Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

udanego urlopu i pięknej pogody :yes:

ja zaczynam się pakować w środę :D

Dziękuję i wzajemnie :)

Dzień dobry :hug:

Dobry wieczór :) :hug:

admete zdziwisz sie jak dziecko dobrze znosi podróż, zobaczysz całą będzie spało:yes:

Oby oby :)

Igi jest spokojniejszy, moja mama będzie go zabawiać w razie czego częste przerwy na rozprostowanie nóżek i dojedziemy :)

===========================

Ja dziś spędziłam po południu ponad 2 h na budowie.

Omówiliśmy ze szczegółami jak będzie układana kostka.

Wyszło sporo zmian :o.

Myślałam że z J dokładnie przejrzeliśmy projekt, ale sporo było niejasności, w kątach i odległościach ścieżek :sick:, które panowie rozmierzali już pod układanie kostki.

Okazało sięże kostkę, którą pan od projektu nam polecił do obrzeży ścieżek ,w ogóle się nie nadaje na zakręty :mad:,

jest za duża i wychodziły by zęby - dziury :(.

Zdecydowaliśmy zrobić ścieżki tylko z tej kostki którą wybraliśmy, odejdą też kostki - ala krawężniki - bo też są zbędne, a na obrzeża na froncie damy drobną kosteczkę

Najgorsze jest to że kostka już przywieziona i trzeba będzie ją pakować i odwozić na magazyn;)

Układanie będzie rozpoczęte jutro, jak mi się uda podjechać po południu to zobaczę jak idą prace.

Jak nie, znajomi podjadą i cykną nam fotki.

Ale panowie są doświadczeni, dużo nam doradzili w temacie więc myślę że można ich spokojnie zostawić z robotą :yes:

Wieczorem podjechałam jeszcze ustalić kładzenie płytek podłogowych w górnej łazience, więc jak wrócimy powinna być już skończona.

Nie obędzie się bez docinek, ale to normalnie, ciężko jest chyba dopasować płytki jakich wymiarów by nie miały ;)

Gdyby płytki miały długość taką jak są opisane czyli 20 cm - to było by idealnie

a okazało się że mają 19,6 cm :(.

Ale będzie dobrze :yes:

Ja już zaraz zmykam jutro też będę chciała iść wcześniej spać przed drogą, ale dla mnie to normalna godzina na spanie :lol2:

Dobrej nocy wszystkim życzę

Aguś, udanego wyjazdu. Masz jakieś fajne to miejsce na odpoczynek? Możesz coś więcej napisać i polecić, bo my we wrześniu na tydzień może byśmy się wybrali nad Bałtyk, bo dawno nie byliśmy i nie wiemy gdzie.

Skrobnęłam wiadomość na priv :)

============

Nie uwierzycie Igi chodzi coraz później spać już koło 20, nie 18 ;), a znowu wstaje po 5 :o, a już była 6 :cry:

Znowu mnie czekają spacerki z samego rana po pustych uliczkach i po plaży :p

Tylko wiecie jak to jest posiedzi się do późnej godzinki w nocy, przy grilliku, piwku, innych procentach i wstać o 5 to będzie prawdziwe wyzwanie :bash:

Nie ma to jak urlop z dziećmi :lol2:

Znam ten ból kochana. Tylko So jest żłobkowa więc tylko jedna niedługa drzemka była w ciągu dnia i o 19:30 było zawsze lulu. U nas jak w zegarku wszystko. Za to wstawac się niestety nauczyła o 6 (tak ją budziłam od początku niemal jej życia). Myślałam, że jej tak zostanie, ale nadeszły cudne czasy i śpi nawet do ... 9. W te wakacje taka ogromna zmiana zaszła. Tylko że jak zawsze "miałam ją z głowy" o 20 tak teraz do 22 z nami siedzi :(.

Masz stresa przedwakacyjnego ?

Jej, jak czytam co z tą kostką u Ciebie .... u mnie też jest kilka dziwnych miejsc które nie wiem jak zagospodarować: np wjazd do garażu jest wyżej niż plac i schody. Więc nie wiemy czy zrobić taki ostry uskok (mogę skręcić nogę) , czy taką falę (ale boję się, ze w zimę się znowu poślizgnę)

Inspiracje genialne! Chyba pierwsze tego typu, które tak mi się spodobały.

Pobudka o 5:00.... Toż to środek nocy jest! Ale.. no nie ma tego złego, przynajmniej zajmiesz miejsce na plaży najlepsze ;)

Trzymam kciuki, żeby spece od kostki zrobili wszystko jak należy. I udanego wypoczynku!!! :)

PS. Dasz radę dojechać bez przeszkód! Ja Ci to mówię :D

Hej witam!! Sama sobie nie wierzę, ale przeczytałam 200 stron tego wątku, a jeszcze tyyyle zostało! Jak wy wszystkie to robicie, że tyle piszecie? :p Ale muszę przyznać, że dzięki temu dowiedziałam się paru ciekawych rzeczy :-) pozdrawiam szczególnie właścicielkę wątku! Odezwę się jeszcze jak skończę czytać :-)

Hej Aguś:D Inspiracje piękne:rolleyes:

Kochana, czy ja dobrze doczytałam, ze jutro zaczynacie urlopik?:D:D W takim razie życzę mega udanego wypoczynku i cudownej pogody:hug:

Dasz sobie radę w drodze- jesteś zuch dziewczynka:lol: I zapomnij na parę dni o dylematach wykończeniowych:yes:

Jeszcze raz dużżżżoooo http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sunbathing/smileys-sunbathing-405327.gif:hug:http://www.polishbikers.com/images/smilies/inne/run.gif

Hej Aguś ... spakowana i gotowa do drogi ???

My ostatnimi czasy wyjeżdżamy nad morze o 12 w nocy i takim sposobem poranek spędzamy już na plaży :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Z podróżą dasz sobie radę ... pamiętam jak ja pierwszy raz miałam jechać w daleką drogę tylko z młodą, też rozmyślałam jak to będzie, a później byłam z siebie dumna,że dałam radę :D:D:D

Kochana życzę Ci spokojnego, beztroskiego urlopu ... Mam nadzieję,że pogoda Wam i Nam dopisze ... szkoda,że będziemy daleko od siebie :sick::sick:

Dziewczyny dzięki za wiarę we mnie teraz będę jechać naładowana pozytywnymi bateriami :lol:

matkaleena Witam Cię serdecznie u mnie :welcome: i cieszę się że czytanie mojego wątku pomaga innym w tworzeniu swoich własnych wnętrz :)

Zapraszam jak najczęściej.

Olu niestety takie konsolki znam tylko z inspiracji, ale jak coś znajdę dam znać :yes:

Póki co myślę o takiej na zamówienie.

Dziewczynki dziś już tak szybko, bo zaraz idę spać.

Cały dzien latania, pakowania, ostatnich zakupów...itd...it....

Ale znalazłam jeszcze godzinkę żeby podjechać na budowę i zerknąć na kłądzioną kostkę.

Mamy pierwszą ścieżke :wiggle:

Jednak wszystko będzie na mijankę, chyba wczoraj zapomniałam napisać, ale jest ładnie :yes:

http://i2.fmix.pl/fmi911/abf7e3cb0011e5615017eadd

I początek podłogi w łązience

http://i3.fmix.pl/fmi1929/5d70f843002bfac85017eafb

Ja już zmykam idę spróbować usnąć :rolleyes:

Laptopika wezmę bo rano pewnie będę miała kupę czasu zanim całe towarzystwo wstanie na poklikanie, chyba że pogoda pozwoli to rano będę już spacerować z Igim po pustym deptaku :lol2:

Pozdrawiam wszystkich i całuję gorąco :hug: