admete 27.07.2012 04:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Mam małe pytanko do Was które ułożenie kostki Wam się bardziej podoba???? Mnie od zawsze i niezmienni podoba się to http://i1.fmix.pl/fmi778/c1f99fef001d04ef4fa122c6 http://i3.fmix.pl/fmi1585/abb48e1d00039c3150121c68 Wczoraj byłam na budowie i ustaliłam "niby" ostatecznie jakie ma być ułożenie kostki. Zatwierdziłam też ułożenie dróżek i moich kółek pod przyszłą altanę i kółeczko do opalania - wszystko według projektu, wszystko wyszło ok , warzywnik trochę się skrzywił, bo ogrodzenie ma załamanie właśnie na jego wysokości , ale nie ważne jak wyglądają dróżki ważne będzie jak co będzie rosło , a z zewnątrz i tak tego widać nie będzie Się rozgadałam i wersja którą chce J, a do tej pory nic nie mówił http://i1.fmix.pl/fmi1764/497db1130022e9dd4fa13050 http://i3.fmix.pl/fmi2256/99a3312b0000afc14fa12acb czyli przekładaniec. I co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 27.07.2012 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Przykro mi - ja oddaję głos na wersję mężowską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.07.2012 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Przykro mi - ja oddaję głos na wersję mężowską Mimo wszystko dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.07.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 A ja nie wiem Obydwie mi się podobają. Chociaż ostatnio zaczęłam szukać płytek do korytarza 30x60 cm, żeby je ułożyć na mijankę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.07.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 A mi się podoba TWOJA wersja (choć pierwszy raz widzę) Myślałam, że ksotkę zawsze układa sie na mijankę, żeby móc te wywijasy zakrętasy robić... ale skoro da się i na prosto - to wygląda rewelacyjnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.07.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 eee....to ja konserwa jakaś jestem, wersja mężowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.07.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Aguś świetnie , że samopoczucie lepsze:wiggle::wiggle:ja też optuję za mężowską wersją, moja kostka podobna do tych Męzusiowych inspiracji i podobnie położona;)Aga nie wiem jaką macie firme brukarska ale nasi twierdzili , że kostka ułożona "po Twojemu" moze nie trzymać fasonu i się "rozjeżdzać" ja się na tym nie znam , projekt robiła nam architektka z Bruk betu ale nasze spece jak go zobaczyli to powiedzieli, że tego nie zrobi,ą bo wogóle nie zgodne ze "sztuką brukarską" więc u nas była totalna improwizacja i wszystko w praniu wychodziło...zgodziłam się na kilka rzeczy , o których wcześniej wogóle nie myslałam bo chciałam zamknć temat kostki przed zimą i żeby nikt nie wracal i niczego nie poprawiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.07.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 aaaa przypomniałam sobie jeszcze cuś apropo kostki...ja mam awersję ogromną do krawężników i obrzeży strikte - u mnie tego nie ma, ja zamiast palisad mam cegły a kostka kończy się kostką i to też ma znaczenie przy wyborze układania kostki, jak dasz krawęznik to mozna bardziej poszaleć z ułożeniem. Jak bedziesz chciała ro zdjęcia Ci podeslę na maila;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 27.07.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Aga, mi się podoba Twoja wersja, ale ja na szczegółach brukarskich się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 27.07.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 głosuje za wersją małżonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.07.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 (edytowane) Wersja Męża, ale z konkretnego powodu: kostkę powinno się układać na "mijankę" i to w dodatku prostopadle do toru jazdy samochodu, ponieważ zapobiega to "rozjeżdżaniu się" kostki i tworzeniu kolein. I podobnie jak Aneta nie lubię krawężników. Oczywiście mam je (coś musi "trzymać całość do kupy"), ale niżej niż poziom kostki przez co jak wreszcie urośnie mi trawka, to krawężniki "przestaną istnieć" Edytowane 27 Lipca 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janiela 27.07.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Też jestem za mijanką, wygląda pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.07.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Aniu zamiast krawężnika można ostatni rząd kostki położyć na betonie i to będzie trzymać resztę, u mnie całość jest położona ba betonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.07.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Aniu zamiast krawężnika można ostatni rząd kostki położyć na betonie i to będzie trzymać resztę, u mnie całość jest położona ba betonie... A tego patentu nie znałam przyznam U mnie już po fakcie, ale myślę, że efekt będzie podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.07.2012 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Dziewczyny dzięki za głosy Aga nie wiem jaką macie firme brukarska ale nasi twierdzili , że kostka ułożona "po Twojemu" moze nie trzymać fasonu i się "rozjeżdzać" Wersja Męża, ale z konkretnego powodu: kostkę powinno się układać na "mijankę" i to w dodatku prostopadle do toru jazdy samochodu, ponieważ zapobiega to "rozjeżdżaniu się" kostki i tworzeniu kolein. Anetko Aniu może coś w tym faktycznie jest, ale panowie od ogrodu nic o tym nie wspomnieli W poniedziałek mam się zjawić przed samym układaniem , panowie mają mi jeszcze ułożyć dla porównani na żywo obie wersje. A ja dopytam ich o techniczną stronę każdego z ułożeń Nie będę naciskać jakby istniało ryzyko że się później z tą kostką coś będzie działo Na obrzeża mamy zaplanowaną kostkę z tej samej serii, troszkę grubszą od podstawowej położoną pionowo. Będzie ładnie się zgrywało i trzymało kostkę w ryzach, mam nadzieję Ja na raty pomału pakuję nas nad wyjazd nad morze, chciałam się ze wszystkim wyrobić do poniedziałku wieczorem, tak żeby wtorek mieć już spokojny,bez nerwowego pakowania i myślenia czy wszystko zabrane. Tak jak do tej pory podchodziłam luzacko do 10 godzinnego prowadzenia samochodu, tak teraz łapię trochę pietra czy dam radę. Jakbym normalnie spała, bez budzenia się co godzinę czy 40 minut w nocy to spoko, a tak, jak Igi będzie miał swoją gorszą noc mogę szybko odczuć zmęczenie. A wiecie jaki to dodatkowy stres jak się jedzie z dziećmi. No nic trzeba spokojnie podejść do tematu. Łatwiej powiedzieć niż zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.07.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Nie wiem czy nie za późno ,ale ja też jestem za wersją męża W poniedziałek jak nie zaleje działki bo starszą burzami , panowie będą ruszać z koksem, także mam jeszcze jeden dzień na decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 27.07.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 yyyyyyyyyyyy, lecę zobaczyć kostkę jak jest u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.07.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 yyyyyyyyyyyy, lecę zobaczyć kostkę jak jest u mnie Cześć Martuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 27.07.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Cześć Martuś A no cześć A więc u mnie na pewno prosto:no: nie jest , ale przy mojej kostce też prosto by się nie dało. Chyba Ci nie pomogę bo twoja jak i J wersja równie ładna:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 27.07.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Aga jaka Ty bedziesz kładła kostkę? kwadratową czy prostokatną napisz mi nazwę to sprawdze i wowczas wypowiem sie jakie ulożenie mi sie bardziej podoba. I jak dla mnie jeżeli masz prostokaty to dla mnie tylko wzdłuz a nie w poprzek jak ja tak zrobiłam to wszyscy sie zachwycali nawet wykonawca, który namawial mnie na wersję w poprzek Jak ktoś dobrze umie połozyc kostkę to nie ma znaczenia czy na mijanke czy rowno tak przynajmniej mówili mi w Libecie jak robiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts