Joannk 23.06.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Ja tak w innej sprawie, bo u Ciebie Aga zawsze tyle gości i mam nadzieję że się nie pogniewasz, a muszę ogłosić że w numerze 7/8 "Czas na Wnętrza" ukazały się wnętrza Kasiorka. Właśnie dzisiaj zakupiłam numer na pamiątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.06.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Weź jeszcze pod uwagę iskry Niestety strzelają. Mam kilka bluz polarowych nieco perforowanych:lol2: Dlatego musisz coś położyć. A może rozważ płytki gresowe a la drewno. Jest tego coraz większy wybór. Może udałoby się dobrać coś bardzo podobnego do Twojej podłogi. Masz moim zdaniem 4 opcje: szkło – leży na wierzchu i to zawsze jest jakiś element tworzący próg na podłodze, chociaż maleńki; kamień - niewątpliwie pasujący do kominka, szlachetny i gdybyś położyła go równiutko z poziomem desek, wpasowałby się super i stylowo = klasyka+nowoczesność; gres drewnopodobny – to kwestia potrzeby i gustu, ale niewątpliwie równie dobre jak kamień zabezpieczenie, choć nie tak szlachetne; ceramika – płytki podłogowe np. niezwykle szlachetna i wysmakowana hiszpańska terakota, nawet kolorowa, albo stara cegła. One się pięknie wpisują w klasykę łączoną z nowoczesnością. Takie płytki mogłyby przy pomocy nieoczekiwanego kontrastu znakomicie podkreślić walory wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.06.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 (edytowane) Agus no co Ty -zagladam ale zadko pisze bo u Ciebie to wszystko tak szybko leci Zazdroscisz porannej pobudki czy braku dzieciakow Jesli to drugie to zapewnaim Cie ze po 2 tygodnich osobiscie jechalabys ich przywozic z powrotem -taaaaakie nudy bez tych łobuziakow Teraz mam juz wprawe ale pamietam ich pierwszy wyjazd i moje ciagle beki i telefony do mamy czy wszystko ok Edytowane 23 Czerwca 2012 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 23.06.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Aż odsunęłam swoją blachę- no nie ma różnicy, ale ja mam merbau- jest takie kolorowe nieco.Ja tej blachy nie zdejmuję wcale, na niej stoją akcesoria z koszem na polana ( ja mam w mosiądzu) Nawet dekoracyjnie to wygląda.Ale myślę, że u ciebie to chyba kaaamień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.06.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Adme, wiem że to nie identyczne jak u Ciebie ale rozwiązania z kamieniem 3 znalazłam, wyglądają całkiem fajnie chociaz na pewno kamien - szczególnie jasny - trzeba bardzo dobrze zabezpieczyć przed zabrudzeniem żeby nie stracił na atrakcyjności. http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ06uHd7TXzhBU6IYksu9Cn-XqkOzh6RllfLXlTSJ6V2OHPYKg4SzV9Myxm Tu będzie zlicowany z podłogą http://images32.fotosik.pl/318/bfe2ea0c1ccbe5a9.jpg A tu na podłodze http://www.norfolkstonemasons.co.uk/images/fireplaces/large/01.jpg Buziaki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.06.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Ja tak w innej sprawie, bo u Ciebie Aga zawsze tyle gości i mam nadzieję że się nie pogniewasz, a muszę ogłosić że w numerze 7/8 "Czas na Wnętrza" ukazały się wnętrza Kasiorka. Właśnie dzisiaj zakupiłam numer na pamiątkę Więcej zdjęć niż w gazecie znajdziecie TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 23.06.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Narendi, fajnie że podłaś linka, jak ktoś nie kupi gazety to niech tam zagląda.To tak miło że na forach tworzą się tak piękne wnętrza, które są później doceniane i w czasopismach pokazywane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 23.06.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Dzięki narendil za linka (Gdzie mamy wytłuszczenia??) Ta łazienka z kapeluszami powaliła mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.06.2012 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Dziewczyny dziękuję za podpowiedzi w sprawie płyty pod kominkiem Na pościki odpiszę wieczorkiem. Mam pytanie które chcę jak najszybciej zostawić żeby poznać jak najwięcej opinii do poniedzialku. Byłam dziś na budowie i widziałam mój kominek na razie jeszcze w częściach I jest taki mały szczególik który różni mój kominek od inspiracji którą dałam na wzór . Niby nie wielki ale moim zdanie trochę go zmieni Zostawiam zdjęcia , proszę Was powiedzcie czy to duża różnica, czy bawić się w odwożenie tych części do zmiany? A może ta zmiana jest jednak korzystna? Mam dzień żeby o tym zdecydować. Mój kominek, jakiś taki mizerny http://i2.fmix.pl/fmi2325/ef751cad00287f224fe5c73d i część która została nie dokończona - brakuje paska wyciętego po środku http://i2.fmix.pl/fmi2332/df87b5020027f4264fe5c78d chyba go odwrotnie położyłam do zdjęcia i pierwowzór http://i1.fmix.pl/fmi894/25dc8c180004db344fe5cb60 http://i1.fmix.pl/fmi2036/e401c2f1001eb95d4f2a450f I co zrobić????Zostawiać czy przerabiać??? -------------------------------------- Aniu Joanko za zdjęcia i informcje o fotkach w gazecie domu Kasiorka baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dziękuję . To mój nieoceniony wzór domu http://i2.fmix.pl/fmi2325/ef751cad00287f224fe5c73d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 23.06.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Ja bym chyba jednak kazała dorobić ten pasek pomiędzy... te dwa szerokie wyżłobienia dość daleko od siebie... hmmm... mogą wyglądać trochę łyso - ale ciężko tak stwierdzić na podst. zdjęć kominka w częściach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 23.06.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 (edytowane) Chociaż terqaz tak spojrzałam na to zdjęcie "całego" kominka... i jednak może tak jest dobrze, a nawet lepiej:rolleyes: Bo teraz są jakby 3 wystające pasy, a po wyżłobieniu tego pomiędzy, to wklęsłości zaczęły by grać pierwsze skrzypce... może jednak zostaw:rolleyes: No to pomogłam co:rotfl: Edytowane 23 Czerwca 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 23.06.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 część Aga ja chyba bym tak zostawiła nie jest źle według mnie nawet lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 23.06.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Wg mnie też jest lepiej, nie przerabiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 23.06.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Wg mnie jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia 23.06.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Ja zostawiłabym tak jak jest...bardziej podoba mi się bez tego wyżłobienia :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.06.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Zostaw jak jest . Ten, na którym się wzorowałaś jest z innego kamienia. Jest ciemny i przez to dość ciężki, dlatego zastosowano w nim tyle żłobień. Taki sposób na delikatniejszą formę. Twój jest biały, nie ma potrzeby tak go rzeźbić. Poza tym myślę, że brak tych wszystkich szczególików – bo jest jeszcze kilka różnic i uproszczeń – zrobi z portalu kominkowego element z takim haczykiem nowoczesności Prostota przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 23.06.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Ja chyba jednak byłabym za dorobieniem tego wyżłobienia. Nie gniewaj się, ale jakieś takie kanciaste wydają mi się te paski, z rowkiem w środku powinno być delikatniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 23.06.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 (edytowane) Edytowałam trochę zdjęcie i wyszło coś takiego: Może pomoże w decyzji Edytowane 23 Czerwca 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.06.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Oj, trudna decyzja Bez dorobionego paska jest symetrycznie. Z dorobionym przez Dropkę jest intrygująco. Pytanie tylko, czy pan kamieniarz zrobi jak tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 23.06.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Dropka - ty zdolniacho:p Kamieniarz nie ma z Tobą żadnych szans:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts