pestka56 25.06.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Admete, dzięki za plan. Bardzo interesujący. Zaproszę się głębiej w Twój wątek w wolnych chwilach z dużą przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.06.2012 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Spóźniłam się na kominkowe głosowanie ale i tak była bym za nie przerabianiem dzięki argument Pestki powalający Prawda ? Dla panów od ogrodów wieeelka niech się uwijają i szybko wyczarują śliczny ogród. prace ruszyły , niestety ekipa składa się tylko z pana koparkowego i pana dyrygującego z ziemi W ciągu tego tygodnia mają ściągnąć glinę, wywalić i wywieźć , a nawieść piachu i żyznej ziemi pod rośliny. Czyli w piątek powinno być widać jak nasza działka będzie wyglądać z ustalonymi poziomami Masz już pomysł na wykończenie ogrodzenia? Na pewno jakiś masz Mam O take coś http://i3.fmix.pl/fmi2580/5bc6f5b0001b49f24fe8afa2 tylko u nas najdłuższe przęsło będzie mieć 230 cm, Na priv lecą wieści z mojej weekendowej wyprawy dziękować Admete, dzięki za plan. Bardzo interesujący. Zaproszę się głębiej w Twój wątek w wolnych chwilach z dużą przyjemnością Jeśli tylko masz czas i ochotę to będzie mi bardzo miło http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif ------------------------------------------------------- Na budowie panowie działają z koparą . Marcin działa w łazience ponoć dziś miał przykleić pierwszą płytkę Portal kominkowy przykleją panowie dopiero jutro po pomiarach wylewki z firmy gdzie będziemy zamawiać dechy. Ja jeszcze z noc dwie będę odsypiać moje sobotnie wyjście . Igi jakby uspokoił się z płaczkami ząbkowymi i standardowo budzi się tylko kilka razy na piciu . Dziś wstał o 6 rano - ale godzina snu mu się przesunęła na 19.30 - także pomału może coś zacznie się normować w normalnych - ludzkich godzinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.06.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Marcin działa w łazience ponoć dziś miał przykleić pierwszą płytkę Dla pierwszej płytki Igi dorasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.06.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 (edytowane) Adme, pamiętaj tylko żeby tą nawiezioną z tą którą masz wymieszać na pewną głębokość bo rośliny - zwłaszcza drzewa - i tak korzenią się do głębszych warstw i nasypanie choćby 30 cm (a to przecież i tak dużo, nie wiem czy tyle będzie) będzie w porządku dla kwiotków czy płytkich krzaczków. A dodatkowo przy większych opadach woda może zatrzymywać się na niższym poziomie zamiast na powierzchni. Edytowane 25 Czerwca 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.06.2012 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Igi dorasta To nieunikniony fakt Tak się zmienia z dnia na dzień . Nie mówiąc już o Oskarze z którego robi się takie długie i wysokie chłopisko , rozłożone na pół łóżka jak śpi - ale sama dobrze o tym wiesz Adme, pamiętaj tylko żeby tą nawiezioną z tą którą masz wymieszać na pewną głębokość bo rośliny - zwłaszcza drzewa - i tak korzenią się do głębszych warstw i nasypanie choćby 30 cm (a to przecież i tak dużo, nie wiem czy tyle będzie) będzie w porządku dla kwiotków czy płytkich krzaczków. A dodatkowo przy większych opadach woda może zatrzymywać się na niższym poziomie zamiast na powierzchni. Wiem wiem Aniu - pod drzewa owocowe i rabaty z krzaczkami będą robione specjalne dziury i sypana żyzna ziemia - i to jest przerażające - ile tego tam wlezie . Póki co J policzył 40 wywrotek do nasypania tej 30 cm warstwy jak pod trawę - a ile wlezie do tych dziur to dopiero wyjdzie w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 25.06.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Helloł w końcu się złapałyśmy :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.06.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 No hej Ja do Ciebie zajrzę już rano bo już do łóżeczka zmykam Dobrej nocki życzę wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 25.06.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Agnes u mnie nic ciekawego buziole:hug: ja tez zaraz zmykam bo od 2.30 na nogach jestem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.06.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Racja racja tylko wymieszaj! pod trawkę też żeby nie podgniwała. My pod trawę sypnęliśmy jakieś 10 cm i jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Admete, ostrożnie z tym obsypywaniem drzew. Mogą tego nie znieść , bo przestaną mięć możliwość oddychania przez korzenie. Niedawno była na ten temat spora dyskusja u Elfir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 25.06.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Aguś, conratulejszynz z okazji postępów Kochana:hug: Brawa dla Igusia, ze juz jest Duźim Chopćem Widzisz?Najgorsze juz za Tobą z tym niewysypianiem:hug: Co do naszego pana, widziałam sie z nim ok.17.00 i byłam pewna, ze juz z nim rozmawiałas "o nas"...i nabąknęłąm o Tobie a Ty mu jeszcze nie zdążyłaś powiedziec:oops::rolleyes:aaaaa:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.06.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Hej Aga, widzę, ze praca wre:D Ogrodzenie super się zapowiada, kominek zostawiłabym również bez przeróbek I co zdecydowałaś na podłogę przed kominkiem? Bo marmur, to chyba nie najlepszy pomysł Super, że zaczęliście prace ogrodowe:wave: Trzymam kciuki za to ogromne przedsięwzięcie:hug:Tą glina tak się nie przejmuj, całkiem sporo roślin dobrze sobie w takiej ziemi radzi, bo jest bardzo żyzna:yes: A Wy przecież i tak ją wywozicie, więc będzie dobrze. Kwiatuchy u Mamy piękne- większość też mam u siebie:cool: Zmykam, udanego dzionka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 26.06.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 i znowu cie mam ale ja tylko ukradkiem z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 26.06.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Ale piękne ogrodzenie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.06.2012 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 [ ja tez zaraz zmykam bo od 2.30 na nogach jestem:( ło rany Ty to jednak twardziel jesteś z tym spaniem Racja racja tylko wymieszaj! pod trawkę też żeby nie podgniwała. My pod trawę sypnęliśmy jakieś 10 cm i jest w porządku. Dzięki Aniu będę pamiętać i jak już będziemy na tym etapie będę wszystkiego pilnować Admete, ostrożnie z tym obsypywaniem drzew. Mogą tego nie znieść , bo przestaną mięć możliwość oddychania przez korzenie. Niedawno była na ten temat spora dyskusja u Elfir. Pestko również dziękuję za rady . Ja to zielona jestem w ogrodnictwie - wiem tylko co mi się podoba a nic kompletnie jak się sadzi, co z czym jaka gleba jakie nawozy...wszystko przede mną --------------------------- Brawa dla Igusia, ze juz jest Duźim Chopćem Widzisz?Najgorsze juz za Tobą z tym niewysypianiem:hug: No rośnie mi ten dzidor w zastraszającym tempie Co do naszego pana, widziałam sie z nim ok.17.00 i byłam pewna, ze juz z nim rozmawiałas "o nas"...i nabąknęłąm o Tobie a Ty mu jeszcze nie zdążyłaś powiedziec:oops::rolleyes:aaaaa:lol2: Jakoś nie było okazji A co dokładnie mówiłaś żebym wiedziała co mówić Mówiłaś skąd się znamy? ------------------------------------ kominek zostawiłabym również bez przeróbek I co zdecydowałaś na podłogę przed kominkiem? Bo marmur, to chyba nie najlepszy pomysł Kominek zostaje bez przerabiania Co do kamienia przed dziś zdecyduje na budowie Tą glina tak się nie przejmuj, całkiem sporo roślin dobrze sobie w takiej ziemi radzi, bo jest bardzo żyzna:yes: A Wy przecież i tak ją wywozicie, więc będzie dobrze. W sumie się nie przejmuję - tylko można ją było od razu wywozić - ale nie wiedzileiśmy jak będzie równany teren - trzeba było od razu skontaktować się z panami od ogrodu. Bo teraz płacimy za podwójną robotę - w zeszłym roku glina spod domu wywalona na tył działki i podsypana żyźniejszą ziemią, teraz jest przekopywana, część do wywiezienia ,część do wykorzystania do wyrównania. A można było od razu glinę spod domu wywozić poza działkę . Ale nie na wszystkim sie człowiek zna. Co się jeszcze okazało że nie mamy odwodnienia fundamentów , woda się zbiera wokół domu , panowie od ogrodu zajmą się i tą sprawą. udanego dzionka życzę Dzięki Aga i wzajemnie Jak jestem przy temacie działki wspomnę Wam jeszcze o jednej rzeczy. Okazało się że brakowało (był a się zbył w trakcie stawiania ogrodzenia ) jednego słupka w wytyczonej granicy działki i panowie w zeszłym roku, postawili ogrodzenie po prawej stronie od lasu - tam gdzie ma stać warzywnik, krzywo . Krzywo - czyli nie tak jak na planie - a w realu wyszło prosto - czyli ta część ogrodzenia stanęła pęknie równolegle do ściany domu. Niestety finalnie musimy to ogrodzenie przestawić - co się równa z dodatkową robotą do opłacenia . Najśmieszniejsze jest to że na planie działek - ten trójkąt który sobie przygarneliśmy jest jako osobna działka - malutka bo 48 m 2. W zeszłym tygodniu J już się dogadał o dokupienie tego kawałka - a po paru dniach dostał telefon że jednak szef się nie zgodził na sprzedaż . Ponoć będzie miał problem ze sprzedażą później tej działki obok - czyli z tym wielkim lasem który mamy po prawej stronie - dla mnie to chore bo po pierwsze - jeśłi my nie weźmiemy tej małej działki - to nasza i sąsiadująca będą krzywe a po drugie wątpimy żeby ktokolwiek mu kupił tą działkę obok - jej 3/4 zajmuje las - kto zapłaci tyle kasy za las i będzie później walczył o jego wycięcie, dochodził się z papierami urzędami.............. I takie mieliśmy perypetie . Ja ubolewam nad tym bo warzywnik trzeba będzie postawić krzywo . No ale mówi się trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.06.2012 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 i znowu cie mam ale ja tylko ukradkiem z pracy Już w pracy? Wyspałaś się chociaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.06.2012 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Ale piękne ogrodzenie będzie Dzięki Alu Jeszcze kupa roboty z nim , musimy się dowiedzieć co się najpierw kładzie - deski na przęsła, czy kamień na tą część murowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.06.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Admetka przyniesłam kynket do łazienki małżeńskiej ślyczny http://www.ceneo.pl/17037373 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 26.06.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Już w pracy? Wyspałaś się chociaż Ja już się zahartowałam nie jest źle potem w dzień z maluchem ze 2 godzinki odeśpię :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 26.06.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Hello No u Ciebie Kochana to jak zwykle nie realne to wszystko nadrobić Ale podpatrzyłam świetne ogrodzenie ... bardzo mi się podoba I ogród rusza ... jak ja Ci tego tempa zazdroszczę ... czemu u mnie to wszystko tak się wlecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts