mirela99 13.08.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Jeeezzzuuu... ale kostki. Jak piękna zieleń zagości między tymi wszystkimi chodniczkami to będzie super efekt . Cieszę się, ze wypoczęliście, warto choć raz w roku naładować akumulatory. Z domem jedziecie na maxa, szok ... kiedy planujecie wprowadzić się ? NA święta na pewno zdążycie Extra fotki młodych . Powiedz, to z kostki 10cmx10cm nawet łuków nie można zrobić ? Na moim wjeździe chciałąm zrobić krawężniki z takich kostek granitowych ... a tak mam przy wjeździe z drogi publicznej takie dwa łuki właśnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.08.2012 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) Cześć dziewczynki Skibusiu Alu kakusku dziękować za zdjęcie Dziś miałam chwilę żeby obejrzeć co tam napstrykałam na wyjeździe. Ale mnie osobiście najbardziej podobają się te zdjęcia z wyselekcjonowanym kolorem , może dlatego że inne?, ciekawsze? Wklejam jeszcze parę z tego dnia gdy Paweł pokazał mi tą funkcję w aparacie ciach http://i1.fmix.pl/fmi1128/5ac6d32a00122de450289b3f I 2 zdjęcia jakie okazy burzowe krążyły nam nad głowami przez kilka dni Wiatr był tak silny że zraza niebo miało zupełnie inny wygląd Trochę problematyczne, bo ciężko było wstrzelić się żeby wyjść gdzieś z dziećmi, tachając parasole, buty na zmianę, kurtki przeciwdeszczowe http://i2.fmix.pl/fmi468/d7d07cfb000b652e50289aba Ta nas przegoniłą z wesołego miasteczka , ale zrobiło się naprawdę groźnie I jedna z wielu na plaży http://i2.fmix.pl/fmi1865/b7a98d73000e3d4f50289ada Takie uroki naszego morza .................................. Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.08.2012 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Jeeezzzuuu... ale kostki. Jak piękna zieleń zagości między tymi wszystkimi chodniczkami to będzie super efekt . Cieszę się, ze wypoczęliście, warto choć raz w roku naładować akumulatory. Z domem jedziecie na maxa, szok ... kiedy planujecie wprowadzić się ? NA święta na pewno zdążycie Extra fotki młodych . Powiedz, to z kostki 10cmx10cm nawet łuków nie można zrobić ? Na moim wjeździe chciałąm zrobić krawężniki z takich kostek granitowych ... a tak mam przy wjeździe z drogi publicznej takie dwa łuki właśnie ... Mirelko łuków nie dało rady zrobić z tej dużej - ona ma chyba 17 na 20 cm, jak nie pomyliłam Akumulatory podładowane tyle o ile Dopiero dziś czuję się wyspana Rany ale mi się nie chce sprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.08.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Eeeee... dojdziesz do siebie i posprzątasz . I kurujcie się coby we wrześniu na śląsk przyjechać w pełni zdrowia ! A ta funkcja z tymi kolorami - to w jakimś wybranym apareacie czy wszystkie je mają ? Ja mojego fuji jeszcze też nie rozgryzlam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.08.2012 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Mirelko przyjedziemy , mam nadzieję że pogoda dopisze , a jak nie to i tak świetnie spędzimy czas Co do tej funkcji, nie wiem czy jest w każdym aparacie , my mamy nikona. Muszę go rozgryźć, bo na pewno da się robić nim inne fajne efekty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.08.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Aga!!!! :jawdrop: Ty masz hektary normalnie, i kostki, i działki - obłędne otoczenie domu!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystko dograne perfekcyjnie - działka, dom, aranżacja wokół!!!!! Przepiękne zdjęcia chłopców, w ogóle synków masz ślicznych - wiem, jak cieszą takie foto pamiątki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 13.08.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Co do tej funkcji, nie wiem czy jest w każdym aparacie , my mamy nikona. Muszę go rozgryźć, bo na pewno da się robić nim inne fajne efekty.... Ja tez mam Nikona - mów mi tu biegusiem jak się robi takie cuda !!! Pleaseeee...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.08.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Agusia helloł. 3 raz się zabieram do przywitania. Kostka super, ale hektary jakie wy macie Zdjęcie chłopaków najlepsze, Igi udowadnia że faceci w rajstopach są przystojni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 13.08.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 piękne fotki a i kostka swietna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.08.2012 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Aga!!!! :jawdrop: Ty masz hektary normalnie, i kostki, i działki - obłędne otoczenie domu!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystko dograne perfekcyjnie - działka, dom, aranżacja wokół!!!!! Przepiękne zdjęcia chłopców, w ogóle synków masz ślicznych - wiem, jak cieszą takie foto pamiątki!!!! Agusia helloł. 3 raz się zabieram do przywitania. Kostka super, ale hektary jakie wy macie Zdjęcie chłopaków najlepsze, Igi udowadnia że faceci w rajstopach są przystojni piękne fotki a i kostka swietna Dzięki dziewczynki http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif Hektary som - i pomału do mnie dociera ile będę mieć z tym roboty :o:o. Trza szybko chłopaków szkolić do odróżniania i wyrywania chwastów Ja tez mam Nikona - mów mi tu biegusiem jak się robi takie cuda !!! Pleaseeee...... Mało profesjonalnie odpowiem Na pokrętełku do ustawiania opcji jaki ma być tryb robienia zdjęć - np auto, zdjęcia w ruchu itd ja mam opcję effects. I w tym ustawieniu już na ekranie wybiera się z opcji kolor selektywny, łapie się krateczką kolor który chce się zostawić i gotowe. Spojrzałam teraz na mój stary aparat - też nikon i tam nie ma tej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.08.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Mało profesjonalnie odpowiem Na pokrętełku do ustawiania opcji jaki ma być tryb robienia zdjęć - np auto, zdjęcia w ruchu itd ja mam opcję effects. I w tym ustawieniu już na ekranie wybiera się z opcji kolor selektywny, łapie się krateczką kolor który chce się zostawić i gotowe. Spojrzałam teraz na mój stary aparat - też nikon i tam nie ma tej opcji Bardzo dokładne wyjaśnienie Pojemniki zamówiłaś? Jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 13.08.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Aguś- powiedz, jaki to model czy seria, super jest ten efekt. Ja muszę sobie odnowić aparat, jeśli twój nie będzie za 4537,0:lol2: to też taki chcę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.08.2012 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) Bardzo dokładne wyjaśnienie Pojemniki zamówiłaś? Jakie? Zaraz się za to zabieram bo mimo że dziś nie planowałam musiałam jechać na budowę zobaczyć co panowie od ogrodu zmajstrowali z moim pięnym marmurowym parapetem . Zaraz Wam pokaże Aguś- powiedz, jaki to model czy seria, super jest ten efekt. Ja muszę sobie odnowić aparat, jeśli twój nie będzie za 4537,0:lol2: to też taki chcę! Natalko jak dobry nr spisałam to będzie ten Nikon D5100 ============================= A teraz zdjęcia mojego parapetu . Panowie od ogrodu podczas naszego wyjazdu stołowali się na naszym parapecie w salonie ;sick: Proszę nie mówić a nie mówiłam bo dobijecie mnie już kompletnie :( Parapety były przykryte, ale jak chłopaki obrabiali ściany koło kaloryferów i parapetów zdjęli zabezpieczenie i już po skończonej robocie ich nie zakryli. Do głowy by mi nie przyszło że ktoś tam coś postawi. W domu jeden Marcin już nauczony że nie stawiamy słoika z pomidorówką na parapecie , panowie od ogrodu zawsze jedli na zewnątrz na tarasie, a tu sobie zrobili piknik na parapecie. W sobotę tego nie zauważyłam a dziś Marcin zadzwonił i powiedział mi o plamach, dlatego wzięłam Igiego pod pachę i pojechałam na budowę, ręce mi opadły jak to zobaczyłam Jest to najdłuższy parapet, złożony z dwóch części, na szczęście tylko jedna jest zaciapana. Jeszcze nie wiem czy tam skąd mam kamień mają jeszcze tak długi kawałek, ale wątpię bo ledwo docieli mi półkę na kominek . Nie mogę się dodzwonić do pana z którym miałam nadzieję skończyć już współpracę. Plamy są nie do zaakceptowanie http://i3.fmix.pl/fmi2192/cb1658c900298f985028f2c5 i druga strona http://i3.fmix.pl/fmi1648/a60c83300005fa115028f2e2 ============================================ Mam jeszcze pytanko odnośnie fug. Jestem kompletnie zielona w tym temacie. U Was czytałam o jakichś dodatkowych impregnatach, kiedy się je kładzie ? Jakich firm? I jakich firm fugi wybierać? Jutro mam podjechać do Castoramy, Marcin kazał mi popatrzec na fugi firm MAPEI i WIM Mam kupić fugi do górnej łazienki. Co byście wybrały na podłogę i szarą ścianę? http://i3.fmix.pl/fmi1534/94b71df6001170b85026b11b Chodzi mi o odcień? Na podłodze dużo jaśniejsza? Na szarej ścianie też jaśniejsze czy w tym samym odcieniu? Czy biała fuga na szarej ścianie jak na wizualce? http://i1.fmix.pl/fmi1321/82f2198800278e824fa8c479 Jak miło jest wrócić z urlopu Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.08.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Aguś, O żesz k..wa, że tak kolokwializmem polecę Panowie, jak rozumiem, poczuwają się do odpowiedzialności? Fuga na podłogę jak najbardziej w kolorze kafli. Na ścianę też bym dobierała do kafli. Biała nie, ale może srebrna, jeśli podoba Ci się ten efekt kratownicy. Mi tak i u siebie dam szarą do białych kafli. Z tym, że moje płytki ciut większe od Twoich Impregnuj jak najszybciej po zafugowaniu. Ja tego nie dopatrzyłam u siebie i od ponad czterech lat codziennie patrzę na wżarty pył budowlany w antracytową fugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 13.08.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) Aga ja tez uwazam jak Ania, broń Cię Panie Boże przed jasną fuga na podłodze,no i musi być epoksydowa, na scianach jasna szara mapei jest bardzo ładna. Aga sprawdz, czy tej płyty na parapecie nie mozna przeszlifować??? albo spróbuj jakims preparatem, wymiana to duży kłopot Stara zasada, ze najlepiej zamienić się w chochlika i czuwac cały czas na budowie, a i tak wszystkich fuch nie wyłapiesz, przeciez panowie są od robienia, a nie od myślenia, zapomniałaś o tym czasami to bym miała ochotę podejść strzelić w twarz i jeszcze się wyładować na takich dżentelmenach, ale nie jest to takie proste No Aga i jeszcze jedno na profesjonalnego fotografa się nadajesz, umiesz piękne zdjęcia robić Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.08.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 o rany Fugi mapei polecam Ania to mówisz że jakbym miała zaimpregnowane fugi w górnej łazience to nie miałabym pyłu? Ala dlaczego epoksydowe? Aga epoksydowej nie da się wydłubać (podobno), trzeba skuwać płytki. Białe fugi ble. Na podłogę dałabym czarną lub antracytową, a na ścianę coś jaśniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 13.08.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Agus, najpierw Cie wysciskam:hug::hug: potem pochwalę Chłopaków-cudni są, zdjecia ekstra:yes: Mamusia opalona i szczesliwa, super! Kosteczka robi wrazenie, choc jak wiesz, to nie moje kolory (za mało szarosci:lol2:) i kształty (mało kanciasto:lol2:) ale pieknie wszystko ze soba wspolgra-gratuluje:hug: Co do białej fugi-jestem na nie-mam u siebie i mogę pokazac, jak wygląda po miesiacu mieszkania (a jest to mało uczeszczana łazienka:sick:) buziaczki! odezwij sie jakos.mua! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.08.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Na podłodze dałabym ciemną (ale nie grafit, bo wcale nie jest łatwa w utrzymaniu, spokojnie może być ciut jaśniejsza od kafli), na ścianach ton-dwa tony jaśniejszą. Co do rodzaju - nie jestem zwolenniczką epoksydowych . Swoje fugi impregnowałam jak już były doczyszczone . Dzięki temu mają mniejszą nasiąkliwość, bardziej gładką powierzchnię bo mikropory są wypełnione i fajnie się je czyści. Mam jak hazel białe ale po 7 miesiącach użytkowania są cały czas białe . Adme, a będziesz egzekwować od osób które ten parapet załatwiły żeby pokryły koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 13.08.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Cześć Aga, mój pan kafelkowy powiedział, że fuga epoksydowa jest konieczna w miejscach ekstremalnie narażonych na wilgoć. W łazience ponoć w zupełności wystarczy zwykła Mapei. Taką w końcu wybraliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 13.08.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Cześć Aga, mój pan kafelkowy powiedział, że fuga epoksydowa jest konieczna w miejscach ekstremalnie narażonych na wilgoć. W łazience ponoć w zupełności wystarczy zwykła Mapei. Taką w końcu wybraliśmy Ale epoksydową dużo łatwiej się czyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts