Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Jeeezzzuuu... ale kostki. Jak piękna zieleń zagości między tymi wszystkimi chodniczkami to będzie super efekt :). Cieszę się, ze wypoczęliście, warto choć raz w roku naładować akumulatory.

Z domem jedziecie na maxa, szok ... kiedy planujecie wprowadzić się ? NA święta na pewno zdążycie :)

Extra fotki młodych :).

Powiedz, to z kostki 10cmx10cm nawet łuków nie można zrobić ? Na moim wjeździe chciałąm zrobić krawężniki z takich kostek granitowych ... a tak mam przy wjeździe z drogi publicznej takie dwa łuki właśnie ...

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć dziewczynki

Skibusiu Alu kakusku dziękować za zdjęcie :rolleyes:

Dziś miałam chwilę żeby obejrzeć co tam napstrykałam na wyjeździe.

Ale mnie osobiście najbardziej podobają się te zdjęcia z wyselekcjonowanym kolorem :), może dlatego że inne?, ciekawsze?

Wklejam jeszcze parę z tego dnia gdy Paweł pokazał mi tą funkcję w aparacie :)

ciach :)

http://i1.fmix.pl/fmi1128/5ac6d32a00122de450289b3f

I 2 zdjęcia jakie okazy burzowe krążyły nam nad głowami przez kilka dni :)

Wiatr był tak silny że zraza niebo miało zupełnie inny wygląd :o

Trochę problematyczne, bo ciężko było wstrzelić się żeby wyjść gdzieś z dziećmi, tachając parasole, buty na zmianę, kurtki przeciwdeszczowe :p

http://i2.fmix.pl/fmi468/d7d07cfb000b652e50289aba

Ta nas przegoniłą z wesołego miasteczka :(, ale zrobiło się naprawdę groźnie

I jedna z wielu na plaży

http://i2.fmix.pl/fmi1865/b7a98d73000e3d4f50289ada

Takie uroki naszego morza :)..................................

Edytowane przez admete

Jeeezzzuuu... ale kostki. Jak piękna zieleń zagości między tymi wszystkimi chodniczkami to będzie super efekt :). Cieszę się, ze wypoczęliście, warto choć raz w roku naładować akumulatory.

Z domem jedziecie na maxa, szok ... kiedy planujecie wprowadzić się ? NA święta na pewno zdążycie :)

Extra fotki młodych :).

Powiedz, to z kostki 10cmx10cm nawet łuków nie można zrobić ? Na moim wjeździe chciałąm zrobić krawężniki z takich kostek granitowych ... a tak mam przy wjeździe z drogi publicznej takie dwa łuki właśnie ...

Mirelko łuków nie dało rady zrobić z tej dużej - ona ma chyba 17 na 20 cm, jak nie pomyliłam ;)

Akumulatory podładowane tyle o ile :lol2:

Dopiero dziś czuję się wyspana :p

Rany ale mi się nie chce sprzątać :sick:

Aga!!!!

:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Ty masz hektary normalnie, i kostki, i działki - obłędne otoczenie domu!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszystko dograne perfekcyjnie - działka, dom, aranżacja wokół!!!!!

Przepiękne zdjęcia chłopców, w ogóle synków masz ślicznych - wiem, jak cieszą takie foto pamiątki!!!!

Aga!!!!

:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Ty masz hektary normalnie, i kostki, i działki - obłędne otoczenie domu!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszystko dograne perfekcyjnie - działka, dom, aranżacja wokół!!!!!

Przepiękne zdjęcia chłopców, w ogóle synków masz ślicznych - wiem, jak cieszą takie foto pamiątki!!!!

Agusia :hug: helloł. 3 raz się zabieram do przywitania.

Kostka super, ale hektary jakie wy macie :o

Zdjęcie chłopaków najlepsze, Igi udowadnia że faceci w rajstopach są przystojni :lol2:

piękne fotki :D

a i kostka swietna ;)

Dzięki dziewczynki http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

Hektary som - i pomału do mnie dociera ile będę mieć z tym roboty :o:o:o.

Trza szybko chłopaków szkolić do odróżniania i wyrywania chwastów ;)

Ja tez mam Nikona - mów mi tu biegusiem jak się robi takie cuda !!! Pleaseeee......

Mało profesjonalnie odpowiem :p

Na pokrętełku do ustawiania opcji jaki ma być tryb robienia zdjęć - np auto, zdjęcia w ruchu itd ja mam opcję effects.

I w tym ustawieniu już na ekranie wybiera się z opcji kolor selektywny, łapie się krateczką kolor który chce się zostawić i gotowe.

Spojrzałam teraz na mój stary aparat - też nikon i tam nie ma tej opcji :(

Mało profesjonalnie odpowiem :p

Na pokrętełku do ustawiania opcji jaki ma być tryb robienia zdjęć - np auto, zdjęcia w ruchu itd ja mam opcję effects.

I w tym ustawieniu już na ekranie wybiera się z opcji kolor selektywny, łapie się krateczką kolor który chce się zostawić i gotowe.

Spojrzałam teraz na mój stary aparat - też nikon i tam nie ma tej opcji :(

Bardzo dokładne wyjaśnienie :rotfl:

Pojemniki zamówiłaś? Jakie?

Bardzo dokładne wyjaśnienie :rotfl:

:lol:

Pojemniki zamówiłaś? Jakie?

Zaraz się za to zabieram bo mimo że dziś nie planowałam musiałam jechać na budowę zobaczyć co panowie od ogrodu zmajstrowali z moim pięnym marmurowym parapetem :mad:.

Zaraz Wam pokaże :sick:

Aguś- powiedz, jaki to model czy seria, super jest ten efekt. Ja muszę sobie odnowić aparat, jeśli twój nie będzie za 4537,0:lol2: to też taki chcę!

Natalko jak dobry nr spisałam to będzie ten :) Nikon D5100

=============================

A teraz zdjęcia mojego parapetu :sick:.

Panowie od ogrodu podczas naszego wyjazdu stołowali się na naszym parapecie w salonie ;sick:

Proszę nie mówić a nie mówiłam bo dobijecie mnie już kompletnie :(:(:(

Parapety były przykryte, ale jak chłopaki obrabiali ściany koło kaloryferów i parapetów zdjęli zabezpieczenie i już po skończonej robocie ich nie zakryli.

Do głowy by mi nie przyszło że ktoś tam coś postawi.

W domu jeden Marcin już nauczony że nie stawiamy słoika z pomidorówką na parapecie ;),

panowie od ogrodu zawsze jedli na zewnątrz na tarasie, a tu sobie zrobili piknik na parapecie.

W sobotę tego nie zauważyłam a dziś Marcin zadzwonił i powiedział mi o plamach, dlatego wzięłam Igiego pod pachę i pojechałam na budowę, ręce mi opadły jak to zobaczyłam :cry:

Jest to najdłuższy parapet, złożony z dwóch części, na szczęście tylko jedna jest zaciapana.

Jeszcze nie wiem czy tam skąd mam kamień mają jeszcze tak długi kawałek, ale wątpię bo ledwo docieli mi półkę na kominek :(.

Nie mogę się dodzwonić do pana z którym miałam nadzieję skończyć już współpracę.

Plamy są nie do zaakceptowanie :(

http://i3.fmix.pl/fmi2192/cb1658c900298f985028f2c5

i druga strona

http://i3.fmix.pl/fmi1648/a60c83300005fa115028f2e2

============================================

Mam jeszcze pytanko odnośnie fug.

Jestem kompletnie zielona w tym temacie.

U Was czytałam o jakichś dodatkowych impregnatach, kiedy się je kładzie ? Jakich firm?

I jakich firm fugi wybierać?

Jutro mam podjechać do Castoramy, Marcin kazał mi popatrzec na fugi firm MAPEI i WIM

Mam kupić fugi do górnej łazienki.

Co byście wybrały na podłogę i szarą ścianę?

http://i3.fmix.pl/fmi1534/94b71df6001170b85026b11b

Chodzi mi o odcień?

Na podłodze dużo jaśniejsza?

Na szarej ścianie też jaśniejsze czy w tym samym odcieniu?

Czy biała fuga na szarej ścianie jak na wizualce?

http://i1.fmix.pl/fmi1321/82f2198800278e824fa8c479

Jak miło jest wrócić z urlopu :p

Edytowane przez admete

Aguś, :hug:

O żesz k..wa, że tak kolokwializmem polecę :mad:

Panowie, jak rozumiem, poczuwają się do odpowiedzialności?

Fuga na podłogę jak najbardziej w kolorze kafli.

Na ścianę też bym dobierała do kafli. Biała nie, ale może srebrna, jeśli podoba Ci się ten efekt kratownicy.

Mi tak i u siebie dam szarą do białych kafli. Z tym, że moje płytki ciut większe od Twoich :)

Impregnuj jak najszybciej po zafugowaniu. Ja tego nie dopatrzyłam u siebie i od ponad czterech lat codziennie patrzę na wżarty pył budowlany w antracytową fugę.

Aga ja tez uwazam jak Ania, broń Cię Panie Boże przed jasną fuga na podłodze,no i musi być epoksydowa, na scianach jasna szara mapei jest bardzo ładna. Aga sprawdz, czy tej płyty na parapecie nie mozna przeszlifować??? albo spróbuj jakims preparatem, wymiana to duży kłopot :( Stara zasada, ze najlepiej zamienić się w chochlika i czuwac cały czas na budowie, a i tak wszystkich fuch nie wyłapiesz, przeciez panowie są od robienia, a nie od myślenia, zapomniałaś o tym :(

czasami to bym miała ochotę podejść strzelić w twarz i jeszcze się wyładować na takich dżentelmenach, ale nie jest to takie proste :(

No Aga i jeszcze jedno na profesjonalnego fotografa się nadajesz, umiesz piękne zdjęcia robić :)

Edytowane przez emiranda

o rany :mad:

Fugi mapei polecam :yes: Ania to mówisz że jakbym miała zaimpregnowane fugi w górnej łazience to nie miałabym pyłu? :cry:

Ala dlaczego epoksydowe? Aga epoksydowej nie da się wydłubać (podobno), trzeba skuwać płytki.

Białe fugi ble. Na podłogę dałabym czarną lub antracytową, a na ścianę coś jaśniejszego :)

Agus, najpierw Cie wysciskam:hug::hug::hug:

potem pochwalę Chłopaków-cudni są, zdjecia ekstra:yes: Mamusia opalona i szczesliwa, super!:yes:

Kosteczka robi wrazenie, choc jak wiesz, to nie moje kolory (za mało szarosci:lol2:) i kształty (mało kanciasto:lol2:) ale pieknie wszystko ze soba wspolgra-gratuluje:hug:

Co do białej fugi-jestem na nie-mam u siebie i mogę pokazac, jak wygląda po miesiacu mieszkania (a jest to mało uczeszczana łazienka:sick:)

buziaczki! odezwij sie jakos.mua!

Na podłodze dałabym ciemną (ale nie grafit, bo wcale nie jest łatwa w utrzymaniu, spokojnie może być ciut jaśniejsza od kafli), na ścianach ton-dwa tony jaśniejszą. Co do rodzaju - nie jestem zwolenniczką epoksydowych :). Swoje fugi impregnowałam jak już były doczyszczone :). Dzięki temu mają mniejszą nasiąkliwość, bardziej gładką powierzchnię bo mikropory są wypełnione i fajnie się je czyści.

Mam jak hazel białe ale po 7 miesiącach użytkowania są cały czas białe :).

Adme, a będziesz egzekwować od osób które ten parapet załatwiły żeby pokryły koszty?