Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tam dom jest do mieszkania a nie ogladania wiec co znaczy odrobina kurzu na podlodze w porownaniu z ogromnym zadowoleniem inwestora ;)

Agus bedziemy miec identyczny rozklad sil bo ja tez planuje psa :lol2: Pokaz koniecznie fote szarego gresiku na szachownice.Rozumiem ze udalo Ci sie (tzn Two) wynalezc gdzies szarego Emila :)

Edytowane przez kakusek

to ja się wtrącę w sprawie ciemnej podłogi - mąż mnie namówił 7 lat temu na kafle w kolorze gorzkiej czekolady i panele w kolorze ciemnego orzecha (dokładnej nazwy nie pamiętam). Ja naprawdę nie mam obsesji na punkcie sprzątania i np w hallu, gdzie mam jasne kafle, zdarza mi się sprzątać dopiero, jak piasek chrupie pod nogami ;). Ale ciemne podłogi są brudne po jednym przejściu na boso - widać na nich "każde roztocze". Po dwóch latach nie wytrzymałam i zmieniliśmy przynajmniej panele na jasną podłogę - ze skuwaniem kafli byłoby za dużo zachodu. Więc dla mnie ciemna podłoga to jest błąd, którego nie uzasadnia nic, oprócz pani sprzątającej na etacie ;)

Dziewczyny a ja pod prąd...ja u siebie mam w obu łazienkach , pralni, wiatrołapie, holu ciemną podłogę , grafitowy łupany kamień i jak dla mnie jest idealny!!!w życiu nie zamieniłabym go na nic innego, brudu nie widać, sprząta się go świetnie. W górnej łazience mam gładki kamień i ten jest trochę bardziej problematyczny ale nie kłopotliwy. Ja jestem mega praktyczna - musicie uwierzyc mi na słowo ale gdybym dziś budowała kolejny dom to ten sam kamień sciągnęłabym do nowego domu, pół Norwegii ma go u siebie w domach a to dość praktyczny naród jest;)

Ja też nie szaleję ze sprzątaniem. Na dole mam całą podłogę z bejcowanej na ciemno sosny. Wcześniej były jasne panele, które ponad rok leżały czekając na drewno. Mam 2 koty i nasze zapominalstwo, czyli latanie w butach po domu. Wolę tę ciemną. Jednak mniej widać. Na jasnych każda plameczka w oczy wlaziła.

Bo to chyba zależy od materiału i... oczekiwań :rolleyes:

W przedpokoju mam biały złamany i też czeka na zmianę. Ciągle się tam nanosi śmiecia wszelkiego z zewnątrz, z garażu i z pomieszczenia technicznego. Kocie łapki ubłocone zostawiają ładny wzorek :)

Dziewczynki dzięki za opinie w sprawie ciemnej podłogi.

Tak jak pestka napisała dużo faktycznie zależy od materiału i przede wszystkim jego faktury.

Niestety takie jak moje gładziutkie na pewno będą podatne na brud ;), ale zaraz po umyciu będą przepiękne :lol2:

Póki co nie planuję pani do sprzątania :lol:, a dom nie musi dla mnie błyszczeć non stop :p

Także dojdziemy do jakiegoś kompromisu z moją podłogą, a może uda mi się wyszkolić chłopaków żeby na zmianę myli ją mopem? :lol2:

Kiedyś kiedyś to będzie tylko ich łazienka więc będzie świadczyć o nich.

Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :lol2:

to jest poświęcenie dla wyglądu nad praktycznością, wiele razy taki błąd poczyniłam, i dziś pewno i tak bym go popełniła:rotfl:

Ja też już wybrałam sporo rzeczy wiedząc że będę je musiała myć, sprzątać - ale co tam, tyle czasu czekałam na ten dom i chcę wszystko takie jak sobie wymarzyłam :rolleyes:

Agus bedziemy miec identyczny rozklad sil bo ja tez planuje psa :lol2: Pokaz koniecznie fote szarego gresiku na szachownice.Rozumiem ze udalo Ci sie (tzn Two) wynalezc gdzies szarego Emila :)

W poniedziałek cyknę fotki :yes:

Bo zżera mnie ciekawość jak nie wiem co :rolleyes:

J

Aga,wiem o które metalowe pojemniki Ci chodzi :yes:U nas (DE) takie są :yes:.Jeśli chcesz ,to mogę sprawdzić jakie są kolory i Ci kupić :yes:.We wrześniu będę w PL ,to bym Ci wysłała :yes:

Tylko ja podeszłam do tematu trochę od tyłu :lol2:, nawet nie sprawdziłam ich dostępności ;), może są w Krakowie? Lub innej ikei?

Jak ich nie będzie to na bank się zgłoszę do Ciebie, dzięki :hug:

Dziewczynki spokojnej nocy życzę wszystkim

A Witam Was dziewczynki z rana :lol:

Ja robię sobie właśnie przerwę na szybką kawkę, od wczoraj wieczora złapał mnie (wiem ,tak dziwnie w niedzielę :lol2:) bakcyl generalnego sprzątania :rolleyes:.

Muszę korzystać :) bo myślałam że w naszym starym mieszkaniu mi to już nie grozi :lol2:

Wyjeżdżamy na weekend a zaraz po tym nad morze więc i tak muszę spakować pół domu a przy okazji część rzeczy już posegreguję, wywalę wywiozę za małe rzeczy chłopaków.

Tylko doba za krótka :(

admete to rociągnięcia się doby Ci życzę :D I owocnych porządków/pakowania :yes:

A dziękuję :), ale nawet jakby była dłuższa to i tak cżłowiekowi było by mało ;)

Ale coś tam zdążyłam zrobić :wiggle:

Właśnie mi przypomniałaś co mnie czeka dzisiejszego popołudnia i już mam gorszy humor ;)

Mam nadzieję że się uporałaś raz dwa :hug:

Sprzątanie, sprzątanie http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/household/smileys-household-323452.gif... chyba też potrzebuje przerwy

Szczególnie jak się w takim pyle próbuje coś ogarnąć :sick:

Ja dziś się wybrałam na budowę ubrana na czarno, wyszłam biała :lol2:

================

Zaraz mała relacja z moich dzisiejszych układanek marmurowych :)

Ku zdziwieniu jestem zadowolona z efektu :o. A jak wiecie że jechałam z myślą że na bank będę próbowała wymieniać ;)

Na szczęście pojechała ze mną moja psiapsiółką, bo bez jej pomocy to chyba bym tam ze 4 godziny spędziła.

Niby pare płytek, ale ciężkie toto jak cholera, wyjmować i układać trzeba ostrożnie bo łatwo o obdrapanie rogu :sick:

Przekładałyśmy, wymieniałyśmy, przesuwałyśmy i mamy ułożony geberit i siedzisko pod prysznicem :wiggle: