ane3ka1 18.06.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Chyba nigdy się nie odzywałam u Ciebie. Mam tylko subskrybowany wątek, bo miałam zamiar zaglądać, ale z czasem bywa różnie. Ściągnęły mnie opowieści o nocnym wstawaniu. Każdy chyba musi mieć swoją traumę Ja mam 11 miesięcznego Staśka. O ile od początku z nocnym wstawaniem nie było problemów, tak w ciągu dnia żyć nie idzie. Do 3 miesiąca życia młodego cały dzień na rękach trzymałam, bo nie szło odłożyć, bo się darł. Przywykł do noszenia i teraz nie umie sam zasypiać. Trzy światy z tym zasypianiem. W nocy czasem do 23.30 urzęduje Trzymam kciuki za zęby. P.S. Mam u siebie serię pstryczków z Goveny, ale pewnie już znasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.06.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Aga to kawaler dorasta Pokaż kochana nam tego dwuzębnego młodzieńca Pstryczki Fontini cudne ( nie te retro), ale cena powala niestety. Ja z takich standrdowych mam Berker B Kwadrat, są porządne i ładne (moim zdaniem), ale to nie ta półka estetyki co Fontini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 18.06.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy, mam dylemat krzesłowy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180414-Ogród-tworzę-nowoczesny-czyli-wewnętrzna-walka-jak-nie-zostać-kokoszką.../page14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 18.06.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Aga to ja Cię Kochana dobiję i powiem, że moje dziecko od wczesnej młodości wstawało około 10:00 (tak od ok. 6 m-ca życia) Fakt, że ostatnią porcję mleka dostawała w okolicy 1-2 w nocy, ale dla mnie brak snu do późnych godzin, to nie problem. Najgorzej jest dla mnie (do dziś) wstawać rano. Dla mnie dzień zaczyna się nie wcześniej niż ok. 10:00. Przedtem jestem po prostu skrajnie nieprzytomna (nie będę tu opisywać co potrafiłam zrobić w nocy lunatykując, gdy młoda była całkiem noworodkowa...). Typowa sowa ze mnie. Z mężem miałam układ, że nawet jeśli zasnęłam przed ostatnim karmieniem, to ja wstaję do ok 2 w nocy, potem on (o ile nie miał ważnego sezonu w pracy). Ząbkowania nie odczuliśmy wcale, za to kolki równo do 3 m-ca życia niestety tak. No, ale nie mogę w sumie narzekać Teraz już duża niemal 5-letnia panna i ciągle wstaje o 10:00 w weekendy. W ciągu tygodnia muszę budzić do przedszkola, a łatwo nie jest - po mamuni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 18.06.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Admete i wszystkie dziewczyny, błagam o pomoc w podjęciu decyzjiPrzepraszam Aguś za OThttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?169397-Projekt-%C5%82azienki-wizualizacje&p=5423209&posted=1#post5423209 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 18.06.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 (edytowane) .Kurde ,wychodzi na to ,że mało przydatna jestem Ola aleś mi humor z rana poprawiła tym stwierdzeniem http://emoty.blox.pl/resource/mixedsmiley042.gif rano tylko wpadłam po spacerze poczytałam i zwiałam na budowę Ale miłego dnia mogę życzyć Dziękuję zleciał szybciachem jak każdy Aga, zapomniałam pochwalić grzejniki, super są te żeberkowe, bardzo mi sie podobają i łatwiej takie umyć, na co ja jestem przewrażliwiona i niecierpie okresu kiedy pierwszy raz odpala sie ogrzewanie a w grzejnikach tony kurzu, które unoszą sie z ciepłem w górę, a dostać sie do środka i umyć nie ma jak... Vesilko dzięki, one są jeszcze na wysoki połysk - więc tym łatwiej (mam nadzieję ) będzie je umyć ja to nadziwić sie nie mogę Tobie i Twoim dzieciom??? czterolatek (bo tyle ma Oski?)w nocy wola o mleko??? a próbowałaś mu wytłumaczyć że w nocy sie śpi, trzeba być cichutko a mleko dostanie rano na śniadanie? podziwiam Cie, mi by sie nie chciało, nigdy dzieciom nie robiłam jeść ani pić w nocy, dla mnie późny wieczór i noc to rzecz święta, czas relaxu i odpoczynku od dzieci, wyjątek kiedy dziecko chorowało to o wygodzie nie myślałam. Wiesz co u nas to było tak. Fakt że Oskar długo pił mleko w nocy - bo do 3 lat - związane to było z tym że mało co jadł w ogóle - alergia na początku nie pozwalała żebym ja mu nowości wprowadzała, a potem on się przyzwyczaił jeść jedno i to samo i ja mam do tej pory problem z przekonaniem go i wprowadzeniem mu czegoś nowego - to mleko to była jego podstawa żywienia . Rok temu jak jeszcze byłam w ciąży oduczyłam go w praktycznie 3 noce picia mleka - w ciąży źle się czułam, senność na zmianę z bezsennością mnie do tego zmobilizowały. I nie pił tego mleka do czasu dopóki się Igor nie urodził . Nie zaczął go pić od razu, tylko jak Igi miał z 4 miesiące, Oskar się bardzo rozchorował i choróbska trwały ciągiem kilka tygodni , wtedy zauważyliśmy pierwsze objawy zazdrości o Igora co się myśle objawiło proszeniem o mleczko, bo Igor też dostawał mleczko i to z cycusia mamy , do tego te choroby - wymioty od kaszlu, gdzie mało co jadł - wolałam mu dać dodatkową porcję mleka w nocy bo zrobił się dosłownie przeźroczysty . Ale masz rację trzeba się za to wziąć od nowa . Ale to jak Igi się na chcwilę uspokoi z ząbkowaniem, bo nie dam rady. Czasami się zdarza, nawet kilka dni z rzędu że się nie budzi na mleko . Ale teraz widzę że alergia daje znowu o sobie znać - katar zatyka nos - i to go budzi - a jak się obudzi to woła o mleko . I tak to u nas wygląda Toś się wykazała http://emoty.blox.pl/resource/102.gif Cześć ane3ka Witam Cię serdecznie Ściągnęły mnie opowieści o nocnym wstawaniu. Tak to jest z tymi dzieciami - temat rzeka Każdy chyba musi mieć swoją traumę Ja mam 11 miesięcznego Staśka. O ile od początku z nocnym wstawaniem nie było problemów, tak w ciągu dnia żyć nie idzie. Do 3 miesiąca życia młodego cały dzień na rękach trzymałam, bo nie szło odłożyć, bo się darł. Przywykł do noszenia i teraz nie umie sam zasypiać. Trzy światy z tym zasypianiem. W nocy czasem do 23.30 urzęduje Trzymam kciuki za zęby. . Ano widzisz , tak jak piszesz każdy przeżywa swoje przy wychowywaniu szkrabów. Współczuję i mam nadzieję że jakoś uda Wam się znaleźć sposób na to usypianie, tu nie pomogę - bo jak z jednym tak i z z drugim - tu (tfu. tfu) nie mieliśmy problemów - odkładane do łóżeczka, włączana muzyczka z karuzeli i wychodziliśmy z pokoju a dzieci same się usypiały z przytulankami. Ja to czasami myślę że ten ktoś u góry nie dał mi właśnie ciężkiego usypiania i kolek bo wiedział że przy moim nerwowym usposobieniu nie dałabym rady . Dał mi za to alergię bo ja z moją silną wolą mogłam przez cały okres karmienia spokojnie praktycznie nic nie jeść - tzn jeść jedno i to samo, np chleb z dżemem czy gotowane mięcho . No i te moje wstawania też wymagają ustawienia samej siebie do takiego funkcjonowania - szczególnie jak teraz mam tyle rzeczy do załatwiania , wybierania - przecież niektórych na całe życie . A po takim spaniu na raty ciężko się czasami myśli Ale wszystko mija, wszystko się kiedyś zmienia, dzieciaki rosną, zmieniają się i swoje przyzwyczajenia - także już niedługo powinnyśmy doczekać chwili spokoju Czego wszystkim mamom życzę P.S. Mam u siebie serię pstryczków z Goveny, ale pewnie już znasz... Znam tylko z opowieści dziewczyn . A powiedz z Twoimi nic się nie dzieje? Ile czasu ich używasz? Aga to kawaler dorasta Pokaż kochana nam tego dwuzębnego młodzieńca Zęba nie udało mi się złapać Ale pokaże Wam jak mój syn by spędzał poranek - dziś jak cykałam to zdjęcie zmienił mi coś w ustawieniach i nie mam polskich znaków - czy ktoś mi powie gdzie to zmienić ciach A tu dumny jak paw - bo sam siada przy pomocy szczebelków. Trochę z nim mamy przy usypianiu - bo z 3 razy trzeba wejść do pokoju i go położyć - bo bida sobie usiądzie i siedzi taka nieprzytomna ciach Pstryczki Fontini cudne ( nie te retro), ale cena powala niestety. Ja z takich standrdowych mam Berker B Kwadrat, są porządne i ładne (moim zdaniem), ale to nie ta półka estetyki co Fontini Justynko nie mówię że wszystkie takie chcę - no może sobie do kuchni strzelę i do salonu,a gdzie indziej coś prostszego. Zobaczymy jak to wyjdzie - dostałam wczoraj budżet na pstryczki - elektryczki - muszę polatać po domu zrobić rozeznanie gdzie można pooszczędzać i ile zostanie na takie szaleństwa jak Fontini czi inna marka która mi wpadnie w oko Aga to ja Cię Kochana dobiję i powiem, że moje dziecko od wczesnej młodości wstawało około 10:00 (tak od ok. 6 m-ca życia) napiszę tylko wooooooooooooooow Fakt, że ostatnią porcję mleka dostawała w okolicy 1-2 w nocy, ale dla mnie brak snu do późnych godzin, to nie problem. Najgorzej jest dla mnie (do dziś) wstawać rano. Dla mnie dzień zaczyna się nie wcześniej niż ok. 10:00. Przedtem jestem po prostu skrajnie nieprzytomna (nie będę tu opisywać co potrafiłam zrobić w nocy lunatykując, gdy młoda była całkiem noworodkowa...). Typowa sowa ze mnie. Z mężem miałam układ, że nawet jeśli zasnęłam przed ostatnim karmieniem, to ja wstaję do ok 2 w nocy, potem on (o ile nie miał ważnego sezonu w pracy). A widzisz ja odwrotnie - nigdy nie spałam dłużej niż do 8, chyba że po imprezie to do góra 9 - 10. No ale skąd te moje dziecięcia wzięły sobie tą godzinę 5 do wstawania to nie mam pojęcia http://www.matrax.net/forum/images/keny/glupek1.gif Ja wieżę Aniu że kiedyś się doczekam że moje dwa chłopaczki będą spały dłużej niż ja Póki co proszę tylko o ludzką godzinę 6 nad ranem - jako godzinę pobudki Natalko nie ma problemu ja też już biegnę Edytowane 19 Czerwca 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 18.06.2012 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Rozpisałam się powyżej więc teraz tak na szybko fotki z dziś - nic takiego ale zawsze jakieś postępy Chłopaki trochę posprzątali salon (została tylko wanna na środku ) więc pokaże fotki grzejników w całości i poprawionej zabudowy nad obudową komina http://i1.fmix.pl/fmi2450/1dbeefc90012df044fdf4b86 http://i1.fmix.pl/fmi2324/78dac907002cbead4fdf4bc6 http://i3.fmix.pl/fmi1714/d8bf6707000965d34fdf4c42 wnęka na drewno z dorobioną półeczką (nie wiem czy dobrze że jedna, czy powinny być 2 przegródki - pomyślałam ze lepiej będzie jak będzie widać samo drewno niż półki ) http://i2.fmix.pl/fmi1419/b8e369d30023c9b74fdf4ca1 http://i3.fmix.pl/fmi795/7a142ab9001e19a64fdf736b Grzejnik u J w pokoju - póki ci wygląda szaro buro i licho - mam nadzieję że jak dojdzie cegła grzejnik, się ładnie wyeksponuje http://i3.fmix.pl/fmi2102/fbfae3ba002321ae4fdf7392 Ogrodzenie się muruje:wiggle:, mam już drugi dostawiony kwietnik dziś stawiał się śmietnik. Jutro powinna się dowiedzieć kiedy ruszą panowie od orodu. Zmykam bo na mnie już pora życzę dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.06.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Ja troszkę nie w temacie... Ile Twój młodzieniec ma? Fajny smykol Moje dziecię też jest alergikiem - alergia na mleko białka krowiego i białko jajka. Karmiony Nutramigenem. Alergia była tak silna, że jako noworodek robił kupkę z krwią i krwią ulewał. Pewnie go bolało i dlatego nie chciał leżeć. Teraz jest rozpuszczony dziad! Govena taka sobie. Używamy 1,5 roku. Robi wrażenie, bo to coś innego w domu i każdy zwraca uwagę. Ale te dzyndzle (wihajstry) się wycierają. Tam gdzie używamy często już widać mosiądz. A blaszki - osłonki jak się kilka razy ściągnie, to ciężko potem założyć, bo zaczepy się wycierają. Jak masz np. 2 lub 3 pstryczki obok siebie, trzeba pomyśleć na etapie budowy o rozsunięciu puszek, bo pstryczki można montować tylko po jednym. Nie ma typowych kompletów 2 lub 3 w jednym. Mimo tego jestem zadowolona, bo cena jest jeszcze w miarę przystępna. Z relacji elektryków - polecają Legranda. Teraz Legrand ma nową - ładną serię. No i seria 1930 Berkera jest piękna. Ale cena już nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 18.06.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Aga - ale macie salon, tyle okien, super dużo światła. Grzejnik na ścianie z cegłą na pewno będzie bardziej widoczny, przepraszam ale dla mnie jest on najładnieszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 18.06.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Aga - Igi boski !!! Moja Lenusia tez ma pościel w kotki Co do ustawien polskich znaków to na dolnym pasku po prawej str (czyli prawy dolny róg monitora) masz różne ikonki i między innymi znaczek EN - tak podejrzewam. Kliknij na niego i wybierz PL Ps. ile razy Lena mi pozmieniała ustawienia Ech te nasze słodziaki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 18.06.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Jezu tfu tfu jakie to maleństwo jest śliczniusie, mogłabym go zjeść. No Agusia salon masz pierwsza klasa, z okien natura ci do domu zagląda. Ekstra grzejniki, nie pożałowałaś na nie pieniędzy, o nie.. Byłam dziś to Rako na żywca zobaczyć , no w porządku, bez fajerwerków, najlepsza jest cena;) Widziałam też podobne ale włoskiej firmy Marazzi, 2 razy droższe, teraz dumam.Jak ja wszystko będę kupować dwa razy przekraczając budżet, to zamiast sofy od MagdyZZZ na dmuchanym materacu będę spała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.06.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Aga, a tu 200 stronek nacykane:wiggle: bez k-g wokół kominka lepiej znacznie:yes: a młody rozkoszny:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.06.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Jezu tfu tfu jakie to maleństwo jest śliczniusie, mogłabym go zjeść. No Agusia salon masz pierwsza klasa, z okien natura ci do domu zagląda. Ekstra grzejniki, nie pożałowałaś na nie pieniędzy, o nie.. Byłam dziś to Rako na żywca zobaczyć , no w porządku, bez fajerwerków, najlepsza jest cena;) Widziałam też podobne ale włoskiej firmy Marazzi, 2 razy droższe, teraz dumam.Jak ja wszystko będę kupować dwa razy przekraczając budżet, to zamiast sofy od MagdyZZZ na dmuchanym materacu będę spała jak poczytasz opienie o moich kanapach u mnie, to nie wiem co lepsze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 18.06.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Ja opinie czytałam, ale mam swoją ( zuch dziewczyna, piękne rzeczy TWORZYSZ sama) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.06.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Igi słodziak - mógłby jeszcze dać swojej mamusi sie wysypiać Aga, raaaaanyyyyy jaki masz zarąbisty salon, taki ogromny sie wydaje, te okna..., jak to urządzisz to chyba sie wprowadzę do tego salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.06.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Hej Aguś jestem:lol: Iguś przesłodki- szczególnie na tym zdjęciu z laptopem:lol2: Mały informatyk i to z kolejnym ząbkiem:D I co zmieniłaś ustawienia? Jeśli nie, to w prawym dolnym rogu powinnaś mieć taką małą klawiaturkę- kliknij na nią i zaznacz PL:yes: Salon prezentuje się bosko- ile okien:jawdrop: fajne wnęki na drewno:yes: Wszystkie pstryczki na zdjęciach boskie:eek: Gorzej pewnie z cenami:( Masz jeszcze jakieś newsy z budowy? Miłego dzionka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 18.06.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Słodziak przesłodki :rolleyes: A to zdjęcie z laptopem wymiata A okna w salonie boooooooskie ... ale będziesz miała cudny widok przez nie Dobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 19.06.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Ufffffffff przebrnęłam(codziennie jeden wątek mi się udaje nadrobić). Więc tak: masz farta z tą szachownicą. Super, że Ci się udało . Wesele - musicie sobie więcej wypadów z J robić - koniecznie. Kaloryfery .... faktycznie wyglądają ładnie (niemniej jednak ja jestem przeciwnikiem kaloryferów). Zęboli, alerii i wczesnego wstawania współczuję . Ale z drugiej strony -pomyśl czasem o sobie kochana.Wiem, że jesteś wspaniałą matką, ale Ty i Twoje potrzeby są nie mniej ważne niż dzieci. Uściski, miłego dnia życzę i obiecuję czytać regularnie do 28 czerwca . aha ... salon ..... taras ..... ogród. DLACZEGO na żywca nie udało mi się tego cuda zobaczyć ??????????????????? Kiedy na śląsk się wybierzesz do koleżanki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 19.06.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Hej Aguś jestem:lol: Iguś przesłodki- szczególnie na tym zdjęciu z laptopem:lol2: Mały informatyk i to z kolejnym ząbkiem:D I co zmieniłaś ustawienia? Jeśli nie, to w prawym dolnym rogu powinnaś mieć taką małą klawiaturkę- kliknij na nią i zaznacz PL:yes: A jeszcze lepiej nie Polski, a Polski (programisty) Bo w zwykłym polskim będziesz miała poprzestawiane litery, i też się zdziwisz:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 19.06.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) prezent:http://www.sklepzkontaktami.pl/environment/cache/images/250_0_productGfx_73c8e190b3ff8589ba5f807d64d77328.jpg http://www.sklepzkontaktami.pl/environment/cache/images/300_300_productGfx_01c916e3abe8fa1e89c9490387f8deac.jpg Edytowane 19 Czerwca 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts