narendil 14.07.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Widzę, że się zdublowałyśmy Z wersji dla dorosłych mam takie: http://wordandimage.files.wordpress.com/2009/09/vladstudio_typographic_world_map_1600x1200.jpg?w=450&h=337 Taką widziałam też gdzieś po polsku, ale gdzie? http://www.vectorgab.com/wp-content/uploads/2012/04/mapwithname_thumb_vectorgab.jpg http://wallpaperesi.com/Thumbnail/Letters-World-Map-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 14.07.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 ale mapy:o świetny pomysł, moim chłopakom też by się na pewno spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.07.2012 04:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Aniu widzę że obie zaszalałyśmy z tymi mapami Ale to dobrze, bo to świetny pomysł i mam nadzieję że jakaś mama/tata skorzysta i wybierze coś dla siebie i swojej małej lub większej pociechy Cześć słoneczko To działaj w tym temacie Teraz robią takie cuda, że dla każdego wieku się coś dopasuje ------------------------------------ A ja mam męczący ciąg dalszy (chyba) wychodzenia zębów Igi kręci się niemiłosiernie i budzi co CHWILĘ . Dziś czekam na jego drzemkę jak na zbawienie Wieczorkiem jak zwykle u nas padało, ale teraz widzę że chodniki już puste, Zobaczymy czy pani pogoda będzie w tym tygodniu po naszej stronie i nie zaleje nam działki Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.07.2012 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Trzymam kciuki za ładną pogodę! Ja też już mam dość tych skoków ciśnienia, deszczu. Kto ukradł lato??? A mapy są świetne. W ogóle teraz można tyle fajnych rzeczy znaleźć. Tylko mi ścian brakuje Jedna ściana - szafa i drzwi wejściowe. Druga ściana - wielgachne okno. Trzecia ściana - łóżko. Zostaje tylko jedna na szaleństwa. Buuu Mam za małe mieszkanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 15.07.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 DzieFFczynki mapy są cudowne nawet nie umiem powiedzieć która najladniejsza Mi tez miał i my też mieliśmy za mało ścian w swoim mutkim mieszkaniu. Któregoś dnia odwiedziła nasz dom znajoma pani psycholog i się nam trochę oberwalo, powiedziała nam że pokoj dziecka powinien być stonowany bez niepotrzebnych gadżetów tak by dziecko nie miało wielu atrakcji wokół ktore mogą je rozpraszac. W takim pokoju trudno się dziecku skoncetrowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 15.07.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Piękne te mapy Dziewczynki znalazłyście :yes: Ja trochę dziwna jestem bo nie lubię zbyt kolorowych pokoi dla dzieci Aguś wkleiłabyś na ogrodowisku na jakim projekcie ogrodu w końcu stanęło Wiesz za każdym razem jak oglądam bukszpany to mam Ciebie przed oczami ... nie wiesz dlaczego ??? A jeszcze takie pytanko, czy Wy się jeszcze wybieracie do pana stolarza od kuchni, czy już nie ??? Leniwego popołudnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.07.2012 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Aniu ja jak teraz siedzę w tych pokojach dziecięcych to też już sama nie wiem co wybrać Tapet to kilka bym upchnęła - tyle fajnych wzorów . I naklejki świetne, i te tkaniny - no szok po prostu Któregoś dnia odwiedziła nasz dom znajoma pani psycholog i się nam trochę oberwalo, powiedziała nam że pokoj dziecka powinien być stonowany bez niepotrzebnych gadżetów tak by dziecko nie miało wielu atrakcji wokół ktore mogą je rozpraszac. Alu to ja pewnie usłyszałabym to samo Zobaczymy na czym ostatecznie stanie Maju ja też lubię te stonowane pokoiki , ale mój Oskar uwielbia kolory Aguś wkleiłabyś na jakim projekcie ogrodu w końcu stanęło Ten ostatni prze ze mnie wklejony, to ostateczna wersja A jeszcze takie pytanko, czy Wy się jeszcze wybieracie do pana stolarza od kuchni, czy już nie ??? Będziemy niedługo jechać podpisać umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Jak by mi się jakieś małe milusińskie pojawiło w domu, to bym mu pokoik tak ubrała Zaczarowało mnie. Może inne kolory, ale poza tym właśnie takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.07.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 super Nie jestem fanką tych zwierząt Aga jakie Ty pokazujesz, ale w dziecięcym pokoju szczęśliwe przede wszystkim musi być dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.07.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Aga, a propos tkanin to polecam angielski eBay. Cudne, w miarę przystępnych cenach.Piękne też kupowałam na amerykańskim, ale koszt wysyłki okrutny! A, i ten sklep http://www.tkaniny.net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 15.07.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Aguś Witam mapy rewelka :yes: Moja uwaga według mnie Oskaro jest już trochę za duży na takie zwierzaczki i mocno dziecinne tapety w sumie ledwo skończył 4 latka ale jak sie wprowadzicie będą miął już prawie 5 lat może będzie wówczas zafascynowany np Batmanem ? lub innym dziwolągiem Sama pisałaś że nie dawno na topie były pociągi ja uważam że pokój trzeba urządzić przyszłościowo a to co jest obecnie na topie umieścić w dodatkach typu obrazki, pościel, itp Buziole zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.07.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Co do pokoików - jak już mnie znacie lubię jak się coś dzieje Kolory też lubię, ale wiem że co za dużo to nie zdrowo Jakbym miała sama wybierać i robić pokój pod siebie, pewnie było by to coś takiego. http://i2.fmix.pl/fmi197/2bcf55e5001fe0c44ed731c4 http://i1.fmix.pl/fmi2907/94e3a6ab0004bd49500314e3 http://i3.fmix.pl/fmi1320/7cc0ab5c000e104750031555 http://i3.fmix.pl/fmi1599/dc6c54f4002ba82d50031625 Stonowana kolorystyka, stylowy mebelek (na który mój J się krzywił, więc nic takiego nie będzie ), i jakiś jeden kolorek. Zdecydowaliśmy się na nowoczesne kolorowe kaloryfery więc trzeba być konsekwentnym. Nie chcę też narzucać dzieciom moich klasycznych zapędów Muszę to jakoś wypośrodkować i wybrać dla nich rzeczy ładne, z nutką koloru - bo też nie chcę całego pokoju wytapetować w kolorowe obrazki czy naklejki . ---------------------------------------------------- Jak by mi się jakieś małe milusińskie pojawiło w domu, to bym mu pokoik tak ubrała Zaczarowało mnie. Może inne kolory, ale poza tym właśnie takie Pestko pokoik który wkleiłaś dla maluszka jak najbardziej , bo przyjdzie moc zabawek i i tak będzie bardzo kolorowo Sama zobaczysz jak dziecko reaguje na kolorowe bodźce Tak jak na przykład piękne są pastelowe karuzelki z misiami, ale córa mojej koleżanki w ogóle nie zwracała uwagi na te misie, a moje dzieciaki jak zaczarowane patrzyły, Igi nadal patrzy na zwierzaki we wszystkich mocnych kolorkach jakie są latające im nad głowami Dlatego jakieś dodatki w kolorach i to takich prostych podstawowych, nie tylko podstawowych moim zdaniem muszą być . Nie mówię że dużo super Nie jestem fanką tych zwierząt Aga jakie Ty pokazujesz, ale w dziecięcym pokoju szczęśliwe przede wszystkim musi być dziecko Justynko dlatego zastanawiam się nad wersją mniej bajkową, ale przy użyciu 2 kolorów. Wtedy plus kaloryfer będą 3 główne kolory http://i1.fmix.pl/fmi2841/8de13169000e2f975001c9fc Do Oskara plus mapa. Aga, a propos tkanin to polecam angielski eBay. Cudne, w miarę przystępnych cenach. Piękne też kupowałam na amerykańskim, ale koszt wysyłki okrutny! A, i ten sklep http://www.tkaniny.net. Aniu dzięki za linka - dużo tam tego Jutro będę szperać Moja uwaga według mnie Oskaro jest już trochę za duży na takie zwierzaczki i mocno dziecinne tapety w sumie ledwo skończył 4 latka ale jak sie wprowadzicie będą miął już prawie 5 lat może będzie wówczas zafascynowany np Batmanem ? lub innym dziwolągiem Sama pisałaś że nie dawno na topie były pociągi ja uważam że pokój trzeba urządzić przyszłościowo a to co jest obecnie na topie umieścić w dodatkach typu obrazki, pościel, itp Karola, wiem wiem Dlatego szukam alternatywy żeby to razem pogodzić Te naklejki które wkleiłam wyżej mogą być namiastką dziecinnego pokoju, ale w pokoju 5-6 latka też moim zadaniem mogą funkcjonować. Mapa będzie na 100 % i ta którą wybraliśmy jest poważna - jest tylko w fajnej kolorystyce dlatego tak nie przytłacza. Spodobało mi się też to rozwiązanie z obrazkami opartymi na samej górze. http://i3.fmix.pl/fmi418/b7a399e700212fcf50031ab2 Jutro na budowie powinnam podjąć ostateczną decyzję, bo trzeba już te tapety/naklejki zamawiać i wybierać farby Karola dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Ech, Admete, mnie osobisty maluszek już nie grozi Córka dorosła i kto wie może zaraz będzie mieć własny przychówek. Ale pamiętam oczywiście jak była malutka. Malowałam dla na wielgachnych kartonach historyjki i przyczepiałam na ścianach. Co jakiś czas się zmieniały. Jak skończyła 9 i pół roku przestały być te obrazki potrzebne, bo moje dziecko niemal przeprowadziło się do stajni. Miłość do koni jej pozostała i później to ja od niej dostawałam obrazy z końmi w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evia 15.07.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Mapa będzie na 100 % i ta którą wybraliśmy jest poważna - jest tylko w fajnej kolorystyce dlatego tak nie przytłacza. Spodobało mi się też to rozwiązanie z obrazkami opartymi na samej górze. http://i3.fmix.pl/fmi418/b7a399e700212fcf50031ab2 Ta mapa jest świetna! Nad półka pomyślałabym... osobiście nie lubię miejsc gdzie muszę na czymś stawać żeby dosięgnąć do sprzątania... pewnie idąc tym torem, szukałabym takiego rozwiązania, żeby obrazki były zlicowane ze ścianą :lol2: Ale tak serio i półka i obrazki wyglądają fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 16.07.2012 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ech, Admete, mnie osobisty maluszek już nie grozi Jak przeczytałam Twoje zdanie o urządzaniu pokoju milusińskiego w domku odebrałam to jednoznacznie To rysowanie dla dzieci i ja znam, bo moja mama tworzyła wielkie pomoce dydaktyczne w postaci plansz z rysunkami dla dzieci - dosłownie na całe ściany - np pory roku. Tworzyła takie prace w zależności od potrzeb w trakcie programu nauczania. Sama wiesz że niczego nie dało się kupić. Także u mojej mamy w klasie zawsze było kolorowo Ja najbardziej zapamiętałam ozdabianie wielkich pudeł żeby wyszły przebrania dla dzieci jako roboty, na przedstawienie które moja mama robiłą w szkole. Zabawy miałam że hej i żałowałam że nie mogę brać udziału w przedstawieniu Evia, o kurzu na tych półkach też pomyślałam Ale efekt jest prawda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 16.07.2012 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ja zaglądam bardzoo często, tylko się nie ujawniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.07.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 ale fajna mama chociaż ja swoją gdybym mogła wybrać to też bym wybrała co tam dzisiaj w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.07.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Dziewczyny (i chłopaki?), czy któraś wie może, gdzie mozna kupić taką fototapetę, jak na tej wizce?: Autorka wizki (Pestka) kiedyś zapisała ten wzór i teraz nie pamięta skąd a ja zachorowałam na taką dokładnie fototapetę - mapa świata w postaci nazw państw po polsku i w takich kolorach. pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.07.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) Tatarak, taka fototapeta była swego czasu na westwingu. Firma nazywała się salamandra lub jakoś tak. Gdzieś miałam zapisane, poszukam i dam znać EDIT: A, i jeśli pestka ma plik jpg to można wrzucić w wyszukiwarkę grafiki googla. Edytowane 16 Lipca 2012 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 16.07.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Podoba mi się pomysł z mapą w roli głównej...ozdoba edukacyjna i długoterminowa...:Dprzecie nie będziesz wystroju zmieniać co dwa lata!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts