległości od końca muszli / bidetu do końca geberitu są równe - a póki co w rzeczywistości po lewej na fioletowo ta odległość jest większa, niż po prawej na czerwono o jakieś 10-15 cm http://i2.fmix.pl/fmi914/02fd612d000a46824fcdad04 i nie wiem czy przedłużać geberit w stronę okna żeby to wyrównać?czy już zostawić tak jak jest? - przedłużanie wiąże się z cięciem płytek marmurowych - bo tak jak jest będzie ich na styk bez cięcia Aniu - te okrągłe pod prysznic prawie 300 zł - więc pod prysznic dam chyba zwykłe - chociaż te zwykłe kosztują też nie mało 90 zł - a tych 6 sztuk dookoła łazienki będę dopiero szukać Pierwszy kinkiet od Magdy - cena atrakcyjna, drugi z DEVONA cena już mniej atrakcyjna Edytowane 5 Czerwca 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.06.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Aniu - te okrągłe pod prysznic prawie 300 zł - więc pod prysznic dam chyba zwykłe - chociaż te zwykłe kosztują też nie mało 90 zł - a tych 6 sztuk dookoła łazienki będę dopiero szukać Pierwszy kinkiet od Magdy - cena atrakcyjna, drugi z DEVONA cena już mniej atrakcyjna O kurczę, ileż ja kasy zaoszczędzam nie mając podwieszanych sufitów Swoją drogą wczoraj zdałam sobie sprawę, że pod prysznicem będzie ciemno jak u Afroamerykanina pod koszulą. I na gwałt szukam jakiś rozwiązań Jeśli ta asymetria Cię nie kole mocno w oczy, to zostaw kibelek i bidet tak jak jest. Od ściany im więcej miejsca tym lepiej, a przedłużanie zabudowy chyba nie wyjdzie jej na zdrowie. Poza tym, ja bym powiesiła papier toaletowy na ścianie obok kibelka (chyba, że teraz macie za kibelkiem i jest Wam wygodnie) i wtedy, moim zdaniem, większa odległość nie będzie się tak rzucać w oczy. Swoją drogą, to masz chyba pozamieniane akcesoria na wizce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 05.06.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 ja zostawiłabym ten geberit tak jak jest 10 cm to nie jest dużo...różnica nie będzie tak rażąco widoczna a jeszcze jak płytki idealnie pasują i nie trzeba docinać... kinkiety oby dwa śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.06.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 kryształowe oczka śliczna, zwłasza te na drugim zdjęciu...ale cena troche juz mniej.. zabudowe bym zostawiła bo za bardzo wyjedziesz na łazienkę i zrobi ci sie wielka skrzynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 05.06.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Aż poleciałam zobaczyć jak u mnie wyszło z bidetem i wc i dopiero zauważyłam że nie jest równo i symetrycznie, a wygodnie i ułożenie płytek pasuje, a nie widać żeby było coś nie tak. Zajrzyj do mnie ( w białej łazience dzieci) podobne ustawienie jak u Ciebie:yes: Mi się te halogeny kryształowe bardzo podobają i uważam że idealnie pasują do abażurków , są prościutkie i jak na halogeny bardzo eleganckie, bierz Chłopaki słodziaki mój ostatnio stwierdził, że on już nie chce rosnąć tylko chce być zawsze taki mały i nie chce być kiedyś dziadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 05.06.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Tak na oko to też z 10-15 cm różnicy mam między stronami:D i nie wiedziałam o tym, aż do dziś , także Aguś daj spokój z jakimś przesuwaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.06.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Aga ,myślę ,że zostaw tak jak jest .Ta różnica nie jest aż tak rażąca ,a zresztą za chwilę w ogóle nie będziesz zwracać na to uwagi.Za dużo bylo by z tym kombinacji,a jeszcze do końca nie iwadomo ,czy powiększona zabudowa nie będzie wtedy zbyt duża?Kryształki są świetne ,a zwłaszcza te kwadratowe mi się bardzo podobają .szykuje się cudowna łazienka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.06.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Aga a pokaż co za żyrnadol chcesz do tej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 05.06.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Aga - kibelek i bidet zostaw w spokoju zwłaszcza ze wieksza odległsc jest od sciany wiec dobrze bo wygodnie. Z drugiej strony nic nie ogranicza wiec moze zostac mniej. Kryształowe oczka sa the best i ja takie planuje do lazienki małżenskiej pod prysznic Nie bedą sie gryzły bo kryształ prosty bez udziwnien wiec nie bedzie bardzo sie rzucał w oczy Co do ukochanego zyrandola to nie musisz z niego rezygnować Szkoda ze przy obnizaniu sufitu w łazience nie została zrobiona "wnęka" pod lampę. Ja tak mam teraz w blokowym saloonie ze cały sufit obnizony a na srodku pod lampę zostawion nieobnizony (u mnie akurat) trójkąt. I lampa przymocowana bezposrednio do sufitu a nie do KG który nie wszystko udxwignie bez odpowiednich konstrukcji. Jak chcsz to pyknę Ci fotkę i wysle ale na priva zeby tu dziewczyn nie straszyc moimi obecnymi wnętrzami Mysle ze nie jest za póżno na taki szacher -macher. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 05.06.2012 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) O kurczę, ileż ja kasy zaoszczędzam nie mając podwieszanych sufitów No jest z tym roboty a i halogeny nie tanie - do tego żarówki ledowe i rachunek wychodzi Swoją drogą wczoraj zdałam sobie sprawę, że pod prysznicem będzie ciemno jak u Afroamerykanina pod koszulą. I na gwałt szukam jakiś rozwiązań łups i co wymyśliłaś? bo ja póki co nie ma pomysłu żeby Ci podpowiedzieć Jeśli ta asymetria Cię nie kole mocno w oczy, to zostaw kibelek i bidet tak jak jest. Od ściany im więcej miejsca tym lepiej, a przedłużanie zabudowy chyba nie wyjdzie jej na zdrowie. Poza tym, ja bym powiesiła papier toaletowy na ścianie obok kibelka (chyba, że teraz macie za kibelkiem i jest Wam wygodnie) i wtedy, moim zdaniem, większa odległość nie będzie się tak rzucać w oczy. ja zostawiłabym ten geberit tak jak jest 10 cm to nie jest dużo...różnica nie będzie tak rażąco widoczna a jeszcze jak płytki idealnie pasują i nie trzeba docinać... . zabudowe bym zostawiła bo za bardzo wyjedziesz na łazienkę i zrobi ci sie wielka skrzynia Aż poleciałam zobaczyć jak u mnie wyszło z bidetem i wc i dopiero zauważyłam że nie jest równo i symetrycznie, a wygodnie i ułożenie płytek pasuje, a nie widać żeby było coś nie tak. Zajrzyj do mnie ( w białej łazience dzieci) podobne ustawienie jak u Ciebie:yes: Aga ,myślę ,że zostaw tak jak jest .Ta różnica nie jest aż tak rażąca ,a zresztą za chwilę w ogóle nie będziesz zwracać na to uwagi.Za dużo bylo by z tym kombinacji,a jeszcze do końca nie iwadomo ,czy powiększona zabudowa nie będzie wtedy zbyt duża? Aga - kibelek i bidet zostaw w spokoju zwłaszcza ze wieksza odległsc jest od sciany wiec dobrze bo wygodnie. Z drugiej strony nic nie ogranicza wiec moze zostac mniej. Leia Aniu Ivy Marta Beatko Kinga przekonałyście mnie Chłopaki słodziaki mój ostatnio stwierdził, że on już nie chce rosnąć tylko chce być zawsze taki mały i nie chce być kiedyś dziadkiem Marta to mój często mówi że nie chce być duży bo nie che mówić takim grubym głosem jak dorośli Tak na oko to też z 10-15 cm różnicy mam między stronami:D i nie wiedziałam o tym, aż do dziś , także Aguś daj spokój z jakimś przesuwaniem No popatrz :o:o Kryształki są świetne ,a zwłaszcza te kwadratowe mi się bardzo podobają .szykuje się cudowna łazienka!!! Dzięki Beatko Aga a pokaż co za żyrnadol chcesz do tej łazienki Justynko wiesz co nie mam konkretnego wybranego (źle się wyraziłam) - ale taki ogólne wyobrażenie - ale coś jasnego, może szklanego z małym kryształkiem....ale miał to być żyrandol - a nie jakiś plafon . Zaraz powklejam co mi się podoba - ale znowu to co mi się podoba nie pasuje do kinkietów i już sama nie wiem Nic będę szukać [ Kryształowe oczka sa the best i ja takie planuje do lazienki małżenskiej pod prysznic Nie bedą sie gryzły bo kryształ prosty bez udziwnien wiec nie bedzie bardzo sie rzucał w oczy A co dokładnie wybrałaś? Bo ja pojechałam dziś poszukać czegoś podobnego , tańszego do tych co wklejałam i niestety nic nie ma Co do ukochanego zyrandola to nie musisz z niego rezygnować Szkoda ze przy obnizaniu sufitu w łazience nie została zrobiona "wnęka" pod lampę. Ja tak mam teraz w blokowym saloonie ze cały sufit obnizony a na srodku pod lampę zostawion nieobnizony (u mnie akurat) trójkąt. I lampa przymocowana bezposrednio do sufitu a nie do KG który nie wszystko udxwignie bez odpowiednich konstrukcji. Jak chcsz to pyknę Ci fotkę i wysle ale na priva zeby tu dziewczyn nie straszyc moimi obecnymi wnętrzami Mysle ze nie jest za póżno na taki szacher -macher. Buziaki Kinia dopytam -ale chyba jest to już nie do zrobienia Wiesz co nawet przeszło mi to przez myśl ale jakoś tak bliżej się nie zastanawiałam - może dlatego że żyrandol nie jest centralnie - tylko prawie nad wanną? - nie wiem czy wtedy to wycięcie dobrze by wyglądało - takę widzisz i tak źle i tak niedobrze Aga oczka kryształowe jak najbardziej ok.:yes:Nie będą się "gryzły"z kinkietami Co do zabudowy geberitów ,to wypowiem się ,bo zawsze pisze to co uważam ,ale moją opinią się zbytnio nie sugeruj ,bo ja jestem mocno zwichrowana na tym punkcie No ,więc ja bym zrobiła tak,żeby była równa odległość z dwóch stron ,ale tylko i wyłącznie przez to ,że ja,jak to mówi mój m -mam jakiś laser w oczach i potrafię wychwycić nawet 2cm rozbieżności ,z czego wcale się nie cieszę .A wręcz nad tym ubolewam ,bo wiele nocy nie przespałam i wiele awantur z m zaliczyłam ,o jakieś głupie 2-3cm. Więc ,mnie by to po prostu za każdym razem wk.... Także pomyśl ,czy będzie Ci to przeszkadzać czy nie ......ja akurat mam zchizę ,ale podejrzewam ,że 95% osób nawet tego nie zauważy Ano widzisz - chyba aż tak mi to nie będzie przeszkadzać - i przekonał mnie pomysł wciśnięcia obok zabudowy jakiegoś wieszaczka na papier - więc najwyżej będę mówić że tak miało być Dziewczynki dzięki za opinie. Potem wkleję moje dzisiejsze nieosiągalne cenowo znaleziska lampowe Ale pozachwycać sie można Edytowane 5 Czerwca 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 05.06.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Wklejam latarenkę znalezioną dzięki dyskusji o latarenkach u Ciebie http://i1.fmix.pl/fmi1270/d24a77fa002570544f2e7550 Witaj admete czytam i czytam Twój wątek pomalutku od poczatku, napisz mi proszę gdzie tą latarenkę wypatrzyłaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 05.06.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 No i gdzie te lampowe znaleziska bo się chciałam pozachwycać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts