Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Ja też chyba bym postawiła na białe chociaż współdzielę tą miłość do czerwieni :D Kiedyś jej nie lubiłam a odkąd są Te płyteczki czerwień zaczęła mnie kręcić :)

Szkoda, że tak słabo wyszło z płytkami do łazienki, na fotkach wyglądają jak drugi gatunek. Pewnie się nieźle wkurzyłaś :hug: Jak panowie zdolni to sobie poradzą i jakoś to ukryją ale ze sklepem trzeba koniecznie negocjować, może uda się jakieś pieniążki odzyskać, przyda się na lampy ;)

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja za czerwonymi!

http://gify.magazynek.org/pictures/Emotikony/Kolory/Czerwone/005.gif

A gdzie te wodoszczelne białe kupiłaś? Tez szukam do łazienki oświetlenie i ni mi nie pasi;)

Te białe oprawy to BPM nr 4206

Uff jak dobrze ... tzn, że ja nadal będę mogła bezkarnie po ogrodowisku buszować :rolleyes::rolleyes: ... bardzo mi się to podoba ... oj bardzo :rolleyes::rolleyes:

Wiem coś o tym. Całe zeszłe lato tam siedziałam :lol2:

bo ja już przez to ogrodowisko do reszty oszalałam :yes: i zamiast wybierać zasłony to ja wybieram hortensję ... no nie wytrzymam sama ze sobą :lol2::lol2:

:rotfl:

gorzej jak u mnie na działce dojdziemy już do rabat też tam zginę :)

-------------------------

:bye:No, to chyba wkładam kij do mrowiska. Ciekawam bardzo reakcji.

Fotki są ze strony „Leftovers” genialnych Szwedek o d 3 lat na topie światowego dizajnu meblarskiego w oparciu o odzysk staroci designbyleftovers.se

Ceny są z takiej górnej pólki, że żadnej drabiny nie starczy, ale pomysły INSPIRUJĄCE

[ATTACH=CONFIG]122800[/ATTACH]

łoooooooooooł super :wiggle:

te ostatnie szczególnie :yes:

----------------------

admete witam się u ciebie, często zaglądam ale nie ujawniam sie,

Hej reni :) :welcome:

Cieszę się że się ujawniłaś :)

ale jak wspomniono o naciąganiu to się wtrące, możliwe jest aby twoja wylewka była słaba tzn miała małą przyczepność, jeśli fachowiec daje wiecej piachu do wylewki wtedy sie ona kruszy, drewno przyklejone do podłoża pracuje a długie i duże dechy mają jeszcze większą rozpiętość podczas pracy, myślę ze fachowcy od podłogi obawiają się że np deska zacznie się odklejać od podłoża poprzez to iż wylewka ma słabą przyczepność, i nie ma to nic wspólnego z gruntowaniem czy lagarami, gruntuje się zawsze pod deski a na legarach to nie ma znaczenia czy wylewka się kruszy bo drewno pracuje same a nie z wylewką

Dzięki za objaśnienia ::)

Czyli jest szansa że pani nie wymyśla ?:)

Tak mówiła o tej naszej wylewce że się kruszy/sypie.

Mówiła też że deska pracując naruszy tak słabą wylewkę i dlatego trzeba ją wzmocnić, gruntowaniem albo w ostateczności tą żywicą.

Dam znać w przyszłym tygodniu co spece powiedzą :)

-------------------------------

Zaglądam codziennie ,a i tak wiecznie mam zaległości :rotfl::rotfl:

Widzisz jaka pepla ze mnie :lol2:

p.s. ja bym obstawiała białe tubki :yes:

Białej w ogóle nie brałam pod uwagę :o

No to widzę że mi namieszacie :lol2:

---------------------------

Aga ja lubię poszaleć...szczególnie z oświetleniem...tak tu jestem za białymi...;)

http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmm.gif

---------------------------------

Ja też chyba bym postawiła na białe chociaż współdzielę tą miłość do czerwieni :D Kiedyś jej nie lubiłam a odkąd są Te płyteczki czerwień zaczęła mnie kręcić :)

A białe nie zginą?

Do czerwonych poczułam zdecydowaną miętę :yes:

Szkoda, że tak słabo wyszło z płytkami do łazienki, na fotkach wyglądają jak drugi gatunek. Pewnie się nieźle wkurzyłaś :hug: Jak panowie zdolni to sobie poradzą i jakoś to ukryją ale ze sklepem trzeba koniecznie negocjować, może uda się jakieś pieniążki odzyskać, przyda się na lampy ;)

Nie wiem co z tym będzie.

Bo znajomy na urlopie nie odbierał, a ze sklepu nie miałam odpowiedzi - niby mail wysłany do niego - ale jak jest na urlopie to ktoś zawsze mi odpisywał.

Może czekają żeby on to załatwił jak wróci już do pracy.

Ale wątpię teraz że coś załatwię jak połowa płytek już na ścianie :(

Zaraz wkleję część szarych :)

Zaczęły się,kłaść szare kwadraciki.

Powiem Wam że na żywo są prześliczne :lol:

I szare w przeciwieństwie do białych są ok :o

http://i2.fmix.pl/fmi1881/384ee93d00100b2a4fec3f3d

http://i2.fmix.pl/fmi2680/8b73265700080b674fec3f84

Przyszły też odpływy

http://i2.fmix.pl/fmi713/e555d0b9001143974fec3f11

Dzisiaj popołudniu miały być zamontowane

-----------------------------

I wykopki w bardziej zaawansowanej fazie :)

Widać już na połowie działki docelową wysokość, na to pójdzie tylko warstwa żyznej ziemi.

http://i2.fmix.pl/fmi1490/13bed8ca000e4f084feca171

Dziś zamówiliśmy kostkę, jak dobrze pójdzie gdzież za 2 tygodnie będzie kładziona :wiggle:

Aga czy ty masz tak ogromniasta łzienkę ??????????

czy mnie oczy mylą?

szare płyteczki miodzio :yes:

ale Ci zazdroszczę tej kostki

fajnie że tyle sie dzieje lecicie ostro z koksem :yes:

13 m2 po podłodze

http://i1.fmix.pl/fmi531/78806280001ae7764fabfadc

http://i1.fmix.pl/fmi1321/82f2198800278e824fa8c479

coś się dzieje :yes: - na działce faktycznie jak będzie pogoda to będą chłopaki działali ostro, a w domu małe opóźnienie bo działa tylko jeden Marcin a drugi z 3 chłopakiem działają tylko od 17 - do bólu - dopóki nie padną :lol2: - i tak przez 2 - 3 tyg ;).

Mają inną robotę rano - ale śpią u nas żeby nie tracić czasu na dojazdach.

Specem od płytek i tak jest Marcin mały - ten co je kładzie - więc dłubie sobie w ciszy i spokoju.

Dziś stracił 2 godziny po kazałam przesunąć gniazdko i wybrałam miejsce akurat gdzie z tyłu jest żelbetonowy slup :bash: - chłopak się umordowała żeby dziurę tam zrobić ;)

Edytowane przez admete

to moja łazienka z kołem ma 17 m2 po podłogach i jakoś nie robi takiego wrażenia ( pewnei przez liczne skosy)

twoja wydaję sie być ogromniasta:yes::yes:

Aga mnie zastanawia jak ty będziesz myć te okno nad wanna chyba będziesz do niej włazić?

ja tego chciąłam uniknąć więc wanne przesunęłam na stronę bez okna

aa i jeszcze jedno jak to jest z oknem dachowym i kaloryferem??? mnie wszyscy wciskali że musi być pod nim koniecznie grzejnik

mimo że mam podłogówkę

i tak tez zrobiliśmy

Karola ona nie jest taka duża - na tych wizkach taka wyszła. Dojdą szafki prysznic, kibelek to wyjdzie taka długa wąska ;)

Aga mnie zastanawia jak ty będziesz myć te okno nad wanna chyba będziesz do niej włazić?

A wiesz że nie :lol2: :lol2: :lol2:

J mówi właśnie że jak będę się kąpać to od razu se okno machnę :p

aa i jeszcze jedno jak to jest z oknem dachowym i kaloryferem??? mnie wszyscy wciskali że musi być pod nim koniecznie grzejnik

Ponoć się tak robi ,a może robiło ? Może były gorsze okna?

myślę że specjalne okno powinno dać radę, no i dobre ogrzewanie.......zobaczymy w praktyce:) co się będzie działo.

Boże, właśnie sobie zdałam sprawę że chyba jeszcze nie umyłam okna dachowego w sypialni odkąd mieszkamy :oops:.

Adme, nie pisałaś że macie takie słabe wylewki. Gdyby były mniej oszczędne ;) to żywica byłaby naciąganiem ale jeśli nie są to słuchaj fachowców :) oczywiście w ograniczonym zakresie ;).

A wiesz że nie :lol2: :lol2: :lol2:

J mówi właśnie że jak będę się kąpać to od razu se okno machnę :p

:rotfl::lol2:

dobry patent :yes:

a co do tych grzejników to coś mi tam gadali o gwarancji

że niby bez grzejnika nie uznają reklamacji i takie tam

u mnie przesądziła wizyta u koleżanki 3 lata od wprowadzi która nie ma grzejnika pod oknem i cała ścianę ma nie fajnie zabrudzona od wody z okna,

Całkiem możliwe że ma okno źle zamontowane albo coś z wentylacja nie teges nie wnikam

tak tylko się pytałam

bo ja mam grzejnik pod oknem

ale to nie znaczy że mi się to podoba

Mnie tam nikt nie mówił, że ma być grzejnik pod oknem dachowym i nie ma. Nic się nie dzieje :yes:

Za to w dolnej łazience, jak jeszcze nie było ogrzewania w domu. Zimą zachciało mi się wykąpać, bo się tęgo przy jakiejś robocie upaprałam, a nie chciałam jechać brudna. To postanowiłam łazienkę podgrzać. Tylko wanna miała podłączony odpływ. No i postawiłam sobie gazową dmuchawę w kierunku wanny i... okna. Szyba wewnętrzna trzasnęła po 5 minutach

Aga autostradę u Ciebie budują :lol2: ale masz wykopki :)

Szare płyteczki śliczne :yes: i kolor mają bardzo ładny. To dziwne, że te jasne są tak słabo wykonane jak te są idealne. A na pudełkach nie ma żadnego oznaczenia ze to 2 klasa?

Oświetlenie w łazience z Bardellim ja bym pewnie wolała żeby zniknęło i oddało pierwszeństwo płytkom ale jak wolisz czerwone to i tak będą pasowały :)

Hej Aguś, szare płyteczki mniodzio:D będzie piękna łazieneczka:yes:

Jak wolisz oświetlenie czerwone, to je zrób- to Twoja łazienka i masz się w niej czuć dobrze. moim zdaniem będzie pasować:wiggle:

Autostrada na działce coraz ładniejsza:lol2::lol2:

Fajne krzesełka wynalazłaś, jeżeli są wo dobrej cenie to warto- tapicer to nie majątek.:no: Ja siedziałam na podobnym i takie z dziurą w oparciu są bardzo wygodne, bo są dobrze wyprofilowane i nie potrzeba miękkiej tapicerki:no:

A myślałam, że krzesła będziesz zamawiała u stolarza od stołu? Czy się pozmieniało?:lol:

Wysyłam trochę społeczka na jutrohttp://drusdippitydodas.com/wp/wp-includes/images/smilies/cm_wm_sun4.gifhttp://drusdippitydodas.com/wp/wp-includes/images/smilies/cm_wm_sun4.gif miłego dzionka:hug:

Boże, właśnie sobie zdałam sprawę że chyba jeszcze nie umyłam okna dachowego w sypialni odkąd mieszkamy :oops:.

Aniu może te przy wannach się mniej brudzą :lol2:

Adme, nie pisałaś że macie takie słabe wylewki. Gdyby były mniej oszczędne ;) to żywica byłaby naciąganiem ale jeśli nie są to słuchaj fachowców :) oczywiście w ograniczonym zakresie ;).

Dam znać co powiedzą w przyszłym tygodniu :yes:

Aga ja też mam tak okno ,że będę myła z wanny :lol2::lol2:,ale w ogóle mi to nie przeszkadza :no:

Drugim plusem takiego zestawu - jak pisała Mirelka - jest kąpiel w świetle gwiazd i księżyca :wiggle:

A kostki zazdraszczam ​ strasznie ;)

Droga przyjemność :sick: dużo droższa niż zakładaliśmy :mad:

Ale my chcieliśmy już wszystko zrobić ze względu na dzieciaki,

będzie bezpieczniej, będą miały gdzie jeździć na wszelakich rowerkach i samochodach :wiggle:

No i później nie będziemy skazani na rozpierduchę -póki co nie będzie mebli w salonie ;) i dużo dużo innych rzeczy które będziemy stopniowo dorabiać, dokupować :yes:, ale będzie kostka :lol2:

a co do tych grzejników to coś mi tam gadali o gwarancji

że niby bez grzejnika nie uznają reklamacji i takie tam

u mnie przesądziła wizyta u koleżanki 3 lata od wprowadzi która nie ma grzejnika pod oknem i cała ścianę ma nie fajnie zabrudzona od wody z okna,

Całkiem możliwe że ma okno źle zamontowane albo coś z wentylacja nie teges nie wnikam

Coś musiało być nie tak ;)

tak tylko się pytałam

bo ja mam grzejnik pod oknem

ale to nie znaczy że mi się to podoba

U nas nie ma na niego miejsca :no:

Dlatego nawet nie braliśmy pod uwagę kaloryfera w tym miejscu.

----------------------

NO no łazienka zapowiada sie super, i te male płyteczki bardzo mi sie podobaja,

Dzięki Alu :hug:

ale z tymi czarnymi na podłodze będziesz miala sprzatania cos o tym wiem :lol2:

Najśmieszniejsze że płytek na podłogę jeszcze nie mam :lol2:

U siebie nic nie znalazłam żeby pasowało do tej szarości na ścianie :o - najlepiej żeby była o 2 tony ciemniejsza - nie czarna :no:

Mam w Wawie jeszcze raz na Bartyckiej zobaczyć te Rako co kiedyś oglądałam - i modlę się żeby pasowało bo inaczej zostanie beton na podłodze :lol2: - który a propo by pasował :lol2:

-------------------------------

Mnie tam nikt nie mówił, że ma być grzejnik pod oknem dachowym i nie ma. Nic się nie dzieje :yes:

No widzisz, dobre okno, wentylacja powinny załatwić sprawę :yes:

Za to w dolnej łazience, jak jeszcze nie było ogrzewania w domu. Zimą zachciało mi się wykąpać, bo się tęgo przy jakiejś robocie upaprałam, a nie chciałam jechać brudna. To postanowiłam łazienkę podgrzać. Tylko wanna miała podłączony odpływ. No i postawiłam sobie gazową dmuchawę w kierunku wanny i... okna. Szyba wewnętrzna trzasnęła po 5 minutach

Ło rany :(

Dobrze że nic się nie stało :hug:

----------------------------

Aga autostradę u Ciebie budują :lol2: ale masz wykopki :)

Na szerokość by było :lol2:

. A na pudełkach nie ma żadnego oznaczenia ze to 2 klasa?

Wiesz co chyba nie, obejrzę je dziś jeszcze raz, ale Marcin chyba sprawdzał :yes:

Oświetlenie w łazience z Bardellim ja bym pewnie wolała żeby zniknęło i oddało pierwszeństwo płytkom ale jak wolisz czerwone to i tak będą pasowały :)

Wezmę dziś dekor i porównam z tą czerwienią :yes: - ja chyba jestem za czerwonym :lol:

------------------------

Hej Aguś, szare płyteczki mniodzio:D będzie piękna łazieneczka:yes:

Dziękwać :)

Jak wolisz oświetlenie czerwone, to je zrób- to Twoja łazienka i masz się w niej czuć dobrze. moim zdaniem będzie pasować:wiggle:

Dziś pojadę porównać czerwoności :lol:

Autostrada na działce coraz ładniejsza:lol2::lol2:

:rotfl:

cieszy bo się dzieje :wiggle:

Fajne krzesełka wynalazłaś, jeżeli są wo dobrej cenie to warto- tapicer to nie majątek.:no: Ja siedziałam na podobnym i takie z dziurą w oparciu są bardzo wygodne, bo są dobrze wyprofilowane i nie potrzeba miękkiej tapicerki:no:

A myślałam, że krzesła będziesz zamawiała u stolarza od stołu? Czy się pozmieniało?:lol:

Wiesz co krzesła to taki wczorajszy spontan, narendil mi podesłała linka do allegro i tak zaczęłam sobie przeglądać, to taki chwilowy pomysł na to żeby może zaoszczędzić?

Znając życie mnie spodobają się powyżej 500 stów, a za te by wyszło - 2 tyś za 8 sztuk plus tapicer i malowanie we własnym zakresie :lol2:.

Ale na razie robimy po kolei i zobaczymy na co starczy pieniąchów :yes:

Stół na 100% będzie robić stolarz :yes:, co do krzeseł miał jeszcze dać namiar na jakiegoś znajomego w jego okolicy ,który ma podobne ludwiki jak Twoje tylko bez tłoczeń na nogach. I takie by mi bardziej leżały.

Pamiętasz jak pisałam że w Radomsku mi mówili ze nóg nie mogą zmieniać :sick: - tak to miałabym już problem z głowy - piękne krzesła w przystępnej cenie :)

Wysyłam trochę społeczka na jutrohttp://drusdippitydodas.com/wp/wp-includes/images/smilies/cm_wm_sun4.gifhttp://drusdippitydodas.com/wp/wp-includes/images/smilies/cm_wm_sun4.gif miłego dzionka:hug:

Dzięki Aga :hug: - już świeci :wiggle:

Miłego dnia :)

---------------------------

ALE tu sie dzieje????

wc-ecik, łazieneczka, lampeczki, krzesełka, wykopki.. nie nadążam...:lol2::lol2:

podobają sie mi te małe płyteczki w łazience, krzesełka eleganckie :D

Cześć Vesilko :)

Dzieje się ale dla nie i tak za wolno :lol2:

Dobrze że zajrzałaś to wreszcie sie wybrałam do Ciebie za daleką wodę do komentów.

Wiesz co dlaczego nie widzę Twojego linka do komentów i dziennika w Twojej sygnaturze? - jak jestem u Ciebie to jest :o

No i byłabym zapomniała spytać!

Mam w Wawie jeszcze raz na Bartyckiej zobaczyć te Rako co kiedyś oglądałam - i modlę się żeby pasowało bo inaczej zostanie beton na podłodze :lol2: - który a propo by pasował :lol2:

Zdradź mi, kochana, gdzie dokładnie? Może mają moje ścienne, to bym je w końcu zobaczyła na oczy.

Boję się trochę tak w ciemno kupować.