Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Mam małe pytanko do Was

które ułożenie kostki Wam się bardziej podoba????

Mnie od zawsze i niezmienni podoba się to

http://i1.fmix.pl/fmi778/c1f99fef001d04ef4fa122c6

http://i3.fmix.pl/fmi1585/abb48e1d00039c3150121c68

Wczoraj byłam na budowie i ustaliłam "niby" ostatecznie jakie ma być ułożenie kostki.

Zatwierdziłam też ułożenie dróżek i moich kółek pod przyszłą altanę i kółeczko do opalania - wszystko według projektu, wszystko wyszło ok :yes:, warzywnik trochę się skrzywił, bo ogrodzenie ma załamanie właśnie na jego wysokości :sick:, ale nie ważne jak wyglądają dróżki ważne będzie jak co będzie rosło :lol2:, a z zewnątrz i tak tego widać nie będzie :no:

Się rozgadałam ;) i wersja którą chce J, a do tej pory nic nie mówił :(

http://i1.fmix.pl/fmi1764/497db1130022e9dd4fa13050

http://i3.fmix.pl/fmi2256/99a3312b0000afc14fa12acb

czyli przekładaniec.

I co zrobić?

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś świetnie , że samopoczucie lepsze:wiggle::wiggle::wiggle:ja też optuję za mężowską wersją, moja kostka podobna do tych Męzusiowych inspiracji i podobnie położona;)Aga nie wiem jaką macie firme brukarska ale nasi twierdzili , że kostka ułożona "po Twojemu" moze nie trzymać fasonu i się "rozjeżdzać" ja się na tym nie znam , projekt robiła nam architektka z Bruk betu ale nasze spece jak go zobaczyli to powiedzieli, że tego nie zrobi,ą bo wogóle nie zgodne ze "sztuką brukarską" więc u nas była totalna improwizacja i wszystko w praniu wychodziło...zgodziłam się na kilka rzeczy , o których wcześniej wogóle nie myslałam bo chciałam zamknć temat kostki przed zimą i żeby nikt nie wracal i niczego nie poprawiał...

aaaa przypomniałam sobie jeszcze cuś apropo kostki...ja mam awersję ogromną do krawężników i obrzeży strikte - u mnie tego nie ma, ja zamiast palisad mam cegły a kostka kończy się kostką i to też ma znaczenie przy wyborze układania kostki, jak dasz krawęznik to mozna bardziej poszaleć z ułożeniem. Jak bedziesz chciała ro zdjęcia Ci podeslę na maila;)

Wersja Męża, ale z konkretnego powodu: kostkę powinno się układać na "mijankę" i to w dodatku prostopadle do toru jazdy samochodu, ponieważ zapobiega to "rozjeżdżaniu się" kostki i tworzeniu kolein.

I podobnie jak Aneta nie lubię krawężników. Oczywiście mam je (coś musi "trzymać całość do kupy"), ale niżej niż poziom kostki przez co jak wreszcie urośnie mi trawka, to krawężniki "przestaną istnieć" :D

Edytowane przez AniaS79

Dziewczyny dzięki za głosy :hug:

Aga nie wiem jaką macie firme brukarska ale nasi twierdzili , że kostka ułożona "po Twojemu" moze nie trzymać fasonu i się "rozjeżdzać"

Wersja Męża, ale z konkretnego powodu: kostkę powinno się układać na "mijankę" i to w dodatku prostopadle do toru jazdy samochodu, ponieważ zapobiega to "rozjeżdżaniu się" kostki i tworzeniu kolein.

Anetko Aniu może coś w tym faktycznie jest, ale panowie od ogrodu nic o tym nie wspomnieli ;)

W poniedziałek mam się zjawić przed samym układaniem ,

panowie mają mi jeszcze ułożyć dla porównani na żywo obie wersje.

A ja dopytam ich o techniczną stronę każdego z ułożeń :yes:

Nie będę naciskać jakby istniało ryzyko że się później z tą kostką coś będzie działo ;)

Na obrzeża mamy zaplanowaną kostkę z tej samej serii, troszkę grubszą od podstawowej położoną pionowo.

Będzie ładnie się zgrywało i trzymało kostkę w ryzach, mam nadzieję :lol: :rolleyes:

Ja na raty pomału pakuję nas nad wyjazd nad morze, chciałam się ze wszystkim wyrobić do poniedziałku wieczorem, tak żeby wtorek mieć już spokojny,bez nerwowego pakowania i myślenia czy wszystko zabrane.

Tak jak do tej pory podchodziłam luzacko do 10 godzinnego prowadzenia samochodu, tak teraz łapię trochę pietra czy dam radę.

Jakbym normalnie spała, bez budzenia się co godzinę czy 40 minut w nocy to spoko,

a tak, jak Igi będzie miał swoją gorszą noc mogę szybko odczuć zmęczenie.

A wiecie jaki to dodatkowy stres jak się jedzie z dziećmi.

No nic trzeba spokojnie podejść do tematu.

Łatwiej powiedzieć niż zrobić :lol2:

Aga jaka Ty bedziesz kładła kostkę? kwadratową czy prostokatną napisz mi nazwę to sprawdze i wowczas wypowiem sie jakie ulożenie mi sie bardziej podoba. I jak dla mnie jeżeli masz prostokaty to dla mnie tylko wzdłuz a nie w poprzek jak ja tak zrobiłam to wszyscy sie zachwycali nawet wykonawca, który namawial mnie na wersję w poprzek :)

Jak ktoś dobrze umie połozyc kostkę to nie ma znaczenia czy na mijanke czy rowno tak przynajmniej mówili mi w Libecie jak robiłam :)