Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O tym samym pomyślałam i zapomniałam napisać... To może być problem :/

Ale skoro widziałaś, że się da, to wierzę, że się da :)

Jeżeli nawet tylko połowę będzie mi się udało dopasować to i tak będę zadowolona :)

To przecież kamień, jest nieobliczalny .

Tak było na początku z marmurem na ścianie, też nie mogłam na początku przeżyć że się nie dopasował, a teraz bardzo mi się podoba :wiggle:

====================

- ciemna podłoga (mimo, że sama średnio lubię) bardzo mi pasuje do Twojego salonu :yes:

A i moim zdaniem to nic a nic nie przeszkadza, że będzie tyle różnych wzorów podłóg. Sama tak na początku chciałam zrobić u siebie :)

Trudne te wybory , ale trzeba wierzyć przeczuciu i ryzykować :)

- bardzo ładne te białe podłogowe płytki. Ze srebrną fugą powinno być i ładnie i trochę bardziej praktycznie

Najgorsze jest to że jest tak mały wybór :(

Przynajmniej u mnie w mieście :sick:

Teraz wszystkie takie duże płytki są ciapate, mają jakieś wzorki, plamki, mało jest mono kolorów.

Chyba zdecyduję się na tą srebrną :yes:, będzie pasować do szarych pasków na marmurze :)

==============================

Biała płytka fajna - zapytaj się dokładnie o dostawę, ponieważ hiszpańskie fabryki mają urlop w sierpniu (tak mi powiedzieli w sklepie).

Na razie czekam na odpowiedź ze sklepu, bo może uda się tą płytkę ściągnąć z innego sklepu u nas w Polsce.

Natomiast co do fugi - nie rób białej. Szara, srebrna, siwa - super. Biała trudna do utrzymania w czystości i pomimo starań zmieni odcień na szarawy, jednak niejednolity. Mogę podesłać Ci zdjęcie z wynajmowanego mieszkania - jasna płytka taka sama: korytarz, kuchnia, salon, a kolor fugi różny w zależności od intensywności używania pomieszczeń. Rzuca się to w oczy.

Też tak myślę, że biała fuga kiepsko się sprawdza :(

Ale pomysł ze srebrną bardzo mi się podoba :)

==========================

Agaoddaję głos na białą płytkę .Moja siostra ma podobną o takiej fakturce i jest zadowolona ,ona nawet ma chyba białą fugę .:yes:mnie jeszcze przewinął się przez chwilę pomysł ,by podłoga była z takiego marmuru jak sciana przy gebericie...widziałam taką łazienkę ,gdzie ściany i podłogi były właśnie takie same i powiem Ci ,ze to był odlot:yes:a Ty odloty lubisz:yes::Dkwestia tylko odpowiednich dodatków.No to chyba będzie na tyle :yes:

Beatko to było moje marzenie zrobić taką podłogę :lol:

Ale nie udało mi się znaleźć takich płytek :(

Tak samo jak cegiełek z calaccaty :)

Wszystkie inspiracje takich łazienek z tymi pasiastymi podłogami i fajnymi mozaikami w klasycznym stylu są z hameryki, niestety żadne nie są u nas dostępne

Takiej podłogi szukałam, nie dość że w paski to jeszcze ułożona w jodełkę

http://i1.fmix.pl/fmi2374/3d6f2b8a0029b7b04ecd17c0

http://i1.fmix.pl/fmi1445/316c1d100024b9fe4ecccb49

Te płytki które mam na geberit to są właśnie podłogowe.

Na takiej dużej powierzchni nie zniosłabym takich różnic w kolorach :(

Zobacz jak pięknie wygląda podłoga wykonana z tych płytek na zdjęciu z katalogu

- ja nie widzę ani jednej takiej płytki jaką ja dostałam :sick:

Ale wątpię czy da się to zareklamować. Powiedzą że to kamień że nie jest powtarzalny:(

Kurde ja chyba muszę je przejrzeć teraz i zobaczyć dokładnie jak ten mój geberit będzie wyglądać, bo za miesiąc jak przyjdzie do układania będę sobie pluła w brode, a może trzeba i można to podmienić????

http://www.mojelazienki.pl/up_files/5421_dune%20mozaika%20marmara%201_b.jpg

============================

Oddaję głos na białą płytkę :yes:

Ceglana ściana zajefajna :cool:

Dzięki za głosik :)

=======================

u mnie to tak wygląda, srebrna fuga jest między białymi płytkami

[ATTACH=CONFIG]126113[/ATTACH]

Ślicznie :)

Jestem już do niej przekonana :wiggle:

Dzisiaj rano przyjechały płytki podłogowe RAKO do górnej łazienki.

Jak oglądaliśmy je z J i dziewczynami na Bartyckiej w tym ostrym słońcu wydawały się trochę jaśniejsze :lol2:

Ale i tak mi się podobają :yes:

Są matowe, ale ten mat jest taki fajny, miły w dotyku :rolleyes:

Na wizkach podłoga jest czarna (pani taką dała zamiast szarej ;)) i te płytki w mojej łazience są prawie czarne :p - ale powinno być dobrze :)

http://i1.fmix.pl/fmi222/fca3b92b0014c77650084980

http://i3.fmix.pl/fmi2443/e94ba4bf00287233500849a8

----------------------------------------------------

Jutro znowu mamy wycieczkę do stolicy :)

Zaliczymy LM i Ikeę :)

Wracając mamy podjechać do Two, strasznie się cieszę że poznam w realu naszą wizkową wróżkę :wiggle: i odbierzemy moje szare płyteczki do szachownicy na hol :)

Życzę wszystkim dobrej nocy :)

Agunia udanej wycieczki :D Masz dziewczyno przeboje z tymi plytkami ale jestem pewna ze sobie poradzisz i po ulozeniu beda wygladac fantastko ( tak jak kamienna sciana przy schodach )

Kusisz mnie tym Emilem niemilosiernie:p Ciekawe ile jeszcze na mnie poczeka :lol2: Jesli to nie problem to zapytaj kiedys przy okazji czy wycofuja go z produkcji czy to tylko ploty -pleaseeee:D

Biala plytka podlogowa bedzie ladnie wygladac w Twojej lazience i dobrze ze znalazlas rozwiazanie w postaci srebrnej fugi :yes: Osobiscie panicznie boje sie bialych fug na podlogach zwlaszcza ze musialabym z nimi walczyc sama bo w domu tak jak u Ciebie jestem w mniejszosci (zeby nie powiedziec sama :lol2:)

Udanego spotkania dziewczyny! :)

Dzięki :)

--------------------------------------------------------

Aga , ta jodełka to jest to:yes:najbardziej mi się podoba:yes:.

Ja zakochana do tej pory i wyobraź sobie moje rozczarowanie że nie da się takich płytek upolować :(

Chociaż z drugiej strony, pewnie dużo kasy w kieszeni zostało :lol2:

Z tymi płytkami to staraj się zareklamować ...masz jeszcze sporo czasu .Za dużo kosztowalo żeby do końca nie być zadowolonym.:yes:.

W poniedziałek będę układać płytki, zobaczę co ja tam tak naprawdę mam

I jak się da będę próbować wymieniać, choć czarno to widzę :(

Miłego spotkania Wam życzę..

--------------------------

Witam i bardzo chwalę :) pięknie jest...a będzie jeszcze piękniej :)

Witam Cię serdecznie elizakop :welcome: :)

I dziękuję za dobre słowa :)

-------------------------------------

Agunia udanej wycieczki :D

Masz dziewczyno przeboje z tymi plytkami

:(:(:(

Żeby było śmiesznie tylko z tymi najdroższymi :lol2:

Co jest nie tak z tymi firmami :mad:

ale jestem pewna ze sobie poradzisz i po ulozeniu beda wygladac fantastko ( tak jak kamienna sciana przy schodach )

Dzięki Małgosiu :hug:

Żeby to ode mnie zależało a nie od tych pasków na płytkach :(

W poniedziałek działam, chyba że nie wytrzymam i pojadę w niedzielę :lol2:

Kusisz mnie tym Emilem niemilosiernie:p Ciekawe ile jeszcze na mnie poczeka :lol2: Jesli to nie problem to zapytaj kiedys przy okazji czy wycofuja go z produkcji czy to tylko ploty -pleaseeee:D

Będę dziś do niego dzwonić to dopytam :yes:

Ale tak jak z nim rozmawiałam to póki co chyba są :yes:

Biala plytka podlogowa bedzie ladnie wygladac w Twojej lazience i dobrze ze znalazlas rozwiazanie w postaci srebrnej fugi :yes: Osobiscie panicznie boje sie bialych fug na podlogach zwlaszcza ze musialabym z nimi walczyc sama bo w domu tak jak u Ciebie jestem w mniejszosci (zeby nie powiedziec sama :lol2:)

To jestem w takiej samej sytuacji co i Ty :lol2:

Jeszcze sobie do tego chcę sprawić psa - sznaucera olbrzyma - także będzie 1 na 4 :p

====================================

Nie napisałam że panowie od ogrodu mimo przechodzących codziennie prze działkę burz i nawałnic :o, działają :wiggle:

Nie było ich tylko w poniedziałek :(.

Ale plan kostka na przyszły tydzień jest chyba realny :D

Tapety, mama i las do chłopaków zamówione, więc mogę wybierać farby :yes:

Dziewczyny ja zmykam :)

Miłego dnia wszystkim życzę

admete co nieco nadrobiłam, głównie właśnie po zdjęciach :oops:

Bardzo ładnie wyszła Wam cegiełka :yes: Bardzo fajnie rozplanowałaś te bardziej szare w odcieniu płyteczki :p My u siebie lecieliśmy na żywioł :o

Kaloryfer świetnie wygląda z tą cegiełką i ta obdrapana podłoga też :yes:

Fajnie Ci z powodu zakupów w Ikei ale ja nie narzekam, bo mój mąż też dziś Ikeę dla mnie odwiedzi :D

Udanej wycieczki i miłego dnia :)

Hej :)

Jesteśmy już z powrotem :)

Mimo zmęczenia jesteśmy zadowoleni :)

Z J stwierdziliśmy że podobają nam się takie wypady :wiggle:, mimo siedzenia prawie cały dzień w samochodzie, odpoczywamy :lol:

Dzisiaj nie śpieszyliśmy się po Oskara do przedszkola, więc mieliśmy cza nawet na spokojny obiad w drodze powrotnej :)

W ikei drobne zakupy dla nas i dzieci,i szkło dla znajomych na jutrzejszą parapetówkę :).

W LM niestety nie było lampek - oczek do dolnej łazienki które chciałam kupić :(.

Może to znak że mam się jeszcze wstrzymać???

Bez problemu trafiliśmy do Two :lol:

Strasznie nam miło i cieszymy się że Was poznaliśmy :hug:

Two z mężem tworzą fantastyczny duet i godzinka którą razem spędziliśmy śmignęła nam jak mgnienie oka :).

Nie mamy tak daleko do siebie :rolleyes: więc myślę że nie raz się jeszcze spotkamy :)

Płyteczki już zawiezione na budowę :wiggle:

Baliśmy się ich zostawić w samochodzie, bo pal licho ukradziony samochód czy rozbita szyba :p - najważniejsza jest szachownica :lol:.

Podejrzewam że to ostatnie płytki z tej serii w tym kolorze które udało nam się dostać dzięki Two :hug:

===============================

Owocnej podróży :hug:

Poleconych przez Ciebie lampek akurat w tym LM nie było :(

Ale na razie się jeszcze wstrzymam, a w razie czego poproszę Cię o przysługę :rolleyes:

=============================

Hej Aga :)

Fajne te płytki na podłoge w łazience :yes:

Chociaż u mnie na kompie wyglądają na czarne ;) :yes:

One prawie takie są :o

Ale pasują do tych małych szarych więc może tak miało być????

Nic innego nie znalazłam ;)

Jak się pobawiszw układanie pasiastych płytek, to oczywiście pyknij fotki ;)

Karolinko oczywiście obfocę moją pasiastą układankę :yes:

Wyjazd się udał :yes:

:hug:

==============================

Aga deski boskie ja bym wzięła ciemne panele na górę na hol. Płytkami się nie przejmuj i weź koniecznie białe płytki na podłogę z szarą fugą. Ściskam serdecznie.

Cześć kochana :hug:

Wiesz co dla mnie te panele są za ciemne, kolorem pasują idealnie, ale przeraziłam się tak ciemnej podłogi :o

Płytki będą białe.

Już zaklepane i zamówione :yes:

=====================

admete co nieco nadrobiłam, głównie właśnie po zdjęciach :oops:

Cieszę się :hug:

Ja dla zabieganych wklejam dużo zdjęć :lol2:

Sama zresztą lubię oglądać każdy etap z Waszych realizacji i każdej nowej nawet małej popierdółki zakupionej do domu :wiggle:

Bardzo ładnie wyszła Wam cegiełka :yes: Bardzo fajnie rozplanowałaś te bardziej szare w odcieniu płyteczki :p My u siebie lecieliśmy na żywioł :o

Kaloryfer świetnie wygląda z tą cegiełką i ta obdrapana podłoga też :yes:

Mój J coś zaczyna się łamać z tą podłogą w ciapki :(

Nie w em co robić :o.

Musze poszperać w inspiracjach i przemyśłeć dokładnie kolorystykę mebli i szybko zdecydować

Fajnie Ci z powodu zakupów w Ikei ale ja nie narzekam, bo mój mąż też dziś Ikeę dla mnie odwiedzi :D

Udanej wycieczki i miłego dnia :)

Ja już wiem że jak już będziemy bliżej przeprowadzki to czeka nas powrót z ikei jak z ich słynnej reklamy :lol2:

======================

Podrzucę zdjęcia płytek, na które wpadłam przypadkiem.

http://www.tubadzin.pl/pl/kolekcje/inspiracje/fresh.html/kID/97/Ashen/

Poema dziękuję kochana :hug:

Ale wydaje mi się że je widziałam i chyba są za ciemne :(

Zresztą jak bym chciała dopasować do tych z geberitu to po prostu trzeba by wziąć te same - ale to za kosztowna impreza :(

==========================

http://www.calvado.pl/dozownik-do-mydla-nicol---tura-cat-257-id-2786.aspx :) tylko nie wiem czy masz łazienkę w takim klimacie ;)

Justynko wooooow piękny (cena też :lol2: - ale to marmur ;)) a nie ma takich z marmary albo calaccaty :popcorn:

(przejrzałam nie ma :()

=======================

Mamusiu Admete :wiggle: kup mi dywan :wave:

[ATTACH=CONFIG]126381[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]126382[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]126383[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]126384[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]126385[/ATTACH]

http://www.westwing.pl/home.php?cat=2071

Pestko świetne te dywany!!!!!!!!!

:hug:

Zamówiłam już tapety, jak je położymy i pomalujemy ściany będę pracować nad dodatkami :yes:

Anetko Witam Cię serdecznie i miło mi że zaglądasz :)

tym bardziej że ja po cichutku czytałam i podglądałam Twoje perypetie wykończeniowe :rolleyes:

Olu nie ma się czym chwalić, bo większość duperelków do dzieciaków i dla dzieciaków.

Między innymi odkupione krzesełko mamut które nam się ostatnio złamało ;)

Przed końcem budowy coraz więcej rzeczy w naszym mieszkanku nam się psuje :(.

Chciałam kupić takie kolorowe wiadra z pokrywkami do pokojów chlopaków bo by mi się jeszcze teraz przydały ale nie było.

No i oczywiście zastanawiam się nad komodą i biureczkiem Hemnesa :rolleyes:

Do Igora biała komoda a może do Oskara niebieska???.

Poczekam aż zawiśnie mapa na ścianie wtedy zdecyduję :yes:

Miłej sobotki życzę

U nas póki co pochmurno i leje :(

Adme, jedno Ci mogę obiecać - na tych ciemnych płytkach będziesz na ścierze jeździć często (chyba, że planujecie mieć kogoś do sprzątania :) ). .

Wiem Aniu wiem :(

Mam znajomego u którego były takie ciemne panele i wiem jaki mieli kłopot :sick:, wiem jak wyglądała podłoga zaraz po odkurzeniu :sick:

Ale taka jest prawda że nic innego nie znalazłam :no: a te pasują idealnie więc może wyglądem wynagrodzą (przynajmniej na początku) że będę często nad nimi ślęczeć?