admete 18.07.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Dziewczyny dziękuję wszystkim za opinie w sprawie deski i paneli. Mimo że jestem prawie pewna swoich wyborów takie dyskusje, opinie dużó mi dają Sharlot ten panel pasujący do deski to jeśli nie pomyliłam Dąb Calais np stąd Venus mam nadzieję że się nie mylę, ale mam dobre przeczucie admete skoro jestem to i ja się wypowiem, robi się u ciebie przepieknie, mozaika kolorowa jest boska, wogóle masz super pomysły na pokoje dzieci i na łazienki:yes: kominek nie mój klimat ale jest cudny mozaika i kominek dziękują za komplementa deska do salonu bardzo ładna ale dla mnie za ciemna, a panele średnio mi się widzą, ale ja je oglądam na co dzień i trochę inaczej na to patrzę, widziałaś kolekcję Balterio tam są panele bardzo realnie imitujące drewno Zerknęłam na te panele, faktycznie ładne, szerokie takie jak nam się podobają,ale J mi tu już za uchem się krzywi że nie będziemy kombinować i szukać innych. U nas nie ma chyba nigdzie tej firmy żeby zobaczyć na żywo ========================== Aguś ,aleś przytachała tych paneli....:D jak jest taki duży wybór to ciężko się na coś zdecydować Ja to miałam ochotę wszystkie zabrać do domu żeby mieć wybór z całości co do salonu... to w pierwszej chwili sobie pomyślałam ,ze mogły by być jaśniejsze ,ale po głębszym zastanowieniu stwierdziłam[ ,że jednak te ciemne będą pasowały pod warunkiem ,ze będziesz miała jasne meble.Może to super wyglądać . Też się trochę tego obawiam . I od razu tak jak Ty zobaczyłam na niej jasne kanapy i fotel - ale jak to będzie przy dzieciach? Chyba że zainwestujemy w tkaniny dobrze i łatwo się piorące Ściana ceglana bombowa ,ale podłogę przy niej widziałabym bardziej stonowaną ,ta szybko Ci się może znudzić . Dożo z Was jest na nie . Ale mam do niej przeczucie..................... ================================== Witam serdecznie Wszystkich, długo obserwowałam większość dzienników, wreszcie się zarejestrowałam Janielko Witam Cię serdecznie i ciesze się że się ujawniłaś Jeśli chodzi o panele: te przy schodach zdecydowanie jaśniejsze, a przy ścianie z cegiełki te prostrze, niestety będzie zbyt naciapane. Przecierane są ciekawe ale może gdzie indziej znajdziesz dala nich miejsce? Dzięki za opinię U mnie na ostateczne decyzje spory wpływ ma pierwsze wrażenie Póki co w tych przypadkach będę się go trzymać, jak coś mi się podoba ciężko mi to wybić z głowy Opiszę Wam pewną sytuację w celu Ostrzeżenia ! nie wiedziałam u której z Was ją opisać, ale u Ciebie Agatko jest najaktywniej. Wczoraj otrzymałam telefon dokładnie z numeru 724623048 (chodzi o sam fakt, że normalny konkretny numer )pani zapytała czy nie miałam ostatnio problemów z połączeniami komórkowymi, odpowiedziałam, że nie (choć faktycznie coś ostatnio ssię z nim działo), Pani poprosiła bym wcisnęła 0 w celu sprawdzenia sygnału, po wciśnięciu 0 otrzymałam odp. 'Dziękuję, rachunek przyjdzie pocztą"! Ku... co to ma być. Zadzwoniłam do operatora czy rzeczywiście dokonuje takich sprawdzeń , odpowiedź oczywista "nie". Sprawdziłam konto, nie mam na szczęście dodatkowych przekierowań, ale może coś przyślą pocztą? w ogóle skąd mają moje dane nic nie podawałam ( w sumie teraz dane zdobyć to pikuś). Nie raz czytałam o podobnych oszustwach ale tam przestrzegają aby nie wybierać 9 i innych kombinacji. Zobaczymy jak historia się zakończy. Oszustów i wyłudzaczy pełno, uważajcie dziewczyny No nie ciekawa historia Teraz na każdym kroku trzeba uważać Ja na szczęście nie mam czasu na wdawanie się w rozmowy z osobami z którymi nie mam rozmawiać i zawsze szybko kończę takie dziwne telefony i nie wdaję się w dyskusję Jeszcze jak była w orange doprowadzili mnie do szału wydzwaniając o najprzeróżniejszych porach na o 22 wieczorem i czasami prawie codziennie . W pewnym momencie cierpliwość moja się skończyła , nakrzyczałam, poklełam, pogroziłam i dali sobie spokój ================================== Ale żeś naznosiła , panele na hol wolałabym te ciemniejsze. Ja też tak myślałam jeszcze w sklepie, ale mimo tak małego kawałka podłogi zrobiło się tam bardzo bardzo ciemno Z tych dwóch zestawionych przy pokojach chłopaków, wolałabym ten chłodniejszy. Ale ja ogólnie nie lubię takich ciepłych kolorów. A mnie od razu na widok tego ciepłego serducho zabiło mocniej I podobnie, do mebli VOXa szukałabym czegoś chłodnego, może nawet te, które pokazujesz przy pokojach chłopaków? hmmmmmmmmmmmmmmmm znowu będę tachać te panele? tym razem do mieszkania ================================= No i teraz co osoba, to opinia Było nie pytać ma nad czym myśleć Ogólnie rzecz biorąc ja wychodzę z tego samego założenia, co Venus, ALE: i u mnie i u Venus wnętrza mają inny charakter. U nas jedno wnętrze narzuca wygląd kolejnego. Całość musi być spójna, bo najdrobniejsze odstępstwo wygląda po prostu źle (dlatego tak mnie drażni zieleń w pokoju mojej córki ). Biorąc pod uwagę powyższe, Twoje różne podłogi nie muszą wyglądać źle. Cały dom to mieszanina przeróżnych stylów i przyznam, że jestem niezmiernie ciekawa efektu końcowego. Dlatego ja nawet bym nie chciała wszędzie takiej samej podłogi Jednym z powodów dla których podjęłam się tego wyczynu jest to że ja lubię tak różne rzeczy, bardziej ciągnie mnie do klasyki, ale nowoczesne nutki też mnie ciągną. Mam 3 chłopaków w domu w tym jednego dużego który na klasykę mówi raczej blee, więc muszę to jakoś pogodzić, żeby wszystko grało i wszyscy się w tym domu dobrze czuli Ja z kolei nie chciałabym wszędzie takiej samej podłogi, ale zgadzam się że jakas spójność musi być. Daltego cieszę się żę na holu pasuje mi to co daję do chłopaków - mam już wtedy 3 takie same pomieszczenia z jedną podłogą . Być może i gościnny też dostanie taką samą podłogę - wtedy mamy 3 sypialnie i hol z takim samym panelem. Pokój J tak jak pisałam to inna bajka Moja garderoba będzie z kolei klasyczna, więc to też takie pomieszczenie bardziej pasujące do dołu niż góry - więc też może się różnić. Dla mnie podłoga na dół jest ok i nawet mnie (a ja nie lubię sęków, które uważam za wadę drewna, a nie zaletę) sęki nie przeszkadzają. Kamień ma naturalny rysunek, więc i drewno może być niewyselekcjonowane. Kolor mnie nie razi. Uważam, że jest ok. Góra: I tu masz kolejne zdanie, bo ja wybrałabym do ceglanej ściany te, które Ty chcesz mieć w garderobie - te ciemne szare. Wiesz co od razu je odrzuciłam bo były za ciemne. Na monitorze chyba tego tak nie widać Nie brałabym ciapatych ze względu na chaos: w takim pokoju trudno byłoby mi (ale to nie mój dom ) się skupić, a co dopiero odpocząć. Nie wiadomo na co patrzeć: na ozdobną ceglaną ścianę czy może na rzucającą się w oczy podłogę. Wybrałabym panele, które podkreślą ścianę, a nie takie, które są dla niej konkurencją. Daje do myślenia Ale póki co jestem uparta Na hall u góry: te ciemniejsze idealnie pasują kolorem do deski z dołu: jak Ci się udało takie znaleźć?! Jasne jednak też wyglądają nieźle (tylko, że to kolejny inny element - za to łatwiejszy w utrzymaniu czystości). Dla mnie remis Wiesz że jak przymierzyłam tą deskę i panele od razu pomyślałam o Twoich poszukiwaniach? Rany ja znalazłam idealne i ich nie biorę A Ty tyle przeszłaś z tymi poszukiwaniami Do komody, którą wkleiłaś najbardziej pasuje ta cieplejsza podłoga, którą planujesz do chłopców. Tak wygląda u mnie na monitorze. I mnie też się tak wydaje ===================================== Rozgryzłaś mnie :lol2: W przyszłym tygodniu raczej nie dam rady :no: ... ale to jest wszystko do dogadania jak już będziesz wiedziała kiedy jedziecie A gdzie Wy się wybieracie nad morze ... bo wychodzi,że w jednym terminie będziemy :D Odpowiem zaraz na priv ============================== Witam się serdecznie. I powiem tak: teoretycznie za dużo tu różności...ale śmiem twierdzić, że jak już wszystko zostanie zrobione będzie zgodnie;-) na TAK oczywiście. Oczywiste są tylko proste rozwiązania, wszystko to co wykracza poza standardzik zwykle jest trudne do wyobrażenia. Za to efekty najczęściej przekraczają nasze oczekiwania. Migotko Witam Cię bardzo serdecznie Strasznie mi się podoba to co napisałaś Mam nadzieję że po całkowitym wykończeniu domku, będzie można moje wnętrza tak podpisać ================================== Aga, ale faktycznie, u Ciebie się robi błyskawicznie tak...........domowo!!! Kawałek dechy i panela przyłożyłaś do wylewki, a my już widzimy, jak będzie pięknie i przytulnie!!! Ja już praktycznie cały czas przebieram nogami, żeby ta przeprowadzka była już zaraz za chwilkę............... ================================ Widzę admete, że jednak się zdecydowałaś na te deski . Moją opinię na ich temat znasz , pięknie wyglądają w połączeniu z tymi jasnymi płytkami . No i idealnie dobrałaś do nich te ciemne panele na górę w holu. Ja wybrałabym właśnie te ciemne. A czy nie będzie zbyt ponuro? Nie wiem, jakie ściany, drzwi, listwy tam planujesz , ile tam jest światła itp. Ty możesz ocenić to najlepiej . Jak dla mnie, to takie ciemne panele najładniej wyglądają z bielą, ale o gustach się nie dyskutuje . Hej Magduśka Jak wyżej pisałam, ten mały kawałek podłogi tak przyciemnił pomieszczenie Ni chwalę się ale wyobraźni trochę mam i to co zobaczyłam w głowie mnie przeraziło, zaraz kazałam szukać jakiegokolwiek jaśniejszego panela z tych co wzieliśy do przymiarki bo miałam przerażenie w oczach Na nasze szczęście ten do pokoi chłopaków wpasował się moim zdaniem idealnie. . Białe drzwi, ściany i listwy by chyba w tym wypadku nie pomogły A pro po po wyżej wspomnianych - wszystko będzie raczej jasne, może drzwi i listwy i regał który tam planuję będą z dwa tony ciemniejsze niż ściany ==================================== Karolinko strasznie miło mi Cię widzieć Dzięki za komplementa Na górę wybrałabym panele te ciemniejsze pasujące do podłogi na dole Tu jak wyżej opisałam, za ciemne na żywo W pokoju J. tak jak już któraś dziewczyna pisała dałabym te szare które chcesz do garderoby Niestety te ciapate dla mnie okropne sorrrrki Są nazwijmy je specyficzne Jak je zobaczyłam sama nie wiedziałam co o nich powiedzieć Ale w pokoju u Jacka jak je sobie skopiowałam na cały pokój............ Ja dodałam sobie do tego docelowe meble, dodatki, - zobaczycie będzie gitara Ściskam mocno i zostawiam duże buziaki dzielna wojowniczko ============================ Ło raju ale się upisałam Zaraz opowiem o moich płytkach łazienkowych, Chyba sama nie wierzyłam że będzie dobrze - no i tak nie jest Tragedii nie ma, ale będę sie musiała nakombinować żeby to ułożyć w ładną całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 18.07.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Po kolei Płytki podstawowe - małe kwadraty 10/10 listwa i 3 wałeczki dające lamperię Kolor o dziwo jest powiedzmy śnieżno biały - wszystko byłoby fajnie jakby przyszła taka ilość jak zamawiałam Jak pisałam wczoraj przyszło 850, brakuje 1000 szt Marcin po obejrzeniu z bliska tych płytek , powiedział że niektóre są w kształcie trapezu :o Będzie mial chłop robotę, a my zostaniemy pewnie dodatkowo za to skasowani http://i1.fmix.pl/fmi2586/5cb93b16000cf54050070a76 Mozaika ładna, trochę chyba jaśniejsza niż próbka którą oglądałam (ale wiadomo kamień to kamień ) Mam oczywiście małe ale, niektóre z kosteczek są odpryśnięte , albo zarysowane, albo mają niestety takie wewnętrzne pęknięcie na które nic się nie poradzi Zgłosiłam, wysłałam zdjęcia, ale co to da?, reklamacja? wysyłka? czekanie nie wiadomo ile?, spróbuję to po podmieniać, schować w jakiś kąt z boku.........czyli znowu mnie czeka zabawa w układanie Nie wiem czy widać ale wklejam http://i1.fmix.pl/fmi1490/ea52d294001a1b8950070a93 http://i3.fmix.pl/fmi1982/6a61d702001f164b50070aab http://i3.fmix.pl/fmi1426/4f6a4f2d00040cf250070da8 ---------------------------------- Duże płytki na geberit też mnie trochę dobiły Tu się nie nastawiałam, ale miałam nadzieję Tak powinny, albo tak chciałabym żeby wyglądały wszystkie http://i1.fmix.pl/fmi125/c09c1762002c67af50070adc I część takich jest Ale są i takie http://i3.fmix.pl/fmi1173/d848dfe80013701050070ac5 Za dużo białego Jeszcze inna kombinacja http://i2.fmix.pl/fmi229/2d6ef8450003a56e50070af4 http://i3.fmix.pl/fmi2006/50740db70002aa4250070b0e Już mniejsza z tym ale żeby dało się je sparować i pociągnąć po dwie , tak żeby ładnie obłożyć geberit. Jak już będziemy bliżej kładzenia ich na geberity to będę miała kolejną układankę Dla przypomnienia, bo mam małe pytanko do Was http://i1.fmix.pl/fmi118/007df177001ec51a4fbcf756 http://i1.fmix.pl/fmi326/a5a790e00010fb5f4fbe6d6c Planowałam biała podłogę, mam nawet kandydata, dosłownie jednego Dziś byłą podjechać zobaczyć sobie te biele i pasują http://i2.fmix.pl/fmi2453/89e97a6100226ef450070a5d Płytka jest niby gładka ale pod światło powstaje taki refleksik w kratkę http://i1.fmix.pl/fmi163/766846ce0023e1da50070fc3 Wszystko ładnie pasuje, tylko zaczęłam się zastanawiać nad białymi fugami i kłopotem z utrzymaniem ich w czystości Niby to tylko nasza łazienka, dzieci tam nie będą latały, ani goście. Zaczęłam się zastanawiać nad jakąś delikatną szarością choćby już i w polerze. Jutro chcę podjechać do tych kilku marnych sklepów jakie u nas mamy Co byście wybrały? Bo jak pasuje tylko biała to jadę jutro zamawiać i mam problem z głowy na teraz a na później fugi do czyszczenia A jeśłi szara będzie pasowała, to jutro rozpoczynam żmudny proces poszukiwawczy - ale na pewno będzie łatwiej niż z moim szarym lappato - na szczęście Two mnie uratowała tak to pewnie, jeszcze do tej pory, bym jeżdziła po calej Polsce za ta płytką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.07.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 admete zobacz fugę kolor srebrny nr 111 z mapei, jest delikatnie szara, ja mam ją do białych płytek i uważam że wygląda bardzo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.07.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Aguś Dokładnie tak jak napisała koleżanka wcześniej, u nas w domu każdy jeden wybór rzutuje na resztę. Ty masz szczęście że poszłaś w kierunku Alicji w Krainie Czarów Nie pochwaliłam oczywiście przepięknej ceglanej ściany Wyjątkowo mi do tego pokoju pasują mi te białe paskudne przecierkowe panele. Same w sobie ohydne, jednak w połączeniu z cegłami dla mnie rewelacja. Obiecaj skórę byka na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.07.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Aguś łazienka będzie bardzo fajna, czeka Cię tylko ciut układania A ja głosuję za białą podłogą! Będzie pięknie, nie dmonizujmy białych fug Poza tym to tylko Wasza łązienka a nie hall, więc będzie dobrze Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.07.2012 03:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Reni dzięki za podpowiedź A nie wkleiłabyś mi zdjątko żeby zobaczyła jak to jak to wygląda? Moja mama wczoraj podsunęła mi ten pomysł http://mp3car.pl/forum/images/smilies/mysli.gif, tylko mówiła o szarej fudze, ale srebrna brzmi lepiej Justynko dzięki za ścianę Z panelem kurcze jest tak jak piszesz Jak mi go J pokazała w sklepie to spojrzałam na niego tylko kątem oka, ale jak J zwrócił wreszcie na coś uwagę, coś mu się spodobało to pomyślałam o nim szerzej i dlatego zabrałam na budowę. Obiecaj skórę byka na podłodze sie jakąś załatwi Karolinko dzięki za oddanie głosu hug: =========================== Czyli mam 2 głosy za jednak białą płytką Kto da więcej Miłego poranka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 19.07.2012 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 W biegu głosuję za białą płytką! Nie wierzę, że znajdziesz gładką jasną szarość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.07.2012 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Aniu a wiesz że ja taką widziałam .Właśnie w połysku gładką No chyba że mi się już śnią te płytki Tylko byłam w tylu sklepach ostatnio, a kilka z nich było jak wiesz z Wawie - także odnaleźć ją teraz to graniczy z cudem,ale jak mogę dać tą srebrną fugę i będzie ok to nie mam się nad czym zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.07.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Dacie rade z białymi płytkami spokojnie też doradzałabym fugę jasną srebrną i będzie super, z białymi gorzej, bo ciut więcej czyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 19.07.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Głos oddaję na białą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.07.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) ja tez oddaje głos za biala...bedzie bardziej spójnie..a z czyszczeniem to jak z jasną..moja Tesciowa ma biala fugę w łazience, niczym nie impregnowaną i jest w całkiem dobrym stanie. Owszem trzeba czyscić co jakiś ale raczej dłuższy czas. Jest to łazienka gdzie raczej w brudnych buciorach sie nie biega wiec nie powinna byc narazona na ekstremalne warunki. Najwyżej użyjesz Venuskowy płyn do czyszczenia raz w roku a tak to na bieżaco wystarczy/lub moj Ajax do wszystkiego :lol2:/. Nie widzialam tej srebrnej ale jak by pasowała to mogło by tez ładnie i praktyczniej wyjśc Edytowane 19 Lipca 2012 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 19.07.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Płytka z refleksem w kratkę baaaardzo fajna, panele w większości mi się podobają ale nie ogarniam :lol2:gdzie które mają być położone. Z mozaikami tak czasami bywa, że zdarzają się niektóre wybrakowane. U nas w kuchni na dwadzieścia kilka plastrów były co prawda tylko 2 kamyczki z wadą ale tak mnie denerwowały, że kazałam panu od płytek je wydłubać. A potem biedny wydłubywał jeszcze kilka bo uznałam , że kamyczki źle współgrają ze sobą kolorystycznie. A zapomniałabym dodać , że niesamowicie podoba mi się ten czarny sufit w łazience:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 19.07.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Witam po długiej przerwie:) i od razu mam jedno pytanie: czy sufit planujesz na czarno, tak jak na wizualce? żartuję oczywiście, choć w Hameryce jest to całkiem popularne rozwiązanie . Ad rem: bardzo podobają mi się wszystkie płytki, z tym że te na geberit podobają mi się tylko jak jest 1 sztuka. Nie mam pojęcia jak Ci się uda spasować te paski tak, żeby wyglądało jak na wizualce:(. Za to fuga pasuje i biała i srebrna, z tym że wydaje mi się że biała daje bardziej czysty, nowoczesny efekt a srebrna - trochę skręcający w retro. Odnośnie paneli nic nie poradzę: zgubiłam się przy trzeciej próbce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 19.07.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Biała podłoga (o dziwo nie szara,aż się nie poznaję).A co do płytek i ich felerów ... u mnie w łazience jest wiele ubytków (przy szlifowaniu kafli, szczególnie tych cholernie grubuch w łazience powstało wiele takich uszczerbków. Ale zarówno wtedy jak i teraz nie zwracam na to uwagi, nie demonizuję (na zawał bym zeszła gdybym się wszystkiego czepiała).Nie wiem jak w Twojej łazience, bo ona jest bardzo elegancka, ale u mnie one nie są wkurzające. A dobierzesz te paski przy tych dwóch kaflach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 19.07.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Aguś nadrobię później co tam u Ciebie ... przyszłam na chwilę, bo widziałam,że chciałaś wysłać mi priv, no ale jak zwykle mam przepełnioną skrzynkę :sick: Wyślij tu ... [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.07.2012 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Hej dziewczyny Ja dziś odcięta przez cały dzień od internetu, majstrowali coś z prądem i pół osiedla nie miało prądu Teraz coś mi do tego szwankuje komputer - ale tak to jest jak się ma go włączonego 24 h na dobę Widzę że jednogłośnie jesteście za białą płytką Justynko Aniu ivy mróweczko nihiru mirelko dziękuję za głosy Ja już dziś poczyniłam pierwsze kroki w celu jej zamówienia i mam pierwsze schody Płytka jest z Hiszpanii, a sklep ma kolejny transport dopiero za 4 tygodnie , także póki co nie przyśpieszę rozpoczęcia dolnej łazienki Ale jeszcze nie wiadomo czy te płytki są w ogóle dostępne:(, czarnych z tej samej serii już nie ma. Dzisiaj powinna już coś wiedzieć. Jak nie w tym moim sklepie będę szukać przez internet. ================================== Justynko oj zbiera mi się tych rzeczy do czyszczenia Najwyżej użyjesz Venuskowy płyn do czyszczenia raz w roku a tak to na bieżaco wystarczy/lub moj Ajax do wszystkiego / Ivy zapisane Widziała tego przewijającego się ajaxa - jako złoty środek ==================================== A potem biedny wydłubywał jeszcze kilka bo uznałam , że kamyczki źle współgrają ze sobą kolorystycznie Mróweczko z przykrością dla mojego Marcina stwierdzam że tak też będzie i u mnie Ja nie zniosę tych porysowanych i połamanych kwadracików Pewnie z biegiem czasu by się człowiek przyzwyczaił, ale na początku to co można będę poprawiać ================================== Nihiru cześć kochana Wiesz co sufit na wizualce jest dodany przez panią która mi ja robiła. Czarny nie będzie - mimo że nawet mi się podoba, jest tam zdecydowanie za nisko, ale możę będę myślała o jakiejś szarości Nie mam pojęcia jak Ci się uda spasować te paski tak, żeby wyglądało jak na wizualce Jak na wizualce na pewno nie będzie , ale tego nawet się nie spodziewałam, to tylko kamień, nie da rady powtórzyć wzorów, ale spróbuję dopasować paski Z tego co zdążyłam przejrzeć, one są cięte jakby z długości i widziałam już kilka par Odnośnie paneli nic nie poradzę: zgubiłam się przy trzeciej próbce =============================== Mirelko wierzę w Marcina że sobie poradzi z tymi płytkami I też nie będę aż tak bardzo się temu przyglądać Co do pasków jw. powinno się udać. Ale okaże się dopiero jak przejrzę i wyłożę na wierzch wszystkie płytki ======================= Majeczko skrobnę wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 19.07.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Nie mam pojęcia jak Ci się uda spasować te paski tak, żeby wyglądało jak na wizualce:(. O tym samym pomyślałam i zapomniałam napisać... To może być problem :/ Ale skoro widziałaś, że się da, to wierzę, że się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 19.07.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Adme, zaległości mam u Ciebie straszne kochana. Później może uda mi się przeczytać wszystko na spokojnie, a teraz tak na szybko: - ceglana ściana fantastyczna (mnie też najbardziej podobają się szare cegiełki) - ciemna podłoga (mimo, że sama średnio lubię) bardzo mi pasuje do Twojego salonu A i moim zdaniem to nic a nic nie przeszkadza, że będzie tyle różnych wzorów podłóg. Sama tak na początku chciałam zrobić u siebie - bardzo ładne te białe podłogowe płytki. Ze srebrną fugą powinno być i ładnie i trochę bardziej praktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POEMA 19.07.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Biała płytka fajna - zapytaj się dokładnie o dostawę, ponieważ hiszpańskie fabryki mają urlop w sierpniu (tak mi powiedzieli w sklepie). Natomiast co do fugi - nie rób białej. Szara, srebrna, siwa - super. Biała trudna do utrzymania w czystości i pomimo starań zmieni odcień na szarawy, jednak niejednolity. Mogę podesłać Ci zdjęcie z wynajmowanego mieszkania - jasna płytka taka sama: korytarz, kuchnia, salon, a kolor fugi różny w zależności od intensywności używania pomieszczeń. Rzuca się to w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 19.07.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Agaoddaję głos na białą płytkę .Moja siostra ma podobną o takiej fakturce i jest zadowolona ,ona nawet ma chyba białą fugę .:yes:mnie jeszcze przewinął się przez chwilę pomysł ,by podłoga była z takiego marmuru jak sciana przy gebericie...widziałam taką łazienkę ,gdzie ściany i podłogi były właśnie takie same i powiem Ci ,ze to był odlot:yes:a Ty odloty lubisz:yes::Dkwestia tylko odpowiednich dodatków.No to chyba będzie na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts