pestka56 21.06.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Czarno na dole, potem czerwono z półeczką i biała szafka na błysk do sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 21.06.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Venus, Ty robisz TAKIE wizualki???????????????????:jawdrop: Jestem w szoku i chylę czoła!!!!!!!!!!! JAK się tego nauczyłaś?????????? Boskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.06.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 oj tam oj tam, trochę uważałam jak mama uczyła nie wychodź za kontur w rysowance bo obiadu nie będzie a tu takie pochwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.06.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 szafka do sufitu :yes::yes: a z czego to zalezy co bedzie lepiej grało kolorystycznie/odcień/z płytkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 21.06.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Aga, szafka zdecydowanie do sufitu W przeciwnym wypadku masz po prostu wiszącego klocka Tylko nie wiem, gdzie ma się zaczynać? Czy robić wnękę na durne stojki, czy lepiej zabudować po całości. Hmmm Jak dla mnie, zabudowa całości nie przytłacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 21.06.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 A mnie się ta wnęka podoba Jak się ją jeszcze podświetli będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 21.06.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Ja mam wnękę i u mnie nic nie stoi, po prostu jest, ale ładnie to wygląda, mozna postawic jakis drobiazg po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.06.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Ta półeczka z czerwonym na ścianie to bardzo smaczny smaczek w monochromatycznym wnętrzu. Jak czerwone pantofelki do czarnej super kiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 21.06.2012 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Dziewczynki już jestem Dzieciaki śpią a ja mam wreszcie chwilę spokoju żeby poodpisywać i poczytać Justynko :hug: Chwilę mi pewnie zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 21.06.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Aguś jeśli szafka to biała i do samej góry, też uważam, że jest konieczna na jakiś papier, mydełka, ręczniki- potem nie ma tego gdzie trzymać. Najpraktyczniej i jak widać na wizualkach Justynki ta opcja z szafką jest jednak najlepsza Ja z tego samego w małym wc u siebie nie zrobiłam samej konsoli, tylko umywalkę na szafce:yes: Szkoda że mamy takie ograniczenia - bo mogło być tak pięknie Całą czarną podłogę Ci odradzam- będzie ciemno i bardzo mało praktycznie. Na czarnym znać każdą kroplę wody:sick: Szachownica lepsza, chociaż tez łatwo z czystością nie będzie:no: Ale przynajmniej będzie pięknie:D [ Szachownica już postanowiona Opracuję dobry plan sprzątania jak Perfekcyjna Pani Domu - i dam radę U na grzmiało i lało całą noc, a teraz i tak jest duszno:mad: Ale właśnie zaczęło się LATO Buziole:hug:[ U nas dalej duchota Nawet nie dało nadziej żadnym grzmotem A przy temacie upałów pokaże Wam jaki wiatraczek sobie sprawiłam w Castoramie Pojechałam kupić jakich zwykły żeby nas tylko ciut chłodziło - ale patzrąc na zwykły plastikowy a stojący obok niego ala chcromowany wybrałam oczywiście chrom . Wezmę go do domku i będzie się ładnie komponowała z chromowanymi dodatkami http://i1.fmix.pl/fmi1660/66b7e672000d6b224fe36379 http://i2.fmix.pl/fmi2947/6b067631001cf4e44fe363ba Nie wiem o co chodzi z szafką do sufitu:oops: Nie jestem w stanie doczytać To w tej małej łazieneczce? Tak? W każdym razie zobaczyłam wizki Venuski, i zauważyłam 3 różne podłogi - czarna podoba mi się najbardziej:yes: Nie wiem czy to w ogóle ma jakieś znaczenie:oops: Podłoga juz zaplanowana w szachownice i nie ma odwrotu, chodzi tylko o to co nad geberitem? 1/półka, 2/szafka (jakiej wielkosci) 3/nic ?????? i czy biała czy czarna łazienka jest malutka 2m x 1m Alu dziękuję za wyjaśnienie Madzi Szafka jeśli będzie to biała . Czarna ładna ale niestety do większej łazienki ------------------------------------------ Justynko biała szafka oczywiście do sufitu ja tak tez uważam, ale czy nie lacobel? chociaż gładka na połysk też mi sie podoba Alu wszystko jedno czy lacobel czy lakier Oby się świeciło, wtedy na pewno będzie przestrzenniej Dziewczynki w przyszłym tygodniu jadę do stolarza to sobie wszystkie materiały pooglądam i zrobię wywiad w tej sprawie i myślę że wtedy wybiorę z czego to zrobić . Muszę wybrać jeszcze materiał na szafkę do górnej łazienki i na te czerwone paski do górnej i dolnej łazienki ------------------------------------------ T P.S. Kurcze, naprawdę bajkowo zapowiada się ta łazienka Taki był zamysł - oby wszystko wyszło - ale wizualki chyba nie kłamią 0 jak dla mnie już jest czarownicująco ------------------------------------- Czarno na dole, potem czerwono z półeczką i biała szafka na błysk do sufitu Chyba to opis mojej ściany ------------------------------------ szafka do sufitu :yes::yes: a z czego to zalezy co bedzie lepiej grało kolorystycznie/odcień/z płytkami Czy zabudowa do sufitu nie zawali mi i tak małej łazienki . ------------------------------------- [ W przeciwnym wypadku masz po prostu wiszącego klocka . Idealnie to ujęłaś Tylko nie wiem, gdzie ma się zaczynać? Czy robić wnękę na durne stojki, czy lepiej zabudować po całości. Hmmm Jak dla mnie, zabudowa całości nie przytłacza Wiesz co na tą wnękę to jestem uparta jak wół - więc ona zostaje - a czy ja tam będę coś stawiać? - chyba będzie sobie tylko świecić No chyba że znajdę coś idealnego - bo póki co to nie wiem co by tam mogło stać ------------------------------------------ A mnie się ta wnęka podoba Jak się ją jeszcze podświetli będzie super Ja mam wnękę i u mnie nic nie stoi, po prostu jest, ale ładnie to wygląda, mozna postawic jakis drobiazg po prostu ooooooooooo ja napisałam a potem przeczytałam to samo u Was w postach ---------------------------------------- Ta półeczka z czerwonym na ścianie to bardzo smaczny smaczek w monochromatycznym wnętrzu. Jak czerwone pantofelki do czarnej super kiecki O widzisz - muszę to J przeczytać bo on mnie wczoraj pytał - a po co Ci ten czerwony pasek ? Przeciez u góry już masz 2 - To na dole będzie taka sama łazienka??? -----ehhhhhhhhhhhhh ---------------------------------------- Justynko no po prostu jesteś niesamowita kobita I tak opcje z szafkami odpadają - bo jak napisała narendil - klocuszki takie z nich wyszły . Jeśli szafka to faktycznie zabudowana do samej góry Dlatego teraz muszę rozważyć czy chcę praktycznie czy nie - jeśli tak , zostaje opcja z zabudową do samej góry http://i1.fmix.pl/fmi2818/22c6b10d00294b0c4fe36699 jeszcze się waham - nad tą opcją z samą półką - ale faktycznie tak jakoś pusto nad nią jest ........................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 21.06.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Biała szafka do góry:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.06.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Admetka biała szafka nie przytłoczy zobacz że na wizkach widzisz bok zabudowy, a tak naprawdę nie będziesz go widzieć tylko pikną płaszczyznę z wcięciem na czerwone coś (mam w zielonej łazience też oświetlony dekor i nic tam nie stawiam) Wiatraczek super, a ile kosztował? Edytowane 21 Czerwca 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 21.06.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Pasie dzięki -------------------------- Admetka biała szafka nie przytłoczy zobacz że na wizkach widzisz bok zabudowy, a tak naprawdę nie będziesz go widzieć tylko pikną płaszczyznę z wcięciem na czerwone coś (mam w zielonej łazience też oświetlony dekor i nic tam nie stawiam) Justynko no faktycznie - prawdę prawisz Także mimo że się wzbraniała rękami i nogami - będzie ładna piękna biała, błyszcząca zabudowana szafka do samej góry nad geberitem http://emoty.blox.pl/resource/mixedsmiley042.gif Nawet J się przekonał Marciny też się ucieszą że problem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 21.06.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Wiatraczek kupiłam w Castoramie za 99,8 zł - ten plastikowy kosztował 65 zł więc machnęłam ręką i wzięłam ładny błyszczący. Wczoraj pojechałam kupić drugi dla mojej mamy . Mamy zupełnie inne powietrze w pokoju. Żeby było śmiesznie to musimy jeszcze wymienić rolety w dużym pokoju . Dodam że z 1,5 miesiąca temu wymieniałam szybę bo Oskaro ją niechcący zbił - na szczęście byłą roleta i nic nie spadło. Jakiś czas temu popsuła się w małym oknie, ale to dało radę jakoś przeżyć, przedwczoraj urwałam w największym oknie - dziś był pan pomierzyć okna - jutro wycena - wiadomo że takich wydatków chcielibyśmy już uniknąć. Ale co zrobić - jak słońce jak świeci to tak nagrzewa pokój - a świeci przez cały Boży dzień . Moja mama siedzi z Igim i się tu duszom razem . Także dam rolety gumowe plus wiatrak i powinniśmy jakoś przeżyć to lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 21.06.