Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga, szafka zdecydowanie do sufitu :yes:

W przeciwnym wypadku masz po prostu wiszącego klocka :p

Tylko nie wiem, gdzie ma się zaczynać? Czy robić wnękę na durne stojki, czy lepiej zabudować po całości. Hmmm :rolleyes:

Jak dla mnie, zabudowa całości nie przytłacza.

Aguś jeśli szafka to biała i do samej góry, też uważam, że jest konieczna na jakiś papier, mydełka, ręczniki- potem nie ma tego gdzie trzymać.

Najpraktyczniej :yes: i jak widać na wizualkach Justynki ta opcja z szafką jest jednak najlepsza

Ja z tego samego w małym wc u siebie nie zrobiłam samej konsoli, tylko umywalkę na szafce:yes:

Szkoda że mamy takie ograniczenia - bo mogło być tak pięknie :rolleyes:

Całą czarną podłogę Ci odradzam- będzie ciemno i bardzo mało praktycznie. Na czarnym znać każdą kroplę wody:sick:

Szachownica lepsza, chociaż tez łatwo z czystością nie będzie:no: Ale przynajmniej będzie pięknie:D

[

Szachownica już postanowiona :yes:

Opracuję dobry plan sprzątania jak Perfekcyjna Pani Domu - i dam radę :lol2:

U na grzmiało i lało całą noc, a teraz i tak jest duszno:mad: Ale właśnie zaczęło się LATO:lol2:

Buziole:hug:[

U nas dalej duchota :sick:

Nawet nie dało nadziej żadnym grzmotem :(

A przy temacie upałów pokaże Wam jaki wiatraczek sobie sprawiłam w Castoramie :wiggle:

Pojechałam kupić jakich zwykły żeby nas tylko ciut chłodziło - ale patzrąc na zwykły plastikowy a stojący obok niego ala chcromowany wybrałam oczywiście chrom :lol2:.

Wezmę go do domku i będzie się ładnie komponowała z chromowanymi dodatkami :lol:

http://i1.fmix.pl/fmi1660/66b7e672000d6b224fe36379

http://i2.fmix.pl/fmi2947/6b067631001cf4e44fe363ba

Nie wiem o co chodzi z szafką do sufitu:oops: Nie jestem w stanie doczytać:oops:

To w tej małej łazieneczce? Tak?

W każdym razie zobaczyłam wizki Venuski, i zauważyłam 3 różne podłogi - czarna podoba mi się najbardziej:yes: Nie wiem czy to w ogóle ma jakieś znaczenie:oops::lol2:

Podłoga juz zaplanowana w szachownice i nie ma odwrotu, chodzi tylko o to co nad geberitem? 1/półka, 2/szafka (jakiej wielkosci) 3/nic ?????? i czy biała czy czarna łazienka jest malutka 2m x 1m

Alu dziękuję za wyjaśnienie Madzi :hug:

Szafka jeśli będzie to biała :yes:.

Czarna ładna ale niestety do większej łazienki :(

------------------------------------------

Justynko biała szafka oczywiście do sufitu ja tak tez uważam, ale czy nie lacobel? chociaż gładka na połysk też mi sie podoba :)

Alu wszystko jedno czy lacobel czy lakier :) Oby się świeciło, wtedy na pewno będzie przestrzenniej :)

Dziewczynki w przyszłym tygodniu jadę do stolarza to sobie wszystkie materiały pooglądam i zrobię wywiad w tej sprawie i myślę że wtedy wybiorę z czego to zrobić :yes:. Muszę wybrać jeszcze materiał na szafkę do górnej łazienki i na te czerwone paski do górnej i dolnej łazienki :yes:

T

P.S. Kurcze, naprawdę bajkowo zapowiada się ta łazienka :)

Taki był zamysł - oby wszystko wyszło - ale wizualki chyba nie kłamią :) 0 jak dla mnie już jest czarownicująco :p

-------------------------------------

Czarno na dole, potem czerwono z półeczką i biała szafka na błysk do sufitu :yes:

Chyba to opis mojej ściany :yes:

------------------------------------

szafka do sufitu :yes::yes::yes::yes::yes: a z czego to zalezy co bedzie lepiej grało kolorystycznie/odcień/z płytkami :D

Czy zabudowa do sufitu nie zawali mi i tak małej łazienki .

-------------------------------------

[

W przeciwnym wypadku masz po prostu wiszącego klocka :p

.

Idealnie to ujęłaś :lol2:

Tylko nie wiem, gdzie ma się zaczynać? Czy robić wnękę na durne stojki, czy lepiej zabudować po całości. Hmmm :rolleyes:

Jak dla mnie, zabudowa całości nie przytłacza

Wiesz co na tą wnękę to jestem uparta jak wół - więc ona zostaje :yes: - a czy ja tam będę coś stawiać? - chyba będzie sobie tylko świecić :)

No chyba że znajdę coś idealnego - bo póki co to nie wiem co by tam mogło stać :o

A mnie się ta wnęka podoba :yes:

Jak się ją jeszcze podświetli będzie super :)

Ja mam wnękę i u mnie nic nie stoi, po prostu jest, ale ładnie to wygląda, mozna postawic jakis drobiazg po prostu :)

ooooooooooo ja napisałam a potem przeczytałam to samo u Was w postach :lol2:

----------------------------------------

Ta półeczka z czerwonym na ścianie to bardzo smaczny smaczek w monochromatycznym wnętrzu. :D Jak czerwone pantofelki do czarnej super kiecki :D

O widzisz :yes: - muszę to J przeczytać bo on mnie wczoraj pytał - a po co Ci ten czerwony pasek ? Przeciez u góry już masz 2 :lol2: - To na dole będzie taka sama łazienka??? -----ehhhhhhhhhhhhh

----------------------------------------

Justynko no po prostu jesteś niesamowita kobita :hug:

I tak opcje z szafkami odpadają - bo jak napisała narendil - klocuszki takie z nich wyszły .

Jeśli szafka to faktycznie zabudowana do samej góry :yes:

Dlatego teraz muszę rozważyć czy chcę praktycznie czy nie - jeśli tak , zostaje opcja z zabudową do samej góry

http://i1.fmix.pl/fmi2818/22c6b10d00294b0c4fe36699

jeszcze się waham - nad tą opcją z samą półką :) - ale faktycznie tak jakoś pusto nad nią jest :(...........................

Admetka biała szafka nie przytłoczy :yes: zobacz że na wizkach widzisz bok zabudowy, a tak naprawdę nie będziesz go widzieć tylko pikną płaszczyznę z wcięciem na czerwone coś (mam w zielonej łazience też oświetlony dekor i nic tam nie stawiam) :)

Wiatraczek super, a ile kosztował?

Edytowane przez Venus_m

Pasie dzięki :)

--------------------------

Admetka biała szafka nie przytłoczy :yes: zobacz że na wizkach widzisz bok zabudowy, a tak naprawdę nie będziesz go widzieć tylko pikną płaszczyznę z wcięciem na czerwone coś (mam w zielonej łazience też oświetlony dekor i nic tam nie stawiam) :)

Justynko no faktycznie - prawdę prawisz :yes:

Także mimo że się wzbraniała rękami i nogami :lol2:

- będzie ładna piękna biała, błyszcząca zabudowana szafka do samej góry nad geberitem http://emoty.blox.pl/resource/mixedsmiley042.gif

Nawet J się przekonał :)

Marciny też się ucieszą że problem rozwiązany :)

Wiatraczek kupiłam w Castoramie za 99,8 zł - ten plastikowy kosztował 65 zł więc machnęłam ręką i wzięłam ładny błyszczący.

Wczoraj pojechałam kupić drugi dla mojej mamy :).

Mamy zupełnie inne powietrze w pokoju.

Żeby było śmiesznie to musimy jeszcze wymienić rolety w dużym pokoju :sick:. Dodam że z 1,5 miesiąca temu wymieniałam szybę bo Oskaro ją niechcący zbił - na szczęście byłą roleta i nic nie spadło.

Jakiś czas temu popsuła się w małym oknie, ale to dało radę jakoś przeżyć, przedwczoraj urwałam w największym oknie :bash: - dziś był pan pomierzyć okna - jutro wycena - wiadomo że takich wydatków chcielibyśmy już uniknąć. Ale co zrobić - jak słońce jak świeci to tak nagrzewa pokój - a świeci przez cały Boży dzień :(. Moja mama siedzi z Igim i się tu duszom razem :(.

Także dam rolety gumowe plus wiatrak i powinniśmy jakoś przeżyć to lato :)

Napiszę jeszcze jedną rzecz.

Dziś zadzwonił do mnie pan od kominka że odbiera jutro gotowy kamień i przyjedzie z nim już na budowę zamontować :o.

Czekałam, czekałam na tą chwilę a teraz się boję czy na pewno dobrze wszystko dogadaliśmy, czy wymiary są dobre, czy wzór ładny - czy to się fajnie zgra, czy kamień który wybierałam na poszczególne części stworzy ładną jednolitą całość????

Dlatego nie robię jeszcze fali - zobaczę - ocenię - opowiem :) i oczywiście pokażę :lol:

Relacje dopiero po południu bo jedziemy jutro do firmy która ma nam zrobić drzwi wewnętrzne (Ci co robili zewnętrzne), mają też wycenić wszystkie zabudowy, a my to porównamy z wyceną stolarza od kuchni :) I wtedy wybierzemy. Wycieczka w okolice Częstochowy.

Nie wiem jeszcze czy kamień położą bo nie było speców od parkietu - dziś podjechałam i umówieni jesteśmy dopiero w poniedziałek,

Ale pan kominkowy ma spojrzeć swoim fachowym okiem na wylewkę i zobaczy czy trzeba się coś podnieść z kominkiem , czy dechy będą kładzione bez żadnych dodatkowych kombinacji. Znamy wysokość dechy i kleju więc jeśłi wylewka jest równa nie powinno być potem problemu z podsunięciem parkietu.

Ostatecznie przed kominkiem będzie blacha - pomysł wyczytany u Drop - jeszcze nie widziałm na oczy - ale podoba mi się pomysł ze zdejmowaniem sezonowym tej blachy :yes: że w dni w które nie będziemy palić będę miała ładną powierzchnię drewna w całym salonie.

A teraz uwaga - pewnie niektórzy się zdziwią - ale właśnie z J zdaliśmy sobie sprawę że my tego naszego wkładu w ogóle :no: ani razu :no: nie przepaliliśmy :o.

Tak jakoś jak go wstawili nie było czasu, a potem zapomnieliśmy......:lol2:

Ja już zmykam.

Jutro wezmę tabletka to spróbuję coś z drogi popisać.

Nie naumiałam się polskich znaków i dużych liter - więc będę trochę analfabetycznie posty pisać - ale wybaczycie :hug:

Dobrej nocki życzę - i jeszcze raz dziękuję Justynce za pomoc i wszystkim którzy głosowali i wypowiadali się w sprawie mojej łazieneczki :hug:

...... „podoba mi się pomysł ze zdejmowaniem sezonowym tej blachy :yes: że w dni w które nie będziemy palić będę miała ładną powierzchnię drewna w całym salonie.”

Oj, nie rób tego. Ja tak miałam zanim zmieniliśmy piecyk kominkowy (prostopadłościan stojący na podłodze) na prawdziwy kominek. Blacha się ciągle przesuwała nie wiadomo czemu. A jeśli nie, to i tak masę popiołu wpadało między piecyk i krawędź blachy, a stamtąd pod spód. Podłoga szybko przestała nadawać się do doczyszczenia. To był koszmar :(

Teraz mam kamienny prostokąt w podłodze przed kominem.

Edytowane przez pestka56

Nie ma to jednak jak silny argument :) super że szafka, docenisz jak będziesz mieć ;)

Wiesz że jak bym tego nie zobaczyła to bym jej nie robiłs?

Możłiwe że po położeniu płytek by i zrobieniu połki by się dorobiło później szafkę.

A tak wiem od razu że będzie git :lol:

:hug:

proponuję dinozaura :rotfl: :p

http://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gif

oczywiście chromowany http://www.polishbikers.com/images/smilies/podstawowe/lol.gif

Super, ze decyzja podjęta:wiggle: Uwazajcie jutro na siebie-zycze udanej wycieczki:D

nie dziękuję Olu :hug:

Oj, nie rób tego. Ja tak miałam zanim zmieniliśmy piecyk kominkowy (prostopadłościan stojący na podłodze) na prawdziwy kominek. Blacha się ciągle przesuwała nie wiadomo czemu. A jeśli nie, to i tak masę popiołu wpadało między piecyk i krawędź blachy, a stamtąd pod spód. Podłoga szybko przestała nadawać się do doczyszczenia. To był koszmar :(

Teraz mam kamienny prostokąt w podłodze przed kominem.

trochę mnie zaniepokoiłaś :o

A duży mieliście wkład?

Często paliliście?

Miał być prostokąt z marmuru - ale w zakładzie już nie mieli tak dużego kawałka, nie popękanego :(, a ja nie miałam teraz czasu jeździć po Polsce w poszukiwaniu pasującego marmuru - a pomysł z blacha mi się spodobał.

Czyli mówisz że jak ją wybiorę to będę skazana na pilnowanie popiiołu żeby nie uciekał z blachy? - a odpowiedni kawał blachy? - myślę że da radę?

Ja mam dłudi portal 135 cm a wkład jest malutki (boję się o te proporcje na żywo :bash:), więc myślę że długa blacha spełni swoje zadanie :yes: - kamien miał być taki długi - wychodzący jeszcze po 5 cm za portal czyli 145 cm - i taką zrobię blachę :yes:

---------------------------------------

Idę szykować się do drogi.

Miałam wczoraj poszukać gazet, materiałów z wzorami na drzwi - oczywiście utknęłam z Wami na forum :lol2:.

Mam nadzieję że dziś wszystko ustalimy, zamówimy i będziemy czekać na realizację - wiadomo drzwi jako jedne z ostatnich więc trochę na nie poczekamy :(

Pokilkam do Was z drogi - mamy w sumie 360 km do zrobienia :o - trochę nam zejdzie :yes:

Miłego poranka wszystkim życzę :wiggle: