Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Mimo iż wyczuwam pewna ironię,

:lol2:

to zalecam trzymać się tego stwierdzenia :)

Tak jest!!!

U nas ciut słońca! Dzielę się!

Zadziałało :yes: - bo przestało padać :wiggle:

Siedzę i przeglądam krzesła na all od rana :lol2:

Nawet znalazłam komplet 8 u dwóch różnych sprzedawców ale J karze mi się wstrzymać ;), bo jak zaczniemy obijać przemalowywać to drożej może wyjść niż te nowe :p

edit

http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/24/48/94/90/2448949074

I do nich 4 takie same od innego sprzedawcy do przemalowania

Tylko nie wiem czy te oparcia są wygodne ;)

Krzesła to jednak trzeba chyba osobiście wypróbować :yes:

Edytowane przez admete

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak jest!!!

Ordnung muss sein :lol2:

Nawet znalazłam komplet 8 u dwóch różnych sprzedawców ale J karze mi się wstrzymać ;), bo jak zaczniemy obijać przemalowywać to drożej może wyjść niż te nowe :p

Proponuję znaleźć tapicera w okolicy i podpytać ile wziąłby za wymianę tapicerki.

Zawsze to jakaś informacja ile trzeba doliczyć ;)

Niby tak :)

Może trafi Ci się jakaś okazja w okolicy? Na tablicę też zaglądasz? I poszukaj komisów meblowych.

Dla mnie najważniejsza jest wysokość siedziska. Jakaś krótka i mało foremna jestem, bo większość krzeseł jest za wysoka :p W tych obecnych (mąż ma taką cichą nadzieję, że docelowych ;)) obcinałam nóżki :lol2:

Aga

z tymi obsuwami to głowa mała

moje schody miały być zamontowane uwaga w 4 dni !!! a trwa to juz półtora miesiąca:mad: i końca nie widać

ale wczoraj sobie poważnie porozmawiałam ze stolarzem:yes:

W sprawie tapicerowania krzesełek to jak robiłam rozeznanie to chcieli ok 50-80 zł lz materiałem za ludwiczka:yes:

Jak będziesz miała chwilkę to napisz ile Wam w końcu lizurej policzył za te drzwi

Aniu do tapicera się przejdę :) - mam rzut beretem blok obok .

Fajnie że wspomniałaś:yes:, bo miałam się po orientować w sprawie fotela za którego poszukiwanie tez się chciałam wziąć :yes:. Spytam też o krzesełka

W tych obecnych (mąż ma taką cichą nadzieję, że docelowych ) obcinałam nóżki

dobre :rotfl:

Karola z tymi Twoimi schodami to jaja se robią :mad:

W sprawie tapicerowania krzesełek to jak robiłam rozeznanie to chcieli ok 50-80 zł lz materiałem za ludwiczka

O widzisz dzięki bo miała się Ciebie pytać - bo Ty zorientowana jesteś :yes:

Chyba że będę na każdą wizytę u Ciebie zabierać po jednym i będę się uczyć obijać, przy drineczkach :lol2:

Ceny na priv :)

A ja dziś oczywiście o oświetleniu - skaczę po tych łazienkach - pewnie macie już dość i myślicie - a niechże już wybierze i kupi i będą mieli wszyscy święty spokój :p

http://www.aquaform.pl/images/products/r_194.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi2818/22c6b10d00294b0c4fe36699

Takie Tuby w kolorze czerwonym do mojej dolnej małej łazienki. sztuk 2 :)

Myślałam o takich czarnych jak mi Venuska podsunęła :yes: - ale wczoraj widziałam katalog na żywo i ta czerwień mi wpadła w oko - nie byłby to lepszy pomysł???

Czerwone były by 3 dekory, 2 tuby i tafla we wnęce nad geberitem - czyli wcale nie tak dużo.........

Admete, naprawdę nie słyszałaś o deskach podłogowych kładzionych na legarach ???

No to wyjaśniam co następuje :D

Deski, takie długie i szerokie kładło się niegdyś tylko na legarach, czyli tak2811.jpg

To wypełnienie pomiędzy legarami to nowszy pomysł – ocieplenie dodatkowe. Może być styropian, albo wełna.

Klejenie do podłoża stosowano tylko w przypadku klepek. Teraz oczywiście robi się różnie.

Dla mnie podłoga z desek na legarach ma styl i urok naturalności. Miła jest świadomość posiadania takiej u siebie i deptania po niej boso :yes:

Z ilością roboty może i jest tak, że to sporo pracy, ale powiem WARTO

Maju no fajne krzesełka - może Ty się skusisz?

Te kolejne 4 są tańsze za 699 zł - i jest wtedy komplet 8 - tylko te drugie do prze tapicerowania i przemalowania - więc nie wiem jak by to ostatecznie wyszło :rolleyes:

Mirelko to mampierwszy głos na tak :lol:, ale powiem Ci że tak jak nie wiedziałam co tam wziąć tak jak myślę o tych czerwonych to mi się micha cieszy http://gify.magazynek.org/pictures/Emotikony/Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87/085.gif więc to chyba to :yes:

Maju no fajne krzesełka - może Ty się skusisz?

Ha Ha jak byś się mnie zapytała czy się skuszę na jakąś hortensję czy bukszpana to bym była bardziej szczęśliwa :yes: :D

Mam nadzieję,że mi to do jesieni przejdzie ... bo jak nie to kto mi chałupę wykończy ... no kto ???

Chyba zgłoszę się do Ciebie ... bo to wszystko Twoja wina :p :D

Maju

Chyba zgłoszę się do Ciebie ...

A z miłą chęcią :lol2:, bo co ja będę robić jak już wszystko wybiorę :o

Ha Ha jak byś się mnie zapytała czy się skuszę na jakąś hortensję czy bukszpana to bym była bardziej szczęśliwa

mówisz że aż tak źle z Tobą :lol2:

:hug:

Poczuwam się do winy w takim razie http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

Maju

A z miłą chęcią :lol2:, bo co ja będę robić jak już wszystko wybiorę :o

Uff jak dobrze ... tzn, że ja nadal będę mogła bezkarnie po ogrodowisku buszować :rolleyes::rolleyes: ... bardzo mi się to podoba ... oj bardzo :rolleyes::rolleyes:

mówisz że aż tak źle z Tobą :lol2:

:hug:

Poczuwam się do winy w takim razie http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

Masz szczęście,że poczuwasz się do winy :D ... bo ja już przez to ogrodowisko do reszty oszalałam :yes: i zamiast wybierać zasłony to ja wybieram hortensję ... no nie wytrzymam sama ze sobą :lol2::lol2:

:lol2:

Tak jest!!!

Zadziałało :yes: - bo przestało padać :wiggle:

I do nich 4 takie same od innego sprzedawcy do przemalowania

Tylko nie wiem czy te oparcia są wygodne ;)

:bye:No, to chyba wkładam kij do mrowiska. Ciekawam bardzo reakcji.

Fotki są ze strony „Leftovers” genialnych Szwedek o d 3 lat na topie światowego dizajnu meblarskiego w oparciu o odzysk staroci designbyleftovers.se

Ceny są z takiej górnej pólki, że żadnej drabiny nie starczy, ale pomysły INSPIRUJĄCE

LEFTOVERS-Ambivalent_by_Anna_Alverhag.jpgLEFOVERS-People_chairs_blue_by_Katarina_Hansson.jpgLEFTOVERS-Vera_armchair_by_Katarina_Hansson.jpgLEFTOVERS-Rockstar-chairs_by_Anna-Alverhag.jpgLEFOVERS-India_chairs_by_Anna_Alverhag.jpg

admete witam się u ciebie, często zaglądam ale nie ujawniam sie, ale jak wspomniono o naciąganiu to się wtrące, możliwe jest aby twoja wylewka była słaba tzn miała małą przyczepność, jeśli fachowiec daje wiecej piachu do wylewki wtedy sie ona kruszy, drewno przyklejone do podłoża pracuje a długie i duże dechy mają jeszcze większą rozpiętość podczas pracy, myślę ze fachowcy od podłogi obawiają się że np deska zacznie się odklejać od podłoża poprzez to iż wylewka ma słabą przyczepność, i nie ma to nic wspólnego z gruntowaniem czy lagarami, gruntuje się zawsze pod deski a na legarach to nie ma znaczenia czy wylewka się kruszy bo drewno pracuje same a nie z wylewką