Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ane3ko mały niedługo będzie miała 10 miesięcy :) - wspaniały ten okres (oprócz ząbkowania :lol2:)

Moje dziecię też jest alergikiem - alergia na mleko białka krowiego i białko jajka. Karmiony Nutramigenem. Alergia była tak silna, że jako noworodek robił kupkę z krwią i krwią ulewał. Pewnie go bolało i dlatego nie chciał leżeć. Teraz jest rozpuszczony dziad!

Mój na Bebilonie - na szczęście to wystarczyło - próbowałam nutra - i niestety gorszego obrzydlistwa dla dzieci nie mogli zrobić :mad:

Kochana współczuję tego co z małym przechodziłaś i pewnie jeszcze będziesz przechodzić :hug:.

Takie historie z krwią też znam :( :yes:, moja najbliższa psiapsióła to przechodziła z dziewczynką w tym samy wieku co Oskar. Razem próbowałyśmy dojść co nasze dzieci uczula :sick:, razem się katowałyśmy dziwnymi dietami w czasie karmienia szukając alergenu :sick: a potem karmiąc już dzieci stałym razem wprowadzałyśmy nowości - teraz u niej się uspokoiło, ma inne choroby, a my mamy kaszel..........oby u Ciebie tak jak u niej skończyło się na pokarmówce :yes: :hug:

Aniu (bo Ania masz na imię?:rolleyes:) to co piszesz o Govenie niestety ją dyskwalifikuje - a szkoda - bo ładna :yes:.

Dzięki za namiar na tą druga firmę - będę oglądać wieczorkiem :yes:

Aga - ale macie salon, tyle okien, super dużo światła.

Dzięki :hug:, w zimę jest trochę gorzej, bo las słońce zasłania - ale kominkiem sobie nadrobimy atmosferę :)

Grzejnik na ścianie z cegłą na pewno będzie bardziej widoczny, przepraszam ale dla mnie jest on najładnieszy:)

Jest najsubtelniejszy - może dlatego zginął :lol2: - a ja jak już widzicie lubię ostre kolorki :cool:

Aga - Igi boski !!!

Duma mnie rozpiera :wiggle: :lol:

Moja Lenusia tez ma pościel w kotki :)

:wiggle:

Ja teraz myślę nad motywem sówek :cool: do nowego pokoiku

Potem pokaże szczegóły :)

Co do ustawien polskich znaków to na dolnym pasku po prawej str (czyli prawy dolny róg monitora) masz różne ikonki i między innymi znaczek EN - tak podejrzewam. Kliknij na niego i wybierz PL :)

Ps. ile razy Lena mi pozmieniała ustawienia :rolleyes: Ech te nasze słodziaki ....

J próbował rano coś zdziałać, ale tam na laptopie mamy innego windowsa i nie dało rady :sick:.

Zabrał go do pracy do informatyków

Jezu tfu tfu jakie to maleństwo jest śliczniusie, mogłabym go zjeść.

dziękować, nie wiemy po kim taki ładny :lol2:

No Agusia salon masz pierwsza klasa, z okien natura ci do domu zagląda. Ekstra grzejniki, nie pożałowałaś na nie pieniędzy, o nie..

To fakt zaszaleliśmy - ale postawiliśmy na ich wygląd, bo z tych u góry wątpię żebyśmy korzystali ;).a będą niesamowitą ozdobą - prawie jak obraz :lol2:

Byłam dziś to Rako na żywca zobaczyć , no w porządku, bez fajerwerków, najlepsza jest cena;) Widziałam też podobne ale włoskiej firmy Marazzi, 2 razy droższe, teraz dumam.Jak ja wszystko będę kupować dwa razy przekraczając budżet, to zamiast sofy od MagdyZZZ na dmuchanym materacu będę spała :)

Natalia jak te droższe Ci się bardziej podobają, to je bierz :yes:, sofa najwyżej poczeka :lol2:

Aga, a tu 200 stronek nacykane:wiggle::hug:

ooooooooooooooooooo nie zauważyłam :lol2:

W takim razie stawiam szampanika z truchawami za zdrówko wszystkich którzy ze mną nacykali te stronki

:wiggle:

http://i1.fmix.pl/fmi1211/7569345000274d2f4f41ec63

i dla tych co prowadzą :) bez bąbelków

http://i2.fmix.pl/fmi1574/0cb19f44000d6bbd4f41edb7

bez k-g wokół kominka lepiej znacznie:yes:

Madziu prawda ? :yes:

Dobrze że przyszłam w zeszłym tygodniu w momencie jak to poprawiali - bo chłopaki źle mnie zrozumieli i chcieli te boczne części zostawić - usunęli tylko przód i zaklejali boki :lol2:

a młody rozkoszny:hug:

:hug:

:lol2::rotfl::lol2::rotfl:

jak poczytasz opienie o moich kanapach u mnie, to nie wiem co lepsze;):rotfl:

e tam e tam, piękna ta kanapa :yes:

Ja opinie czytałam, ale mam swoją ( zuch dziewczyna, piękne rzeczy TWORZYSZ sama)

Też podziwiam i po cichu zazdroszczę - talentu i możliwości :yes:

Igi słodziak - mógłby jeszcze dać swojej mamusi sie wysypiać ;)

Prawda? :lol2:

dziś znowu były nocne przeboje :bash:

Aga, raaaaanyyyyy jaki masz zarąbisty salon, taki ogromny sie wydaje, te okna..., jak to urządzisz to chyba sie wprowadzę do tego salonu :lol2:

Na pewno zrobię wieeeeeeeelką forumową parapetówkę więc jedna noc jest jak w banku :lol:

Hej Aguś:bye: jestem:lol::lol:

Iguś przesłodki- szczególnie na tym zdjęciu z laptopem:lol2: Mały informatyk i to z kolejnym ząbkiem:D I co zmieniłaś ustawienia? Jeśli nie, to w prawym dolnym rogu powinnaś mieć taką małą klawiaturkę- kliknij na nią i zaznacz PL:yes:

Hej Aguś tak jak pisałam u Ciebie - nawet J nie mógł tego naprawić :lol2:

Masz jeszcze jakieś newsy z budowy?:lol2: Miłego dzionka:hug:

Newsy będą po południu jak wrócę z budowy :cool:

Dzionek póki co bardzo upaaaaaaaaaaaaaaalny :cool:

Słodziak przesłodki :rolleyes::rolleyes::rolleyes: A to zdjęcie z laptopem wymiata :D

A okna w salonie boooooooskie ... ale będziesz miała cudny widok przez nie :yes:

Dobrej nocki :hug:

Dzięki Maju za miłe słówka :hug:

Widok z okien już mnie odstresowuje jak tam jestem :yes:

A ja miłego dnia Ci życzę :hug:

Cześć Mirelko :hug:

Super że jesteś, ja wczoraj nie zdążyłam do Ciebie podskoczyć, jak wróce z budowy zajrzę :hug:

aha ... salon ..... taras ..... ogród. DLACZEGO na żywca nie udało mi się tego cuda zobaczyć ???????????????????

Kiedy na śląsk się wybierzesz do koleżanki ?

Kochana na pewno zdążymy - ja mam nadzieję że jeszcze w to lato - Ty u mnie i ja u Ciebie :wiggle:

A jeszcze lepiej nie Polski, a Polski (programisty):) Bo w zwykłym polskim będziesz miała poprzestawiane litery, i też się zdziwisz:lol2:

Magda i tak mi się właśnie zrobiło - litery mi się mieszały i duże z małymi w trakcie pisania :o - bo chciałam rano z niego pisać nawet bez tych polskich liter - J wziął go do pracy do informatyków ;)

Mirelko dzięki :hug: - jak wrócę sprawdzę dokładnie :yes:

Ivy dzięki :hug:

dzidorek taki jest prawie zawsze :lol:, tylko zębiska mu psują nastrój ;)

Pisałam szybko, bo lecę na budowę, mam nadzieję że byków nie narobiłam i skrótów myśłowych nie poczyniłam :lol2:

Miłego poranka wszystkim życzę

Nadrobiłam wczorajsze lenistwo :p małego smyka widziałam :wiggle: i wielkie okna w salonie też :)

Dobrze ze twój maluch zadowala się zieleniną, synek siostry mojego G. upodobał sobie mrówki, dżdżownice i inne robale bleee. Jak tylko znajdzie, pakuje do buzi :sick:

Wpisałam u siebie ale jak by Ci umknęło to u nas mam być odpływ Kessela.

Ania, Ania :)

Mój Stasiek pojutrze 11 miesięcy kończy, więc dzieciaki podobne :)

A Bebilon nam nie służył. Staś ulewał po nim jeszcze bardziej niż zwykle. Nutramigenu sama spróbowałam i była awantura, że moje dziecko czegoś tak obrzydliwego pić nie będzie. Ale jemu to smakuje i co najważniejsze służy. Co zrobić...

Salon masz strasznie wielki. Okna w dużej ilości ładnie się prezentują i w domu jest jasno. Ja tylko praktycznie patrzę ile to roboty ;) Chyba kogoś do sprzątania trzeba wynająć :)

o jest kawaler :D :lol:

:lol:

Dobrze ze twój maluch zadowala się zieleniną, synek siostry mojego G. upodobał sobie mrówki, dżdżownice i inne robale bleee. Jak tylko znajdzie, pakuje do buzi :sick:

Two :o ło rany :o - a w jakim jest wieku?

Mój jeszcze na robala się nie napatoczył - kto wie co zrobi jak takiego spotka :lol2:

Póki co ładuje wszystko co znajdzie do buzi - wszystkie paprochy jego ;).

Oskar wszystko co znalazł przynosił i oddawał :o - normalnie mały odkurzacz z niego był :lol2:

Wpisałam u siebie ale jak by Ci umknęło to u nas mam być odpływ Kessela.

Dzięki :yes:

Już pomału decyzja zapada.

Na dół chyba na bank będzie najdłuższy liniowy Kesella :yes:

A u góry walczę z ceną :lol2: - zastanawiam się jeszcze nad kratką punktową też z Kessela - ale wiadomo liniowy będzie ładniej wyglądał :rolleyes:

http://i1.fmix.pl/fmi1349/00b6f6c60028c6ff4fe0bcc0

Trochę chłopaki mi tam dziś płakali i marudzili - bo żeby zrobić liniowy to muszą zrobić trochę kombinacji z rurami ;) - wiadomo że wszystko da się zrobić - tylko będzie kosztować :(.

Zmiana kominkowa korzystna :yes:

Też tak myślę - i od razu to wiedziałam jak zobaczyłam to co Marciny stworzyły wokół konina :lol2:

Kaloryfery piękne. Chyba dobrze, że tak to się wszystko skończyło - teraz już nie mogę sobie wyobrazić, że mogłyby być inne niż białe ;)

To wiesz jak ja się cieszę że ta sprawa tak się skończyła, efekt świetny i wreszcie mamy już ten problem z głowy :)

Igi przesłodki.

:hug:

Ania, Ania :)

Mój Stasiek pojutrze 11 miesięcy kończy, więc dzieciaki podobne :)

O to masz taką samą pociechę jak ja :wiggle:

Nutramigenu sama spróbowałam i była awantura, że moje dziecko czegoś tak obrzydliwego pić nie będzie. Ale jemu to smakuje i co najważniejsze służy. Co zrobić...

Tak jest z dzieciakami - ja też się dziwilam że dzieci koleżanki to piją :o

Salon masz strasznie wielki. Okna w dużej ilości ładnie się prezentują i w domu jest jasno. Ja tylko praktycznie patrzę ile to roboty ;) Chyba kogoś do sprzątania trzeba wynająć :)

Póki co ambitnie twierdzę że sama to wszystko ogarnę po budowie i wykończeniówce - zobaczymy jak mi wyjdzie w praktyce :p.

Jedyną przeszkodą będzie dla mnie czas - nie wiem czy uda mi się wygospodarować tyle czasu na to potrzebne - czyli czasu który ktoś zostanie z dziećmi żebym ja mogła sprzątać

Justynko - niestety nie :sick: - jeszcze miesiąc temu nie wiedziałam o ich istnieniu :lol2:

Także chcłopkai już skuli wylewkę bo w ogóle zmieniałam miejsce zamontowania prysznica więc przy okazji poziom spadku będą zmieniać, ale problem bo tam ciasno i te rury muszą przestawiać - kombinować - bo mnie się inny odpływ umyśłił ;)

Tak szybciutko jeszcze chciałam wspomnieć :rolleyes: że mamy dziś z moim J 2 rocznicę ślubu :)

Niestety świętowanie musimy przełożyć chyba już do nowego domu :lol2:.

Z dzieciakami nie ma kto zostać więc.........ale już sobie obiecaliśmy że wszystko sobie odbijemy http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif w niedalekiej przyszłości :wiggle:

I jedna z naszych pamiątek :)

http://i2.fmix.pl/fmi1921/9599c675000ff1834fe0cf84

Dobrej nocy wszystkim życzę............................

szampańsky? :) ładny, ja miałam ecru, ale u mnie kupno sukni nastąpiło migiem jak i obmierzenie się w pracy :lol:

Aguś a ja lampę przyniesłam. Wiem, że ja pokazuję wszystkie na jedno kopyto (ale takie to moja miłość). Widziałam lajf i wygląda obłędnie no i ta cena...ja taką oglądałam za 1500 zł :rolleyes: a tutaj połowa. Tak mi się ta cena podoba, że molestuję męża o przerobienie elektryki w sypialni, ale k-g nie utrzyma.

http://allegro.pl/lampa-zyrandol-krysztalowy-ekerod-101169-i2363135318.html