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Napiszę jeszcze jedną rzecz. Dziś zadzwonił do mnie pan od kominka że odbiera jutro gotowy kamień i przyjedzie z nim już na budowę zamontować . Czekałam, czekałam na tą chwilę a teraz się boję czy na pewno dobrze wszystko dogadaliśmy, czy wymiary są dobre, czy wzór ładny - czy to się fajnie zgra, czy kamień który wybierałam na poszczególne części stworzy ładną jednolitą całość???? Dlatego nie robię jeszcze fali - zobaczę - ocenię - opowiem i oczywiście pokażę Relacje dopiero po południu bo jedziemy jutro do firmy która ma nam zrobić drzwi wewnętrzne (Ci co robili zewnętrzne), mają też wycenić wszystkie zabudowy, a my to porównamy z wyceną stolarza od kuchni I wtedy wybierzemy. Wycieczka w okolice Częstochowy. Nie wiem jeszcze czy kamień położą bo nie było speców od parkietu - dziś podjechałam i umówieni jesteśmy dopiero w poniedziałek, Ale pan kominkowy ma spojrzeć swoim fachowym okiem na wylewkę i zobaczy czy trzeba się coś podnieść z kominkiem , czy dechy będą kładzione bez żadnych dodatkowych kombinacji. Znamy wysokość dechy i kleju więc jeśłi wylewka jest równa nie powinno być potem problemu z podsunięciem parkietu. Ostatecznie przed kominkiem będzie blacha - pomysł wyczytany u Drop - jeszcze nie widziałm na oczy - ale podoba mi się pomysł ze zdejmowaniem sezonowym tej blachy że w dni w które nie będziemy palić będę miała ładną powierzchnię drewna w całym salonie. A teraz uwaga - pewnie niektórzy się zdziwią - ale właśnie z J zdaliśmy sobie sprawę że my tego naszego wkładu w ogóle ani razu nie przepaliliśmy . Tak jakoś jak go wstawili nie było czasu, a potem zapomnieliśmy...... Ja już zmykam. Jutro wezmę tabletka to spróbuję coś z drogi popisać. Nie naumiałam się polskich znaków i dużych liter - więc będę trochę analfabetycznie posty pisać - ale wybaczycie Dobrej nocki życzę - i jeszcze raz dziękuję Justynce za pomoc i wszystkim którzy głosowali i wypowiadali się w sprawie mojej łazieneczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.06.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Nie ma to jednak jak silny argument super że szafka, docenisz jak będziesz mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.06.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 No chyba że znajdę coś idealnego - bo póki co to nie wiem co by tam mogło stać proponuję dinozaura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 21.06.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Super, ze decyzja podjęta:wiggle: Uwazajcie jutro na siebie-zycze udanej wycieczki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.06.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 (edytowane) ...... „podoba mi się pomysł ze zdejmowaniem sezonowym tej blachy że w dni w które nie będziemy palić będę miała ładną powierzchnię drewna w całym salonie.” Oj, nie rób tego. Ja tak miałam zanim zmieniliśmy piecyk kominkowy (prostopadłościan stojący na podłodze) na prawdziwy kominek. Blacha się ciągle przesuwała nie wiadomo czemu. A jeśli nie, to i tak masę popiołu wpadało między piecyk i krawędź blachy, a stamtąd pod spód. Podłoga szybko przestała nadawać się do doczyszczenia. To był koszmar Teraz mam kamienny prostokąt w podłodze przed kominem. Edytowane 21 Czerwca 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 22.06.2012 03:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Nie ma to jednak jak silny argument super że szafka, docenisz jak będziesz mieć Wiesz że jak bym tego nie zobaczyła to bym jej nie robiłs? Możłiwe że po położeniu płytek by i zrobieniu połki by się dorobiło później szafkę. A tak wiem od razu że będzie git proponuję dinozaura http://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gif oczywiście chromowany http://www.polishbikers.com/images/smilies/podstawowe/lol.gif Super, ze decyzja podjęta:wiggle: Uwazajcie jutro na siebie-zycze udanej wycieczki:D nie dziękuję Olu Oj, nie rób tego. Ja tak miałam zanim zmieniliśmy piecyk kominkowy (prostopadłościan stojący na podłodze) na prawdziwy kominek. Blacha się ciągle przesuwała nie wiadomo czemu. A jeśli nie, to i tak masę popiołu wpadało między piecyk i krawędź blachy, a stamtąd pod spód. Podłoga szybko przestała nadawać się do doczyszczenia. To był koszmar Teraz mam kamienny prostokąt w podłodze przed kominem. trochę mnie zaniepokoiłaś A duży mieliście wkład? Często paliliście? Miał być prostokąt z marmuru - ale w zakładzie już nie mieli tak dużego kawałka, nie popękanego , a ja nie miałam teraz czasu jeździć po Polsce w poszukiwaniu pasującego marmuru - a pomysł z blacha mi się spodobał. Czyli mówisz że jak ją wybiorę to będę skazana na pilnowanie popiiołu żeby nie uciekał z blachy? - a odpowiedni kawał blachy? - myślę że da radę? Ja mam dłudi portal 135 cm a wkład jest malutki (boję się o te proporcje na żywo ), więc myślę że długa blacha spełni swoje zadanie - kamien miał być taki długi - wychodzący jeszcze po 5 cm za portal czyli 145 cm - i taką zrobię blachę --------------------------------------- Idę szykować się do drogi. Miałam wczoraj poszukać gazet, materiałów z wzorami na drzwi - oczywiście utknęłam z Wami na forum . Mam nadzieję że dziś wszystko ustalimy, zamówimy i będziemy czekać na realizację - wiadomo drzwi jako jedne z ostatnich więc trochę na nie poczekamy Pokilkam do Was z drogi - mamy w sumie 360 km do zrobienia - trochę nam zejdzie Miłego poranka wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts