mmajeczkaa 27.06.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 kochana u Was też się dzieje, przecież co rusz kupujesz jakieś roślinki Taa roślinki ... a nie wiesz przypadkiem kto mnie pasją do ogrodowiska zaraził ??? ... od jakiegoś czasu jak mam wolną chwilę to tylko tam przesiaduję O łazieneczka się zaczęła robić ... a powiedz proszę co to za piękne małe, białe płyteczki ??? Miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 27.06.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Aga u nas też kompromis;) koło wanny mam ledy o podwyższonym IP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.06.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Aga, tak szczerze powiedz, nie za dużo tego oświetlenia? Jesteś pewna, że będziesz go używać? Zrezygnowałabym podświetlania geberitu. A jeśli naprawdę Ci na tym zależy (ładnie wygląda, to fakt), to dałabym pasek ledowy. Jeszcze pomyśłę o tym pasku ledowym ale nie wiem czy faktycznie sobie nie daruję. To całe oświetlenie w domu (poza żyrandolami do salonu i zwisami do kuchni - które zostawiam sobie na deser - bo chyba póki co będą same żarówki albo najtańsze klosze ) sprawia mi naprawdę duży kłopot - nie umiem się zdecydować, nie wiem ile to jest akyart, boję się żby później nie żałować że jakiegoś punktu oświetleniowego nie zrobiłam Ładne te oczko, które wkleiłaś. Poszukaj w internecie, może akurat gdzieś wyczaisz taniej. Jeśłi mówisz o tym kryształowym to , to jest ta oprawa co mi kiedyś podesłałaś na priva A te białe wodoszczelne w końcu zamówiłam dziś do górnej łazienki, do umieszczenia nad półką nad wanną i nad geberitem Zastanawiam się czy nie kupić takich samych pod prysznic do dolnej łazienki i mieć już z głowy Bo mam ochotę na te kryształowe kwadratowe ale one są już raczej za drogie, a mamy ciąć już koszty więc http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif PS. I znowu przerzucasz zdjęcia do fmixa raz z lenistwa, dwa bo nie umiałam - ale dzięki Tobie już się naumiałam ------------------------ PODŁOGA z desek – jak mają być te deski u Ciebie kładzione, chyba nie na klej. Może Twoją wylewkę trzeba po prostu zagruntować. Wiesz co teraz jak wspomniałaś o tym gruntowaniu, to przypomniało mi się że pani mówiła o dwóch opcjach o żywicy i o zagruntowaniu - ma przyjechać pan w przyszłym tygodniu i o tym zdecydować - co u nas się będzie lepiej sprawdzało - dla mnie to czarna magia, ale jak już powie co lepsze to zdłebimy z J temat Ja prowadziłam konsultacje, przed decyzją o samodzielnym położeniu podłogi, z zaprzyjaźnionym stolarzem. Nie byle jaki stolarz, robił renowację stolarki w warszawskiej zabytkowej Dziekance – schody i podłogi. Sporo więc wiem na temat podłóg na legarach i wydaje mi się dziwne co te panie mówią. Nieco zajeżdża naciąganiem Zobaczymy co ten pan powie i będziemy myśleć . Napiszę tu to może uda nam się dojść czy naciągają, czy doradzają ----------------------------- Taa roślinki ... a nie wiesz przypadkiem kto mnie pasją do ogrodowiska zaraził ??? . http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif .. od jakiegoś czasu jak mam wolną chwilę to tylko tam przesiaduję Ja też muszę już tam powrócić - i znowu wsiąknę O łazieneczka się zaczęła robić ... a powiedz proszę co to za piękne małe, białe płyteczki ??? [ Te płytki to firma EQUIPE ale nie mam dobrych wiadomości z budowy Marcin stwierdził że płytki wyglądają jakby były 2 albo nawet 3 gatunku Prawie co 3 jest nie dolana na rogach , one są wypukłe więc ciężko je szlifować . Póki co obłożył geberit wybierając te najładniejsze i mówi że będzie musiał dać grubą fugę mocno wystającą żeby to ukryć Powiedział że powinno wyglądać dobrze, ale chłop się urobi a my pewnie zapłacimy za tą robotę dodatkowo Będę rozmawiac ze sklepem na ten temat - ale czy to coś da? http://i2.fmix.pl/fmi417/8e80350b002b2d2a4feb5204 http://i2.fmix.pl/fmi626/f95d4671000c7fb64feb523d http://i1.fmix.pl/fmi716/f84c7a5d0015f29e4feb5276 Nie wiem czy jutro sama się nie wezmę za ich selekcję Miłego dnia życzę Dzięki Maju, mam nadzieję że i Tobie upłyną miło i spokojnie -------------------------------- Ja też bym zrezygnowała z oświetlenia geberitu (halogeny będą tam nie ciekawie wyglądać ),ewentualnie dałabym pasek ledowy .Ja mam właśnie leda ,m bardzo chciał,to niech ma :)Jak chcesz ,to zerknij do mojej galerii ,bodajże na 2 stronie mam zdjęcie łazienki ,z takim własnie paskiem Olu dzięki za cynk Ale powiedz mi Ty tego leda to masz w szafce i on świeci na dół? Bo ja chciałam go dać w szczelinie przy ścianie na górze geberitu żeby świecił do góry, ale przecież też go będzie normalnie widać - więc chyba sobie daruję - po co ja kombinuję? ------------------------------------------ Aga u nas też kompromis;) koło wanny mam ledy o podwyższonym IP [ATTACH=CONFIG]122680[/ATTACH] Ooooooooooooooo dzięki Jak zapalone to fajowo wygląda A jak wygląda w świetle dziennym jak są wyłączone? - nie razi ten pasek ledowy?, bo jak nie to jednak będę myśleć Albo odpuszczę temat oświetlenia w tej łazience do czasu jak przyjdą płytki (ponoć połowa lipca ) bo coś mi nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.06.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 O tym mówiłam: http://i3.fmix.pl/fmi1554/47a3c1a30028393f4feab265 Jak mi powiesz, że te też Ci wklejałam, to stwierdzę, że coś ze mną nie tak ---------- A płytki to jakieś kiepskie I pewnie 20 złotych nie kosztowały, co? Spróbuj w sklepie powalczyć, bo moim zdaniem zdaniem, to one podlegają pod reklamację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.06.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Adme, z płytkami powinno być dobrze, fuga i tak nigdy nie jest bardzo głęboko między kafelkami. A jeśli się da reklamować to czemu nie? Zdaje mi się, że pod wszystkie deski należy zagruntować więc nie wiem o co biega? Grunt wiąże ładnie jakieś resztki kurzu, brudu i polepsza przyczepność desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.06.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Jak mi powiesz, że te też Ci wklejałam, to stwierdzę, że coś ze mną nie tak Nie , tylko tą kryształową ---------- A płytki to jakieś kiepskie I pewnie 20 złotych nie kosztowały, co? Spróbuj w sklepie powalczyć, bo moim zdaniem zdaniem, to one podlegają pod reklamację! No trochę kosztowały , trochę mnie to dziś podłamało . Bo dlaczego mamy kombinować i nadrabiać fugami jak tyle zapłaciliśmy Powalczę Aniu Tylko z tymi juz położonymi nic nie zrobimy Zdaje mi się, że pod wszystkie deski należy zagruntować więc nie wiem o co biega? Grunt wiąże ładnie jakieś resztki kurzu, brudu i polepsza przyczepność desek. To faktycznie coś nie halo z tą żywicą którą pani tak polecała Mamy znajomego który w deskach pracuje to jutro jeszcze do niego zadzwonię i dopytam Dzięki Aniu za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.06.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Dopytaj koniecznie bo wydaje mi się, że tu jakieś naciąganie wchodzi w grę. Co innego wysokość wylewki a co innego żywica. Grunt jest super i pomaga . I nie wpływa oczywiście w żaden sposób na wysokość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.06.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Aniu już pestka pisała że to podejrzane - a my z J się nie znamy i by nas mogli w trąbę zrobić - dobrze że Was mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.06.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Aguś, z płytkami..... ale moze nie bedzie tak zle-zwłaszcza ze Marcin powiedział, ze sobie poradzi:hug: kiedy przyjedzieeeeesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.06.2012 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Na dobranoc (ja spec oświetleniowy ) - szczególnie w nowoczesnych lampach ) pokaże Wam moje dzisiejsze znalezisko http://i2.fmix.pl/fmi1649/8ef52f1f0000e8a64feb1c11 stąd jako potencjalny kandydat za 100 lat na żyrandol na holu - jako dodatek do kul http://i2.fmix.pl/fmi1467/f78b84b90018c4b94f321fa1 Kosmos nie? Patrzę i patrzę zanim pójdzie ten post - i lipa - nie pasuje . Nie wiem co dobrać do tych kul - wątpię żeby coś pasowało. Jakby komuś coś wpadło do głowy to będę wdzięczna http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 27.06.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Cześć Co do tego spania w dzień to mi tez strasznie szkoda czasu :(ale co zrobić jak nocka zarwana? przy dwójce ciężko się zdrzemnąć w ciągu dnia ale młodszy ma popołudniową drzemke w godzinach przedszkola starszaka to moge sie ululać chociaż na godzinkę i powiem że mi to wystarcza:yes: Aga no te płytki tak średnio z jakością spróbuj zareklamować może akurat Jak sie nie uda to chłopaki na pewno sobie poradzą buziaki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.06.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Aguś, z płytkami..... ale moze nie bedzie tak zle-zwłaszcza ze Marcin powiedział, ze sobie poradzi:hug: kiedy przyjedzieeeeesz? Olu jak aktualny piątek i plac zabaw - to na popołudnie możemy się zmówić Zadzwonię jutro - bo o Wawie chciałam jeszcze z Tobą pogadać A teraz już zmykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.06.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Ja jeszcze o tej podłodze z desek. Żywica strasznie podejrzana jest. Takie rzeczy robi się jako podłogi techniczne w wysokim stopniu zagrożone niszczeniem, także w garażu. Pod deski na legarkach nawet nie jest konieczne idealne wypoziomowanie. Oczywiście to bardzo, bardzo ułatwia i my tak zrobiliśmy, bo mieliśmy kłaść przecież sami. Jednak fachman od podłóg przy pomocy podkładek i kliników da sobie radę z lekkimi nierównościami. Nasz beton się kurzył, więc posadzkarz-stolarz poradził gruntowanie. My wpadliśmy na pomysł żeby jeszcze położyć pod legarki na całości te zielone płyty, które używa się pod tzw. pływające podłogi. No i podłoga leży, nie skrzypi i nie rozłazi się na styku desek. To ostatnie dzięki temu, że deski kupiliśmy suche i jeszcze rok leżały u nas w salonie. Leżały po zabezpieczeniu Penetrinem Altaxu. W międzyczasie jeszcze je bejcowałam na ciemno, bo Altax jeszcze nie miał w ofercie olejów barwiących. Olejowałam dopiero po położeniu No to masz z grubsza całą historię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.06.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 oj z tymi płytkami to naprawdę potrafi być różnie.... a co to za płytki? jaki producent? włoskie może??? Pamiętasz? - u mnie też była taka akcja z tymi do małego wc. Płytki mosztowały milion pięćset sto dziewięćset za metr - a każda przyszła w innym formacie i z ubytkami (podobnie - braki w szkliwieniu na brzegach)... Stachu jakoś to złożył do kupy, a ja złożyłam reklamację i mi zwrócili chyba 20 czy 25% Może i u Ciebie tak to się skończy:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.06.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Adme, a u Ciebie podłoga na legarach ma być ? Eee chyba nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.06.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Hej Aguś płytki nie do przyjęcia moim zdaniem:no: Wyglądają na drugi gatunek... gruba fuga wszystkiego nie zakryje, a Ty jesteś pedantką i tak coś wypatrzysz:yes: Koniecznie reklamuj, choć to pewnie wstrzyma prace, ale trudno. Płytek często się nie wymienia:( To dzisiejsze znalezisko jest rzeczywiście kosmiczne:jawdrop:Do kul nie pasuje na 100% Ale samo- czemu nie? Udanego dzionka i czekam na wieści jutro z budowy:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 28.06.2012 03:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Cześć Co do tego spania w dzień to mi tez strasznie szkoda czasu :(ale co zrobić jak nocka zarwana? przy dwójce ciężko się zdrzemnąć w ciągu dnia ale młodszy ma popołudniową drzemke w godzinach przedszkola starszaka to moge sie ululać chociaż na godzinkę i powiem że mi to wystarcza:yes: Taka drzemka regeneruje jak nie wiem co . U mnie najważniejszy jest fakt - że sama się budzę, a nie Jak rano pobudka na siłę Aga no te płytki tak średnio z jakością spróbuj zareklamować może akurat Jak sie nie uda to chłopaki na pewno sobie poradzą Dziś dzwonię i wysyłam zdjęcia Aga,ja tam nie mam szafki ,to zabudowa z k-g obłożona płytkami . Teraz robi się taki szacher macher że i szafka mogłaby tam być ukryta http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif Led jest umieszczony w górnej zabudowie, pod ścianą ,w specjalnej rynience Świeci oczywiście w dół .Ale tak teraz myślę ,że u Ciebie będzie tylko ta dolna zabudowa i tego ledzika będzie widać jak na dłoni ,a to raczej nie ciekawy widok .Więc moim zdaniem ,lepiej zrezygnować z oświetlenia No ale sama widzisz od góry to co innego Na dole będzie widać bez zapalania Co do płytek ,to ja bym reklamowała ,zdecydowanie ;)Niech chociaż jakąś część kasy Ci zwrócą Spróbuję Ja jeszcze o tej podłodze z desek. Żywica strasznie podejrzana jest. Takie rzeczy robi się jako podłogi techniczne w wysokim stopniu zagrożone niszczeniem, także w garażu. Pod deski na legarkach nawet nie jest konieczne idealne wypoziomowanie. Oczywiście to bardzo, bardzo ułatwia i my tak zrobiliśmy, bo mieliśmy kłaść przecież sami. Jednak fachman od podłóg przy pomocy podkładek i kliników da sobie radę z lekkimi nierównościami. Nasz beton się kurzył, więc posadzkarz-stolarz poradził gruntowanie. My wpadliśmy na pomysł żeby jeszcze położyć pod legarki na całości te zielone płyty, które używa się pod tzw. pływające podłogi. No i podłoga leży, nie skrzypi i nie rozłazi się na styku desek. To ostatnie dzięki temu, że deski kupiliśmy suche i jeszcze rok leżały u nas w salonie. Leżały po zabezpieczeniu Penetrinem Altaxu. W międzyczasie jeszcze je bejcowałam na ciemno, bo Altax jeszcze nie miał w ofercie olejów barwiących. Olejowałam dopiero po położeniu No to masz z grubsza całą historię Pestko to strasznie dużo roboty mieliście zanim go położyliście oj z tymi płytkami to naprawdę potrafi być różnie.... a co to za płytki? jaki producent? włoskie może??? Wiesz co chyba hiszpańskie,ale jak widać jeden czort Pamiętasz? - u mnie też była taka akcja z tymi do małego wc. Płytki mosztowały milion pięćset sto dziewięćset za metr - a każda przyszła w innym formacie i z ubytkami (podobnie - braki w szkliwieniu na brzegach)... Stachu jakoś to złożył do kupy, a ja złożyłam reklamację i mi zwrócili chyba 20 czy 25% Może i u Ciebie tak to się skończy:hug: Rany Oby http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/praying/smileys-praying-554778.gif Adme, a u Ciebie podłoga na legarach ma być ? Eee chyba nie ? Nie , od pestki pierwszy raz słyszę o takich cudach Hej Aguś płytki nie do przyjęcia moim zdaniem:no: Wyglądają na drugi gatunek... gruba fuga wszystkiego nie zakryje, a Ty jesteś pedantką i tak coś wypatrzysz:yes: Koniecznie reklamuj, choć to pewnie wstrzyma prace, ale trudno. Płytek często się nie wymienia:( Przekonałyście mnie że nic innego mi nie pozostało - jadę dziś i przeglądam te byle jakie i zawożę do sklepu To dzisiejsze znalezisko jest rzeczywiście kosmiczne:jawdrop:Do kul nie pasuje na 100% Ja to zawsze coś znajdę Udanego dzionka i czekam na wieści jutro z budowy:hug: Dzięki i wzajemnie Aga, dam znać ------------------------------------- Napiszę tylko że wczoraj mimo ładnej pogody panowie od ogrodu mieli zastój - bo kppara im się zpsuła - nie wiem ile trwała naprawa Dziś od rana leje więc nie wiem jak będą przebiegać prace wykopkowe Pan od kominka przesunął montaż na poniedziałek - choroba pracownika Plus teraz nieszczęsne płytki które zabiorę Marcinowi i wstrzymam pracę..............i tak ze wszystkim u mnie jak widzicie - ciągnie się T Y G O D N I A M I Czy termin przeprowadzki na grudzień jest realny???? Do tego przymusowa pobudka o 5 rano i jest pięknie - dzień jak co dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 28.06.2012 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Do oświetlenia pólek tylko ledy tak mi sie wydaje, o kafelkach nie mówię, bo pewno jesteś wkurzona i Ci sie nie dziwię Absolutnie do reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 28.06.2012 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Alu już wysłałam maila ze zdjęciami płytek, czekam na późniejszą godzinę i dzwonie w tej sprawie. Ten mój Konrad na urlopie więc mam nadzieję że uda mi sie mimo tego z nim coś załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.06.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 jest pięknie Mimo iż wyczuwam pewna ironię, to zalecam trzymać się tego stwierdzenia U nas ciut słońca! Dzielę się! http://1.bp.blogspot.com/_KuSmnyEEHq4/TEIiVeqPLiI/AAAAAAAAMRw/3yIVBZQfvZk/s200/hiding-sun.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts