Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Dziewczyny dziękuję wszystkim za opinie w sprawie deski i paneli.

Mimo że jestem prawie pewna swoich wyborów takie dyskusje, opinie dużó mi dają :yes:

Sharlot ten panel pasujący do deski to jeśli nie pomyliłam Dąb Calais np stąd

Venus mam nadzieję że się nie mylę, ale mam dobre przeczucie :lol:

admete skoro jestem to i ja się wypowiem, robi się u ciebie przepieknie, mozaika kolorowa jest boska, wogóle masz super pomysły na pokoje dzieci i na łazienki:yes:

kominek nie mój klimat ale jest cudny

mozaika i kominek dziękują za komplementa :lol:

deska do salonu bardzo ładna ale dla mnie za ciemna, a panele średnio mi się widzą, ale ja je oglądam na co dzień i trochę inaczej na to patrzę, widziałaś kolekcję Balterio tam są panele bardzo realnie imitujące drewno

Zerknęłam na te panele, faktycznie ładne, szerokie takie jak nam się podobają,ale J mi tu już za uchem się krzywi że nie będziemy kombinować i szukać innych.

U nas nie ma chyba nigdzie tej firmy żeby zobaczyć na żywo :(

==========================

Aguś ,aleś przytachała tych paneli....:D:D jak jest taki duży wybór to ciężko się na coś zdecydować :yes:

Ja to miałam ochotę wszystkie zabrać do domu żeby mieć wybór z całości :lol2:

co do salonu... to w pierwszej chwili sobie pomyślałam ,ze mogły by być jaśniejsze ,ale po głębszym zastanowieniu stwierdziłam[ ,że jednak te ciemne będą pasowały pod warunkiem ,ze będziesz miała jasne meble.Może to super wyglądać .

Też się trochę tego obawiam :o.

I od razu tak jak Ty zobaczyłam na niej jasne kanapy i fotel :yes: - ale jak to będzie przy dzieciach?

Chyba że zainwestujemy w tkaniny dobrze i łatwo się piorące :)

Ściana ceglana bombowa ,ale podłogę przy niej widziałabym bardziej stonowaną ,ta szybko Ci się może znudzić .

Dożo z Was jest na nie :(.

Ale mam do niej przeczucie.....................

==================================

Witam serdecznie Wszystkich, długo obserwowałam większość dzienników, wreszcie się zarejestrowałam :D

Janielko :welcome: Witam Cię serdecznie i ciesze się że się ujawniłaś :)

Jeśli chodzi o panele: te przy schodach zdecydowanie jaśniejsze, a przy ścianie z cegiełki te prostrze, niestety będzie zbyt naciapane. Przecierane są ciekawe ale może gdzie indziej znajdziesz dala nich miejsce? :oops:

Dzięki za opinię :)

U mnie na ostateczne decyzje spory wpływ ma pierwsze wrażenie :yes:

Póki co w tych przypadkach będę się go trzymać, jak coś mi się podoba ciężko mi to wybić z głowy :lol2:

Opiszę Wam pewną sytuację w celu Ostrzeżenia ! nie wiedziałam u której z Was ją opisać, ale u Ciebie Agatko jest najaktywniej.

Wczoraj otrzymałam telefon dokładnie z numeru 724623048 (chodzi o sam fakt, że normalny konkretny numer :mad:)pani zapytała czy nie miałam ostatnio problemów z połączeniami komórkowymi, odpowiedziałam, że nie (choć faktycznie coś ostatnio ssię z nim działo), Pani poprosiła bym wcisnęła 0 w celu sprawdzenia sygnału, po wciśnięciu 0 otrzymałam odp. 'Dziękuję, rachunek przyjdzie pocztą"! Ku... co to ma być. Zadzwoniłam do operatora czy rzeczywiście dokonuje takich sprawdzeń , odpowiedź oczywista "nie". Sprawdziłam konto, nie mam na szczęście dodatkowych przekierowań, ale może coś przyślą pocztą? w ogóle skąd mają moje dane nic nie podawałam ( w sumie teraz dane zdobyć to pikuś). Nie raz czytałam o podobnych oszustwach ale tam przestrzegają aby nie wybierać 9 i innych kombinacji. Zobaczymy jak historia się zakończy. Oszustów i wyłudzaczy pełno, uważajcie dziewczyny :(

No nie ciekawa historia :sick:

Teraz na każdym kroku trzeba uważać :yes:

Ja na szczęście nie mam czasu na wdawanie się w rozmowy z osobami z którymi nie mam rozmawiać i zawsze szybko kończę takie dziwne telefony i nie wdaję się w dyskusję :no:

Jeszcze jak była w orange doprowadzili mnie do szału wydzwaniając o najprzeróżniejszych porach na o 22 wieczorem i czasami prawie codziennie :sick:.

W pewnym momencie cierpliwość moja się skończyła ;), nakrzyczałam, poklełam, pogroziłam i dali sobie spokój :p

Ale żeś naznosiła ;)

:lol:

, panele na hol wolałabym te ciemniejsze.

Ja też tak myślałam jeszcze w sklepie, ale mimo tak małego kawałka podłogi zrobiło się tam bardzo bardzo ciemno :(

Z tych dwóch zestawionych przy pokojach chłopaków, wolałabym ten chłodniejszy.

Ale ja ogólnie nie lubię takich ciepłych kolorów.

A mnie od razu na widok tego ciepłego serducho zabiło mocniej :)

I podobnie, do mebli VOXa szukałabym czegoś chłodnego, może nawet te, które pokazujesz przy pokojach chłopaków?

hmmmmmmmmmmmmmmmm

znowu będę tachać te panele?

tym razem do mieszkania :lol2:

=================================

No i teraz co osoba, to opinia ;) Było nie pytać :D

:lol: ma nad czym myśleć :lol2:

Ogólnie rzecz biorąc ja wychodzę z tego samego założenia, co Venus, ALE: i u mnie i u Venus wnętrza mają inny charakter. U nas jedno wnętrze narzuca wygląd kolejnego. Całość musi być spójna, bo najdrobniejsze odstępstwo wygląda po prostu źle (dlatego tak mnie drażni zieleń w pokoju mojej córki ;)).

Biorąc pod uwagę powyższe, Twoje różne podłogi nie muszą wyglądać źle. Cały dom to mieszanina przeróżnych stylów i przyznam, że jestem niezmiernie ciekawa efektu końcowego.

Dlatego ja nawet bym nie chciała wszędzie takiej samej podłogi :no:

Jednym z powodów dla których podjęłam się tego wyczynu :p jest to że ja lubię tak różne rzeczy, bardziej ciągnie mnie do klasyki, ale nowoczesne nutki też mnie ciągną.

Mam 3 chłopaków w domu w tym jednego dużego który na klasykę mówi raczej blee, więc muszę to jakoś pogodzić, żeby wszystko grało i wszyscy się w tym domu dobrze czuli :yes:

Ja z kolei nie chciałabym wszędzie takiej samej podłogi, ale zgadzam się że jakas spójność musi być.

Daltego cieszę się żę na holu pasuje mi to co daję do chłopaków - mam już wtedy 3 takie same pomieszczenia z jedną podłogą :yes:.

Być może i gościnny też dostanie taką samą podłogę - wtedy mamy 3 sypialnie i hol z takim samym panelem.

Pokój J tak jak pisałam to inna bajka :lol:

Moja garderoba będzie z kolei klasyczna, więc to też takie pomieszczenie bardziej pasujące do dołu niż góry - więc też może się różnić.

Dla mnie podłoga na dół jest ok i nawet mnie (a ja nie lubię sęków, które uważam za wadę drewna, a nie zaletę) sęki nie przeszkadzają. Kamień ma naturalny rysunek, więc i drewno może być niewyselekcjonowane. Kolor mnie nie razi. Uważam, że jest ok.

:wiggle:

Góra:

I tu masz kolejne zdanie, bo ja wybrałabym do ceglanej ściany te, które Ty chcesz mieć w garderobie - te ciemne szare.

Wiesz co od razu je odrzuciłam bo były za ciemne.

Na monitorze chyba tego tak nie widać :no:

Nie brałabym ciapatych ze względu na chaos: w takim pokoju trudno byłoby mi (ale to nie mój dom :)) się skupić, a co dopiero odpocząć. Nie wiadomo na co patrzeć: na ozdobną ceglaną ścianę czy może na rzucającą się w oczy podłogę. Wybrałabym panele, które podkreślą ścianę, a nie takie, które są dla niej konkurencją.

Daje do myślenia :)

Ale póki co jestem uparta :)

Na hall u góry: te ciemniejsze idealnie pasują kolorem do deski z dołu: jak Ci się udało takie znaleźć?! Jasne jednak też wyglądają nieźle (tylko, że to kolejny inny element - za to łatwiejszy w utrzymaniu czystości). Dla mnie remis :)

Wiesz że jak przymierzyłam tą deskę i panele od razu pomyślałam o Twoich poszukiwaniach?

Rany ja znalazłam idealne i ich nie biorę :lol2:

A Ty tyle przeszłaś z tymi poszukiwaniami :( :hug:

Do komody, którą wkleiłaś najbardziej pasuje ta cieplejsza podłoga, którą planujesz do chłopców. Tak wygląda u mnie na monitorze.

I mnie też się tak wydaje :yes:

=====================================

Rozgryzłaś mnie :lol2::lol2:

:lol:

W przyszłym tygodniu raczej nie dam rady :no::no: ... ale to jest wszystko do dogadania jak już będziesz wiedziała kiedy jedziecie :yes:

A gdzie Wy się wybieracie nad morze ... bo wychodzi,że w jednym terminie będziemy :D:D

Odpowiem zaraz na priv :hug:

==============================

Witam się serdecznie. I powiem tak: teoretycznie za dużo tu różności...ale śmiem twierdzić, że jak już wszystko zostanie zrobione będzie zgodnie;-) na TAK oczywiście. Oczywiste są tylko proste rozwiązania, wszystko to co wykracza poza standardzik zwykle jest trudne do wyobrażenia. Za to efekty najczęściej przekraczają nasze oczekiwania.

Migotko Witam Cię bardzo serdecznie :welcome:

Strasznie mi się podoba to co napisałaś :rolleyes:

Mam nadzieję że po całkowitym wykończeniu domku, będzie można moje wnętrza tak podpisać :)

Aga,

ale faktycznie, u Ciebie się robi błyskawicznie tak...........domowo!!!

Kawałek dechy i panela przyłożyłaś do wylewki, a my już widzimy, jak będzie pięknie i przytulnie!!!

Ja już praktycznie cały czas przebieram nogami, żeby ta przeprowadzka była już zaraz za chwilkę...............

================================

Widzę admete, że jednak się zdecydowałaś na te deski :). Moją opinię na ich temat znasz :), pięknie wyglądają w połączeniu z tymi jasnymi płytkami :yes:. No i idealnie dobrałaś do nich te ciemne panele na górę w holu. Ja wybrałabym właśnie te ciemne. A czy nie będzie zbyt ponuro? Nie wiem, jakie ściany, drzwi, listwy tam planujesz :oops:, ile tam jest światła itp. Ty możesz ocenić to najlepiej :hug:. Jak dla mnie, to takie ciemne panele najładniej wyglądają z bielą, ale o gustach się nie dyskutuje ;).

Hej Magduśka :)

Jak wyżej pisałam, ten mały kawałek podłogi tak przyciemnił pomieszczenie :o

Ni chwalę się ale wyobraźni trochę mam i to co zobaczyłam w głowie mnie przeraziło, zaraz kazałam szukać jakiegokolwiek jaśniejszego panela z tych co wzieliśy do przymiarki bo miałam przerażenie w oczach :lol2:

Na nasze szczęście ten do pokoi chłopaków wpasował się moim zdaniem idealnie. :yes:.

Białe drzwi, ściany i listwy by chyba w tym wypadku nie pomogły :no:

A pro po po wyżej wspomnianych - wszystko będzie raczej jasne, może drzwi i listwy i regał który tam planuję będą z dwa tony ciemniejsze niż ściany

====================================

Karolinko strasznie miło mi Cię widzieć :hug:

Dzięki za komplementa :rolleyes:

Na górę wybrałabym panele te ciemniejsze pasujące do podłogi na dole ;)

Tu jak wyżej opisałam, za ciemne na żywo :(

W pokoju J. tak jak już któraś dziewczyna pisała dałabym te szare które chcesz do garderoby :p

Niestety te ciapate dla mnie okropne :sick: sorrrrki :hug:

Są nazwijmy je specyficzne :lol2:

Jak je zobaczyłam sama nie wiedziałam co o nich powiedzieć :)

Ale w pokoju u Jacka jak je sobie skopiowałam na cały pokój............:yes:

Ja dodałam sobie do tego docelowe meble, dodatki, - zobaczycie będzie gitara :lol:

Ściskam mocno i zostawiam duże buziaki dzielna wojowniczko :hug:

:hug:

============================

Ło raju ale się upisałam :lol2:

Zaraz opowiem o moich płytkach łazienkowych,

Chyba sama nie wierzyłam że będzie dobrze - no i tak nie jest :(

Tragedii nie ma, ale będę sie musiała nakombinować żeby to ułożyć w ładną całość

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po kolei :)

Płytki podstawowe - małe kwadraty 10/10 listwa i 3 wałeczki dające lamperię :)

Kolor o dziwo jest powiedzmy śnieżno biały - wszystko byłoby fajnie jakby przyszła taka ilość jak zamawiałam :sick:

Jak pisałam wczoraj przyszło 850, brakuje 1000 szt :bash:

Marcin po obejrzeniu z bliska tych płytek , powiedział że niektóre są w kształcie trapezu :o :o :o

Będzie mial chłop robotę, a my zostaniemy pewnie dodatkowo za to skasowani :sick:

http://i1.fmix.pl/fmi2586/5cb93b16000cf54050070a76

Mozaika ładna, trochę chyba jaśniejsza niż próbka którą oglądałam (ale wiadomo kamień to kamień ;))

Mam oczywiście małe ale, niektóre z kosteczek są odpryśnięte :sick:, albo zarysowane, albo mają niestety takie wewnętrzne pęknięcie na które nic się nie poradzi :cry:

Zgłosiłam, wysłałam zdjęcia, ale co to da?, reklamacja? wysyłka? czekanie nie wiadomo ile?, spróbuję to po podmieniać, schować w jakiś kąt z boku.........czyli znowu mnie czeka zabawa w układanie ;)

Nie wiem czy widać ale wklejam

http://i1.fmix.pl/fmi1490/ea52d294001a1b8950070a93

http://i3.fmix.pl/fmi1982/6a61d702001f164b50070aab

http://i3.fmix.pl/fmi1426/4f6a4f2d00040cf250070da8

----------------------------------

Duże płytki na geberit też mnie trochę dobiły :sick:

Tu się nie nastawiałam, ale miałam nadzieję :rolleyes:

Tak powinny, albo tak chciałabym żeby wyglądały wszystkie

http://i1.fmix.pl/fmi125/c09c1762002c67af50070adc

I część takich jest :yes:

Ale są i takie

http://i3.fmix.pl/fmi1173/d848dfe80013701050070ac5

Za dużo białego :(

Jeszcze inna kombinacja :lol2:

http://i2.fmix.pl/fmi229/2d6ef8450003a56e50070af4

http://i3.fmix.pl/fmi2006/50740db70002aa4250070b0e

Już mniejsza z tym ale żeby dało się je sparować i pociągnąć po dwie , tak żeby ładnie obłożyć geberit.

Jak już będziemy bliżej kładzenia ich na geberity to będę miała kolejną układankę :)

Dla przypomnienia, bo mam małe pytanko do Was :rolleyes:

http://i1.fmix.pl/fmi118/007df177001ec51a4fbcf756

http://i1.fmix.pl/fmi326/a5a790e00010fb5f4fbe6d6c

Planowałam biała podłogę, mam nawet kandydata, dosłownie jednego :o

Dziś byłą podjechać zobaczyć sobie te biele i pasują :yes:

http://i2.fmix.pl/fmi2453/89e97a6100226ef450070a5d

Płytka jest niby gładka ale pod światło powstaje taki refleksik w kratkę :)

http://i1.fmix.pl/fmi163/766846ce0023e1da50070fc3

Wszystko ładnie pasuje, tylko zaczęłam się zastanawiać nad białymi fugami i kłopotem z utrzymaniem ich w czystości ;)

Niby to tylko nasza łazienka, dzieci tam nie będą latały, ani goście.

Zaczęłam się zastanawiać nad jakąś delikatną szarością choćby już i w polerze.

Jutro chcę podjechać do tych kilku marnych sklepów jakie u nas mamy :p

Co byście wybrały?

Bo jak pasuje tylko biała to jadę jutro zamawiać i mam problem z głowy na teraz a na później fugi do czyszczenia :lol2:

A jeśłi szara będzie pasowała, to jutro rozpoczynam żmudny proces poszukiwawczy

- ale na pewno będzie łatwiej niż z moim szarym lappato - na szczęście Two mnie uratowała :hug:

tak to pewnie, jeszcze do tej pory, bym jeżdziła po calej Polsce za ta płytką :lol2:

Aguś :) Dokładnie tak jak napisała koleżanka wcześniej, u nas w domu każdy jeden wybór rzutuje na resztę. Ty masz szczęście że poszłaś w kierunku Alicji w Krainie Czarów ;)

Nie pochwaliłam oczywiście przepięknej ceglanej ściany :lol: Wyjątkowo mi do tego pokoju pasują mi te białe paskudne przecierkowe panele. Same w sobie ohydne, jednak w połączeniu z cegłami dla mnie rewelacja. Obiecaj skórę byka na podłodze :lol2:

Reni dzięki za podpowiedź :)

A nie wkleiłabyś mi zdjątko żeby zobaczyła jak to jak to wygląda?

Moja mama wczoraj podsunęła mi ten pomysł http://mp3car.pl/forum/images/smilies/mysli.gif, tylko mówiła o szarej fudze, ale srebrna brzmi lepiej :lol2:

Justynko dzięki za ścianę :)

Z panelem kurcze jest tak jak piszesz ;)

Jak mi go J pokazała w sklepie to spojrzałam na niego tylko kątem oka, ale jak J zwrócił wreszcie :rolleyes: na coś uwagę, coś mu się spodobało to pomyślałam o nim szerzej i dlatego zabrałam na budowę.

Obiecaj skórę byka na podłodze

sie jakąś załatwi :lol2:

Karolinko dzięki za oddanie głosu hug:

===========================

Czyli mam 2 głosy za jednak białą płytką :lol:

Kto da więcej :D

Miłego poranka życzę

Aniu a wiesz że ja taką widziałam :o.Właśnie w połysku :yes: gładką :lol:

No chyba że mi się już śnią te płytki :lol2:

Tylko byłam w tylu sklepach ostatnio, a kilka z nich było jak wiesz z Wawie - także odnaleźć ją teraz to graniczy z cudem,ale jak mogę dać tą srebrną fugę i będzie ok to nie mam się nad czym zastanawiać :no:

ja tez oddaje głos za biala...bedzie bardziej spójnie..a z czyszczeniem to jak z jasną..moja Tesciowa ma biala fugę w łazience, niczym nie impregnowaną i jest w całkiem dobrym stanie. Owszem trzeba czyscić co jakiś ale raczej dłuższy czas. Jest to łazienka gdzie raczej w brudnych buciorach sie nie biega wiec nie powinna byc narazona na ekstremalne warunki. Najwyżej użyjesz Venuskowy płyn do czyszczenia raz w roku a tak to na bieżaco wystarczy/lub moj Ajax do wszystkiego :lol2:/. Nie widzialam tej srebrnej ale jak by pasowała to mogło by tez ładnie i praktyczniej wyjśc :yes: Edytowane przez ivy17

Płytka z refleksem w kratkę baaaardzo fajna, panele w większości mi się podobają ale nie ogarniam :lol2:gdzie które mają być położone.

Z mozaikami tak czasami bywa, że zdarzają się niektóre wybrakowane. U nas w kuchni na dwadzieścia kilka plastrów były co prawda tylko 2 kamyczki z wadą ale tak mnie denerwowały, że kazałam panu od płytek je wydłubać. A potem biedny wydłubywał jeszcze kilka bo uznałam , że kamyczki źle współgrają ze sobą kolorystycznie. A zapomniałabym dodać , że niesamowicie podoba mi się ten czarny sufit w łazience:yes:

Witam po długiej przerwie:) i od razu mam jedno pytanie: czy sufit planujesz na czarno, tak jak na wizualce? :lol2:

żartuję oczywiście, choć w Hameryce jest to całkiem popularne rozwiązanie :).

Ad rem: bardzo podobają mi się wszystkie płytki, z tym że te na geberit podobają mi się tylko jak jest 1 sztuka. Nie mam pojęcia jak Ci się uda spasować te paski tak, żeby wyglądało jak na wizualce:(. Za to fuga pasuje i biała i srebrna, z tym że wydaje mi się że biała daje bardziej czysty, nowoczesny efekt a srebrna - trochę skręcający w retro.

Odnośnie paneli nic nie poradzę: zgubiłam się przy trzeciej próbce :lol2:

Biała podłoga (o dziwo nie szara,aż się nie poznaję).

A co do płytek i ich felerów ... u mnie w łazience jest wiele ubytków (przy szlifowaniu kafli, szczególnie tych cholernie grubuch w łazience powstało wiele takich uszczerbków. Ale zarówno wtedy jak i teraz nie zwracam na to uwagi, nie demonizuję (na zawał bym zeszła gdybym się wszystkiego czepiała).

Nie wiem jak w Twojej łazience, bo ona jest bardzo elegancka, ale u mnie one nie są wkurzające.

A dobierzesz te paski przy tych dwóch kaflach ?

Hej dziewczyny :)

Ja dziś odcięta przez cały dzień od internetu, majstrowali coś z prądem i pół osiedla nie miało prądu :o

Teraz coś mi do tego szwankuje komputer :mad: - ale tak to jest jak się ma go włączonego 24 h na dobę :lol2:

Widzę że jednogłośnie jesteście za białą płytką :wiggle:

Justynko Aniu ivy mróweczko nihiru mirelko dziękuję za głosy :hug:

Ja już dziś poczyniłam pierwsze kroki w celu jej zamówienia i mam pierwsze schody :sick:

Płytka jest z Hiszpanii, a sklep ma kolejny transport dopiero za 4 tygodnie :bash:, także póki co nie przyśpieszę rozpoczęcia dolnej łazienki :(

Ale jeszcze nie wiadomo czy te płytki są w ogóle dostępne:(, czarnych z tej samej serii już nie ma.

Dzisiaj powinna już coś wiedzieć.

Jak nie w tym moim sklepie będę szukać przez internet.

Justynko oj zbiera mi się tych rzeczy do czyszczenia :lol2:

Najwyżej użyjesz Venuskowy płyn do czyszczenia raz w roku a tak to na bieżaco wystarczy/lub moj Ajax do wszystkiego /

Ivy zapisane :lol:

Widziała tego przewijającego się ajaxa - jako złoty środek :lol2:

====================================

A potem biedny wydłubywał jeszcze kilka bo uznałam , że kamyczki źle współgrają ze sobą kolorystycznie

Mróweczko z przykrością dla mojego Marcina stwierdzam że tak też będzie i u mnie :lol2:

Ja nie zniosę tych porysowanych i połamanych kwadracików :no:

Pewnie z biegiem czasu by się człowiek przyzwyczaił, ale na początku to co można będę poprawiać :yes:

Nihiru cześć kochana :hug:

Wiesz co sufit na wizualce jest dodany przez panią która mi ja robiła.

Czarny nie będzie - mimo że nawet mi się podoba, jest tam zdecydowanie za nisko, ale możę będę myślała o jakiejś szarości :yes:

Nie mam pojęcia jak Ci się uda spasować te paski tak, żeby wyglądało jak na wizualce

Jak na wizualce na pewno nie będzie :no:, ale tego nawet się nie spodziewałam, to tylko kamień, nie da rady powtórzyć wzorów, ale spróbuję dopasować paski :yes:

Z tego co zdążyłam przejrzeć, one są cięte jakby z długości i widziałam już kilka par :yes:

Odnośnie paneli nic nie poradzę: zgubiłam się przy trzeciej próbce

:rotfl:

===============================

Mirelko wierzę w Marcina że sobie poradzi z tymi płytkami :yes:

I też nie będę aż tak bardzo się temu przyglądać :)

Co do pasków jw. powinno się udać.

Ale okaże się dopiero jak przejrzę i wyłożę na wierzch wszystkie płytki

=======================

Majeczko skrobnę wieczorkiem :)

Adme, zaległości mam u Ciebie straszne kochana. Później może uda mi się przeczytać wszystko na spokojnie, a teraz tak na szybko:

- ceglana ściana fantastyczna (mnie też najbardziej podobają się szare cegiełki)

- ciemna podłoga (mimo, że sama średnio lubię) bardzo mi pasuje do Twojego salonu :yes:

A i moim zdaniem to nic a nic nie przeszkadza, że będzie tyle różnych wzorów podłóg. Sama tak na początku chciałam zrobić u siebie :)

- bardzo ładne te białe podłogowe płytki. Ze srebrną fugą powinno być i ładnie i trochę bardziej praktycznie

Biała płytka fajna - zapytaj się dokładnie o dostawę, ponieważ hiszpańskie fabryki mają urlop w sierpniu (tak mi powiedzieli w sklepie).

Natomiast co do fugi - nie rób białej. Szara, srebrna, siwa - super. Biała trudna do utrzymania w czystości i pomimo starań zmieni odcień na szarawy, jednak niejednolity. Mogę podesłać Ci zdjęcie z wynajmowanego mieszkania - jasna płytka taka sama: korytarz, kuchnia, salon, a kolor fugi różny w zależności od intensywności używania pomieszczeń. Rzuca się to w oczy.

Agaoddaję głos na białą płytkę .Moja siostra ma podobną o takiej fakturce i jest zadowolona ,ona nawet ma chyba białą fugę .:yes:mnie jeszcze przewinął się przez chwilę pomysł ,by podłoga była z takiego marmuru jak sciana przy gebericie...widziałam taką łazienkę ,gdzie ściany i podłogi były właśnie takie same i powiem Ci ,ze to był odlot:yes:a Ty odloty lubisz:yes::Dkwestia tylko odpowiednich dodatków.No to chyba będzie na tyle :yes: